کدام فیوز باعث روشن نشدن ماشین می شود؟
فیوزهای اتومبیل در انواع مختلفی وجود دارند که بر اساس کاربرد، میزان جریان و طراحی فیزیکی آنها متفاوت هستند. فیوز یک قطعه کوچک الکتریکی است که برای محافظت از مدارهای الکتریکی خودرو در مقابل آسیب های ناشی از جریان های قوی استفاده می شود که ممکن است یک فیوز بدلیل خرابی باعث روشن نشدن ماشین شود که در این مقاله به بررسی این موضوع پرداخته ایم.
زمانی که ماشین شما روشن نمی شود، ممکن است دلایل زیادی وجود داشته باشد، اما یکی از این دلایل ممکن است بدلیل یک فیوز سوخته باشد. درست مانند فیوزهای خانه که از برق گرفتگی و آتش سوزی جلوگیری می کنند، فیوزهای خودرو نیز از اجزای مهم ماشین است که از خودرو محافظت می کنند. اگر یکی از این فیوزهای مهم دچار مشکل شود، مانع روشن شدن خودرو میشود. در این مقاله به این موضوع که کدام فیوز باعث روشن نشدن ماشین میشود پرداخته ایم. با ما همراه باشید.
اگر علاقه مند به برق خودرو هستید میتوانید در دوره های آموزش برق خودرو که به صورت صفر تا صد و کاملاً عملی و تخصصی در آموزشگاه فن آموزان برگزار میشوند شرکت کرده و مدرک فنی حرفه ای آن را دریافت کنید. جهت مشاهده شرایط این دوره روی تصویر بالا کلیک کنید.
عناوین این نوشته:
کدام فیوز باعث روشن نشدن ماشین میشود؟
- فیوز استارت
- فیوز پمپ سوخت
فیوز استارت
فیوز استارت وظیفه دارد جریان الکتریکی را از باتری به موتور استارتر منتقل کند. وقتی شما سوییچ را می چرخانید، این جریان باعث می شود استارتر به کار افتاده و موتور را بچرخاند. اگر فیوز استارتر سوخته باشد، هیچ برقی به استارتر نمی رسد و در نتیجه، هنگام چرخاندن سوییچ، هیچ صدایی نخواهید شنید.
فیوز پمپ بنزین یا سوخت
فیوز پمپ سوخت، برق مورد نیاز پمپ سوخت را تأمین می کند تا بتواند بنزین را از باک به موتور پمپاژ کند. اگر این فیوز سوخته باشد، حتی اگر استارتر موتور را بچرخاند، هیچ سوختی به موتور نمی رسد و ماشین روشن نمی شود. ممکن است صدای استارتر را بشنوید، اما موتور به دلیل نبود سوخت روشن نخواهد شد.
منظور از فیوز اتومبیل چیست؟
فیوز اتومبیل یک قطعه الکتریکی کوچک است که در خودروها استفاده می شود. این قطعه از یک نوار فلزی باریک ساخته شده که درون یک محفظه پلاستیکی شفاف یا رنگی قرار دارد. فیوزها در اندازه ها و ظرفیت های مختلف تولید می شوند و هر کدام برای جریان الکتریکی خاصی طراحی شده اند.
فیوزهای اتومبیل در یک یا چند جعبه فیوز در خودرو قرار می گیرند. این جعبه ها زیر داشبورد در محفظه موتور یا در برخی موارد در صندوق عقب خودرو واقع شده اند. هر فیوز با یک عدد یا کد خاص مشخص می شود که نشان دهنده میزان آمپر و گاهی مدار الکتریکی مربوطه است.
در اتومبیل های مدرن، ده ها فیوز وجود دارد که هر کدام به یک بخش خاص از سیستم الکتریکی خودرو متصل است. این بخش ها شامل چراغ، رادیو، شیشه شوی، برف پاک کن، آینه های برقی، سیستم تهویه و … هستند حتی سیستم های حیاتی تر مانند استارتر، پمپ سوخت و واحد کنترل موتور نیز هر کدام فیوز مخصوص به خود را دارند. رنگ و شکل فیوزها متفاوت است. رنگ های مختلف (مانند آبی، زرد، قرمز) و شکل های متنوع به راحت تر شناسایی کردن فیوزها کمک می کند.
عملکرد فیوز اتومبیل چگونه است؟
درون هر فیوز، یک نوار فلزی باریک (معمولاً از جنس روی، مس، آلومینیوم، یا نقره) وجود دارد که با دقت طراحی شده تا فقط مقدار مشخصی از جریان الکتریکی را از خود عبور دهد. زمانی که جریان الکتریکی از حد مجاز فراتر می رود، مثلاً به دلیل اتصال کوتاه یا خرابی یک قطعه این نوار فلزی با سرعت داغ می شود. گرمای تولید شده باعث می شود نوار فلزی ذوب شود و مدار را قطع کند. این فرآیند در کسری از ثانیه اتفاق می افتد و مانع از آسیب رسیدن به سایر اجزای گران قیمت تر در آن مدار خاص می شود.
برای مثال، اگر سیم کشی سیستم صوتی خودرو آسیب ببیند و باعث اتصال کوتاه شود، جریان الکتریکی به شدت افزایش می یابد. در این حالت، فیوز مربوط به سیستم صوتی سریعاً می سوزد و مدار را قطع می کند. این عمل از آسیب دیدن بلندگوها، آمپلی فایر و حتی آتش سوزی در داخل داشبورد جلوگیری می کند.
جهت دریافت مشاوره رایگان شماره موبایل خود را وارد کنید. فیلد های "*" اجباری هستند
مقاله “کدام فیوز باعث روشن نشدن ماشین میشود؟” حاصل تلاش تیم تحریریه دپارتمان اتومکانیک بود که دوره های آموزش کارشناسی رنگ خودرو، آموزش نقاشی خودرو را با ارائه مدرک فنی حرفه ای برگزار میکند. یعنی پس از پایان دوره و قبولی در آزمون فنی حرفه ای میتوانید برای دریافت مدرک فنی حرفه ای از سایت اقدام نمایید.
پرهام انتظامی هستم. هشت سال سابقه کار در حوزه تعمیرات خودرو موتورسیکلت از جمله مکانیکی و تعمیر موتور و گیربکس خودرو ، جلوبندی ماشین ، دیاگ زدن و ... دارم و در این سایت محتواهای مرتبط با مکانیک خودرو را با شما به اشتراک می گذارم.