0 روز
0 ساعت
0 دقیقه
0 ثانیه

علت استارت نخوردن ماشین + فیلم

علت استارت نخوردن ماشین + فیلم
چکیده مطلب :

استارت ماشین از قسمتهای مختلفی تشکیل شده که ما در این مقاله هدف تشریح قسمتهای درونی استارت نیست. در این مقاله ی آموزشگاه فن آموزان ، به صورت کامل علت استارت نخوردن ماشین را به همراه راه حل های برطرف کردنش برای شما توضیح می دهیم.

استارت ماشین نیروی مکانیکی اولیه برای حرکت پیستون ها در سیلندر را به وجود می آورد. پس به نیروی برق قوی برای راه اندازی احتیاج دارد. و اگر داخل کاپوت ماشین را هم دیده باشید استارت ماشین سیم بسیار ضخیمی دارد که سیم ضخیم برای یک مصرف کننده نشان می دهد که برای کار کردن به توانایی بالایی نیاز دارد. استارت ماشین از قسمتهای مختلفی تشکیل شده که ما در این مقاله هدف تشریح قسمتهای درونی استارت نیست. در این مقاله ی آموزشگاه فن آموزان ، به صورت کامل علت استارت نخوردن ماشین را به همراه راه حل های برطرف کردنش برای شما توضیح می دهیم. در صورتی که زمان خواندن مقاله را ندارید، فیلمی در ادامه قرار دادیم که می توانید با مشاهده آن تمامی این علت ها به همراه راه حل هرکدام را یاد بگیرید.

آموزش برق خودرو

فیلم تشریح دلایل استارت نخوردن خودرو و راه حل ها

همچنین می توانید دلایل و علت های استارت نخوردن خودرو و روشهای رفع آن را در فایل صوتی زیر بشنوید:

علت استارت نخوردن ماشین چیست؟

فرض کنید تا دیشب استارت ماشین کار می کرده و صبح استارت نمی خورد. علت استارت نخوردن ماشین چیست؟ اولین دلیل استارت نخوردن ماشین اینست که برق کافی به آن نمی رسد و دلیل نرسیدن برق به استارت می تواند مشکل قطع شدن و یا خرابی باطری ماشین باشد؛ دومین علت استارت نخوردن ماشین می تواند به دلیل وجود مشکل در سیم های ارتباطی بین باطری تا استارت ماشین باشد؛ و سومین علت می تواند سیستم های امنیتی ماشین باشد که در خیلی مواقع سیستم های امنیتی خودرو باعث ایجاد مشکل در سیستم استارت ماشین می شوند. شما این موارد را کنار هم ببینید و تشخیص دهید که چرا ماشین استارت نمی خورد. این موراد اصلی دلایل استارت نزدن ماشین بود و در ادامه همین نوشته به علت های دیگر می پردازیم.

روش رفع مشکل استارت نزدن ماشین

اگر مشکل استارت نخوردن از خرابی و یا قطع شدن باطری بود می توانید با هل دادن و سیستم باطری به باطری ماشین را راه اندازی کنید؛ و در صورتی که کابل های ارتباطی بین باطری و استارت مشکل داشت حالا یا سولفاته بود یا شل بود یا بست سر باطری مشکل داشت نسبت به تعویض آنها اقدام کنید؛ و اگر علت استارت نخوردن ماشین از سیستم امنیتی ماشین بود آن را برطرف کنید.

اگر بخواهیم کمی بیشتر در رابطه با خود استارت ماشین توضیح بدیم استارت از چند قسمت تشکیل شده است؛ که قسمت اصلی آن وظیفه رساندن برق به خود موتور اصلی دارد که به آن اتوماتیک استارت میگویند که یک رله خیلی قوی هست. همانطوری که می دانید در سیستم استارت و دینام چیزی به نام سیم منفی نداریم و انرژی منفی را از بدنه خود می گیرد.

دلایل دیگر استارت نخوردن ماشین

دلایل دیگر قفل شدن استارت ماشین می تواند موارد زیر باشد که در مورد هر یک آنها بصورت مختصر توضیح می دهیم.

  • تمام شدن سوخت خودرو
  • قفل شدن موتور خودرو
  • خرابی باطری خودرو
  • مشکلات مربوط به سوئیچ خودرو
  • معیوب بودن استارت خودرو
  • سوختن فیوز های خودرو
  • خرابی دینام خودرو
  • گرفتگی فیلتر هوا
  • معیوب بودن شمع ها
  • قفل بودن فرمان ماشین
  • ایراد در سیم کشی خودرو
  • مسدود بودن فیلتر سوخت
  • آسیب دیدگی تسمه تایم
  • شکستگی دلکو
  • ایراد در سیستم ضد سرقت و امنیتی خودرو
  • فشرده نشدن کامل کلاچ
  • عدم چرخش سوئیچ
  • کثیف بودن پایانه های باتری
  • آب گرفتگی موتور
  • خرابی پمپ سوخت
  • سوئیچ احتراق معیوب

1- تمام شدن سوخت خودرو

در برخی موارد استارت خودرو به دلیل نداشتن سوخت کافی فعال نشده و ماشین روشن نمی شود. در این موارد نیازی به بررسی قطعات داخلی نیست و کافی است باک ماشین را  از بنزین پر کنید.

دلیل استارت نخوردن خودرو : تمام شدن سوخت

2- قفل شدن موتور خودرو

در صورت عدم اشکال در باتری، سوئیچ، استارت و سیم کشی برق خودرو، ممکن است استارت نخوردن خودرو به علت قفل شدن موتور خودرو باشد. قفل شدن موتور به علت شکستن یاتاقان ها، چسبیدن یاتاقان ها و یاتاقان های شاطون ها، جمع شدن آب سر پیستون ها و محفظه احتراق، سوختن واشر سر سیلندر، شکستن استارت و قرار گرفتن قطعات شکسته بین دنده فلایول رخ می دهد.

قفل شدن موتور خودرو

3- خرابی باطری خودرو

باطری خراب، یکی از دلایل رایج قفل شدن استارت خودرو است. باتری چیزی است که خودرو برای تامین برق کل خودرو و اجزای الکتریکی مانند چراغ ‌ها، رادیو و غیره استفاده می‌کند. در حالی که خودرو در حال کار است، دینام باتری را شارژ می کند. اگر باتری به اندازه کافی شارژ نشود، نمی توانید ماشین را روشن کنید یا از هیچ قطعه الکتریکی استفاده کنید.

اگر باتری شما هنوز عمر کمی دارد، ممکن است متوجه شوید که استارت به کندی می چرخد. گاهی اوقات، کابل های خورده نیز می تواند منجر به جریان نا مناسب برق شود. با این حال، دلایل مختلفی وجود دارد که ممکن است باتری خراب شده و اصطلاحا تمام شود. شاید در جایی یک سیم شل وجود داشته باشد، چراغ های جلو برای یک مدت طولانی روشن مانده است یا میزان رسانایی به دلیل تبخیر آب قطعات ضعیف است. در چنین حالتی، می توانید کمی اتصالات را تمیز کنید، یا اگر کمکی نکرد، باید باتری خود را تعویض کنید.

خرابی باتری خودرو

4- مشکلات مربوط به سوئیچ خودرو

یکی از دلایل دیگر مربوط به سوئیچ می باشد. سوئیچ که ابزار کلیدی روشن شدن خودرو می باشد از یک مغزی و تعدادی رشته سیم تشکیل شده است. وظیفه سوئیچ تامین و انتقال برق از باتری به سمت قطعات داخلی خودرو می باشد. برای تشخیص سوئیچ معیوب کافی است سوئیچ را در حالت باز قرار دهید. در صورتی که چراغ های هشدار دهنده روشن نشوند، سوئیچ معیوب است.

راه حل رفع مشکل استفاده از سوئیچ زاپاس و تعمیر سوئیچ فعلی توسط تعمیرکار می باشد.

5- معیوب بودن استارت خودرو

قطعه استارت مهم ترین قطعه به کار رفته در خودرو برای روشن شدن خودرو می باشد که از اجزای مختلفی مانند زغال استارت، آرمیچر، چرخ دنده، بوش و دو شاخه تشکیل شده است. از نشانه های خرابی استارت می توان به دیر روشن شدن خودرو و شنیدن صدای تق تق اشاره کرد.

معیوب بودن استارت خودرو

هنگام استارت زدن راننده برق از طریق باتری به استارت منتقل شده و به آرمیچر می رسد. پس از چرخش چرخ دنده خودرو روشن شده و عملیات برق رسانی به طور کامل انجام می شود. در صورت معیوب بودن استارت به دلیل خوردگی و آسیب دیدگی قطعات داخلی استارت، عملیات انتقال برق و استارت زدن خودرو با مشکل مواجه می شود. در این حالت باید استارت خودرو توسط تعمیرکار با تجربه توسط تستر های مخصوص عیب یابی شده و در نهایت اقدام به تعویض آن نمود.

6- سوختن فیوز های خودرو

سوختن هر یک از فیوز ها مانند فیوز استارت منجر به عدم استارت خودرو و روشن نشدن آن می شود. تعویض و قرار دادن یک نمونه فیلتر سالم می تواند راه حل رفع این مشکل باشد.

سوختن فیوزهای خودرو

7- خرابی دینام خودرو

دینام خراب ممکن است به این معنی باشد که باتری شما شارژ نمی شود. اگر احساس می کنید که دینام مشکل دارد، با جستجوی تسمه که خراب شده یا فرسوده شده است، شروع کنید. اگر تسمه پاره شود یا دینام از کار بیفتد، یک فلاش نور هشدار دریافت خواهید کرد. با این حال، ممکن است در صورت نقص در خروجی سیستم، این هشدار را دریافت نکنید. فقط ببینید صفحه ابزار تقریباً 14 ولت را نشان می دهد یا خیر. تعداد بسیار کمی از وسایل نقلیه مدرن دارای سنج دینام هستند، بنابراین ممکن است به یک تکنسین یا مکانیک برای بررسی موارد نیاز داشته باشید.

علائم هشداردهنده دیگری نیز وجود دارد که نشان می دهد باتری شما شارژ نمی شود و دینام خراب شما موجب خوب استارت نخوردن ماشین شده است، مانند استارت ضعیف با میل لنگ یا چراغ های جلو که کم نور شده اند.

خرابی دینام خودرو

به منظور برطرف کردن مشکل باید به تعویض دینام و سپس شارژ باتری پرداخت.

8- گرفتگی فیلتر هوا

فیلتر آلودگی هوا یکی از قطعات مهم در عملکرد صحیح خودرو بوده که از ورود هر گونه آلودگی و گرد و غبار به داخل خودرو جلوگیری می کند. گرفتگی فیلتر هوا موجب جمع شدن گرد و غبار در فیلتر شده و از جریان یافتن هوا در خودرو جلوگیری می شود. به منظور احتراق سوخت و استارت خوردن خودرو باید گاز در معرض هوا قرار گیرد. در صورت مسدود شدن مسیر عبور هوا، استارت خودرو به درستی کار نکرده و خودرو روشن نمی شود.

گرفتگی فیلتر هوا

به منظور جلوگیری از وقوع این مشکل باید به نعویض فیلتر هوا پس از پیمایش هر 5 هزار کیلومتر پرداخت. در صورتی که عامل قفل شدن استارت ماشین، مسدود بودن مسیر فیلتر هوا بود شما می توانید با تعویض فیلتر هوا به راحتی مشکل را رفع نمود.

9- معیوب بودن شمع ها

شمع ها یکی از قطعات اساسی در سیستم اختراق خودرو می باشد که از یک طرف به محفظه احتراق و از طرف دیگر به سیم متصل هستند. پس از بخار شدن بنزین و ایجاد جرقه در سر شمع، برق از طریق سیم به باتری خودرو منتقل شده و باعث استارت خوردن ماشین می شود. در صورت معیوب بودن شمع ها، فرسودگی و داشتن رسوب آن ها، عمل احتراق به طور صحیح رخ نداده و ماشین استارت نخواهد خورد.

علت استارت نخوردن ماشین: خرابی شمع خودرو

در صورت معیوب شدن شمع ها، می توان با تعویض آن ها مشکل را برطرف نمود.

10- قفل بودن فرمان ماشین

یکی از علت های دیگر مربوط به گیر کردن فرمان و قفل شدن آن می باشد. در این وضعیت فرمان هیدرولیکی خودرو سفت شده و عدم حرکت آن منجر به روشن نشدن ماشین می شود. در این حالت از وارد کردن فشار زیاد به فرمان اتومبیل بپرهیزد و پس از قرار دادن سوئیچ در حالت باز از حرکت پهلو به پهلو برای باز شدن قفل فرمان استفاده کنید. در صورتی که سوئیچ خودرو فرسوده شده باشد و با زبانه های قفل به درستی درگیر نشود ممکن است فرمان قفل شده و به همین دلیل لازم است از سوئیچ یدکی آن استفاده شود.

قفل بودن فرمان ماشین

11- ایراد در سیم کشی خودرو

به منظور انتقال برق به بخش های مختلف خودرو از سیم و کابل های مخصوص استفاده می شود. در صورت فرسوده شدن سیم ها و ایراد در سیستم سیم کشی برق خودرو، قطعه مربوطه به درستی کار نکرده و باعث اختلال در استارت و روشن نشدن اتومبیل می شود. به دلیل حساسیت بالای سیم کشی برق خودرو، باید سیم کشی برق توسط برق کار متخصص و با تجربه خودرو مورد بررسی قرار گرفته و تعمیر شود.

ایراد در سیم کشی خودرو

12- مسدود بودن فیلتر سوخت

فیلتر سوخت یکی از اجزای سیستم سوخت رسانی به خودرو می باشد. فیلتر سوخت وظیفه منتقل کردن سوخت سالم و تمیز از باک بنزین به انژکتور های سوخت خودرو را بر عهده دارد. گرفتگی فیلتر سوخت و مسدود شدن مسیر انتقال سوخت باعث مشکل در استارت ماشین و در نتیجه میزان مصرف سوخت هم افزایش پیدا می کند. به منظور جلوگیری از این مشکل، باید پس از پیمودن 20 هزار کیلومتر، فیلتر سوخت را عوض کرد.

مسدود بودن فیلتر سوخت در خودرو

13- آسیب دیدگی تسمه تایم

تسمه تایم یکی از قطعات اصلی در خودرو بوده که با چرخاندن میل بادامک و میل لنگ در زمان مناسب، باعث استارت خودرو و به حرکت در آوردن آن می شود. تسمه تایم از جنس پلاستیک بوده و متناسب با کارکرد اتومبیل نیاز به تعویض دارد. به طور معمول پس از 4 یا 5 سال استفاده مداوم از خودرو، تسمه تایم باید تعویض گردد.

خرابی تسمه تایم خودرو

در صورتی که خودرو در مسیر های طولانی و سخت مورد استفاده قرار می گیرد ممکن است عمر تسمه تایم کوتاه تر بوده و به منظور جلوگیری از خرابی تسمه تایم و بروز مشکلات جدی در استارت خوردن خودرو لازم است زودتر به تعویض تسمه تایم پرداخت. در صورت خرابی تسمه تایم و استارت نخوردن ماشین، لازم است تسمه تایم را با یک نمونه جدید و با کیفیت تعویض کرد.

14- شکستگی دلکو

دلکو همان درپوش سیستم توزیع کننده برق در خودرو می باشد که ولتاژ را از سمت سیم پیچ احتراق موتور به شمع ها فرستاده و نقش اصلی در استارت زدن دارد. در صورت شکستگی یا ترک خوردن دلکو یا نفوذ آب و رطوبت به زیر آن، برق رسانی خودرو با مشکل روبرو شده و اتومبیل استارت نخواهد خورد. به منظور مشکل ایجاد شده ناشی از آسیب دیدن دلکو کافی است به تعویض و جایگزین نمودن دلکو با یک نمونه جدید پرداخت. قبل از جایگذاری دلکو جدید بهتر است اآن را با یک پارچه تمیز و خشک نمایید.

شکستگی دلکو در خودرو

15- ایراد در سیستم ضد سرقت و امنیتی خودرو

یکی دیگر از علت های استارت نخوردن خودرو مربوط به ایراد در سیستم ضد سرقت و امنیتی خودرو می باشد. از سیستم های امنیتی برای جلوگیری از وقوع سرقت استفاده می شود. معیوب شدن مدار اتصال سوئیچ در سیستم های ضد سرقت باعث از کار افتادن مدار و در نتیجه استارت نخوردن ماشین می شود.

16- فشرده نشدن کامل کلاچ

اگر در حال رانندگی با دنده دستی هستید، ممکن است ماشین روشن نشود. زیرا کلاچ را به اندازه کافی فشار نمی دهید. به صندلی راننده برگردید و زمانی که می خواهید موتور را روشن کنید کمی فشار بیشتری به آن وارد کنید.

فشرده نشدن کامل کلاچ

17- عدم چرخش سوئیچ

یک نوع مکانیزم ضد سرقت ممکن است مسئول عدم چرخش سوئیچ باشد. اگر چرخ شما در حالت قفل گیر کرده باشد، ماشین شما روشن نمی شود. در حالی که کلید را می ‌چرخانید، کمی آن را به هر جهت تکان دهید تا احتراق خود را شروع کنید.

عدم چرخش سوئیچ

18- کثیف بودن پایانه های باتری

اگر در اطراف پایانه های باتری خود مقداری رنگ سفید متمایل به سبز مشاهده کردید، ممکن است اتصال ضعیف باشد. گیره ها را با دقت باز کنید و پایه ها را با ابزار مناسب مانند برس های مخصوص تمیز کنید. اگر آن را در دسترس ندارید، سعی کنید روی هر پایانه ضربه بزنید تا مقداری از اسلحه شل شود تا دوباره به راه بیفتید.

کثیف بودن پایانه های باتری

19- آب گرفتگی موتور

خودروهای مدرن نیازی به پمپاژ بنزین در هنگام استارت ندارند و موجب آب گرفتگی موتور شود. به گفته کارشناسان، شمع های مرطوب قادر به ایجاد جرقه لازم برای روشن کردن خودروی شما نیستند. آن ها توصیه می کنند که پدال را روی زمین نگه دارید و موتور را تا زمانی که روشن شود، بچرخانید.

آب گرفتگی موتور

20- خرابی پمپ سوخت

حتی اگر چیزی برای جلوگیری از حرکت سوخت به سمت محفظه احتراق وجود نداشته باشد، پمپ سوخت خراب می تواند به طور قابل توجهی بر عملکرد خودرو شما تأثیر بگذارد و موجب خوب استارت نخوردن ماشین شود. در مدل ‌های قبلی خودرو، کاربراتور زیر باک قرار داشت و برای تغذیه سوخت از نیروی جاذبه استفاده می ‌شد. با این مدل ‌ها، حتی اگر خودرو ها قادر به عبور از تپه‌ های شیب‌ دار نبودند، پمپ سوخت خراب دلیلی برای نگرانی نبود.

خرابی پمپ سوخت

برای بررسی این که آیا پمپ سوخت شما خوب کار می کند، ماشین را روشن کرده و بررسی کنید که آیا صدای پمپ باک را می شنوید یا نه. در غیر این صورت، این بدان معناست که پمپ سوخت شما کار نمی کند و از این رو، خودروی شما سوختی برای استفاده ندارد. برای حل مشکل در اسرع وقت به تعمیر کار خودرو مراجعه کرده و آن را با نمونه جدید و با کیفیتی تعویض کنید.

21- سوئیچ احتراق معیوب

اگر می ‌دانید باتری شما به درستی کار می ‌کند، اما خودروی شما در چند تلاش اول استارت نمی خورد، ممکن است با سوئیچ احتراق مشکل داشته باشید. می ‌توانید با روشن کردن چراغ‌ های جلو، مشکل خود را عیب یابی کنید. این به این دلیل است که باتری ماشین شما چراغ‌ های جلو و داشبورد شما را کنترل می ‌کند و اگر موتور شما روشن نمی‌ شود، احتمالاً یک سوئیچ احتراق معیوب مقصر است.

سوئیچ احتراق معیوب

سوالات متداول

  1. دلایل رایج استارت نخوردن ماشین چیست؟

خرابی باتری خودرو، معیوب بودن سوئیچ و دینام خودرو، قفل بودن فرمان خودرو، وجود مشکل در سیم کشی برق خودرو و اتصالات مربوطه از دلایل رایج این مشکل می باشد.

  1. ساده ترین علت قفل شدن استارت ماشین چیست؟

ممکن است این مشکل به دلیل تمام شدن سوخت خودرو اتفاق افتاده و نیازی به چک کردن و تعمیر قطعات نمی باشد. در این شرایط با پر کردن باک بنزین ماشین مشکل به راحتی حل می شود.

  1. معیوب بودن باتری چگونه باعث استارت نخوردن خودرو می شود؟

معیوب بودن باتری موجب اختلال در عملکرد دینام و در نتیجه مشکل در استارت خواهد شد. این قطعه با طول عمر مفید 2 سال ممکن است نیاز به تعویض داشته باشد تا بتواند تامین برق را برای اجزای لکترونیکی خودرو مانند چراغ ها و رادیو را انجام دهد.

استارت نخوردن خودرو یکی از مشکلات رایج مربوط به تمامی ماشین ها می باشد که باعث آزار افراد شده است. آگاهی از دلایل ایجاد این مشکل باعث افزایش سرعت در روند تعمیر خودرو مخصوصا در نبود مکانیک خودرو می شود. از علت های رایج استارت نخوردن ماشین می توان به عدم وجود سوخت کافی، قفب شدن فرمان، معیوب بودت باتری، کثیف بودن پایانه های باتری، خرابی دینام، وجود مشکل در استارت، آب گرفتگی موتور، ایراد در سوئیچ احتراق و غیره اشاره کرد. برای بر طرف کردن این مشکل لازم است با مراجعه به مکانیک خودرو با تجربه به بررسی اجزای داخلی خودرو پرداخته و در صورت لزوم قطعات معیوب را تعمیر یا تعویض کرد.

2/5 - (2 امتیاز)
نویسنده مطلب
حمیدرضا هوشمند
مرتضی سازگار

مرتضی سازگار هستم؛ فعال در حوزه برق ماشین و باطری سازی. در این سایت آموخته های خود را در رابطه با برق خودرو و مباحث مرتبط با آن نظیر دزدگیر ماشین ، سیستم صوتی ماشین ، ایسیو و ... به اشتراک می گذارم.

دوره های مکانیکی پردرآمد برای ورود به بازار کار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *