شغل های فنی پردرآمد از نظر بازار کار کدامند؟

شغل های فنی پردرآمد از نظر بازار کار کدامند؟
چکیده مطلب :

شغل های فنی پر درآمد را در این مقاله با توجه به شغل های تعمیرات لوازم خانگی، نقاشی خودرو، برق ساختمان، برق خودرو، تعمیرات پکیج ، تعمیرات موبایل و هوشمند سازی ساختمان بررسی خواهیم کرد. بیشتر این شغل ها را می توانید از طریق دوره های کوتاه مدت آموزشگاه فن آموزان وارد بازار کار آن ها شوید.

افراد فارغ التحصیل زیادی هستند که از نبود شغل مناسب شکایت دارند اما در حال حاضر شغل های فنی پردرآمد زیادی نیز وجود دارد که شاید این افراد از آن ها بی خبر باشند. این مشاغل امنیت شغلی بالایی دارند و هنوز اشباع نشده اند. در حقیقت داشتن مهارت باعث می شود آینده شغلی افراد تضمین شود. در این مقاله قصد داریم برخی از این شغل های پردرآمد فنی و پول ساز را به شما معرفی کنیم که نیاز به مدرک دانشگاهی ندارند.

شغل های فنی پر درآمد را در این مقاله با توجه به شغل های تعمیرات لوازم خانگی، نقاشی خودرو، برق ساختمان، برق خودرو، تعمیرات پکیج ، تعمیرات موبایل و هوشمند سازی ساختمان بررسی خواهیم کرد. بیشتر شغل های ذکر شده در بالا مربوط به تعمیر و نصب تخصصی می باشند که می توانید از طریق دوره های کوتاه مدت آموزشگاه فن آموزان وارد بازار کار آن ها شوید.

در شغل های خدماتی، تعمیری و فنی و شغل های مرتبط با فناوری اطلاعات هم می توان در یک شرکت مشغول به فعالیت بود و هم این که به صورت خود اشتغالی و با باز کردن مغازه ای کوچک کار کرد. در این حالت، داشتن شغل به صورت خوداشتغالی، دارای چند مزیت مهم می باشند که عبارتند از:

  • کارگر و کارفرما خود شما هستین.
  • ساعت کاری دست خود شماست و منعطف می باشد.
  • همیشه برای کارهای تعمیراتی و خدماتی کار هست.
  • به راحتی می توانید کار خود را گسترش داده و درآمد چندین برابری داشته باشید.

در ادامه مقاله به همه مشاغل ذکر شده با جزئیات بیشتر پرداخته می شود و با مثال های واقعی سعی خواهیم کرد حداقل درآمد را در هر شغل باین کنیم تا به امید خدا راهی را برای دوستانی که جویای این نوع مشاغل هستند باز کنیم.

  1. عناوین این نوشته:

    تعمیرات موبایل ، لپ تاپ و تبلت

اولین شغل پردرآمدی که به سرمایه کم نیاز دارد و شما می توانید به عنوان یکی از شغل های فنی پردرآمد با بازار کار همیشگی روی آن حساب باز کنید ، تعمیرات موبایل می باشد. در حال حاضر لوازم دیجیتال مانند لپ تاپ، تبلت و تلفن های همراه به یکی از ضروریات هر فردی تبدیل شده است که حتی مدت زمان کوتاهی نمی تواند آن را از خودش دور کند. همچنین افزایش قیمت این لوازم ضروری باعث شده در صورت خرابی این دستگاه ها، افراد تمایل بیشتری به تعمیر آن ها داشته باشند. به همین دلیل بازار کار تعمیرات تلفن های همراه، لپ تاپ و تبلت بسیار رونق گرفته است.

تکنسین تعمیرات موبایل یا تلفن همراه شخصی است که تست هایی را برای ارزیابی عملکرد موبایل، نصب و به روز رسانی نرم افزارهای تلفن، عیب یابی مشکلات، تعویض قطعات و اجزای آسیب دیده مانند باتری، صفحه نمایش LCD، صفحه کلید و دکمه ها را انجام می دهد. آنها همچنین به مشتریان خود در مورد مسائل گارانتی مشاوره می دهند و محصولات را بر اساس تخصص آنها معرفی و توصیه می کنند.

دانش مورد نیاز برای تعمیرات موبایل

  • شناخت کامل نرم افزارهای تلفن همراه مانند Android، iOS و Windows phone
  • شناخت کامل ویندوز فون (شامل ویژگی ها، محدودیت ها، معماری ها و …)
  • شناخت کامل اندروید (شامل ویژگی ها، محدودیت ها، معماری ها و ….)
  • شناخت کامل نرم‌افزار سیستم iOS (شامل ویژگی‌ ها، محدودیت ‌ها، معماری ‌ها و …)
  • شناخت قسمت های الکترونیکی موبایل ها (عملکرد بردهای مدار الکترونیکی، پردازنده ها، تراشه ها و سخت افزار و نرم افزارهای کامپیوتری)
  • شناخت کافی از برنامه های کاربردی موبایل ها
  • آشنایی با مبانی الکترونیک موبایل
  • آشنایی با لحیم کاری قطعات
  • تعویض IC ها
  • عیب یابی گوشی خاموش و راه اندازی مجدد آن
  • آشنایی کامل به جریان کشی و عیب یابی مدار برد موبایل
  • تست قطعات برد و عیب یابی آن ها و تعمیرات سخت افزار موبایل
  • رفع مشکلات مربوط به نمایشگرهای موبایل
  • رفع ایرادهای نرم افزاری نیاز به باکس
  • و…

مهارت های مورد نیاز برای تعمیرات موبایل

  • بتواند به راحتی از دفترچه راهنمای تعمیر استفاده کند
  • نحوه خواندن دستورالعمل های گام به گام تعمیر را بلد باشد.
  • مسلط به نحوه عیب یابی انواع موبایل باشد.
  • روش های تعمیرات موبایل های هوشمند و معمولی
  • دادن اطلاعات مورد نیاز جهت تعمیر یا تعویض های ضروری به مشتری
  • داشتن اطلاعات در مورد محصولات، خدمات و هزینه ها که شامل اطلاعات فنی دقیق باشد.
  • حل مشکلات با برنامه ریزی، اولویت بندی و…
  • شناخت کامل ابزارهای کار و استفاده از ابزارهای دقیق آن (مثل ابزارهای دقیق الکترونیکی، مکانیکی، الکتریکی و نوری)
  • بتواند بهترین خدمات را به مشتری بدون خیانت در امانت انجام دهد.
  • شکایت مشتریان را بررسی کرده و با روی خوش اقدام کند.
  • فایل بندی سوابق کتبی کلیه اقدامات جهت تعمیرات و نگهداری انجام شده برای یک موبایل، جهت مراجعات بعدی

آموزش تعمیرات موبایل

پیشنهاد ویژه : دوره آموزش تعمیرات موبایل شامل آموزش عیب یابی پیشرفته و تعمیر سخت افزار و نرم افزار موبایل های اندروید و آیفون با 30% تخفیف در فن اموزان

بازار کار تعمیرات موبایل، لپ تاپ و تبلت

افرادی که در حوزه تعمیرات تلفن های همراه، تبلت و لپ تاپ فعالیت می کنند باید تسلط کافی به تعمیرات تمامی مدل ها و برند های این دستگاه ها داشته باشند. کسب این مهارت به آسانی و از طریق تجربه میسر نیست چرا که مدت زمان زیادی طول می کشد تا صفر تا صد کار را یاد بگیرید. آموزشگاه های زیادی در سطح کشور با برگذاری دوره های آموزشی تمامی مراحل عیب یابی و تعمیرات انواع برند های مختلف و قطعات آن ها را در کوتاه ترین زمان به شما آموزش می دهند و شما را برای ورود به بازار کار آماده می کنند و می توانید با افتتاح یک مغازه تعمیرات به درامد زایی برسید.

برآورد درآمد تعمیرات موبایل

در کل هزینه ها و درآمدهای تعمیرات موبایل شامل نصب، تعمیر و تعویض قطعات موبایل متناسب با کار مربوط به قسمت های مختلف اعم از موارد زیر می باشد که عبارتند از:

  • نصب و ارتقاء سیستم عامل
  • رفع مشکلات مربوط به نرم افزار گوشی ها
  • تعویض تاچ، برد، باتری، میکروفن، دوربین و…
  • تعمیر سخت افزار و…

البته مهمترین هزینه از طرف مشتری و کسب درآمد از طرف تعمیر کار مربوط به برند و گرانی موبایل، همچنین پایین بودن یا بالا بودن مدل آن می باشد.

مثلا هزینه فلش موبایل تا 2 میلیون تومان 50 هزار تومان می باشد، در حالی که هزینه فلش برای موبایل بالای 30 میلیون تومان بیش از 250 هزار تومان می باشد.

یا برای تعویض قطعات برای موبایل های تا 2 میلیون 120 هزار تومان برای تعویض قطعه به صورت میانگین می باشد در حالی که برای موبایل 30 میلیونی بیش از 1 میلیون تومان هزینه دارد. برای قطعات الکترونیکی نیز حداقل 180 هزار تومان برای موبایل 2 میلیونی و بالای 2 میلیون تومان برای موبایل های 30 میلیون به بالا می باشد.

با توجه به هزینه های ذکر شده مشخص است که شخصی که به طور متوسط به همه مهارت های ذکر شده در بالا مسلط باشد دارای درآمد بیش از 10 میلیون حتی به عنوان شاگرد نیز خواهد بود. اگر در کنار تعمیرات فروش موبایل هم باشد که دیگه کلا درآمد خیلی بالایی خواهید داشت. عملکرد عالی در این شغل می تواند پردرآمدترین شغل تعمیرات را برای شما رقم بزند.

درامد یک تعمیرکار تلفن همراه، تبلت و لپ تاپ به عوامل زیادی بستگی دارد که مهم ترین آن ها دانش و تخصص در زمینه عیب یابی و رفع ایراد است همچنین سرعت عمل در انجام کار، خوش قول بودن و منصف بودن نیز در این میزان درامد موثر است. برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله درآمد تعمیرات موبایل را بخوانید. 

مزایای شغل تعمیرات موبایل

  • نیازی به تحصیلات خاص ندارد : کسانی که نتوانسته اند تحصیلات خود را ادامه بدهند یا به تحصیل در دانشگاه و دبیرستان علاقه مند نبوده اند باید بدانند که این شغل تعمیراتی نیاز به تحصیلات ندارد. فقط کافی است که دوره­ های لازم را بگذرانند و دانش و مهارت لازم را در این زمینه کسب کنند تا بتوانند کار خود را به بهترین شکل انجام دهند و موفق شوند.
  • یاد گرفتن تعمیرات موبایل آسان است : اگر به این رشته علاقه مند باشید یاد گرفتن نحوه­ عملکرد یک موبایل و چگونگی باز کردن و تعمیر کردن آن بسیار آسان خواهد بود. اگر به یک تعمیرکار حرفه­ای تبدیل شوید می­توانید همه­ تعمیرات نرم افزاری و سخت افزاری موبایل را به راحتی انجام دهید.
  • دوره­ آموزش آن نسبتاً کوتاه است : تعمیرکاران موبایل زمان زیادی را صرف آموزش دیدن نمی­کنند. فرآیندها و روش­های تعمیر تلفن های همراه آسان هستند و همین باعث شده است که دوره­ های آموزشی تعمیرموبایل نسبتاً کوتاه باشند.
  1. نصب و تعمیرات دوربین مدار بسته

یکی از شغل های فنی پردرآمد نصب و تعمیرات دوربین های مدار بسته است زیرا برای تامین امنیت و نظارت بر مراکز دولتی و خصوصی همچنین ساختمان های مسکونی ،اداری و تجاری و فروشگاه ها و پاساژ ها و …. دوربین های مدار بسته انتخاب مناسبی می باشد و این حرفه بسیار رونق پیدا کرده است. همچنین استفاده از دوربین های مدار بسته در برخی مشاغل اجباری می باشد. در نتیجه با افزایش درخواست برای نصب دوربین های مدار بسته بازار کار این حرفه بسیار گسترش پیدا کرده است.

آموزش نصب دوربین مدار بسته

آموزش نصب دوربین مدار بسته با تمامی جزئیات فنی بصورت کاملا عملی و تخصصی با پشتیبانی و تجدید دوره رایگان 

 بازار کار نصب و تعمیرات دوربین مدار بسته

نصب و تعمیرات دوربین های مدار بسته نیاز به تخصص و دانش بالایی دارد و از آن جایی که امروزه دوربین های مدار بسته مختلفی در برند های متفاوت در بازار موجود می باشد بازار کار این شغل هنوز اشباع نشده است. کسانی که می خواهند وارد بازار کار این حرفه شوند باید تمامی مراحل نصب و تعمیرات را به خوبی بلد باشند به همین دلیل آموزشگاه های مختلفی در سطح کشور دوره های آموزشی برگذار می کنند و صفر تا صد کار را به شما آموزش می دهند تا در پایان دوره به عنوان متخصص این حرفه وارد بازار کار شوید.

درآمد شغل نصب و تعمیرات دوربین مدار بسته

فاکتور های زیادی در تعیین میزان دستمزد یک نصاب دوربین های مدار بسته دخیل است مانند میزان مهارت او و خوش قولی و سرعت عمل نصاب در نصب دوربین های مدار بسته همچنین میزان تبلیغات در فضای مجازی و ارتباطات عوامل موثری هستند. به طور کلی یک نصاب و تعمیرکار دوربین های مدار بسته به طور میانگین ماهانه 6 تا 12 میلیون تومان درامد دارد. نصب و تعمیرات دوربین اگر در کنار مهارتهایی مانند برق ساختمان یا هوشمند سازی باشد ، می تواند در رده پردرآمدترین شغل تعمیرات جای بگیرد.

  1. تعمیرات لوازم خانگی و درآمد آن

استفاده از تکنولوژی های جدید در استفاده از لوازم خانگی باعث شده انسان لباس را نه با دست، بلکه در ماشین لباسشویی، ظرف را نه با دست بلکه با ماشین ظرفشویی، جارو کردن خانه را به جای جارو دستی با جارو برقی و… انجام دهد.

بنابراین مشتریان لوازم خانگی برای تعمیر و نگهداری وسایل نیز نیازمند متخصصینی می باشند که به تعمیر وسایل مختلف خانگی متناسب با پیشرفت های آن ها تسلط برای تعمیر تسلط داشته باشند.

تکنسین های تعمیر لوازم خانگی، لوازم خانگی آسیب دیده یا خراب را تعمیر می کنند و همچنین لوازم خانگی را نصب و نگهداری می کنند. آنها بسته به اندازه دستگاه و نوع کار مورد نیاز در محل کار خود یا در خانه های مشتری کار می کنند.

مسئولیت ‌های تکنسین تعمیرات لوازم خانگی شامل رفع نشتی گاز، آزمایش عملکرد دستگاه‌ های تازه نصب ‌شده و انجام تنظیمات مورد نیاز و آموزش های لازم به مشتریان در مورد کارهای تعمیر و نگهداری آن است که ممکن است مورد نیاز باشد. همچنین باید بتواند برای حل مشکلات دشوار به دفترچه راهنمای دستگاه مراجعه کرده و موارد مورد نیاز را از آن جا پیدا کند و به درستی تعمیر یخچال، گاز، فر و… را انجام دهد.

یک تکنسین تعمیرات لوازم خانگی باید بتواند مهارت های تشخیص و حل مسئله عالی داشته باشد تا بتواند به مشتریان بهترین خدمات را ارائه دهد. وظایف تکنسین تعمیرات لوازم خانگی عبارتند از:

  • بررسی لوازم خانگی مشتریان و شناسایی علت خرابی دستگاه
  • انجام کارهای تعمیر و نگهداری لوازم خانگی مشتریان
  • ارائه تخمین ‌های تقریبی به مشتریان در مورد هزینه ‌های تعمیر لوازم آسیب دیده یا خراب برای تعویض قطعات
  • تعمیر یا تعویض قطعات معیوب یا آسیب دیده دستگاه پس از تایید مشتریان
  • مشاوره به مشتریان در مورد نحوه استفاده صحیح از لوازم خانگی
  • نصب انواع لوازم برای مشتریان (مانند اجاق گاز، ماشین لباسشوئی و…)
  • همچنین می تواند در صورتی که چندین بار به یک منزل برای تعمیر مراجعه می کند نگهداری سوابق لازم مثل پزشکان برای تمام قطعات مورد استفاده برای تعمیر، تعویض یا نگهداری لوازم خانگی را یادداشت کرده و در مراجعه مجدد آن را نگاه کند.

شرایط فنی مورد نیاز برای تعمیرات لوازم خانگی

شرایط فنی مورد نیاز برای تعمیرات لوازم خانگی نیز عبارتند از:

  • تجربه عملی لازم جهت تعمیر لوازم خانگی
  • داشتن گواهینامه مهارت لازم از مراکز مجاز به برگزاری دوره های فنی لوازم خانگی
  • قابلیت استفاده از ابزارهای مختلف دستی
  • توانایی ایستادن برای طولانی مدت
  • توانایی بلند کردن اجسام سنگین
  • مهارت های حل مسئله
  • مهارت های برقراری ارتباط موثر
  • مهارت های خدمات مشتری

آموزش تعمیرات لوازم خانگی

دوره آموزش تعمیرات لوازم خانگی شامل آموزش تعمیرات برد و مکانیک لوازم خانگی با تمام فوت و فن های تخصصی کاملا پیشرفته و عملی در فن اموزان

بازار کار تعمیرات لوازم خانگی

تعمیرکاران لوازم خانگی باید با نحوه عیب یابی و تعمیرات انواع لوازم خانگی در برند های مختلف آشنایی داشته باشند و بتوانند در سریع ترین زمان ایراد را پیدا کرده و نسبت به رفع آن اقدام کنند که این امر نیازمند دانش و مهارت بالایی است. برای کسب این مهارت می توانید در دوره های آموزشی آموزشگاه های معتبر سطح کشور شرکت کنید و تمامی مراحل عیب یابی و تعمیرات لوازم خانگی های مختلف را یاد بگیرید. در پایان دوره می توانید مغازه تعمیرات لوارم خانگی افتتاح کرده و یا در نمایندگی ها مشغول به کار شوید و کسب درامد کنید.

