وسایل مورد نیاز برای راه اندازی مکانیکی

وسایل مورد نیاز مکانیکی خودرو
چکیده مطلب :

ابزارهای مورد نیاز در شغل تعمیرات خودرو و بیشتر بخش مکانیکی خودرو زیاد هستند یعنی انواع و اقسام ابزارها در بازار موجود می باشند. اما در اینجا در مورد بخشی از ابزارهای مکانیکی صحبت می کنیم که برای راه اندازی و شروع شغل مورد نیاز است.

هدف بسیاری از مکانیک­های خودرو ماهر این است که در مقطعی از حرفه خود، تعمیرگاه خودرو خود را باز کنند. اما، راه ­اندازی یک تعمیرگاه کارآمد و سودآور باعث می­شود که به دنبال کسب مهارت­هایی بسیار بیشتر از مهارت­های مکانیکی باشید. دوره آموزش مکانیک خودرو در آموزشگاه فن آموزان از شما یک مکانیک متخصص و ماهر می سازد. جهت اطلاع از سرفصلها و جزئیات کامکل دوره مکانیکی روی تصویر زیر کلیک نمایید:

آموزش مکانیک خودرو

چه در حال تعمیر خودروی قدیمی باشید یا یک مدل کاملاً جدید، با ابزار مناسب خودرو، می‌توانید از خرید خودروی جدید صرفنظر کنید و تعمیر و نگهداری خودروی خود را جایگزین آن نمائید. به دلیل آنکه روزانه تعداد تعمیرات انجام شده در هر گاراژ زیاد می­باشد، داشتن ابزارهای مناسب می­توانند به کار شما سرعت دهند و باعث صرفه ­جویی در هزینه­ ها گردند.

از این رو، در این مقاله به بررسی تعدادی از ابزارها و لوازمی که برای شروع شغل مکانیکی به آن­ها نیاز خواهید داشت، پرداخته ­ایم.

آموزشگاه فن آموزان در دپارتمان مکانیک خود دوره های تخصصی ویژه بازار کار نظیر آموزش برق خودرو ، آموزش تعمیرات ایسیو ، آموزش نقاشی خودرو ، آموزش تعمیرات موتور سیکلت و … را در تعمیرگاههای مجهز و با تمرکز بر یادگیری عملی کاراموزان برگزار می کند. جهت دریافت اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

فیلم معرفی ابزار مورد نیاز راه اندازی مکانیکی

لیست ابزار مکانیکی ضروری برای شغل مکانیکی

ابزارهای مورد نیاز در شغل تعمیرات خودرو و بیشتر بخش مکانیکی خودرو زیاد هستند یعنی انواع و اقسام ابزارها در بازار موجود می باشند. اما در اینجا در مورد بخشی از ابزارهای مکانیکی صحبت می کنیم که برای راه اندازی و شروع شغل مورد نیاز هست. این ابزارها عبارتند از: انواع آچارهای رینگی ، یک سر رینگ ، انواع انبردست ها، سیم چین ، خار باز کن ، خار جمع کن، پیچ گوشتی ها، چهارسوها ، دوسوها ، آچار شمع ، انواع بوکس ها در سایزهای مختلف ، ترکمتر که برای اندازه گیری مقدار سفت کردن پیچ ها و مهره ها استفاده میشود و جاهایی که خیلی حساس باشد احتیاج به اندازه گیری با این ابزار دارد؛ ابزار مخصوص جمع کردن فنر سوپاپ ها که برای باز کردن و بستن سوپاپ های سرلیندر استفاده می شود.

انواع آلن ها اعم از آلن های 6 پر ، آلن های تی که در سایزهای مختلف استفاده می شوند، آلن های بوکسی که بصورت تی یا بصورت 6 پر و در سایز های مختلف در بازار موجود هستند و برای استفاده در جاهای خاصی می توانید آنها را تهیه کنید؛ یک سری از بوکس ها در سایزهای بزرگ هستند که این نوع بوکس ها را بیشتر برای باز کردن و بستن مهره های پولوس استفاده می کنند. انواع سایز بوکس ها شامل بوکس های یک دوم، بوکس های یک چهارم و هفت هشتم ، بوکس های سه چهارم که برای باز و بست مهره های پولوس بیشتر استفاده میشود.

در مورد آچار ها و بوکس ها باید به دو نکته توجه کنید. اول اینکه یک سری از آچارها یک سر رینگ و یا حالا بصورت دو سر رینگ و در سایز های مختلف هستند؛ بهترین ابزار برای باز و بست پیچ ها و مهره ها آچارها و ابزار هایی هستند که علاوه بر اینکه به شکل دایره ای دور کامل پیچ یا مهره را می گیرند سطح ارتفاعشان از پیچ یا مهره هم خیلی بالا نمی رود. یعنی به اضافه اینکه دور پیچ را میگیرد سطح ارتفاع هم بالا نمیاید؛ این نوع ابزار چه یک سر رینگ چه دو سر رینگ بهترین ابزار برای باز و بست پیچ ها و مهره هاست. سعی کنید تا جایی که می توانید از آچارهای تخت برای باز کردن ابتدایی و سفت کردن نهایی پیچ و مهره ها استفاده نکنید چون این نوع ابزار شاید راحتی کار داشته باشند اما آسیب جدی به گل پیچ یعنی به قسمت آچار خور پیچ یا مهره میزنند که باعث خراب شدن آنها می شوند و برای باز کردن مجدد آنها بعدا به مشکل میخورید.

ابزار مکانیکی خودرو

در مورد آچارها یک مدل آچار هست که به اسم آچار چاک دار می شناسیم؛ این ابزار بصورت دایره ای هست و هر سمتشان یک شیار دارد و باز کردن و بستن لوله های ترمز و لوله های هیدرولیک یا شلنگ های هیدرولیک استفاده می کنیم. در شلنگ های هیدرولیک یا لوله های ترمز یا لوله های هیدرولیک امکان استفاده از آچار رینگی نیست به همین خاطر نمی توانیم با آچار رینگی دور مهره این لوله ها را برای باز کردن بگیریم. این نوع از ابزار مخصوص باز کردن لوله های هیدرولیک و لوله های ترمز هست که در هنگام کار حتما دقت کنید که آسیبی به لوله های هیدرولیک نرسد که راحت بتوانید کارتان را به جلو ببرید.

در مورد بوکس ها هم یک نکته ای هست؛ بعضی از بوکس ها مثل بوکس های لوله ای بصورت 6 پر و بعضی از بوکس ها بصورت 12 پر هستند؛ استفاده جابجا از این ها باعث می شود که به گل پیچ و مهره دقیقا مثل آچارهای رینگی که گفته شد آسیب بزند. حتما و حتما در باز کردن و بستن پیچ ها و مهره ها سعی کنید اگر قسمت آچار خور پیچ یا مهره شش پر بود از بوکس شش پر استفاده کنید و اگر 12 پر بود از 12 پر استفاده کنید. تا آنجا که می توانید جا به جا استفاده نکنید چون آسیب خیلی مستقیمی را به پیچ ها و مهره ها میزند.

در ادامه تعدادی از لوازم و ابزار مکانیکی مورد نیاز هر مکانیک را که باید با آن­ها آشنایی داشته باشد را به همراه کاربردهایشان لیست کرده­ ایم:

  • انبردست

اکثر کارهای تعمیر خودرو نیاز به داشتن انبردست دارند. انبردست توسط مکانیک­ها هنگام تعویض شیلنگ، تعمیر ترمز و حتی هنگام کار با سایر کانکتورها استفاده می­شود. آنها همچنین در دست زدن به اجسام داغ و فشرده­سازی و خم کردن مواد مفید هستند. برخی از انواع متداول انبر عبارتند از: انبردست دماغه خم، انبر مفصل لغزنده، انبر خط کش،  انبر مورب، انبر شمشیری و غیره. هنگام تعمیر شیلنگ‌ها و گیره‌های مایع خنک‌کننده، باید از انبردست‌هایی استفاده کنید که دارای گیره‌های کمکی هستند. انبردست در اندازه­ها و شکل­های مختلف عرضه می­گردد. با این حال، اطمینان حاصل کنید که در جعبه ابزار خود یک انبردست کاتر، دماغه بلند و معمولی دارید. این ابزار هنگام برخورد با پیچ و مهره­های محکم در وقت شما صرفه­ جویی می­کند.

ابزار مکانیک: انبردست

  • انواع چکش

جعبه ابزار شما اگر چکش نداشته باشد نمی­تواند کامل باشد و لازم است که لیستی از ابزار کارگاه خودرو را داشته باشد. چکش شما را قادر می­سازد تا هر کاری را که نیاز به ترمیم و ضربه زدن دارد انجام دهید. می­توانید از آن برای کار با هر قطعه گیر کرده استفاده کنید. چکش­ها انواع مختلفی دارند و باید در خرید دقت کنید. توصیه می­شود یک چکش با دسته لاستیکی تهیه کنید زیرا چسبندگی خوبی را تضمین می­کند. برخی از انواع چکش­های مورد استفاده عبارتند از: چکش توپی، چکش پنجه­ای، چکش چاقویی، چکش مرده، چکش قاب­بندی و پتک. رایج­ترین نوع چکش که توسط مکانیک­ها استفاده می­شود، چکش توپی است.

ابزار مکانیکی : چکش

  • بالابر خودرو

از جمله تجهیزات کارگاه مکانیک خودرو بالابر خودرو می باشد. هر مکانیک برای انجام بازرسی و عیب یابی ضروری باید زیر خودروها برود. تعمیرگاه شما برای بالا بردن وسیله نقلیه تا ارتفاع مورد نیاز برای این خدمات به بالابر نیاز دارد.

نیازهای خود را با مدل­ها و ظرفیت­های مختلف مدل­های بالابر مطابقت دهید. ویژگی­های زیادی وجود دارد که هنگام انتخاب یک بالابر باید در نظر بگیرید. از جمله ویژگی­های ایمنی، ساخت و ساز 2 پست در مقابل 4 پست، لوازم جانبی و نیازهای برق. برای اطمینان از در دسترس بودن قطعات و خدمات، بالابرهای حتماً با کیفیت و نام تجاری معتبر  خریداری کنید. بالابرها سرمایه­گذاری مهمی برای تعمیرگاه شما هستند، زیرا آن­ها برای سالیان متمادی ساخته شده­اند.

  • کمپرسور هوا

برای کار با بسیاری از ابزارها، از جمله ابزارهای دستی بادی و برخی بالابرهای خودکار، به یک کمپرسور هوای قابل اعتماد نیاز دارید. بالاترین ظرفیتی را که می­توانید بخرید، تا مطمئن شوید که نیروی مورد نیاز برای تامین انرژی مورد نیاز تعمیرگاه خود را دارید. به عنوان مثال، یک کمپرسور 60 یا 120 گالن خوب است.

راه اندازی مکانیکی: کمپرسور هوا

  • جک، پایه­ های جک و جک ­های میله ­ای

بسیاری از تعمیرات خودرو نیاز به بالا بردن وسایل نقلیه حداقل به طور موقت دارند. بنابراین یک جک زمینی قوی به طور منظم مورد استفاده قرار می گیرد. بنابراین، یک جک باکیفیت و ظرفیت بالا و نیز پایه جک قوی برای پشتیبانی از وسیله نقلیه پس از بالا آمدن آن­ها تهیه کنید. جک­های قطبی نیز برای پشتیبانی از محورها یا سایر اجزای وسایل نقلیه برجسته مفید خواهند بود.

پایه های جک

  • تابه تخلیه روغن

خدماتی مانند تعویض روغن و سیال گیربکس به یک ظرف روغن با ظرفیت کافی برای داشتن بیشترین حجم سیال نیاز دارند. همانطور که خدمات شما گسترش می­یابد و با وسایل نقلیه در بالابر کار می­کنید. یک ظرف روغن ایستاده که بتواند به وسیله نقلیه بلند شده برسد، کار را آسان‌تر و سریع‌تر می‌کند.

ابزار شغل مکانیکی: تابه تخلیه روغن

  • شارژر باتری و جامپر

شما این را بهتر از ما می­دانید که بسیاری از کارها مربوط به باتری­های خراب یا مشکلات شارژ است. تعمیرگاه شما برای انجام این خدمات به یک شارژر باتری و جامپر خوب نیاز دارد.

  • بالابر موتور

بالابر موتور برای هر گاراژ یا مغازه­ای ضروری است. خواه در حال بازسازی، تعمیر یا تعویض باشد. بالابر موتوری را بخرید که توانایی کار با بزرگترین موتوری را که انتظار دارید سرویس دهد، داشته باشد.

ابزار شغل مکانیکی: بالابر موتور

  • پیچ­ گوشتی

این یکی دیگر از ابزارهای اساسی است که هر مکانیک باید در جعبه ابزار خود داشته باشد. پیچ­گوشتی­ها دارای اندازه­ها و طول­های مختلف هستند و باعث صرفه­جویی در زمان می­شوند. یک مجموعه پیچ­گوشتی که شامل پیچ­گوشتی­های کوچک، پیچ­گوشتی­های لاغر و بلند و همچنین پیچ­گوشتی­های گشتاور است تهیه کنید. اگر چیز پیشرفته‌تری می‌خواهید، می‌توانید پیچ‌گوشتی‌های برقی که با باتری‌های قابل شارژ عرضه می‌شوند را در نظر بگیرید.

  • تفنگ ضربه ­ای

تفنگ ضربه­ای به عنوان آچار ضربه­ای نیز شناخته می­شود. برای برداشتن پیچ و مهره چرخ و سرعت بخشیدن به سایر فرآیندهای سنگین در موتور، فرمان و سیستم تعلیق استفاده می­شود. بین تفنگ‌های ضربه‌ای بی‌سیم و ضربه‌ای با نیروی هوا، بی‌سیم را در نظر بگیرید، زیرا بسیار قوی‌تر است.

ابزار راه اندازی شغل مکانیکی: تفنگ ضربه ای

  • انبر قفلی

گیره­های دستی به عنوان انبر قفلی نیز شناخته می­شوند و یکی از تجهیزات کارگاه مکانیک خودرو می باشند. آنها گیره­های دستی با شکلی شبیه به انبردست هستند. این ابزار زمانی مفید است که شما نیاز دارید چیزی را که در وضعیت نامناسبی قرار دارد نگه دارید، چیزی را برای مدت طولانی در جای خود بگیرید یا چیزی را بدون گرفتن ویژگی­های آن بگیرید. گیره‌های دستی عمدتاً در یک مجموعه 4 تایی فروخته می‌شوند، اما اگر در موقعیتی نیستید که مجموعه کامل را تهیه کنید، می‌توانید نوع کلاسیک را نیز بخرید.

انبر قفلی شغل مکانیکی

  • آچار جغجغه ­ای

آچارهای جغجغه­ای به عنوان آچار سوکتی نیز شناخته می­شوند. آنها یک سوکت در یک طرف دارند که امکان چرخش یک طرفه را فراهم می­کند. این آچارها مصارف متعددی در خودرو دارند و به راحتی در زوایای تنگ، نامناسب و فضاهای کوچک استفاده می­شوند. می­توانید از آنها برای باز کردن یا سفت کردن پیچ­ها به راحتی و به سرعت استفاده کنید. مجموعه آچار سوکتی حداقل باید شامل سه اندازه مختلف باشد. یک بزرگ (2/1)، متوسط ​​(8/3) و کوچک (4/1) وجود دارد. آنها به شما اجازه می دهند با دقت، سرعت و آزادی کار کنید.

  • قیف

قیف­ها، برای جلوگیری از ریختن هر نوع مایع یا روغنی، به مکانیک ها کمک می­کنند. لازم به ذکر است که قیف­ها جایگزینی ندارند. اگر روغن وسیله نقلیه خود را بدون استفاده از قیف تعویض کنید، روغن ریخته شده ممکن است باعث ایجاد گاز و بو شود که موتور را تحت تأثیر قرار می­دهد. به شما توصیه می­شود از قیف­های مختلف برای اهداف مختلف استفاده کنید. از استفاده از همان قیفی که برای ریختن روغن، ریختن آب یا مایع خنک کننده استفاده می کنید، خودداری کنید. به بیان دیگر، از قیف­ها بجای یکدیگر استفاده نکنید. اگر نمی خواهید مجموعه­ای از قیف­ها بخرید، مطمئن شوید که یک قیف بلند و کوتاه در جعبه ابزار خود دارید.

قیف مکانیکی

  • چراغ قوه LED یا چراغ کار

هنگام کار بر روی تعمیر خودرو، دید شما همیشه واضح نیست. تصور کنید شب در حال رانندگی هستید و در وسط جاده گیر کرده­اید. تعمیر ماشین در تاریکی غیرممکن است. یک چراغ کار LED به عنوان یک پشتیبان عمل می­کند تا هر زمان که به آن نیاز داشته باشید، نور را در اختیار شما قرار می­دهد. این به شما امکان می­دهد تا در هر گوشه­ای از وسیله نقلیه نگاه کنید تا بدانید مشکل دقیقا کجاست. داشتن نور مناسب در طول تعمیر، تفاوت زیادی ایجاد می­کند. گاهی اوقات، شما همچنین در طول روز به چراغ قوه نیاز دارید تا پیچ­های خاصی را از خودرو بکشید. هنگام کار در زیر خودرو، چراغ در سمت جلو گزینه­ای عالی است زیرا می­توانید از هر دو دست خود استفاده کنید.

  • مولتی­متر

مولتی­متر ابزاری حیاتی برای عیب­یابی و تشخیص برق است. این به شما امکان می­دهد آمپر، مقاومت و ولتاژ را اندازه­گیری کنید. اطمینان حاصل کنید که مولتی متر می­تواند آمپر را بخواند. این برای بررسی فیوزها و باتری ها نیز مفید است. همچنین به مکانیک‌ها کمک می‌کند تا بررسی کنند که آیا سیم داغی دارند یا خیر.

  • فشارسنج باد لاستیک

یکی از کارهای رایج مکانیک تعمیر و نگهداری و تایر است. شما باید فشار هوای ماشین را چک کنید، زیرا آنها را چندین بار در روز تنظیم می­کنید. این کار تنها در صورتی آسان­تر می­شود که بهترین فشار سنج و باد لاستیک را داشته باشید. گیج فشار تایر ساده­ترین ابزار فشرده شده با هوا است.

فشار سنج باد لاستیک: تجهیزات مکانیکی

به محض خرید یک کمپرسور، باید این ابزار را خریداری کنید. گیج باد لاستیک به شما این امکان را می­دهد که همیشه نقطه فشار لاستیک خود را روشن نگه دارید.

برخی دیگر از دوره های پرطرفدار با کس درآمد بالا در آموزشگاه فن آموزان شامل آموزش ریمپ ایسیو ، آموزش صافکاری ، آموزش نصب دزدگیر خودرو ، آموزش جلوبندی سازی ، آموزش تعمیرات دوچرخه و بیش از هشتاد دوره تخصصی دیگر می باشد. برای دریافت مشاوره رایگان و اطلاع از نحوه برگزاری دوره ها با شماره 02191321001 تماس بگیرید.

1/5 - (1 امتیاز)
نویسنده مطلب
آرمان قاضیانی
پرهام انتظامی

پرهام انتظامی هستم. هشت سال سابقه کار در حوزه تعمیرات خودرو  موتورسیکلت از جمله مکانیکی و تعمیر موتور و گیربکس خودرو ، جلوبندی ماشین ، دیاگ زدن و ... دارم و در این سایت محتواهای مرتبط با مکانیک خودرو را با شما به اشتراک می گذارم.

دوره های آموزشی مرتبط خودرو :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمامی حقوق این وبسایت متعلق به آموزشگاه فن آموزان فیدار می‌باشد. (طرف قرارداد با خانه کارگر)