آموزش نمایشنامه نویسی و فیلمنامه نویسی
دوره های آموزش نمایشنامه نویسی به مدت 36 ساعت و فیلمنامه نویسی به مدت 36 ساعت به صورت تخصصی و حضوری در دو دوره مجزا در دپارتمان هنر آموزشگاه فن آموزان در حال برگزاری میباشد.
فیلمنامه نویسی و نمایشنامه نویسی هنری است که در صنعت فیلم و تلویزیون و در نمایش های تئاتر بسیار مورد نیاز است. این هنر به شما این قدرت را می دهد که داستان های منحصر به فرد و خلاقانه ای را خلق کنید و آن ها را به زبانی روان و مشخص برای بینندگان ارائه دهید. یک فیلمنامه، پایه و اساس کار فیلمسازی است و بدون آن، فیلمسازی ممکن نیست؛ چرا که فیلمنامه به عنوان یک راهنمای ساخت فیلم، در فرایند ساخت فیلم به عنوان مهمترین عنصر آن فعالیت میکند.
همچنین نمایشنامه که برای نمایش بر روی صحنه تئاتر نوشته می شود نوعی دیگر از نویسندگی داستان است که به هنری خاص نیاز دارد. نمایشنامه نویسی با داستان نویسی اختلاف زیادی دارد و نمایشنامه نویس باید اصول و قواعد خاصی را رعایت کند که نوع نگارش آن، نمایشنامه را از سایر شکل های داستان نویسی مجزا می کند.
ما در آموزشگاه فن آموزان به هنر نویسندگی داستان از دو نوع نمایشنامه و فیلمنامه پرداخته ایم. در کلاس های نویسندگی نمایشنامه و فیلمنامه تمامی سرفصل های مرتبط با فیلم نامه نویسی و نمایشنامه نویسی به صورت مجزا و تخصصی تدریس میشود. در این دوره سعی شده تا تمامی اصول برای نوشتن و شروع یک داستان جذاب، شخصیت شناسی کاراکتر ها، فضا و نوع داستان و تمامی پارامترهای مورد نیاز برای یک فیلمنامه و نمایشنامه به درستی انتخاب و به شکل حرفه ای پیش برده شود.
در نهایت و در پایان دوره شرکت کنندگان قادر خواهند بود تا خلق داستان کرده و آنرا به فیلمنامه و نمایشنامه مجزا تبدیل کنند. همچنین پس از اتمام دوره شرکت کنندگان با گذراندن آزمون دوره میتوانند نسبت به دریافت مدرک بین المللی نویسندگی فیلمنامه و نمایشنامه اقدام نمایند. در طول دوره و پس از پایان دوره هنر جویان میتوانند با اساتید دوره برای رفع اشکال در ارتباط باشند و از پشتیبانی نامحدود بهره مند شوند. همچنین امکان معرفی برای هنرجویان برتر به پروژه ها نیز وجود دارد.
ویدیو معرفی دوره نمایشنامه و فیلمنامه
پادکست معرفی دوره آموزش نمایشنامه نویسی و فیلمنامه نویسی
حداقل سن 14 سال
حداقل تحصیل سیکل
جنسیت زن / مرد
محل برگزاری تهران و شعب
کلاس رایگان کسب و کار دارد
پیش نیاز ندارد
نوع برگزاری تئوری و عملی
دوره آنلاین فعلاً ندارد
پشتیبانی بعد از دوره دائمی
معرفی خوابگاه دارد
توانایی هایی که در این دوره به دست می آورید
قطعا در هر رشته هنری که بخواهید تحصیل کنید باید بهترین های آن رشته را بشناسید. تا هم الگویی داشته باشید و هم بفهمید بهترین چیست. در نمایشنامه نویسی و فیلمنامه نویسی نیز همین طور است و از آنجایی که هر دو رشته اثر ادبی به حساب می آیند هر چه بیشتر بهترین آثار بزرگان و پیشینیان را بخوانید و آنها را بشناسید بهتر است و قطعا با شناخت بهترین ها نویسنده های بهتری خواهید بود. در این دو دوره شما به این توانایی خواهید رسید که بهترین ها را بشناسید.
ساختار یکی از مهمترین عناصر در ادبیات نمایشی(نمایشنامه و فیلمنامه) است. وقتی ساختار را بشناسید و بر آن تسلط داشته باشید اثرتان اثر بهتری خواهد بود. در این دو دوره به توانایی تسلط بر ساختار خواهید رسید.
شخصیت اصلی ترین و مهمترین عنصر در ادبیات نمایشی(نمایشنامه و فیلمنامه) است. به گفته سید فیلد استاد بزرگ فیلمنامه نویسی شخصیت همان ماجراست. این جمله به این معناست که تا شخصیت نباشد داستانی وجود ندارد. پس قبل از هر چیز باید شخصیت داستان را خلق کرد. در این دو دوره به توانایی شخصیت پردازی و خلق شخصیت خواهید رسید.
ادبیات نمایشی با دیگر گونه های ادبیات تفاوت دارد. شعر، داستان و رمان دارای ویژگی ها و شیوه های نگارشی خود هستند و نمایشنامه و فیلمنامه دارای ویژگی ها و شیوه های نگارشی خود. پس شیوه نگارش همه گونه های ادبیات با هم تفاوت دارد و تا ویژگی ها و شیوه نگارش ادبیات نمایشی را نشناسید و یاد نگیرید نمی توانید نمایشنامه نویس یا فیلمنامه نویس خوبی باشید. در این دو دوره به توانایی شناخت ویژگی ها و شیوه های نگارشی در ادبیات نمایشی خواهید رسید.
اقتباس به معنای وام گرفتن و یا برداشت از اثر دیگر برای خلق اثر جدید است. چیزی که همچنان در همه جای دنیا رایج است و شمار زیادی نمایشنامه و فیلمنامه اقتباسی در جهان وجود دارد. اقتباس کردن کاری ساده نیست و باید بر آن تسلط داشت و شیوه های آن را دانست. در این دو دوره شما به توانایی اقتباس خواهید رسید.
ژانر و سبک دو عنصر مهم در ادبیات نمایشی(نمایشنامه و فیلمنامه)هستند. به طور کلی اگر بخواهیم این دو را تعریف کنیم باید بگوییم گونه و قالب. در زمان نوشتن یک اثر نمایشی(نمایشنامه و فیلمنامه) باید بدانید ژانر و سبکتان چه بوده و قواعد آن ژانر و آن سبک چیست در غیر اینصورت اثرتان اثر شلخته ای از آب درآمده و نمی توان آن را یک اثر خوب به حساب آورد. در این دو دوره به توانایی شناخت ژانر و سبک خواهید رسید.
نمایشنامه متنی نمایشی است که برای اجرا در صحنه تئاتر نوشته می شود. نوشتن نمایشنامه نیازمند شناخت و یادگیری اصول نوشتن آن است. در این دوره شما به توانایی نوشتن نمایشنامه خواهید رسید.
فیلمنامه متنی نمایشی و سینمایی است که برای اجرا در مقابل دوربین و ساخت فیلم نوشته می شود. نوشتن فیلمنامه نیازمند شناخت و یادگیری اصول نوشتن آن است. در این دوره شما به توانایی نوشتن فیلمنامه خواهید رسید.
متولد 1368 در ایلام، دارای مدرک کارشناسی کارگردانی سینما از دانشگاه سروش تهران، دارای مدرک کارشناسی ارشد ادبیات نمایشی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز، نویسنده، کارگردان، بازیگر، مدیر فیلمبرداری و مدرس، عضو پیوسته کانون کارگردانان خانه تئاتر، برنده جایزه بهترین فیلمبرداری جشنواره فیلم کوتاه پینک سیتی هندوستان در سال 2022، برنده جایزه بهترین فیلمنامه جشنواره فیلم کوتاه پینک سیتی هندوستان در سال 2022، نامزد دریافت جایزه بهترین فیلمبرداری جشنواره فیلم کوتاه دریچه در سال 1397، نامزد دریافت جایزه بهترین فیلم بخش بین الملل جشنواره بین المللی سیمرغ در سال 1398، برنده جایزه سوم بازیگری مرد جشنواره بازیگری تکنفره سروش در سال 1396، داور جشنواره نمایشنامه خوانی و اجراخوانی مهرگان در سال 1398، نویسنده و کارگردان فیلم هایی چون آخرین داستان، تداعی در روزهای تباهی، یک اتفاق ساده در یک روز معمولی، یارکمکی، فردا، بن بست، مسابقه، جای گرم و…، کارگردان نمایش هایی چون دهانی پر از کلاغ، دکترای کامل، عادل ها، تکرار، تئاتر بی حیوان و…، بازیگر نمایش ها و فیلم هایی چون دهانی پر از کلاغ، هیله، موسیقی مجلسی، تکرار، بی صاحاب، ژنرال مظفر، بیدرمن و آتش افروزان، آدم و گناه، ستایش، گوشت تلخ و…، مدیر فیلمبرداری فیلم هایی چون فردا، مسابقه، اسب، استیصال، شب بخیر، تامینات، آسمانی با ارتفاع کم، میعاد خونین و…
متولد 1340 در آبادان، پژوهشگر، داستان نویس، نمایشنامه نویس و مدرس، نامزد دریافت جایزه هانس کریستیان آندرسن در سال 2024، برگزیده ibby مکزیک در سال 2014، برگزیده ibby انگلستان در سال 2012، برگزیده کتابخانه مونیخ در سال 2005، برنده جایزه یک عمر تلاش در نوشتن جشنواره بین المللی تئاتر فجر در سال 1396، برگزیده کتاب سال مهر طاها در سال 1392، برنده نشان طلای لاک پشت پرنده در سال 1391، برگزیده شورای کتاب کودک در سال 1391، برگزیده کتاب سال شهید غنی پور در سال های 1386، 1387، 1388 و 1389، برگزیده جشنواره کتاب برتر در سال 1388، برنده جایزه اول جایزه ادبی اصفهان در سال 1388، برگزیده اول ربع قرن کتاب دفاع مقدس در حوزه ادبیات نمایشی در سال 1388، برگزیده نخست ربع قرن کتاب دفاع مقدس در حوزه پژوهش هنری در سال 1388، برگزیده اول ربع قرن کتاب دفاع مقدس در حوزه رمان نوجوان در سال 1388، برگزیده انتخاب کتاب سال ماهنامه سلام بچهها و پوپک در سال 1387، برگزیده جشنواره کتاب سال کوک ونوجوان کانون پرورش فکری در سال 1387، برگزیده کتاب سال شورای کتاب کودک در سال های 1383 و 1387، برگزیده سال نویسندگان ومنتقدان در سال 1387، برگزیده جشنواره کتابهای آموزشی رشد در سال 1381، برگزیده ۲۰ سال ادبیات دفاع مقدس هفتهٔ کتاب سال در سال 1379، برگزیده کتاب سال دفاع مقدس در سال 1375، نویسنده کتاب ها، رمان ها و نمایشنامه هایی چون عاشقانههای یونس در شکم ماهی، یک جعبه پیتزا برای ذوزنقه کباب شده، طبقه هفتم غربی، غوص عمیق، شبی که جرواسک نخوانَد، وضعیتهای نمایشی دفاع مقدس، شب گربههای چشم سفید، ناهی، لاک پشت فیلی، قلب زیبای بابور، خشایارشا، کودکیهای زمین، یک نیمروز در اتاق بازجویی، بازی نامهٔ بابور، عشق، سال ریکُن، پرگار، اگر مرد کوچولویی پیدایش شد که میخندید، غول زنگی قلعهٔ سنگباران، مثل کوچِ کاکاییها، آه از دست این ویکتورهوگو، حرفهای عاشقانه، قتل آقای کاف، روزی که زمین نان میشود، تردید، تکرار، درون پیرهن یحیی، روی نیبندی، دهانی پر از کلاغ، چهارمین نامه، اسماعیل اسماعیل، پنجشنبه، راکب، مرگ ناصری، آداب جنگی کردن بلدرچینهای نر، نقطههای کوچک در فاصلهای بسیار دور از خورشید، و…
سرفصل های دوره آموزش نمایش و فیلم نامه نویسی
آموزش ساختار نگارشی فیلمنامه
آموزش شناخت تفاوت ها و مشخصه های متمایز کننده فیلمنامه با رمان و داستان
آموزش روش تفکیک ساختار های خرده پیرنگ، ضد پیرنگ و شاه پیرنگ
آموزش ویژگی های سینمای قصه گو
آموزش شناخت تفاوت فیلمنامه شخصیت محور و اتفاق محور
آموزش روش اتنخاب موضوعات جهان شمول بر اساس شناخت جهان بینی نویسنده
آموزش ویژگی ها و تفاوت های فیلمنامه بلند داستانی با فیلمنامه های کوتاه
آموزش یافتن ایده مناسب برای فیلمنامه
آموزش تعیین محتوا بر اساس مخاطب
آموزش خلق گره نمایشی در فیلمنامه
آموزش طراحی داستانی موجز و جذاب (اول شخص)
آموزش مقایسه گونه ها (ژانرها) سینمایی
آموزش طراحی ابتدایی (طرح)
آموزش نگارش از اقتباس (از زندگینامه های اشخاص تاثیرگذار)
آموزش نگارش سیناپس
آموزش اصول تفکیک دنیای واقعی با دنیای نمایشی
آموزش مفهوم ایجاز در روایت
آموزش مفهوم ایجاز در نشان دادن صحنه های پیش برنده در داستان
آموزش مفهوم سر سکانس و شرح صحنه
آموزش مفهوم منطق روایدی داستان در فیلمنامه (موضدع قرارداد با مخاطب)
آموزش انتخاب نقطه عطف مناسب ابتدایی و انتهایی در فیلمنامه
آموزش شناسایی اطلاعاتی که از مخاطب پنهان و یا آشکار می گردد
آموزش بکارگیری ایجاز در نگارش (شرح صحنه، دیالوگ، حوادث)
آموزش اصول تقسیم بندی فصل های مختلف در فیلمنامه
آموزش معرفی فضای کلی فیلمنامه و نیروی محرک در آن
آموزش اصول آنالیز سه پرده در فیلمنامه
آموزش روش گسترش و بسط رویداد در فیلمنامه و ایجاد تعلیق
آموزش روش کشمش، و گره افکنی و گره گشایی
آموزش طراحی فیلمنامه سه پرده ای
آموزش ایجاد سیر درماتیکی مناسب و در تعلیق نگاه داشتن مخاطب
آموزش خلق کشمش و درگیری و شیوه های آن
آموزش کشمش با شخصیت اصلی، با عوامل بیرونی، با مافوق طبیعت و با خود
نحوه تکامل فیلمنامده (رشد پیش رونده تنش فیلمنامده و شخصیت)
آموزش طراحی کامل فیلمنامه
آموزش مفهوم زاویه دید در فیلمنامه
آموزش زاویه دید دانای کل
آموزش روایت اول شخص، سوم شخص محدود
آموزش تغییر زاویه دید شخصیت به فراخور داستان فیلمنامه
آموزش نحوه تاثیر شخصیت در روند داستان و استحاله در شخصیت اصلی
آموزش خلق شخصیت های اصلی و فرعی و مکمل (تعریف تیپ شخصیت) و دراماتیک
آموزش دریافت اطلاعات مستقیم و غیر مستقیم از طریق دیالوگ
آموزش نحوه گفتگوهای پیش برنده در داستان
آموزش منطق در گفتگوی شخصیت ها
آموزش مفهوم ایجاز و سادگی در گفتگو نویسی
آموزش نحوه تکامل و رشد گفتگو
آموزش دیالوگ نویسی و خلق گفتگو های دراماتیک
آموزش مفهوم تِم در فیلمنامه
آموزش مفهوم نتیجه گیری و پایان بندی در فیلمنامه
آموزش نحوه بازنویسی فیلمنامه
آموزش پرداختن به ضرورت های محتوایی و اجتماعی
آموزش نوشتن فیلمنامه و بازنویسی
آموزش نحوه انتخاب اسم فیلمنامه بر اساس ویژگی های آن
آموزش انتخاب اسم مناسب برای فیلمنامه و شخصیت ها
آموزش توانایی شناخت نمایش
آموزش آشنایی با هنر و نمایش
آموزش آشنایی با هدف از آموزش نویسندگی
آموزش آشنایی با نویسنده و توانائیهای او
آموزش شناسایی اصول با مراحل و اقدامات اولیه نویسنده
آموزش تقلید برای حلق
آموزش مهارت، ممارست و خلاقیت در نوشتن
آموزش آشنایی با عناصر ششگانه ارسطو
آموزش شناسایی اصول نمایش
آموزش توانایی شناخت فکر اولیه «موضوع» و بکارگیری آن
آموزش آشنایی با چگونگی پیدا کردن موضوع نمایش
آموزش آشنایی با راه های بسط و گسترش فکر اولیه
آموزش استفاده از شخصیت نمایشی
آموزش استفاده از مکان مشخص
آموزش استفاده از عواطف احساسات و تجربیات شخصی
آموزش استفاده از تخیل
آموزش استفاده از روشهای پیشنهادی خود یا دیگران
آموزش استفاده از وقایع تاریخی
آموزش شناسایی اصول فکر اولیه
آموزش آشنایی با نمایشهای بدون کلام و بدون حرکت
آموزش آشنایی با استفاده کاربردی از دیالوگ
آموزش شناسایی اصول گفتگوی نمایشی
آموزش توانایی شناخت و آفرینش شخصیت نمایشی
آموزش آشنایی با شخصیت در نمایش
آموزش آشنایی با کشمکش در نمایش
آموزش آشنایی با تفاوت در علت و انگیزه
آموزش آشنایی با چگونگی انتخاب شخصیت محوری
آموزش آشنایی با چگونگی خلق شخصیتهای دیگر نمایش
آموزش آشنایی با عوامل مؤثر در بعد یک شخصیت
آموزش آشنایی با بارزترین خصوصیت شخصیت محوری
آموزش آشنایی با شناخت تعداد شخصیتها در نمایش
آموزش آشنایی با چگونگی معرفی شخصيتها
آموزش آشنایی با چگونگی انتخاب نام اشخاص
آموزش آشنایی با چگونگی روند تکامل شخصیت
آموزش شناسایی اصول چگونگی روند تکامل شخصیت
آموزش توانایی طراحی نمایش «چگونگی نوشتن»
آموزش آشنایی با روابط علت و معلولی در نمایش
آموزش آشنایی و توجه به ایجاد بحران
آموزش آشنایی با گره نمایشی
آموزش آشنایی با گره افکنی و گره گشایی در نمایش
آموزش آشنایی با نقطه اوج و فرود در نمایش
آموزش آشنایی و توجه به نقطه شروع تا نقطه پایان
آموزش آشنایی با تفاوت در عمل نمایشی و تحرک در نمایش
آموزش آشنایی با تحرک بدنی و شناسایی شخصیت
آموزش توانایی شناخت انواع نمایش
آموزش آشنایی با اصول روابط علت و معلولی در نمایش و اصول انواع نمایش
آموزش آشنایی با ارتباط علت و معلولی در نمایش
آموزش آشنایی با عدم ارتباط علت و معلولی در برخی نمایشها
آموزش آشنایی با نمایشنامه موضوع دار یا داستان دار
آموزش آشنایی با نمایشنامه نویسی صحنه به صحنه
آموزش آشنایی با قراردادهای نمایشی
آموزش آشنایی با دیدگاهها و نظر نویسنده و تماشاگر
آموزش آشنایی و شناخت کمدی
آموزش آشنایی و شناخت تراژدی شناخت روشهای کاربردی در کمدی
آموزش حرکات اتوماتیک
آموزش اغراق
آموزش عدم تطابق
آموزش تناقض شخصیت
آموزش لحظات غیر منتظره
آموزش آشنایی و شناخت ملودرام
آموزش آشنایی و شناخت فارس
آموزش آشنایی و شناخت تراژدی کمدی
آموزش آشنایی با تفاوت ارتباط جسمی بی فاصله با فاصله
آموزش توانایی برنامه ریزی و گسترش نهایی نمایش
آموزش آشنایی با اصول برنامه ریزی و گسترش
آموزش آشنایی و شناخت مخاطب و اهداف نمایش
آموزش آشنایی و شناخت و حفظ یکپارچگی نمایش
آموزش آشنایی و توجه به شخصیت و علایق او در صحنه
آموزش آشنایی با تسهیلات و نمایش
آموزش آشنایی با چگونگی نامگذاری نمایشنامه
آموزش آشنایی با ویرایش نمایشنامه و تغییرات نهایی
آموزش آشنایی با چندین روش نمایشنامه نویسی
آموزش توانایی نوشتن نمایشنامه
آموزش آشنایی با اصول نمایشنامه نویسی
آموزش آشنایی با نوشتن نمایشنامه «چگونه نوشتن»
آموزش آشنایی با زبان و بیان نمایشی
آموزش آشنایی و شناخت مسیر اندیشه و تفکر خود نویسنده
آموزش آشنایی و تسلط برچگونگی مرور نوشته ها
آموزش آشنایی با چگونگی به قضاوت گذاردن نمایشنامه
آموزش نوشتن یک نمایشنامه
هزینه آموزش نمایشنامه نویسی و فیلمنامه نویسی
ثبت نام در کلاس آموزش نمایشنامه نویسی و فیلمنامه نویسی
عنوان | ظرفیت | ثبت نام |
---|---|---|
فیلم نامه نویسی - 29 دی روز های زوج ساعت 14 الی 16 | 5 نفر | ثبت نام |
فیلم نامه نویسی - 13 بهمن روز های زوج ساعت 14 الی 16 | 4 نفر | ثبت نام |
برای یک شروع قدرتمند این ویدئو را حتما ببینید
گفتگو با مدرس کلاس نمایشنامه و فیلمنامه نویسی
خصوصیات دوره نمایش و فیلمنامه نویسی در آموزشگاه فن آموزان
- دوره آموزش نمایشنامه نویسی به مدت 36 ساعت و دوره آموزش فیلمنامه نویسی به مدت 36 ساعت آموزش جامع و مجزا در دو ترم جداگانه از صفر تا صد میباشد که تمامی نکات و مباحث تئوری و عملی مرتبط با نویسندگی نمایش نامه و فیلم نامه را در بر دارد.
- کامل ترین سرفصل های آموزشی از صفر تا صد و مبتدی تا پیشرفته برای این دوره را ارائه و آموزش خواهیم داد.
- این دوره به صورت حضوری و توسط اساتید مجرب و با تجربه عرصه نویسندگی برگزار میشود.
- این دوره به صورت صفر تا صد برگزار میشود و مناسب علاقه مندان تئاتر، سینما، بازیگری، بازیگری و همچنین دانشجویان و فارق التحصیلان رشته هنر نمایش، نویسندگی، سینما و تئاتر می باشد.
- بعد از پایان دوره انتظار داریم که شرکت کنندگان دوره تسلط کامل بر همه سرفصل های آموزش داده شده را داشته باشند. همچنین در صورتی که سوال یا نکته ای مبهم در طول دوره و نیز بعد از دوره وجود داشته باشد، می توانند با اساتید دوره رفع اشکال کرده و بپرسند.
- در پایان دوره و پس از اتمام سرفصل های دوره در صورتی که کارآموزان در آزمون های فنی حرفه ای نمره قبولی را کسب کنند مدرک رسمی فنی و حرفه ای برای دوره حرفه نویسندگی نمایشنامه و فیلمنامه صادر و به شرکت کنندگان اعطا می شود.
کاراموزان عزیز دقت داشته باشند که ما در آموزشگاه فن آموزان تمام تلاش و سعی مان بر اینست که کارآموزان بعد از گذراندن این دوره وارد بازار کار شده و برای خودشان کسب درامد کنند بنابراین این دوره به صورت صفر تا صد از “آموزش تا اشتغال” برگزار میگردد.
فیلد های "*" اجباری هستند