0 روز
0 ساعت
0 دقیقه
0 ثانیه

راهنمای جامع شغل مکانیکی + میزان درآمد

راهنمای جامع شغل مکانیکی + میزان درآمد
چکیده مطلب :

با تاسیس تعمیرگاه خودرو، شما می توانید انواع خودروهای داخلی و خارجی را که به شما مراجعه می نمایند تعمیر نموده و درآمد بالایی را کسب نمایید. هر چقدر میزان مهارت شما در رابطه با انواع خودروها و امکانات جدیدی که به آنها افزوده می شود بالاتر باشد، مشتریان بیشتری جذب شما شده و در نتیجه درآمدتان نیز افزایش خواهد یافت.

درآمد مکانيکی با توجه به بازار کار بزرگ سال ها و روزهای اخیر به خاطر گرانی های زیاد در قیمت روز خودرو، باعث شده است تا خیلی از خریداران به تعمیر خودرو روی بیاورند و خیلی ها نیز خودوری دسته دوم را به جای خودروی نو خریداری نمایند. به همین دلیل است که هر چقدر خودروی کار کرده زیاد باشد به همان نسبت تعمیر زیاد بوده و درآمد زیاد خواهد شد. همچنین با توجه به افزایش هزینه های تعمیر و تعویض قطعات نیز این درآمد ممکن است بیشتر افزایش یابد. چرا که نسبت به تعمیر و نوع قطعه هزینه خدمات و تعویض هزینه ها متفاوت تر خواهد بود.

همه ما می دانیم که مکانیک به بررسی خودرو، خدمات تعمیر و نگهداری خودروها می پردازد. در حالت کلی با توجه به اساس کلی مکانیکی خودروها، یک مکانیک در یک یا چند برند خودرو تخصص دارد و کار می کند. در تعمیر خودروهای مختلف، نقش اصلی یک مکانیک، تشخیص و تعمیر دقیق و سریع مشکل می باشد که اغلب باید قبل از شروع کار هزینه های تعمیر و قیمت قطعات یدکی را برای مشتریان خود اعلام کنند و بعد شروع به کار و تعمیر خودرو نمایند. از جمله کارهای یک مکانیک عبارتند از:

  • تعمیر یک قطعه خاص 
  • تعویض یک یا چند قطعه با باز کردن موتور و…
  • بررسی و تعمیر و نگهداری اولیه وسیله نقلیه
  • و…
  •  

پس اگر به به دنبال شغل جدیدی هستید یا تازه وارد کار شده اید، بدانید که زمان آن فرا رسیده است که به عنوان یک تکنسین و تعمیرکار خودرو، شغلی با ثبات و با ارزش از نظر منزلت اجتماعی با درآمد خوب را تجربه کنید. امروزه شاهد آن هستیم که صنعت خودرو به سرعت در حال رشد می باشد و این امر منجر به ایجاد شغل های مرتبط با این صنعت گشته است و می توان آینده پر رونقی را برای آن ها انتظار داشت. در حال حاضر خودروها جایگاه ویژه ای را در زندگی همگی ما یافته اند و بروز اختلال و خرابی آن ها می تواند منجر به مشکلات زیادی در زندگی ما شود. از همین رو شغل مکانیک خودرو و دیگر مشاغل مربوط با آن بیش از پیش با تقاضا مواجه شده اند. در این مقاله به معرفی تعدادی از این مشاغل خواهیم پرداخت و شغل مکانیک خودرو را با یکدیگر بیشتر بررسی می کنیم.

آموزش مکانیک خودرو

اگر علاقه مند به خودرو و رشته مکانیک خودرو هستید میتوانید در دوره های آموزش مکانیک خودرو درجه 1 و درجه 2 که به صورت صفر تا صد و کاملاً عملی و تخصصی در آموزشگاه فن آموزان برگزار میشوند شرکت کرده و مدرک فنی حرفه ای آن را دریافت کنید. جهت مشاهده شرایط این دوره روی تصویر بالا کلیک کنید.

معرفی شغل مکانیکی

شغل مکانیکی برای کسانی مناسب است که به دنبال شغلی در دسترس هستند که به تحصیلات رسمی و دانشگاهی کمی نیاز دارد. این حرفه یکی از فرصت ‌های پیشرفت شغلی و یک محیط کاری منسجم و دوستانه است. همان گونه که پیش تر گفته شد، هیچ الزام آموزشی رسمی برای تبدیل شدن به یک مکانیک خودرو وجود ندارد. با این حال، ممکن است تکمیل دیپلم در تعمیر خودرو سودمند باشد. برای بهترین فرصت‌ها، توصیه می‌شود که همه مکانیک‌های خودرو گواهینامه دریافت کنند زیرا شایستگی را نشان می‌دهد و معمولاً دستمزد بالاتری به همراه دارد.

زمانی که مکانیک خودرو شوید، وارد حرفه ای خواهید شد که ماهیت کار مستقلی دارد. حتی اگر گاراژها از چندین مکانیک استفاده می کنند، باز هم این امکان برای شما وجود دارد که عیب یابی و تعمیرات را به تنهایی انجام دهید. بسیاری از مکانیک ها عاشق داشتن این سطح از خوداتکایی هستند.

شغل مکانیک خودرو

به دلیل آنکه خودرو دارای سیستم ها و قطعات گوناگونی همچون سیستم هدایت و فرمان، برق، سوخت رسانی، تعلیق، چرخ و ترمز و سیستم انتقال است، مکانیک خودرو بایستی با قطعات و بخش های مختلف خودرو آشنا باشد و طرز کار هرکدام را بداند تا بتواند به درستی به عیب یابی و رفع مشکل پیش آمده در خودرو بپردازد. آموزشگاه فنی حرفه ای فن آموزان صفر تا صد دوره آموزش مکانیک خودرو را در تعمیرگاههای مجهز با کار عملیِ کارآموزان روی خودروهای واقعی آموزش می دهد. پس از اتمام موفقیت آمیز دوره مدرک فنی حرفه ای معتبر به کارآموزان اعطا خواهد شد.

مقایسه مکانیکی در زمان قدیم و جدید و یک صنعت در حال تغییر

در حالی که کار تعمیر خودرو در زمان های قدیم مترادف با کثیفی و طرف بودن با روغن و گریس و دستمزد کم همراه بود، ظهور کامپیوترها در صنعت خودرو همه چیز را تغییر داده و این شغل را تخصصی تر کرد. این روزها در این مسیر شغلی، تعمیرکار خودرو درآمد بهتری دارد که در محیط های کاری تمیز با نور کافی و تهویه خوبی فعالیت می کنند.

چگونگی ورود به شغل مکانیکی

برای این که تعیمرکار خودرو شویم، از نظر نگارنده متن این مقاله سه راه داریم که عبارتند از:

  1. اول این که به صورت آکادمیک از هنرستان و تحصیلات دانشگاهی به صورت علمی مکانیکی را یاد بگیریم و سپس در بازار کار و عملی بیشتر وارد شده و تجربه کسب کنیم.
  2. البته راه دوم و 100% توصیه ای ما به همه دوستانی است که از طریق هنرستان ها در حال تحصیل هستند تا دانشجویان این رشته، بهتر این است که به صورت پاره وقت کار عملی را نیز همراه با تحصیلات علمی دانشگاهی و فنی هنرستانی به پیش ببریم تا در کمترین زمان ممکن کسب و کار خود را بعد از فارغ التحصیلی داشته باشیم.
  3. راه سوم هم این است که با هر تحصیلاتی، صرفا با علاقه به رشته های فنی و تعمیر و باز و بست کردن قطعات مختلف، می توانید به این رشته در گاراژها و مغازه های مختلف و تعمیرگاه ها در کنار استادکار ماهر مکانیک وارد بازار کار مکانیکی شده و در عین حالی که کار را یاد می گیرید، می توانید دستمزد هفتگی و ماهیانه نیز داشته باشید و روز به روز پیشرفت کنید.

یکی از دلایل اصلی پیشنهاد راه دوم به دلیل پیشرفت روزافزون تکنولوژی در سطوح مختلف علمی و فناوری های جدید خودروها می باشند. اگر هم زمان تحصیلات آکادمیک و تجربه عملی را دنبال کنید در کمترین زمان ممکن خود را با انواع فناوری ها وفق داده و کامل متوجه خواهید شد. مثلا قسمت های مکانیکی، الکترونیکی، برقی، کامپیوتری و… در خودروها روز به روز در حال پیشرفت هستند که به راحتی و در کمترین زمان می توانید این موارد را متوجه شده و همه موارد را جهت بررسی، تعمیر و نگهداری خودروهای جدید به کار بگیرید.

چگونه مکانیک خودرو شویم

البته که دانستن ریاضی، زبان انگلیسی و کامپیوتر نیز به نوبه خود به واسطه تحصیلات دانشگاهی خیلی مهم می باشند و در این مسیر به ما بیشتر کمک می کنند. ولی در هر حال از هر سه طریق ممکن وارد این دنیای تعمیر و نگهداری ماشین ها که شده باشید، تلاش و پشتکار به پیشرفت روز افزون شما کمک خواهد کرد.

آیندە شغلی در زمینه خدمات خودرو و فرصت های شغلی مکانیکی

در سال 1392 در حدود 16 میلیون خودرو در کشور تردد می کردند و در حال حاضر (1402) بیش از 22 میلیون خودرو در کشور وجود دارند که همگی آن ها به تعمیر و نگهداری و تعویض قطعات و مکانیک خودور نیازمند هستند و روند رشد خودورهای موجود در کشور را می توان باز هم افزایشی در نظر گرفت.

آینده-شغلی-مکانیک-خودرو

تعمیرگاه های خودرو در شکل های مختلف مکانی برای فعالیت و کسب درآمد برای تحصیل کرده ها وکسانی است که به شکل استاد و شاگردی این حرفه را یاد گرفته اند، می باشد. از جمله مکان هایی که می توان در این شغل مشغول فعالیت شوند عبارتند از:

  • نمایندگی های مجاز تعمیرات
  • گاراژها و تعمیرگاه های بزرگ
  • عاملیت های مجاز تعمیرات خودرو
  • مغازه های شخصی یا تعمیرگاه های کوچک شخصی

مشاغل موجود در این حرفه

مشاغل که در نمایندگی های مجاز به صورت تخصصی مرتبط با خودرو و تعمیرات خودرو هستند عبارتند از:

  • اولین مورد کارشناس پذیرش می باشد که به محض مراجعه به نمایندگی ماشین را با فرم های مخصوص پذیرش کرده و شخص مورد نظر را به صورت کامل در جریان تعمیرات خودرو قرار می دهد.
  • دومین مورد از شغل های موجود در نمایندگی های مجاز تعمیرات خودرو، متصدی آماده سازی بعد از پذیرش و تحویل خودرو است که بعد از تحویل خودرو و انجام کارهای آن در نمایندگی ها از نصب کاورهای حفاظتی روی صندلی و… بگیرید تا تحویل خودرو به مشتری را انجام می دهد.
  • تکنسین تعمیرات سومین شغل است که از انواع تعمیر قسمت های مختلف یک ماشین مثل مکانیکی موتور، تعمیرات الکتریکی، سیستم تعلیق و … را انجام می دهد. یعنی تعویض، تعمیر و تنظیم قطعات در جای خود را این نفر انجام می دهد.
  • به عنوان چهارمین شغل، سرپرست تکنسین ها است. او نیز به عنوان سر تکنسین ها می باشند که برای شغل تکنسین تعمیرات و مکانیکی خودرو از هدایت و کنترل فرایند تعمیرات تا قطعات خراب و روند تعمیرات ضروری را تشخیص داده و نظارت می کند.
  • سوپروایزرها در یک نمایندگی بزرگ خودرو نیز از نظر علمی و عملی و روش های جدید تعمیر را به تکنسین و سر تکنسین ها آموزش داده و راهنمایی های لازم در عیب یابی و تعمیرات را در اختیار آن ها قرار می دهند.
  • بررسی تسمه های موتور، تعویض لنت های ترمز، بررسی تسمه های موتور و.. را نیز سرویس کار خودرو به عنوان سرویس سریع خودرو انجام می دهد و ششمین شغل در یک نمایندگی تعمیرات مجاز می باشد.
  • هفتمین مورد نیز، مدیر بخش تعمیرات نیز به عنوان مدیر کل همه موارد ذکر شده به همه موارد نظارت، بازرسی و.. را انجام می دهد.

البته در گاراژها و تعمیرگاه های کوچک در حالی که یک مکانیک وسایل نقلیه را تعمیر، بررسی و نگهداری می کند، تکنسین ها بر روی تشخیص عیب و بررسی آن ها تمرکز می کنند. یک تکنسین خودرو در این کارگاه ها از رایانه ها و تجهیزات پیشرفته برای شناسایی مشکلات و انجام بررسی های معمول تعمیر و نگهداری سیستم های پیچیده مورد استفاده در وسایل نقلیه استفاده می کند. در واقع چه برای نمایندگی های بزرگ و چه برای تعمیرگاه های کوچک مکانیک ها و تکنسین ها دوش به دوش هم کار می کنند و هر دو شغل به مهارت های خاصی نیاز دارند.

آموزشگاه فن آموزان دوره های مکانیک و اتومکانیک از جمله دوره های آموزش برق خودرو ، آموزش صافکاری خودرو ، آموزش تعمیرات ایسیو ، آموزش نقاشی خودرو ، آموزش تعمیرات دوچرخه ، آموزش تعمیرات موتور سیکلت و … را با اعطای مدرک معتبر و تمرکز بر یادگیری عملی کارآموزان در تعمیرگاههای مجهز برگزار می کند. برای اطلاع از نحوه برگزاری دوره ها با از طریق شماره 02191690040 ما تماس بگیرید.

مزایای کار در نمایندگی های تعمیرات خودرو

از جمله مزایای کار در نمایندگی های تعمیرات خودرو عبارتند از:

  • حقوق ثابت، بیمه و تعطیلات با حقوق
  • خرید خودرو با تخفیف
  • محیط کار تمیز و حرفه ای تر
  • آموزش مداوم
  • مجهز به جدیدترین تکنولوژی و تجهیزات
  • لباس کار فرم و یکسان
  • و…

مهارت های کاری و غیرکاری تعمیرکار خودرو

تبدیل شدن به یک تکنسین خودرو مستلزم علاقه به صنعت خودرو، آموزش در حین کار و تعهد به کار است تا تجربه را روز به روز بیشتر کرده و با شرکت در دوره های آموزشی خودرو های جدید درآمد خود را از این کار افزایش دهیم. از جمله مهارت های کاری و غیر کاری برای یک تعمیرکار و تکنسین خودرو عبارتند از:

  • دیدن دوره های آموزشی فنی لازم
  • حل مسئله در کمترین زمان ممکن
  • مهارت دیجیتالی و کامپیوتری
  • تحمل تفکر انتقادی در کار
  • آشنایی با اصول پایه‌ای اتومکانیک
  • ابزار شناسی در کار برای سریع تر کار کردن مهم می باشد.
  • تسلط بر بازو بست قسمت های مختلف یک خودرو
  • شناخت اجزاء و قطعات کامل قسمت های مختلف خودرو
  • قابل اعتماد و صادق بودن در کار
  • و…

مثلا یکی از مواردی که برای اشتغال و شروع به کسب و کار خود نیاز دارید، این است که گواهی های لازم را از آموزشگاه های معتبر تهیه کنید. از طرفی اکثر کارفرمایان ترجیح می دهند متقاضی دارای تجربه و آشنایی با این حرفه باشد که این دوره ها می تواند تجربه لازم را برای محیط کار بیشتر برای شما فراهم کند. مقاله ” ابزار مورد نیاز برای راه اندازی شغل مکانیکی ” ابزارهای مورد نیاز برای راه اندازی یک تعمیرگاه مکانیکی را معرفی می کند.

درآمد مکانیکی چقدر است؟

همان طوری که ابتدای مقاله نیز اشاره شد، یک تکنسین خودرو تعمیر و نگهداری، تست های تشخیصی، تعمیرات و بازرسی خودروهای سواری مختلف، کامیون ها و …. را انجام می دهد و دارای بازار کاری گسترده می باشد. یک مکانیک روی موتورها، تسمه ها، گیربکس ‌ها و سیستم ‌های الکترونیکی مانند فرمان، ترمز و سیستم‌ های پیشگیری از تصادف کار می ‌کنند و هر کدام دارای هزینه تعمیر و تعویض با قیمتی متفاوت می باشند. طبق آمار اداره کار ایالات متحده، به طور متوسط، هر ساله حدود 69000 تکنسین و تعمیرکار خودرو جدید در خدمات تعمیرات و… خودرو نیاز است. در سال 2021، متوسط حقوق در این شغل 46880 دلار که در حدود 22.54 دلار برای هر ساعت بوده و این حقوق بدون نیاز به مدرک خاص دانشگاهی و به عنوان حداقل حقوق می باشد.

درآمد و بازار کار مکانیک خودرو

در ایران نیز با توجه به آمار جالب توجهی که در بالا به تعداد خودرو های موجود در کشور بیان کردیم که بیش از 22 میلیون خودرو می باشند. مسلما این تعداد خودرو نیاز به تعمیرات دارند و بازار کار مکانیکی خودرو را بسیار جذاب می کند. یعنی اگر در جای خوب و مشتری همیشگی به واسطه مشتری مداری داشته باشید در آمدی بالا نیز خواهید داشت. پارامترهایی که برای درآمد در شغل مکانیکی بیشترین تاثیر را دارند عبارتند از:

  • استانی که ساکن هستید.
  • شهر یا شهرستانی که زندگی می کنید.
  • منطقه ای که در ان محل نمایندگی، گاراژ تعمیرات یا مغازه مکانیکی خودرو دارید.
  • قیمت و هزینه هایی که رقبای منطقه ای شما دریافت می کنند.
  • میزان خدماتی که ارائه می دهید.
  • تعداد پرسنل
  • تامین قطعات یدکی از طرف شما
  • به عنوان مدیر کسب و کار بودن و شاغل بودن در نمایندگی و گاراژها
  • و…

حداقل هزینه تعمیرات خودرو در سال 1402

همان طوری که گفته شد، حداقل هزینه تعمیرات خودرو در سال 1402 و درآمد مکانیک خودرو از این طریق می تواند با توجه به نوع تعمیر و قسمت مورد نظر متفاوت باشد. از جمله اجزای مختلف تعمیری، تعویضی و… که نیاز به تعمیر و تعویض دارند عبارتند از:

  • تعمیر
    • کامل موتور
    • نیم موتور
    • کامل سرسیلندر
    • کامل اکسل
    • پمپ کلاچ بالا
    • پمپ هیدرولیک
    • و…
  • تعویض
    • اورینگمنیفولد هوا
    • واشر منیفولد دود
    • اورینگ های پایه فیلتر
    • شلنگ های بخار روغن
    • هوزینگ واتر پمپ
    • تسمه تایمینگ
    • تسمه کولر
    • باک بنزین
    • پمپ بنزین
    • فیلتر بنزین
    • و…
  • باز و بستن
    • تسمه دینام و فولی سر میلنگ
    • متعلقات جهت تعویض شمع
    • متعلقات جهت تعویض انژکتور
    • و…

با توجه به قیمت های اتحادیه که به صورت رسمی هر ساله اعلام می شوند در ادامه چند مورد را با هم بررسی می کنیم. به عنوان مثال تعمیر کامل موتور برای پراید دوگانه سوز و تیبا دوگانه سوز به ترتیب 3.000.000 تومان و 3.300.000 تومان است. یا در مثالی دیگر تعویض اورینگ منیفولد هوا یا واشر نیز برای دو خودروی پراید دوگانه سوز و تیبا دوگانه سوز به ترتیب 230.000 تومان و 270.000 تومان است. در مثالی دیگر باز و بست متعلقات جهت تعویض شمع برای دو خودروی پراید دوگانه سوز و تیبا دوگانه سوز به ترتیب 70.000 تومان و 850.000 تومان است.

میزان درآمد مکانیک خودرو

با در نظر گرفتن همه این موارد می بینید که می توانید با یک حساب ساده مشاهده کنید که با توجه به پارامترهای کسب درآمد که در این مطلب نیز اشاره شد و هم چنین نوع تعمیر، تعویض و باز و بست ساده در روز از حداقل ترین حالت تا حد 1 میلیون به بالا درآمد داشت که ماهانه در حدود 30 میلیون درآمد را می توان برای این کار با توجه به میزان تقاضا در نظر گرفت.

جدول قیمت نمونه خدمات مکانیکی خودرو

نمونه خدمات تعمیراتی

قیمت

قیمت تعمیر کامل موتور شامل (پیاده و سوار کردن موتور و گیربکس )

900.000 تومان

قیمت تعمیر، باز و بست گیربکس

300.000 تومان

هزینه تعویض لنت جلو

25.000 تومان

هزینه تعویض لنت عقب

60.000 تومان

هزینه تعمیر و بازوبست پمپ ترمز

70.000 تومان

هزینه تعویض پمپ هیدرولیک

50.000 تومان

هزینه تعویض کارتل و اویل پمپ روغن

100.000 تومان

مبالغ ذکر شده تقریبی می باشد و با توجه به عواملی مانند مکان ، تخصص مکانیک و … می تواند متفاوت باشد.

وظیفه شخص مکانیکی

مکانیک های خودرو اغلب از تجهیزات تشخیصی کامپیوتری برای شناسایی مشکلات خودرو استفاده می کنند. آنها همچنین بازرسی هایی را برای نگهداری و تعمیر خودروها یا انواع دیگر وسایل نقلیه انجام می دهند. علاوه بر این، باید دانش گسترده ای در مورد تمام اجزای مکانیکی، الکتریکی و الکترونیکی وسایل نقلیه داشته باشند. آنها همچنین باید سطح بالایی از آشنایی با ابزار و تجهیزات داشته باشند و بتوانند از عهده آنها برآیند. مسئولیت ها و وظایف معمول آنها عبارتند از:

  • بازرسی موتورهای خودرو و اجزای مکانیکی و الکتریکی برای تشخیص دقیق مشکلات
  • بازرسی رایانه و سیستم های الکترونیکی خودرو برای تصمیم گیری در مورد اینکه چه چیزی باید تعمیر، نگهداری و ارتقاء یابد.
  • انجام کارهای تعمیر و نگهداری معمول (به عنوان مثال، تعویض مایعات یا قطعات روانکاری)
  • برنامه ریزی جلسات تعمیر و نگهداری آینده
  • توصیه به رانندگان در استفاده خوب از وسایل نقلیه
  • تعمیر یا تعویض قطعات شکسته یا ناکارآمد
  • ارائه برآوردهای دقیق برای کارهای تعمیر یا نگهداری
  • به روز نگه داشتن گزارش ها و سوابق در مورد هر کار انجام شده
  • نگهداری تجهیزات و ابزار و اطمینان از نگهداری آنها در شرایط خوب

مزایا و معایب شغل به عنوان مکانیک

مزایای شغل مکانیکی

  • ورود به این شغل نسبتاً آسان است، زیرا الزامات آموزشی رسمی کمی وجود دارد.
  • تا زمانی که ما به استفاده از خودروها ادامه دهیم، همیشه تقاضا برای مکانیک خودرو وجود خواهد داشت.
  • فرصت های زیادی در صنعت وجود دارد. به عنوان مثال، مکانیک های خودرو می توانند برای خودشان کار کنند یا می توانند در گاراژهایی با اندازه های مختلف کار کنند.
  • مانند بسیاری از مشاغل مکانیکی، کار در تعمیرگاه/گاراژ محیط کاری دوستانه و منسجمی را ارائه می دهد.
  • اغلب رضایت شغلی بالایی وجود دارد، زیرا مکانیک خودرو کار عملی انجام می دهد و محصول نهایی را می بیند.

معایب شغل مکانیکی

  • این می تواند شغلی خطرناک باشد، زیرا مکانیک خودرو با ابزارهای بزرگی که گرما و جرقه تولید می کنند کار می کند. همچنین ممکن است مجبور شوند اجسام سنگین را بلند کنند.
  • مکانیک خودرو باید در یک محیط پر سر و صدا کار کند.
  • مکانیک ‌های خودرو ممکن است مجبور باشند ساعت های طولانی کار کنند تا زمانی که باید کاری را تکمیل کنند تا مهلت ‌های مشتریان را رعایت کنند.

مشاغل مرتبط با مکانیکی

در این بخش به تعدادی از مشاغل که در حوزه مکانیک خودرو شناخته شده هستند معرفی می شوند و گاهی حتی این امکان وجود دارد که یک مکانیک توانایی انجام چندین مورد را داشته باشد.

  • تنظیم موتور (Tune up)

در کشور ما کار تنظیم موتور اغلب به وسیله مکانیک خودرو انجام می شود اما پیشرفت خودروها و انژکتوری شدن آن ها باعث شد تا شغل تنظیم موتور که نام دیگر آن کاربرات سازی است، ایجاد شود. از جمله دستگاه هایی که در این حرفه بسیار مورد استفاده قرار می گیرند می توان از دستگاه دیاگ، شستشوی انژکتور و دستگاه فشار پمپ بنزین نام برد.

  • تعمیرات گیربکس های اتوماتیک

می دانیم که یکی از ابزارهای بسیار مهم در خودروها گیربکس های اتوماتیک هستند که وظیفه ی آن ها انتقال قدرت از موتور به چرخ ها می باشد. این قطعات در ماشین های دنده اتومات ممکن است دچار مشکل و خرابی شوند که باید به مکانیک متخصص در زمینه تعمیر گیربکس اتوماتیک مراجعه نمود و به تعمیر آن ها پرداخت.

  • جلوبندی سازی

به قسمت های زیرین و جلوی خودرو جلوبندی می گویند که ارتباط تنگاتنگی با سیستم تعلیق خودرو دارد. می توان گفت که سیستم تعلیق خودرو و جلوبندی آن به حفظ تعادل خودرو در زمان سکون و یا حرکت کمک می کند. هر روز شاهد تصادفاتی هستیم که در پی آن ها اغلب بخش جلوی ماشین آسیب می بیند و نیاز به جلوبندسازی پیدا می کند. دوره آموزش جلوبندی خودرو در فن آموزان تمامی مهارتهای لازم برای وارد شدن بازار کار این حرفه را از پایه تا پیشرفته دربرمی گیرد.

مشاغل مرتبط با مکانیک خودرو

  • تراشکاری قطعات مختلف خودرو

تراشکار به شکل دهی فلزات می پردازد تا به ساخت یا فرم دهی قطعات مختلف ماشین بپردازد. تراشکار باید با نقشه خوانی، جوشکاری و فلزکاری آشنایی داشته باشد. امروزه دستگاه های مجهز و پیشرفته ای وارد بازار شده اند که می توان به کمک کامپیوتر آن ها را کنترل نمود گرچه هنوز هم دستگاه های دستی و سنتی طرفداران خود را دارند.

  • تعمیرات اگزوز

به دلیل سوختن بنزین و واکش های شیمیایی ایجاد شده در سیلندرهای خودرو ، دود حاصل می شود که باید به طریقی از خودرو خارج گردند و این کار به وسیله اگزوز انجام می شود. به خاطر داشته باشید که اگزوز خودرو مستعد سوراخ شدن، شکستن و یا پوسیدگی است که منجر به کاهش میزان قدرت ماشین و به گوش رسیدن صداهای ناهنجار و همچنین وارد کردن آلاینده ها به محیط می شود. در این مواقع باید به یک مکانیک تعمیر اگزوز مراجعه نمود و به تعمیر یا تعویض اگزوز در صورت نیاز پرداخت.

  • تعمیر تجهیزات الکتریکی خودرو یا باتری سازی

باتری ساز یا به عبارت دیگر برق کار خودرو وظیفه نصب و تعمیر بخش های الکترونیکی و الکتریکی را داراست. همانطور که می دانیم سیستم های الکتریکی و نیز الکترونیکی ماشین ها همواره در حال پیشرفت می باشند به همین خاطر برق کار خودرو باید اطلاعات خود را همیشه بروز نگه دارد و بر سیم کشی برق ماشین ها تسلط کافی داشته باشد. در این شغل از دستگاه های کامپیوتری برای تشخیص عیوب موجود استفاده می شود.

آموزش برق خودرو

  • تعویض روغنی

در شغل تعویض روغنی به عوض کردن روغن موتور انواع خودروها، تعویض فیلترهای روغن، تعویض روغن گیربکس و لنت خودرو، روغن هیدرولیک فرمان، بالانس چرخ موتور، تنظیم چرخ ها و … پرداخته می شود. اگر به تمیزی لباس های خود اهمیت می دهید این شغل برای شما مناسب نیست زیرا اکثر اوقات روغنی می شوید.

امتیاز بدهید
نویسنده مطلب
آرمان قاضیانی
پرهام انتظامی

پرهام انتظامی هستم. هشت سال سابقه کار در حوزه تعمیرات خودرو  موتورسیکلت از جمله مکانیکی و تعمیر موتور و گیربکس خودرو ، جلوبندی ماشین ، دیاگ زدن و ... دارم و در این سایت محتواهای مرتبط با مکانیک خودرو را با شما به اشتراک می گذارم.

دوره های فنی پردرآمد برای ورود به بازار کار

یک پاسخ به “راهنمای جامع شغل مکانیکی + میزان درآمد”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *