قطعه شناسی موبایل همراه با عکس

قطعه شناسی موبایل همراه با عکس
چکیده مطلب :

گوشی های تلفن همراه از قطعات مختلفی تشکیل شده اند و هر یک عملکرد ویژه ای را انجام می دهند. ارتباط هماهنگ بین اجزای موبایل برای کارکرد صحیح آن ضروری می باشد. ازینرو شناخت قطعات به کار رفته در گوشی های مختلف بر هر تعمیر کار موبایلی واجب است.

امروزه به دلیل استفاده از برند ها و مدل های مختلف تلفن همراه در بین عموم، شاهد رونق بازار کار شغل تعمیرات موبایل و شرکت در دوره های آموزش تعمیرات موبایل هستیم. با وجود این که گوشی های تلفن همراه معمولا دارای ابعاد کوچک هستند و به راحتی در دست جای می گیرند، اما از قطعات مختلفی تشکیل شده اند و هر یک عملکرد ویژه ای را انجام می دهند. ارتباط هماهنگ بین اجزای موبایل برای کارکرد صحیح آن ضروری می باشد. قطعات به کار رفته در گوشی های مختلف تقریبا مشابه بوده و بر هر تعمیر کار موبایلی واجب است که با تمام اجزا و قطعات موبایل به خوبی آشنا باشد و بتواند به سرعت آن ها را از لحاظ ظاهری تشخیص دهد. در مقاله قطعه شناسی موبایل همراه با عکس ، قطعات داخلی به کار رفته در گوشی را همراه با عکس به شما معرفی می کنیم. برای مشاهده سرفصلها و اطلاعات کامل دوره تعمیرات موبایل در فن آموزان روی تصویر زیر کلیک نمایید:

آموزش تعمیرات موبایل

معرفی تصویری قطعات موبایل

قطعات داخلی موبایل عبارتند از:

  1. باتری
  2. صفحه نمایش
  3. CPU
  4. مودم
  5. دوربین
  6. سنسور
  7. برد الکترونیکی PCB
  8. سوئیچ آنتن
  9. میکروفون
  10. بلندگو
  11. سیم کارت و سوکت سیم کارت
  12. فیلتر RX
  13. فیلتر TX
  14. SoC
  15. ROM
  16. RAM
  17. کارت حافظه یا مموری
  18. PFO یا نوسان گر فرکانس برق
  19. آی سی شبکه
  20. آی سی فلش
  21. آی سی پاور
  22. آی سی شارژ
  23. آی سی منطقی یا آی سی رابط کاربری
  24. آی سی صدا
  25. RTC یا کریستال سیلیکون ساده
  26. LED
  27. کریستال RF
  28. موتور ویبراتور
  29. رابط هندزفری
  30. رابط USB
  31. نوسان گر کریستالی 26 مگاهرتز
  32. نوسان گر کنترل کننده ولتاژ یاVCO
  • باتری موبایل

طراحی و فناوری باتری موبایل در چند سال اخیر به طور قابل توجهی پیشرفت کرده است. این باعث شده تا تلفن های همراه برای مدت طولانی تری کار کنند. در ابتدا از سلول های نیکل کادمیوم استفاده شد، اما این سلول ها به سلول های نیکل و فلزهیدرید و سپس به سلول های یون لیتیوم تغییر پیدا کردند. با کوچک ‌تر شدن گوشی ‌ها و نیاز به کارکرد طولانی‌ تر با یک بار شارژ، ظرفیت باتری بسیار مهم تلقی شده و در تمام مدت عملکرد این سلول‌ها در حال بهبود است. باتری های تلفن های همراه از قطعات اصلی بوده که امروزه از فناوری لیتیوم یون برای ساخت آن ها استفاده می کنند که در موبایل ها قابلیت جابجایی نبوده و غیر قابل تعویض است.

عکس باتری موبایل

با استفاده از این باتری ‌ها، که جزء ضروری یک گوشی هوشمند هستند، دیگر نگران مسائل مربوط به کالیبراسیون یا تست باتری نخواهید بود. چرا که که از سلول ‌های مبتنی بر نیکل در ساخت آن ها استفاده شده است. با این حال، این بدان معنا نیست که باتری‌ های نسل فعلی با مشکلات مخصوص به خود مواجه نمی‌شوند. کاربران باید هنگام استفاده از گوشی بسیار مراقب خرابی باتری باشند.

بیشتر بخوانید: علت زود خالی شدن باتری گوشی

  • صفحه نمایش گوشی

شاید واضح ترین جزء یک گوشی هوشمند، صفحه نمایش آن باشد. در حالی که تصور می کنید صفحه نمایش در خارج از گوشی قرار گرفته است، اما در واقع یک جزء داخلی بسیار مهم دستگاه است. با افزایش تعداد ویژگی های تلفن های همراه، اندازه نمایشگر به طور قابل توجهی افزایش یافته است.

قطعه شناسی موبایل

اکثر گوشی های فعلی، منو داخلی تلفن، ماشین حساب ها، بازی ها، تقویم ها، یادداشت ها، مرورگر های وب، دوربین ها و هم چنین برنامه های کاربردی دیگری را ارائه می کنند تا عملاً هر نیاز یا خواسته ای را برآورده کنند. فن آوری های صفحه نمایش در تلفن های هوشمند امروزی به دو نوع اصلی LCD و LED دسته بندی می شوند.

بیشتر بخوانید: آموزش اصول باز و بست ال سی دی موبایل

  • CPU گوشی

درست مانند کامپیوتر ها، موبایل ها نیز دارای CPU هستند که به عنوان واحد پردازش مرکزی شناخته می شود. آی سی CPU که مهم ترین قطعه در بخش الکترونیکی تلفن همراه محسوب می شود، وظیفه کنترل و هماهنگی دستورالعمل های برنامه و همه فعالیت های دیگری را که در حین کار با تلفن انجام می شود را بر عهده دارد.

عکس-cpu-موبایل

CPU مخفف Central Procession Unit است. اگر CPU در اثر سقوط شدید از ارتفاع یا ورود آب و مایعات آسیب ببیند موجب کوتاه شدن عمر دستگاه یا خرابی کامل آن می شود. CPU هم چنین به عنوان آی سی RAP، UPP یا MAD شناخته می شود. واحد پردازش مرکزی یک قطعه به رنگ مشکی است که در بیشتر موارد از نظر اندازه منحصر به فرد است. درست مانند هر آی سی مهم دیگر، CPU با یک صفحه آهنی با روکش نقره محافظت می شود.

بیشتر بخوانید: معرفی کامل سخت افزار موبایل

  • مودم گوشی

از آن جایی که تلفن های هوشمند برای دریافت و ارسال پیام های متنی و تماس ها مورد استفاده قرار می گیرند، به اجزای ارتباطی نیاز دارند. مودم‌ جز اصلی برای برقراری ارتباط در موبایل ها محسوب می شوند و هر تولید کننده تلفن همراه، مارک مودم خود را دارد، برند های معتبر مودم شامل Qualcomm، Samsung، Huawei و چندین مدل دیگر است.

عکس مودم موبایل

سازندگان موبایل در حال تلاش برای عرضه سریع ترین و کارآمد ترین دسته تراشه های LTE هستند. مودم 9 LTE سریع ترین مودم موجود است. با این حال، اگر شبکه تلفن همراه شما از این سطوح سرعت پشتیبانی نمی کند، وجود چنین تراشه های قدرتمندی در گوشی های هوشمند هیچ فایده ای ندارد.

  • دوربین گوشی

همه گوشی های هوشمند دارای دوربین عکاسی در قاب پشتی و قاب جلو هستند. دوربین یک گوشی هوشمند از سه بخش اصلی تشکیل شده است:

  • سنسور برای تشخیص نور
  • عدسی برای عبور نور
  • پردازشگر تصویر

در حالی که کیفیت دوربین گوشی بر حسب مگاپیکسل سنجیده می شود، اما اهمیت کمتری نسبت به مدتی قبل دارد. درعوض، سنسور دوربین گوشی و حساسیت آن هنگام عبور نور از لنز فاکتور های اصلی در کیفیت تصاویر گرفته شده از گوشی های مختلف است.

عکس دوربین موبایل

هر دوربین در گوشی ‌های هوشمند مختلف رفتار بسیار متفاوتی دارد، بنابراین هر تصویر یا ویدیویی که با یک گوشی می‌ گیرید در کنتراست، دقت رنگ، اشباع و چندین مورد دیگر در مقایسه با یک گوشی دیگر، متفاوت است. اکثر برنامه های دوربین تنظیمات دستی برای گرفتن تصویر یا فیلم بر اساس سلیقه شما دارند.

از آنجایی که گوشی ‌های هوشمند در اندازه ‌های کوچکی ساخته می شوند، دوربین نیز در ابعاد ریزی در برد اصلی گوشی قرار گرفته است.  کوچک بودن اندازه آن باعث می شود در مناطق کم نور عملکرد ضعیفی داشته باشند. این مسئله ای است که سازندگان سنسور دوربین بی وقفه برای بهبود قابل توجه آن تلاش کرده اند، اما به نظر می رسد که راه طولانی در پیش رو دارند.

  • سنسور گوشی

پنج سنسور اصلی در یک گوشی هوشمند وجود دارد که به آن اجازه می ‌دهد عملکرد عالی را به کاربر ارائه دهد. نام همه این سنسورها و اهمیت آنها در زیر به تفصیل بیان شده است:

  1. شتاب سنج: شتاب سنج برای تشخیص جهت دستگاه و حرکات آن مورد استفاده قرار گرفته و برای استفاده از ویژگی هایی مانند تکان دادن تلفن برای تغییر موسیقی کاربرد دارد.
  2. ژیروسکوپ: ژیروسکوپ یکی از سنسور های داخلی موبایل است که با شتاب سنج کار می کند تا چرخش تلفن شما را تشخیص دهد. برای ویژگی هایی مانند چرخش تلفن برای انجام بازی های مسابقه ای یا تماشای فیلم مورد استفاده قرار می گیرد.
  3. قطب نمای دیجیتال: قطب نمای دیجیتال به تلفن همراه کمک می کند تا جهت شمال را برای استفاده از نقشه پیدا کند.
  4. سنسور نور محیطی: سنسور نور محیطی به طور خودکار قادر است روشنایی صفحه را بر اساس نور اطراف تنظیم کند و به حفظ عمر باتری کمک می کند. این سنسور با کاهش روشنایی گوشی هوشمند شما در محیط های کم نور، به کاهش فشار روی چشم کمک می کند.
  5. حسگر مجاورت: حسگر مجاورت در گوشی باعث می شود در حین تماس، اگر دستگاه را نزدیک گوش شما بیاورید، به طور خودکار صفحه قفل شده و از دستورات لمسی ناخواسته جلوگیری شود.

عکس-حسگر-مجاورت-موبایل

  • برد الکترونیکی PCB موبایل

برد الکترونیکی PCB قلب سیستم است. تراشه های تبدیل آنالوگ به دیجیتال و دیجیتال به آنالوگ از اجزای اصلی روی برد هستند. پردازنده سیگنال دیجیتال DSP یک پردازنده بسیار سفارشی است که برای انجام محاسبات دستکاری سیگنال با سرعت بالا طراحی شده است. برد الکترونیکی از قطعات ارزشمند گوشی محسوب شده که از تعداد زیادی مقاومت، خازن، ترانزیستور، دیود، سلف و غیره تشکیل شده که همه این اجزا به صورت هماهنگ کار کرده تا هدف کل گوشی برآورده شود.

عکس برد الکترونیکی موبایل

بیشتر بخوانید: معرفی قطعات روی برد موبایل

  • سوئیچ آنتن گوشی

سوئیچ آنتن که در بخش شبکه تلفن همراه وجود دارد، دارای آرایش فلزی و غیرفلزی است. این قطعه به رنگ نقره ای یا طلایی تشخیص داده می شود. معمولاً عملکرد جستجوی شبکه، تنظیم و سپس ارسال به جلو را انجام می دهد. هنگامی که سوئیچ آنتن معیوب است، مشکل شبکه در تلفن همراه وجود خواهد داشت.

عکس-سوئیچ-آنتن-موبایل

  • میکروفون گوشی

تلفن‌ های همراه دارای بلندگو ها و میکروفون ‌های بسیار کوچکی هستند که باورنکردنی است که بسیاری از آن ها چه قدرت بالایی در پخش صدا دارند. میکروفون سیگنال صوتی را در حین انتقال به سیگنال الکتریکی تبدیل کرده و سپس این سیگنال به آی سی صوتی ارسال می شود.

عکس-میکروفون-موبایل

  • بلندگو گوشی

بلندگو یا اسپیکر در قسمت بالایی گوشی موبایل تعبیه شده است و به گوش دادن صدا در حین تماس های دریافتی، پخش موسیقی کمک می کند.

عکس-بلندگوی-موبایل

بیشتر بخوانید: آموزش رفع مشکل ضعیف شدن صدای گوشی

  • سیم کارت و سوکت سیم کارت گوشی

SIM مخفف Subscriber Identity Module است. در سیم کارت یک تراشه میکرو وجود دارد که تمامی داده ها و اطلاعات مربوط به USER در آن ذخیره می شود. بدون وجود سیم کارت، تلفن همراه هیچ فایده ای ندارد. سوکت سیم کارت، مسئولیت نگهداری سیم کارت در جای خود را بر عهده دارد.

عکس-سوکت-سیم-کارت-موبایل

  • فیلتر RX گوشی

فیلتر RX در بخش شبکه تلفن همراه یافت می شود و فرکانس تماس های دریافتی را فیلتر می کند. اگر فیلتر RX معیوب باشد، در هنگام تماس های دریافتی مشکل شبکه ایجاد می شود.

عکس-فیلتر-RX-در-موبایل

  • فیلتر TX گوشی

بخشی از شبکه موبایل که مسئول فیلتر کردن فرکانس موبایل در زمان تماس های خروجی را بر عهده دارد، فیلتر TX است. در صورت بروز مشکل در فیلتر TX گوشی، در حین تماس ورودی مشکل شبکه وجود خواهد داشت.

عکس-فیلتر-TX-موبایل

  • SoC گوشی

SoC شاید ضروری ترین جزء موجود در گوشی های هوشمند باشد و برخی از کاربران ممکن است آن را به عنوان پردازنده دستگاه اشتباه بگیرند. SoC نه تنها شامل CPU گوشی هوشمند است، بلکه شامل GPU، مودم LTE، پردازنده نمایشگر، پردازنده ویدیویی و سایر قطعات سیلیکونی است که آن را به یک سیستم کاربردی در تلفن تبدیل می کند.

عکس-SoC-در-موبایل

در حالی که ممکن است گوشی‌هایی را ببینید که SoC‌ های مختلفی از کوالکام، مدیاتک، سامسونگ، هوآوی و چیپ ‌ست ‌های توسعه ‌یافته خود اپل را تبلیغ می ‌کنند، اما از همان معماری سیستم ARM استفاده می‌کنند. ARM با تولید پردازنده‌ها و پردازنده‌های گرافیکی خود و دادن مجوز طراحی و معماری سیستم خود به شرکت ‌های دیگر عمل می ‌کند تا بتوانند از فناوری خود برای ساخت SoC های قدرتمند و کارآمد استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: تراشه گوشی چیست؟ معرفی پردازنده موبایل SOC

  • ROM گوشی

ROM حافظه فقط خواندنی است که نمی توان آن را پاک کرد و در بخش الکتریکی موبایل قرار دارد. ROM مخفف Read Only Memory است و دستورالعمل برنامه در این بخش نیز توسط CPU هماهنگ می شود تا مطمئن شود که همه برنامه ها به درستی بارگذاری می شوند. اگر آی سی رام معیوب باشد، گوشی دچار مشکلات نرم افزاری شده و دستگاه خاموش می شود.

عکس-ROM-موبایل

  • RAM گوشی

تلفن های هوشمند برای انجام چند کار به حافظه دسترسی فوری نیاز دارند. این وظیفه توسط قطعه RAM در بخش برقی دستگاه انجام می شود. حافظه RAM به طور عمده مسئول ارسال و دریافت فرمان سیستم عامل در حین کار با تلفن است. آی سی RAM که مخفف Random Access Memory است، می تواند در اثر افتادن شدید روی زمین، گرم شدن زیاد و وارد شدن آب به سیستم معیوب شده و عملکرد عادی خود را از دست می دهد.

عکس-RAM-موبایل

RAM یک حافظه قابل پاک شدن است که در آن داده ها و اطلاعات قدیمی پاک می شوند و داده ها و اطلاعات جدید ذخیره می شوند. با RAM می توانید برنامه های بیشتری را همزمان اجرا کنید. اگر رم گوشی شما کم است یا از چندین برنامه به طور همزمان استفاده می کنید، سرعت گوشی شما کند می شود.

  • کارت حافظه یا مموری گوشی

رام و تراشه های فلش مموری، ذخیره سازی سیستم عامل گوشی و ویژگی های قابل شخصی سازی مانند دایرکتوری تلفن را فراهم می کنند. کارت حافظه خارجی برای ذخیره داده هایی مانند عکس، فیلم، صدا و غیره استفاده می شود. Card SD، Mini SD Card وMicro SD Card به عنوان حافظه خارجی استفاده می شود.

عکس-مموری-موبایل

  • PFO یا نوسان گر فرکانس برق گوشی

این جزء در بخش شبکه یک تقویت کننده برق تلفن همراه در نزدیکی سوئیچ آنتن موبایل یافت می شود. PFO مخفف Power Frequency Osillator است و به آن پاور امپلی فایر یا تقویت کننده قدرت (PA) گفته می شود. این قطعه وظیفه فیلتر کردن، تقویت و انتخاب شبکه خانگی کشور تلفن همراه را بر عهده دارد. هنگامی که نوسان گر فرکانس برق معیوب باشد، مشکل شبکه نیز ظاهر می شود و برقراری تماس ها به دلیل مشکل شبکه غیر ممکن خوااهد بود. هنگامی که این مشکل رخ داد، PA را توسط سک تعمیر کار با تجربه موبایل تعویض نمایید.

عکس PFO یا نوسان گر فرکانس برق موبایل

  • آی سی شبکه گوشی

آی سی شبکه یک قطعه الکترونیکی مهم می باشد که در نزدیکی PFO در بخش شبکه یک تلفن همراه قرار دارد. به آن پردازنده سیگنال RF نیز می گویند. آی سی شبکه به عنوان فرستنده و گیرنده امواج صوتی و رادیویی طبق دستور CPU عمل می کند. اگر آی سی RF معیوب باشد، مشکل شبکه در تلفن همراه وجود دارد. گاهی اوقات تلفن همراه ممکن است به طور کامل از بین برود.

عکس-آی-سی-شبکه-موبایل

  • آی سی فلش گوشی

آی سی فلش در بخش برق تلفن همراه یافت می شود و به نام های آی سی EEPROM، آی سی حافظه، آی سی رم و آی سی رام نیز شناخته می شوند. شماره IMEI تلفن همراه در آی سی فلش نصب شده است. آی سی فلش از قطعات حساس موبایل بوده که خراب شدن آن تاثیر مستقیمی بر روی عملکرد گوشی دارد.

عکس-آی-سی-فلش-موبایل

  • آی سی پاور گوشی

در بخش برق تلفن همراه قطعات زیادی وجود دارد که یکی از آن ها آی سی پاور است. اجزای کوچک زیادی در اطراف این آی سی وجود دارد که عمدتاً خازن SMD است. آی سی پاور یک میکرو تراشه مهم است که در بخش پاور همه تلفن های همراه یافت می شود. آی سی پاور، انرژی را از باتری می گیرد و به تمام قسمت های دیگر تلفن همراه می رساند. به علاوه مقدار مورد نیاز ولتاژ و جریان را در تمام قسمت های دیگر تلفن همراه توزیع می کند.

اگرچه معماری سازنده هر مدل تلفن همراه، متفاوت است، اما در تلفن ‌هایی که باتری داخلی دارند، آی ‌سی پاور در نزدیکی ترمینال باتری قرار گرفته و اغلب اوقات آن را در پشت یا بالای PCB پیدا می‌کنید. بیشتر توسط یک فلز با روکش نقره محافظت می شود.

عکس آی-سی-پاور-موبایل

  • آی سی شارژ گوشی

قسمت شارژ گوشی با آی سی شارژ کنترل می شود. این آی سی وظیفه توزیع مناسب جریان را به کل بخش های تلفن همراه بر عهده دارد. آی سی شارژ در بخش برق نزدیک R22 یافت می شود. آی سی شارژ، شارژ الکتریکی را از شارژر تلفن دریافت می کند تا باتری تلفن را شارژ کند و برای توزیع بیشتر در سایر قسمت ها در مقادیر مشخص، از دیود زنر و مقاومت ها عبور داده شده و به آی سی پاور منتقل می شود. واضح است که در صورت خرابی آی سی شارژ با عدم شارژ شدن باتری گوشی به دلیل منتقل نشدن جریان الکتریکی روبرو می شویم. با توجه به حساسیت بالای آی سی شارژ، در صورت مشاهده هر گونه مشکل در قسمت شارژ دستگاه، لازم است در اسرع وقت به تعمیرکار موبایل مراجعه نمایید.

عکس آی سی شارژ موبایل

  • آی سی منطقی یا آی سی رابط کاربری

آی سی منطقی (Logic IC) یا آی سی رابط کاربری موجود در هر قسمت از تلفن همراه عملکرد قطعات داخلی مانند ویبراتور تلفن، زنگ و LED در تلفن همراه را کنترل می کند. اگر آی سی منطقی خراب باشد، با قسمت های فهرست شده ای که کنترل می کند مشکل ایجاد می شود.

عکس آی-سی-رابط-کاربری موبایل

  • آی سی صدا

آی سی صدا که در بخش برقی تلفن همراه قرار دارد، با نام های آی سی ملودی یا آی سی Cobba نیز شناخته می شود. وظیفه این قسمت، کنترل بلندگو و میکروفون تلفن همراه برای پخش صحیح صدا در هنگام تماس می باشد. ممکن است با این مورد مواجه شد باشید که هنگام برقراری تماس، صدای فرد پشت خط ر به درستی نشنوید و متقابلا شما فریاد می زنید تا صدای شما شنیده شود. در این حالت آی سی صدا دچار مشکل شده و باعث توقف عملکرد صحیح بلندگو و میکروفون می شود. برای جلوگیری از آسیب زدن به بخش های داخلی تلفن همراه لازم است فورا به تعمیر یا تعویض آی سی صدا بپردازید.

عکس آی سی صدا در موبایل

  • RTC یا کریستال سیلیکون ساده

کریستال سیلیکون ساده که با نام Real Time Clock شناخته می شود، در بخش پاور دستگاه و در نزدیکی Power IC یافت می شود. از مشخصات ظاهری RTC می توان به شکل بلند آن اشاره کرد. جنس این قطعه بسته به برند تولید کننده گوشی می تواند فلز یا غیر فلز باشد. RTC یا کریستال سیلیکون ساده به اجرای تاریخ و زمان در تلفن همراه کمک می کند. اگر RTC معیوب باشد، هیچ تاریخ یا ساعتی در تلفن همراه وجود نخواهد داشت و حتی ممکن است دستگاه به طور کامل از بین برود.

عکس RTC یا کریستال سیلیکون ساده موبایل

  • LED گوشی

LED یا دیود ساطع کننده نور، یکی از اجزای الکترونیکی روی برد PCB بوده و برای تولید نور روی صفحه کلید و صفحه نمایش استفاده می شود. LED در واقع مخفف Light Emitting Diode می باشد.

عکس-LED-موبایل

  • کریستال RF گوشی

کریستال RF در بخش الکترونیکی گوشی قرار گرفته و وظیفه مدیریت توان و شارژ مجدد را بر عهده دارد. ، تقویت ‌کننده‌ های RF سیگنال‌ هایی را که به آنتن می ‌روند و از آن خارج می ‌شوند را کنترل می‌ کنند. این کریستال اصلی و بسیار مهم در هر تلفن همراه وجود داشته و با صد ها کانال FM در ارتباط است. تنوع کریستال های Radio Frequency بسیار زیاد بوده و عمدتاً در تلفن همراه از کریستال های 13 مگاهرتز، 26 مگاهرتز، 19.2 مگاهرتز یا 36.4 مگاهرتز استفاده می شود. اگر این کریستال معیوب باشد، در عمل گوشی از بین رفته و باید به فکر خرید یک گوشی جدید باشید.

عکس کریستال RF در موبایل

  • موتور ویبراتور

موتور ویبراتور هشدار لرزش را در هنگام تماس ‌های دریافتی یا پیام ‌ها در حالت بی ‌صدا یا زمانی که گزینه ویبره و لرزش گوشی رروشن است، ارائه می‌کند. ممکن است تصور کنید که این قطعه وظیفه مهمی ندارد و در صورت خرابی نیازی به اقدام خاصی نمی باشد. اما این تصور اشتباه است. هنگامی که در یک جلسه کاری مهم قرار بگیرید و نتوانید به علت خرابی موتور ویبراتور گوشی خود، آن را روی حالت لرزش قرار دهید متوجه اهمیت این قطعه خواهید شد.

عکس-موتور-ویبراتور-موبایل

  • رابط هندزفری

امروزه هندزفری ها یکی از لوازم جانبی پر طرفدار و محبوب  است که برای برقراری مکالمه و پخش موسیقی مورد استفاده قرار می گیرد. به قسمتی که هندزفری را به گوشی متصل می کنیم، رابط هندزفری گفته می شود. رابط هندزفری در مدل های مختلف گوشی به شکل های مختلفی وجود دارد.

عکس رابط هندزفری موبایل

  • رابط USB

رابط USB یکی از قطعات داخلی با اهمیت تلفن همراه است که در تمام تلفن های همراه مدرن برای دانلود داده ها و شارژ تلفن استفاده می شود. متصل کردن تلفن همراه به کامیپوتر و لپ تاپ ها از طریق پورت USB امکان پذیر است. رابط USB یکی از قطعات با احتمال خرابی بالا بوده که ممکن است به دلیل فشار، نوسان برق، عدم اتصال صحیح شارژر به گوشی و غیره معیوب شود. در این صورت لازم است آن را زیر نظر یک تعمیر کار حرفه ای موبایل، تعویض کرد.

عکس رابط-USB-موبایل

  • نوسان گر کریستالی 26 مگاهرتز

نوسان گر کریستالی 26 مگا هرتز یکی از اجزای برد مدار چاپی گوشی است و در اکثر تلفن های همراه، در نزدیکی PFO یافت می شود. نوسان ساز کریستالی شبکه را فیلتر می کند و فرکانس تماس های خروجی را ایجاد می کند. در صورت خرابی آن، شبکه تلفن همراه و تماس های خروجی مشکل پیدا می کنند.

عکس نوسان-گر-کریستالی-26-مگاهرتز-موبایل

هم چنین کریستال اوسیلاتور تلفن همراه معروف به کریستال شبکه است. شکل ظاهری این قطعه گوشی بیشتر براق بوده و دارای آرایش متالیک است.

  • نوسان گر کنترل کننده ولتاژ یا VCO

نوسان گر کنترل کننده ولتاژ یا VCO یکی از اجزای بخش شبکه تلفن همراه محسوب می شود و در نزدیکی آی سی شبکه قرار گرفته است. عملکرد VCO به این صورت است که زمان، تاریخ و ولتاژ را به آی سی شبکه و CPU ارسال می کند و پس از گرفتن فرمان از CPU فرکانس مناسب را تنظیم می کند.

عکس نوسان گر کنترل کننده ولتاژ یا VCO موبایل

VCO در واقع مخفف Voltage Controller Osillator است و اگر معیوب باشد، شبکه موبایل قطع شده و خطا هایی شامل تماس ناموفق، پایان یافتن تماس نمایش داده می شود.

مشاهده و دانلود pdf مقاله: قطعه شناسی موبایل به همراه عکس

آموزشگاه فن آموزان مجری برگزاری بیش از هشتاد دوره تخصصی الکترونیک ، تعمیرات و کنترل ابزار دقیق با مجوز رسمی از سازمان فنی حرفه ای می باشد. برای دریافت لیست تمامی دوره ها و نیز مشاوره رایگان با شماره 02191321001 تماس بگیرید.

3/5 - (4 امتیاز)
نویسنده مطلب
نیما ستوده
نیما ستوده

نیما ستوده هستم. با سابقه دوازده سال فعالیت در زمینه تعمیرات گوشی های برندهای مختلف (از جمله سامسونگ ، آیفون ، شیائومی) با سیستم عامل های اندروید و ios در بازار تعمیر گوشی. در این سایت مطالب مرتبط با تعمیرات موبایل را به اشتراک می گذارم.

دوره های فنی پردرآمد برای ورود به بازار کار

2 پاسخ به “قطعه شناسی موبایل همراه با عکس”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *