آشنایی با دوربین مدار بسته بی سیم و تحت شبکه

آشنایی با دوربین مدار بسته بی سیم و تحت شبکه
چکیده مطلب :

در تمامی دوربین های سیستم cctv که بررسی نمودیم ارتباط بین دوربین تا نمایشگر و یا تجهیزات دیگر به وسیله سیم برقرار می شد. اما در این نوع دوربین ، ارتباط بدون سیم برای مسافت های محدود برقرار می شود. دوربین مدار بسته بی سیم از دو قسمت تشکیل شده است

افزایش جمعیت در کشورهای جهان باعث افزایش تعداد بزهکاران و جرائم مختلف شده و این معضل امنیت فردی و اجتماعی را تهدید نموده و آرامش روانی و شهروندان را به هم می ریزد. با وجود حضور فیزیکی پلیس در بسیاری از اماکن، نیاز است تا از تکنولوژی های مدرنی که در این راستا طراحی شده اند استفاده نمود تا بتوان به تامین امنیت شغلی و خانوادگی خود پرداخت. آژیرهای هشدار دهنده نصب شده در ورودی و خروجی ساختمان های مختلف، دزدگیرها، دوربین های مدار بسته از جمله مواردی هستند که جهت پیشگیری از وقوع جرم در مکان های مختلف نصب می گردند. ما در این مطلب به ارائه توضیحاتی در رابطه با دوربین های مدار بسته و انواع مختلفی که دارد مانند دوربین های بی سیم و با سیم می پردازیم و نقش آنها را در تامین امنیت جامعه بررسی می نماییم. نقاط ضعف و قوت دوربین مدار بسته بی سیم و با سیم در این مقاله به تفصیل گفته خواهد شد.

بررسی اهداف مختلف دوربین مدار بسته

پیش از آن که به معرفی دوربین های مدار بسته بی سیم و با سیم بپردازیم نیاز است تا با کاربردها و اهداف مختلفی که نصب این دوربین ها در مکان های مختلف دنبال می کند را مورد بررسی قرار داده و پس از آن به انواع مختلف دوربین های بی سیم و با سیم را بپردازیم.

  1. یکی از اهداف مهم دوربین های مدار بسته حسابرسی مالی و اعتباری و نظارت روی معاملات توسط دوربین می باشد که می تواند بر جلوگیری از سرقت میان مشتری و فروشنده نقش داشه باشد. مکان هایی که معاملات مختلف در آنجا انجام می گیرد، صندوق فروشگاه ها و غیره انواع دوربین های مدار بسته نصب شده و باعث می شود کارت های اعتباری و پول نقدی که رد و بدل می شود به وضوح توسط دوربین قابل مشاهده بوده و از وقوع جرائم مختلف ماند خرید با استفاده از کارت اعتباری سرقتی و … جلوگیری گردد.
  2. نظارت بر عملکرد کارکنان توسط دوربین مدار بسته از دیگر وظایف و کاربردهای این دوربین ها بوده و امکان تحت نظر گرفتن یک کارمند توسط کارفرما وجود دارد و می تواند کیفیت اجرایی آن را بررسی نماید. البته برای این کار باید حریم خصوصی فرد در نظر گرفته شده و فقط در مکان های کاری کنترل دوربین صورت گیرد. با وجود پیشرفت در دوربین های مدار بسته امکان مشاهده آنلاین تصاویر ضبط شده در زمان هایی که کارفرما در محلی خارج از کار می باشد وجود داشته و فرد می تواند در هنگام نبود خود نیز بر عملکرد پرسنل و شرکت نظارت داشته باشد.
  3. جلوگیری از سرقت و جنایت از اهداف اولیه و اساسی دوربین های مدار بسته می باشد و می تواند به پلیس جهت یافتن سر نخ و شناسایی سارق کمک بسیاری نماید. مشاهده دوربین مدار بسته توسط سارقین در بسیاری از مواقع آنها را از انجام این کار باز می دارد و در نهایت منجر به کاهش آمار جرائم می گردد.
  4. نصب دوربین های مدار بسته با هدف کنترل ترافیک در جاده ها، چهارراه ها و معابر عمومی می تواند در کاهش ترافیک و تصادفات جاده ای نقش مهمی داشته باشد. قابلیت ثبت پلاک توسط بسیاری از این دوربین ها وجود داشته و خودروهای متخلف توسط این دوربین ها جریمه می گردند.
  5. نصب دوربین با اهداف تربیتی و آموزشی برای والدینی که شاغل بوده و دارای پرستار کودک در منزل می باشد و یا بررسی عملکرد دانش آموزانی که شرایط خاصی دارند به کار برده می شود.
  6. در صنایع و کارخانه های مختلف نیز استفاده از دوربین های مدار بسته صنعتی جهت نظارت بر فرآیندهایی که توسط انسان غیر قابل دسترس می باشد کاربرد بسیاری دارد.

دوربین مدار بسته تحت شبکه

معرفی انواع دوربین های مدار بسته

با توجه به کاربردها و اهداف گسترده ای که دوربین های مدار بسته دارند، انواع مختلفی از آنها جهت استفاده در اماکن مختلف طراحی و تولید می گردد. تنوع دوربین های مدار بسته در بازار به قدری زیاد است که در هنگام خرید ممکن است شما را سردرگم نماید. آشنایی با انواع مدل های دوربین مدار بسته می تواند شما را در هنگام خرید این تجهیزات امنیتی کمک کرده و انتخابتان را راحت تر نماید. دوربین های مدار بسته را از حیث های مختلف دسته بندی می نمایند. یکی از این دسته بندی ها بر اساس نوع سیگنال مورد نظر جهت ارسال و دریافت تصاویر می باشد که دوربین ها را در سه دسته آنالوگ، تحت شبکه و دو منظوره قرار می دهد. از لحاظ شکل ظاهری نیز دوربین های مدار بسته در انواع مختلف دام، مینیاتوری، صنعتی، اسپید دام، دوربین های زوم و غیره طبقه بندی می شوند که هر یک دارای ویژگی های خاصی بوده و در اماکن مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.

دسته بندی دیگری که برای دوربین های مدار بسته وجود دارد بی سیم یا با سیم بودن آنهاست که هر یک از این ها طرفداران خاص خود را داشته و به منظورهای مختلف استفاده می گردند. آشنایی با دوربین مدار بسته بی سیم و با سیم موضوعی است ک در ادامه به آن پرداخته شده است.

دوربین مدار بسته با سیم چیست ؟

اگر بخواهیم به زبان ساده در رابطه با دوربین های مدار بسته با سیم صحبت کنیم باید بگوییم که در این دوربین ها برای انتقال تصاویر از کابل های مختلف استفاده می شود و در هنگام نصب این دوربین ها نیاز است تا کابل های زیادی نیز خریداری شده و در نقاط مختلف ساختمان نصب گردد. این دوربین ها در انواع دوربین مدار بسته کابلی آنالوگ و تحت شبکه وجود دارند که در هر بک از این نوع دوربین ها، نیاز به استفاده از کابل های ویژه ای می باشد. در دوربین های تحت شبکه از کابل های اترنت و یا  CAT5 یا CAT6 استفاده می گردد از این طریق دوربین ها به روتر شبکه یا دستگاه ضبط NVR متصل می گردند.

در دوربین های مدار بسته با سیم آنالوگ وجود دو رشته کابل الزامی است که یکی از آنها برای اتصال به منبع تغذیه و دیگری که یک کابل کواکسیال می باشد برای متصل شدن به دستگاه DVR می باشد. دوربین های مدار بسته با سیم یا کابلی دارای مزایا و معایبی می باشند و افراد بسیاری به عبت مزایای این دوربین ها از آنها استفاده می کنند. از مزایای دوربین های مدار بسته با سیم می توان به این موضوع اشاره کرد که این دوربین ها با امواج و دستگاه های مجاور خود تداخلی نداشته و ارتباط پایدار و قابل اطمینانی دارند. این دوربین ها برای محیط های بزرگ کاملا مناسب بوده و برای زون های مختلف امنیتی دوربینی ایده آل به شمار می روند.

اما نقاط ضعف و معایبی که می توان برای دوربین های با سیم در نظر گرفت شامل مواردی مانند عدم نصب آسان آنها، ساده نبودن جا به جایی که دارند، هزینه بالای تهیه کابل و نصاب و وجود مشکلات کابل کشی در مکان هایی مانند منازل مسکونی می باشد. 

آشنایی با دوربین های مدار بسته بی سیم

دوربین های مدار بسته وایرلس یا بی سیم نوعی از دوربین ها هستند که سیگنال های تصویری و صوتی مختلف را از طریق یک باند رادیویی به گیرنده بی سیم انتقال داده می دهند. در این دوربین ها به جای سیم از باتری استفاده می شود و نصب آنها نیاز به میزان زیادی کابل و سیم مختلف نداشته و از این جهت نصب آنها راحت تر صورت می گیرد. دوربین های مدار بسته بی سیم نیز در دو نوع آنالوگ و تحت شبکه وجود دارند که در نوع آنالوگ از امواج رادیویی جهت انتقال تصاویر استفاده شده و در دوربین های تحت شبکه برای این کار از یک شبکه محلی استفاده می گردد.

دوربین های بی سیم دارای ویژگی ها و خصوصیاتی می باشند که از جمله آنها می توان به هزینه های نصب و راه اندازی پایین آنها اشاره کرد. تخصص و مهارت بالایی برای نصب این دوربین ها مورد نیاز نمی باشد چرا که تعداد کابل های زیادی برای نصب آن مورد نیاز نمی باشد. این دوربین ها امکان مکالمه داشته دارای میکروفن و بلندگوی داخلی می باشند. دوربین های بی با سیم مجهز به وایفای بوده و می توان آنها را به شبکه خانگی متصل نمود. دوربین های بی سیم از سنسور حرکتی برخوردار بوده و امکان مشاهده جزئیات توسط آن وجود دارد. پشتیبانی از SD کارت در ظرفیت های مختلف توسط این دوربین ها وجود دارد و همچنین امکان چرخش در تمامی جهات را نیز دارا می باشند.

نکاتی در رابطه با دوربین های مدار بسته بی سیم

با وجود ویژگی ها و مزایای بسیاری که برای دوربین های بی سیم وجود دارد اما در بسیاری از مواقع استقبال زیادی از آنها نشده و اکثر افراد ترجیح می دهند دوربین های کابلی را در اماکن مختلف نصب نمایند. یکی از دلایل عدم استقبال از این دوربین ها عدم برخورداری از ثبات مناسب در عملکردشان می باشد که این موضوع در دوربین های مدار بسته بی سیم آنالوگ بیشتر به چشم می خورد.

نکته دیگری که در رابطه با این دوربین ها وجود دارد مباحثی در رابطه با هک کردن آنها می باشد و در بسیاری از افراد نسبت به این دوربین ها دیدی منفی ایجاد می کند. امکان هک کردن دوربین های مدار بسته وایرلس بسیار کم بوده اما اگر گیرنده دیگری بر روی فرکانس دوربین شما وجود داشته باشد امکان دسترسی و هک شدن دوربین شما وجود خواهد داشت.

آموزشگاه فن آموزان برگزار کننده دوره های آموزشی از جمله آموزش نصب دوربین مدار بسته می باشد . برای اطلاع از نحوه برگزاری دوره ها با کارشناسان ما تماس بگیرید

امتیاز بدهید
نویسنده مطلب
سیامک رشوند
سیامک رشوند

سیامک رشوند هستم فعال در حوزه نصب و تعمیر سیستم های حفاظتی و امنیتی مجتمع های مسکونی ، تجاری ،اداری و .... در این سایت در مورد نصب دوربین ها ، دزدگیرهای اماکن و منازل ، نصب اعلام حریق های متعارف و آدرس پذیر، نصب سانترال و کرکره برقی و حوزه های مرتبط دیگر مطلب می نویسم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *