آموزش نحوه شابلون زدن آی سی موبایل

شابلون PCB یک ورق نازک ساخته شده از فولاد ضد زنگ است. دارای منافذ برش لیزری بر روی سطح خود است که به نصب و قرار دادن صحیح برد PCB کمک می کند.

شابلون PCB برای ذخیره چسب اتصال، بر روی نقاط اختصاص داده شده روی تخته PCB بدون پوشش استفاده می شود تا بتوان قطعات را به طور مناسب قرار داد و کاملاً روی برد تنظیم کرد. ویژگی و هدف اساسی یک شابلون PCB این است که دقیقاً مقدار کامل خمیر لحیم کاری را روی تشک های SMT برای اتصال جوش بین تشک و قسمتی که از نظر اتصال الکتریکی و استحکام مکانیکی ساختار مناسبی دارد، ذخیره کند. استفاده از شابلون PCB برای قرار دادن خمیر لحیم کاری، فرآیند مونتاژ PCB را سریعتر و کارآمدتر می کند.

آموزش تعمیرات موبایل

آموزشگاه فنی حرفه ای فن آموزان دوره تخصصی آموزش تعمیرات موبایل را بصورت عملی در کارگاه مجهز برگزار می کند. تمامی دوره های این مجموعه تحت نظارت سازمان فنی حرفه ای کشور و با اعطای مدرک معتبر ارائه می شود. برای درسافت اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با شماره 02191321001 تماس بگیرید.

فیلم آموزش نحوه شابلون زدن آی سی موبایل

انواع شابلون PCB

  • شابلون های PCB هیبریدی
  • نمونه اولیه یا عکس استنسیل PCB
  • شابلونهای PCB بدون قاب/قابل استفاده مجدد
  • شابلون های PCB قاب شده
  • شابلون های PCB با اچ شیمیایی
  • شابلون های PCB برش لیزری

در این مقاله، اجازه دهید عمیق‌ تر کاوش کنیم و هر یک از این انواع را به تفصیل مورد بحث قرار دهیم.

  1. شابلون های برش لیزری

در مورد شابلون های برش لیزری، دهانه ها یا روزنه ها با کمک پرتوهای لیزر بریده می شوند. این پرتوهای لیزر دقت بالایی ارائه می دهند و از دقیق بودن دهانه ها و دیافراگم ها اطمینان حاصل می کنند.

  1. شابلون های شیمیایی اچ

منافذ روی شابلون PCB با استفاده از مواد مخرب به فلز حک شده است که به عنوان چاپگر شابلون PCB عمل می کند. چنین استنسیل سرعت مونتاژ بالایی را ارائه می دهد که به تلاش کمی نیاز دارد، اما زمین را در برابر ترکیبات مصنوعی مخرب تضمین نمی کند.

 انواع شابلون PCB

  1. شابلون های مدار چاپی قاب یا چارچوب

این شابلون های مدار چاپی، یک پوشش در اطراف شابلون را همراهی می کنند. یک حاشیه کار برای پوشش استفاده شده است که ورق شابلون را برای دقت ایده آل محکم نگه می دارد. شابلون های PCB محدود قابلیت تکرار قابل پیش بینی، کیفیت چاپ قابل توجه را ارائه می دهند و برای ایجاد PCB با حجم بالا مورد استفاده قرار می گیرند.

بیشتر بخوانید: معرفی قطعات روی برد موبایل

  1. شابلونهای PCB بدون قاب/قابل استفاده مجدد

شابلون PCB بدون قاب یا قابل استفاده مجدد، پوشش ثابتی در اطراف آنها ندارد. آنها را می توان در لبه های مختلف متعادل کرد و با توجه به نیاز می توان آنها را بیرون انداخت. آنها مقرون به صرفه تر از انواع دیگر شابلون های PCB می باشند که دارای طرح کلی هستند. شابلون ‌های PCB بدون قاب یا قابل استفاده مجدد را می‌ توان با فرم‌ های بستن دستی استفاده کرد و پیش ‌نیازهای فضای ذخیره‌ سازی اضافی را کاهش داد.

  1. نمونه اولیه یا استنسیل عکس

این استنسیل ها به ساختار خاصی بستگی دارند که به طور منحصر به فرد برای مطابقت با نمونه اولیه یا استنسیل های عکسی که برای استفاده از رکورد CAD یا Gerber تنظیم شده اند ساخته شده است. از اینها برای چاپ دستی و انجام فعالیتهای مطابق با نیازهای فرد استفاده می شود.

  1. شابلون های PCB هیبریدی

شابلون PCB هیبریدی ترکیبی از استنسیل برش لیزری و شابلون حکاکی شده شیمیایی است. بنابراین، دارای ویژگی های هر دو نوع شابلون PCB است و می تواند در شرایط خاص مورد استفاده قرار گیرد.

نکات مهم در هنگام سفارش شابلون PCB

در اینجا چند نکته وجود دارد که باید قبل از سفارش شابلون PCB به آنها پایبند باشید.

  • ضخامت ورق فولادی ضد زنگ

ضخامت مناسب ورق شابلون تضمین می کند که کاربرد خمیر لحیم به مقدار مناسب یا حتی از طریق دهانه اندازه گیری می شود.

شابلون زدن موبایل

ضخامت ورق و اندازه دهانه عناصر مهمی هستند که بر اندازه گیری خمیر لحیم کاری که روی تخته ذخیره می شود تأثیر می گذارد، زیرا رسوب اضافی خمیر لحیم می تواند باعث عبور جوش ها شود.

برخلاف این شرایط، انتشار خمیر لحیم کاری کمتر از میزان مورد نیاز نیز می ‌تواند منجر به اتصال ضعیف شود، که می ‌تواند بر کاربرد و عمر برد PCB که پس از انجام کامل فرآیند به دست می ‌آید تأثیر بگذارد.

  • اندازه دیافراگم دهانه ایجاد شده

برای دوری از اشتباهاتی مانند پل زدن و تشکیل دانه های لحیم کاری، دهانه شابلون PCB به اندازه ای ساخته شده است که تا حدودی کوچکتر از اندازه بالشتک PCB است.

پس از استفاده از خمیر لحیم کاری، با خارج شدن شابلون از روی برد، این احتمال وجود دارد که خمیر لحیم کاری روی برد PCB جابجا شود. حتی می ‌تواند روی میله ‌های روی شکاف تقسیم‌ کننده ‌های شابلون هم قرار بگیرد. ناحیه بالشتک PCB همیشه باید بیش از 66% اندازه ناحیه دیواره دیافراگم شابلون باشد تا از این نوع مسائل دور بماند.

  • تراز شابلون

برای به دست آوردن یک چاپ ایده‌ آل از خمیر لحیم کاری روی بالشتک ‌های PCB، علائم ثبت نام به نام «نشان‌های اعتباری» هم به PCB و هم به استنسیل PCB اضافه می ‌شود. این نشانه‌ های واقعی تضمین می ‌کنند که ترتیب بین PCB و شایلون عالی است.

  • شکاف در بالشتک PCB

فولاد ضد زنگ ماده ای است که بیشتر برای ساخت شابلون های PCB استفاده می شود. همچنین بدون شک بهترین ماده برای تولید شابلون PCB است.

  • جنس استنسیل یا شابلون

مواد شابلون نیز بر ظرفیت آن برای انتقال خمیر لحیم از دهانه یا شکاف به بالشتک PCB تأثیر می گذارد. فولاد ضد زنگ ماده ای است که بیشتر برای ساخت شابلون های PCB استفاده می شود. همچنین بدون شک بهترین ماده برای تولید شابلون PCB است.

بیشتر بخوانید: تراشه گوشی چیست؟ معرفی پردازنده موبایل SOC

شابلون زدن و پایه سازی آی سی

پیش از آغاز کار شابلون زنی، باید در ابتدا آی سی مورد نظر به درستی از روی برد برداشته شود. به همین منظور تا جایی که ممکن است سعی کنید که توسط هیتر به صورت یکنواخت به تمامی سطوح آی سی حرارت داده شود و پایه های آی سی به صورت یکنواخت و یکسان برداشته گردد. به همین منظور لازم است که از یک پنس سرکج استفاده نمائید و هنگامی که قلع های موجود در زیر پایه ذوب شدند، آی سی را در جهت عمودی بردارید، چرا که اگر این کار به درستی انجام نگردد، نیاز به شابلون زنی و ساخت پایه خواهید داشت.

شابلون زدن و پایه سازی آی سی

به منظور شابلون زدن نیاز است که مراحل زیر را طی نمود:

  1. پیش از انجام شابلون زنی، پایه های آی سی مورد نظر را توسط هویه صاف نمائید. برای انجام این کار، کمی روغن فلاکس یا روغن لحیم را بر روی پایه های آی سی ریخته و به وسیله نوک هویه SMD پایه های آن را یکنواخت نمائید.
  2. پس از اینکه پایه ها را صاف نمودید، آن ها را توسط مسواک و تینر شستشو دهید، چرا که اگر کثیف باشد، خمیر قلع به درستی به آن نخواهد چسبید.
  3. با در نظر گرفتن شیوه چیدمان آی سی، شابلون مناسب را انتخاب نمائید و تا حد امکان شابلونی را برگزینید که با چیدمان و شکل پایه های آی سی شما یکسان باشد.
  4. آی سی را درون شابلون قرار داده و توسط یک چسب آلومینیومی و یا کاغذی آن را ثابت کنید. دقت کنید که پایه های آی سی باید حتما در جای مناسب خود قرار گیرند. پس از اینکه آی سی را در شابلون جایگذاری نمودید، برای مطمئن شدن، پایه ها را زیر لوپ نگاه کنید.
  5. به کمک یک کاردک و یا ابزاری که دارای لبه های صاف است، کمی خمیر قلع بر روی سوراخ های شابلون کا در پشت آن آی سی قرار گرفته استبکشید تا بدین وسیله سوراخ ها را کاملا پر نمائید.
  6. آی سی را توسط پنس رها کرده و پس از آن، به کمک هیتر به آن حرارت دهید.
  7. پایه های ساخته شده را زیر لوپ دوباره بررسی کنید که یکنواخت باشند در صورتی که این شرایط را داشت، شابلون را از آی سی جدا نمائید. در غیر این صورت نیاز است که توسط یک تیغ جراحی پایه ها را زمانی که همچنان آی سی در داخل شابلون است، تیغ بزنید و یکسان کنید و مجددا بر روی آن ها فلاکس زده و حرارت دهید.
  8. به منظور جدا کردن آی سی از شابلون، باید کمی روغن فلاکس بر روی شابلون ریخته و به آرامی آن را حرارت دهید. پس از مدت کوتاهی پچسب کاغذی را جدا نمائید و حال آی سی را خارج کنید.
  9. پس از اینکه کار جداسازی شابلون را انجام دادید، کمی روغن فلاکس روی آی سی بریزیدو دوباره با هیتر و از فاصله 5 سانتی متری به آن حرارت دهید تا پایه ها شکل توپی به خود بگیرند.
  10. آیسی را توسط مسواک و تینر شستشو دهید.
  11. برای جایگذاری آی سی، روی برد و متالیزه ها را به کمک مسواک نرم و تینر شستشو دهید و بعد از آن، آی سی را جایگذاری کرده، سپس کمی روغن بر روی متالیزه ها ریخته و آی سی را با هیتر حرارت دهید تا در محل خود ثابت گردد.

آموزشگاه فن آموزان در دپارتمان برق خود دوره های تخصصی الکترونیک ، تعمیرات و کنترل ابزار دقیق از جمله دوره آموزش plc ، آموزش برق صنعتی ، آموزش تعمیرات لوازم خانگی ، آموزش تعمیرات پکیج ، آموزش تابلو برق ، آموزش برق ساختمان و بیش از هشتاد دوره آموزشی دیگر را از پایه تا پیشرفته ویژه بازار کار ارائه می دهد. برای جزئیات بیشتر با ما تماس بگیرید.

امتیاز بدهید
نویسنده مطلب
نیما ستوده
نیما ستوده

نیما ستوده هستم. با سابقه دوازده سال فعالیت در زمینه تعمیرات گوشی های برندهای مختلف (از جمله سامسونگ ، آیفون ، شیائومی) با سیستم عامل های اندروید و ios در بازار تعمیر گوشی. در این سایت مطالب مرتبط با تعمیرات موبایل را به اشتراک می گذارم.

2 پاسخ به “آموزش نحوه شابلون زدن آی سی موبایل”

  1. من از افغانستان استم و میخواهم تعمیرات موبایل را یاد بگیرم حتما بمن یاری کنید متشکرم

    • سلام. با شماره 02191321001 تماس بگیرید و یا به ادرس تقاطع جمهوری و ولیعصر ، بالاتر از فروشگاه رفاه ، ساختمان اداری تجاری 24 طبقه 6 آموزشگاه فن آموزان مراجعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمامی حقوق این وبسایت متعلق به آموزشگاه فن آموزان فیدار می‌باشد. (طرف قرارداد با خانه کارگر)
اینستاگرام
تلگرام
یوتیوب
آپارات
بستن X
ارتباط با فن آموزان
تماس با فن آموزان تلگرام واتس آپ ایتا روبیکا بله