درآمد تعمیرات لوازم خانگی

برای یخچال و یخچال فریزر تعویض موتور دمپر حداقل 45 تا 80 هزار تومان می باشد و شارژ گاز یخچال ساید باید ساید نیز از حداقل 300 تا 450 هزار تومان می باشد. با یک حساب سرانگشتی و هزینه ایاب ذهاب می توان متوجه درآمد به صورت میانگین حداقلی 7 میلیونی با روزانه یک تعمیر و نصب یا خدمات خواهید داشت.

برای ماشین لباسشویی مثل نصب شیر ماشین از حداقل 40 تا 60 هزار تومان و همچنین تعویض دیگ ماشین نیز 450 تا 600 هزار تومان هزینه دارد که باز با هزینه ایاب ذهاب و تعمیر و تعویض می توان حداقل درآمد 8 میلیونی را کسب کرد. مثال های دیگر را در جدولی خلاصه وار ذکر می کنیم تا دیدی نسبت به اجرت های تعمیر لوازم خانگی داشته باشید.

طبق نرخ اتحادیه تعمیر لوازم خانگی برای تعمیر لوازم خانگی مختلف طبق مثال و جدول زیر می باشند:

لوازم خانگی

حداقل قیمت (هزار تومان)

حداکثر قیمت (هزار تومان)

جاروبرقی – تعویض بوش

30

85

کولر آب – تعویض تسمه کولر

30

45

کولر گازی – نصب پایه زمینی

60

95

پنکه – تعویض گلویی

30

45

ماشین ظرفشویی- سرویس چاهک ماشین

90

170

پس با توجه به حداقل قیمت خدمات و تعمیری که در بالا می بینید می توانید میانگین درآمد ماهانه را برای تعمیر این وسایل نیز به راحتی حساب کنید.

فاکتور های زیادی در تعیین میزان دستمزد یک تعمیر کار لوازم خانگی دخیل است علاوه بر میزان مهارت تعمیرکار، خوش قولی و سرعت عمل او همچنین میزان تبلیغات و ارتباطات عوامل موثری هستند. 

مزایای شغل تعمیرات لوازم خانگی

  • از امنیت شغلی برخورار هستید : به دلیل این که افراد همواره از انواع دستگاه ها و لوازم برقی در داخل منزل خود استفاده می­کنند همیشه و در تمام زمان­ها به تعمیرکاران ماهری نیاز دارند که هنگام مواجهه با مشکل به آنان کمک کنند. بنابراین این حرفه نیز یکی از شغل های فنی پردرآمد با بازار کار همیشگی می باشد.
  • برای تعمیر لوازم منزل خود نیازی به تعمیرکار ندارید : فردی که در این حرفه فعالیت می­کند دیگر برای تعمیر کردن وسایل منزل خود هزینه­ی اضافی پرداخت نمی­کند.
  1. شغل نصب و تعمیرات پکیج دیواری

بعد از آبگرمکن های قدیمی انواع پکیج جای ان را در همه خانه های کوچک و بزرگ پر کرد. به همین دلیل این بازار کار یک بازار کار بزرگ برای کسب درآمد عالی می باشد. اما پردآمدترین شغل تعمیرات نمی باشد مگر اینکه در کنار مهارتهای دیگری مانند نصب و تعیمر سایر تاسیسات ساختمانی استفاده شود.

تعمیرات پکیج به مدل های مختلف از نظر برند، کیفیت آب، گاز و هوای منطقه مورد استفاده بستگی دارد.

استفاده مناسب از یک پکیج به تعمیر و نگهداری دوره ای مناسب، تعمیر و تعویض قطعات مربوط به سیستم احتراق، اجزای گرمایشی، شستشو و… وابسته می باشد.

زیاد شدن طول عمر پکیج، رسوبات حاصل از احتراق، گرد و غبار و … باعث عملکرد نامطلوب پکیج در گذر زمان می شود.

گرمای کم رادیاتور، نوسان دمای آب، افت فشار، سر و صدای زیاد و… از جمله علایم مورد نیاز برای تعمیر یک پکیج می باشند.

مهارت های فنی مورد نیاز شخص تعمیرکار پکیج

تعمیرات پکیج باید توسط شخصی انجام شود که دارای آموزش های لازم زیر باشند تا در حاقل زمان ممکن بتوانند مشکل را حل کرده و مشتری را راضی نگه دارند.

  • مطالعه کامل دفترچه راهنما
  • نحوه عیب یابی عملکردی و انواع خطاها
  • شناخت فلوسوئیچ ها و تست آن ها
  • آشنایی کامل با انواع قطعات و شناخت وظایف آن ها
  • تعمیر، تعویض و تست پرشر، فن پمپ و…
  • شناخت دستگاه های مختلف دو مبدل و تک مبدل
  • شناخت کامل شستشوی انواع پکیج
  • شناخت برد و میکروسوئیچ ها
  • و…

آموزش تعمیرات پکیج

بازار کار نصب و تعمیرات پکیج دیواری

شغل نصب و تعمیرات پکیج ها بر خلاف سایر مشاغل نیاز به سرمایه اولیه زیادی ندارد و تنها سرمایه آن دانش و مهارت فرد برای نصب و تعمیرات انواع مدل ها و برند های پکیج دیواری می باشد. با شرکت در دوره های آموزشی آموزشگاه های معتبر می توانید در مدت کوتاهی مهارت لازم برای ورود به بازار کار را کسب کنید و به درامد زایی برسید.

 می توانید با مدرکی که پس از پایان دوره های آموزشی به شما اعطا می شود اقدام به کسب مجوز و افتتاح مغازه برای نصب و تعمیرات کنید. همچنین می توانید به استخدام نمایندگی های پکیج در آیید و یا این که در سایت هایی مانند آچاره و استاد کار ثبت نام کنید و مشغول به کار شوید.

برآورد میزان درآمد تعمیرکار پکیج

عوامل زیادی مانند سطح دانش و مهارت، تبلیغات در فضای مجازی و تبلیغات میدانی، خوش قولی و منصف بودن و …. در میزان درامد این شغل تاثیر دارد.

برآورد میزان درآمد تعمیرکار پکیج به کاری که روی پکیج اعم از تعمیر، تعویض قطعه یا سرویس آن انجام می شود وابسته می باشد.

با توجه به این که همه یا اکثر تعمیرکاران پکیج باید برای تعمیر به خانه فرد مراجعه کنند اولین هزینه حداقل 50 تا 100 هزار تومان اجرت به عنوان هزینه ایاب و ذهاب می باشد.

علاوه از این مورد حداقل تعویض قطعات به صورت موردی برای هواگیر یا مشعل 120.000 تومان می باشد و حدکثر هم مثلا برای تعویض و راه اندازی منبع انبساط پکیج 320.000 تومان می باشد.

حداقل قیمت برای سرویس تنظیم شیر کنترل گاز 100.000 تومان و برای سرویس سالانه پکیج 480.000 تومان می باشد. همچنین هزینه نصب پکیج نیز به صورت میانگین 350.000 تومان می باشد.

با یک حساب سرانگشتی و متفاوت بودن نوع کار می توان با هزینه های ذکر شده حداقل ماهی بین 8-10 میلیون تومان را به عنوان تعمیرکار پکیج کسب کرد.

مزایای شغل تعمیرات پکیج

یکی از مزایای این شغل تعمیراتی این است که هنوز اشباع نشده است و علاوه بر آن مردم دیگر از آبگرمکن­های قدیمی استفاده نمی­کنند و استفاده از پکیج رو به افزایش است. این مسائل باعث می­شوند که همواره احساس نیاز به افرادی ماهر برای نصب و تعمیر انواع مشکلات پکیج وجود داشته باشد.

هرچه مهارت و توانایی بالاتری داشته باشید و اطلاعات خودتان را در رابطه با سیستم­های جدید ارتقاء بدهید درآمد و بازار کار بهتری خواهید داشت. استفاده از تبلیغات مناسب و تأثیر گذار و داشتن حوصله و روابط عمومی خوب نیز از دیگر ویژگی­هایی هستند که می­توانند بر میزان مشتریان و درآمد افراد غعال در این حرفه تأثیر بگذارند.

  1. تعمیرات برد های الکترونیکی

در حال حاضر برد های الکترونیکی در تمامی لوازم برقی مانند تلفن های همراه، لپ تاپ، تبلت و …. وجود دارد و نقش مهمی را ایفا می کند  به این صورت اگر این قطعه خراب شود ممکن عملکرد تمام یا بخشی از دستگاه از کار بیوفتد.

آموزش تعمیرات برد الکترونیکی

پیشنهاد ویژه: آموزش تعمیرات برد الکترونیکی تخصصی ویژه بازار کار و اشتغال با 30% تخفیف در فن اموزان تحت نظر اساتید مجرب این رشته 

بازار کار تعمیرات برد های الکترونیکی

 برد های الکترونیکی معمولا قیمت بالایی دارند  به همین دلیل افراد ترجیح می دهند نسبت به تعمیر آن ها اقدام کنند. اما تعمیر این قطعه پر اهمیت و گران قیمت کار ساده ای نیست و نیاز به تخصص بالایی دارد به همین دلیل کسانی که مهارت کافی برای این حرفه را داشته باشند می توانند جایگاه خوبی در بازار کسب کنند و درامد قابل توجهی به دست آورند. برای کسب این مهارت لازم است در دوره های آموزشی آموزشگاه های معتبر شرکت کنید تا صفر تا صد کار را یاد بگیرید.

درآمد تعمیر بردهای الکترونیکی

عوامل زیادی مانند دانش و مهارت افراد همچنین تبلیغات و منصف بودن در مقدار درامد یک تعمیرکار برد های الکترونیکی تاثیر دارد. همچنین هر چه برد ها پیچیده تر باشند میزان دستمزد تعمیرکار نیز بالاتر می رود. به طور کلی میزان درآمد تعمیرکار برد های الکترونیکی ماهیانه میانگین  6 تا 18 میلیون است.

  1. هوشمند سازی ساختمان

هوشمند سازی ساختمان یا سیستم مدیریت ساختمان (BMS) مبتنی بر کامپیوتر می باشد که گاهی آن را به عنوان سیستم اتوماسیون ساختمان (BAS) نیز می نامند. هوشمند سازی ساختمان جهت کنترل و نظارت بر تجهیزات الکتریکی ساختمان مانند تهویه، روشنایی، سیستم های آتش نشانی و امنیتی نصب می شود که از دو قسمت نرم افزاری و سخت افزاری تشکیل شده است.

هوشمند سازی ساختمان برای مدیریت مصرف انرژی به روشی بهینه و مقرون به صرفه و افزایش قابلیت ها و راحتی های یک ساختمان بنا شده است.

برای هوشمند سازی ساختمان از روش های مختلفی برای پیاده سازی آن استفاده می کنند که به صورت کلی با سیم و بدون سیم (wireless (بدون نیاز به سیم کشی و انتقال اطلاعات با سرعت بالا)) می باشد. از جمله آن می توان به موارد زیر اشاره کرد که عبارتند از:

  • knx ( پرکاربردترین روش به دلیل برنامه ریزی و یکپارچه سازی قطعات و تجهیزات)
  • plc (نیاز به سیم کشی مجزا ندارد.)
  • BACnet (مناسب ساختمان های بزرگ و ویلاهای بزرگ و…)
  • BUS (نیاز به سیم کشی مجزا و سنسور دارد.)

از جمله موارد استفاده از تجهیزات هوشمند سازی ساختمان می توان برای روشنایی ها و وسایل الکتریکی، آیفون، موتورخانه هوشمند، پارکینگ هوشمند، اعلام حریق ها، سیستم گرمایشی و سرمایشی، سیستم های نظارتی، امنیتی و حفاظتی، سیستم تهویه مطبوع HVAC و اعلام سرقت درب اشاره کرد که با پردازنده مرکزی، سنسور، رله، ترموستات و … امکان پذیر می شوند. با توجه به رشد تقاضا برای هوشمندسازی اماکن و کارخانجات ، این شغل درآینده یکی از پردرآمدترین شغل های تعمیراتی و مهارتی می باشد.

مهارت های فنی لازم جهت هوشمند سازی ساختمان

شخصی که هوشمند سازی ساختمان را انجام می دهد باید دارای مهارت های فنی و آشنایی با ابزارآلات و تجهیزات و نرم افزارهای مختلف را برای پیاده سازی بلد باشد که این موارد عبارتند از:

  • مبانی برق (خانگی و صنعتی) را بداند.
  • آشنایی با شبکه
  • همه روش های پیاده سازی هوشمند را بداند و بهترین را به مشتری با هزینه مناسب پیشنهاد دهد.
  • آشنایی به نصب و استفاده از دوربین مداربسته، سامانه کنترل نور، اعلام حریق، ضد سرقت و…
  • آشنایی کامل با سیستم های نرم افزاری و سخت افزاری
  • آشنایی کامل برای استفاده از ابزار ها
  • آشنایی کامل با تجهیزات هوشمند سازی ساختمان
  • کار کردن با دستگاه های سیستم آنالوگ و دیجیتال
  • آشنایی با کنترل از طریق windows، ارسال sms و …
  • و…

هزینه هوشمندسازی ساختمان

هزینه هوشمندسازی ساختمان با توجه با استاندارد و پروتکل های پیاده سازی، تجهیزات تابلویی (روشنایی، پرده و …)، تجهیزات غیرتابلویی و هزینه های راه اندازی، آموزشی و نصب متفاوت می باشد.

درآمد های هوشمندسازی ساختمان

درآمد های هوشمندسازی ساختمان با توجه به هزینه های اجرای نصبیات اعم از دوربین، راه اندازی شبکه، نصب سوکت، نصب سوئیچ، کابل و کانال کشی و… برای بی سیم و باسیم متفاوت می باشد.

مثلا هزینه نصب دوربین با توجه به ارتفاع نصب برای ارتفاع کمتر از 3 متر برای هر دوربین 220 هزار تومان و برای ارتفاع بیشتر از 3 متر 350 هزار تومان می باشد.

یا نصب دوربین شبکه با توجه به ارتفاع نصب برای ارتفاع کمتر از 3 متر برای هر دوربین 280 هزار تومان و برای ارتفاع بیشتر از 3 متر 400 هزار تومان می باشد.

همچنین هزینه برای شبکه DVR روی موبایل برای هر واحد 550 هزار تومان می باشد.

هوشمند سازی درب برای پارکینگ بدون سیم بیش از 1.5 میلیون تومان و برای باسیم 6 میلیون تومان می باشد.

با توجه به مثال های عملی ذکر شده می توان گفت اگر شخصی واقعا مهارت های فنی و اجرایی کار را به طور متوسط را نیز داشته باشد، حداقل درآمد 15 میلیونی در ماه را می تواند کسب کند.

آموزش هوشمند سازی ساختمان

هوشمند سازی ساختمان حرفه ای بسیار تخصصی می باشد و با پیشرفت صنعت ساختمان سازی نیاز به متخصصین این حوزه نیز مدام بیشتر می شود. با قاطعیت می توان گفت بازار کار هوشمند سازی ساختمان هنوز اشباع نشده است. درامد این حجرفه رابطه مستقیمی با میزان مهارت فرد دارد اما به طور میانگین هر فرد با ورود به بازار کار این حرفه می تواند ماهانه بیش از 30 میلیون تومان درامد کسب کند.

  1. نصب و تعمیرات کولر گازی

در حال حاضر کولر های گازی به دلیل استفاده آسان و هوای مطلوبی که فراهم می کند طرفداران زیادی پیدا کرده و جایگزین کولر های آبی و سایر لوازم سرمایشی شده است. افزایش تقاضا در نصب و تعمیرات کولر های گازی باعث گسترش بازار کار این حرفه و به دنبال آن افزایش درامد نصاب و تعمیرکاران کولر های گازی شده است.

بازار کار نصب و تعمیرات کولر گازی

کولر های گازی در انواع و برند های مختلفی در بازار موجود هستند که یک نصاب و تعمیرکار باید بتواند  تسلط کافی بر عیب یابی و تعمیرات آن ها داشته باشد. سریع ترین و مطمئن ترین راه برای کسب این مهارت شرکت در دوره های آموزشی آموزشگاه های معتبر است که تمام موارد کاربردی و مورد نیاز برای ورود به بازار کار را به شما آموزش دهد. در نتیجه می توانید در پایان دوره اقدام به افتتاح یک مغازه تعمیرات کولر گازی کنید و یا این که با ارسال رزومه به استخدام نمایندگی های کولر گازی در آیید همچنین می توانید در سایت های آچاره و استاد کار ثبت نام کنید و به درامد زایی برسید.

درآمد نصب و تعمیرات کولر گازی

فاکتور هایی که در میزان درامد یک نصاب و تعمیرکار کولر گازی موثر است شامل میزان دانش و مهارت او همچنین سطح تبلیغات، منصف بودن، خوش قولی و …. می باشد. به طور کلی یک نصاب و تعمیرکار کولر گازی ماهیانه میانگین بین 6 تا 12 میلیون درامد دارد که این مقدار با توجه به عوامل فوق می تواند افزایش پیدا کند.

  1. برق ساختمان و سیم کشی آن + درآمد

از برق برای روشن کردن چراغ ها، یخچال ها، وسایل الکترونیکی و… استفاده می کنیم. این یعنی برای در دسترس بودن همه وسایل مورد نیاز زندگی به برق و سیم کشی درست ساختمان نیازمندیم.

پس با توجه به نیاز فراوان جامعه امروزی به برق باید شخصی که که برق یا سیم کشی ساختمان را دارد انجام می دهد علاوه از مهارت های تئوری و عملی لازم، تمام استانداردهای لازم برای انجام کار را نیز بداند. در این حال، هم کار زیادی خواهد داشت و کار زیاد برابر خواهد بود با درآمدی بالا و عالی که کسب خواهد کرد.

مهارت های فنی و مهارتی شخص متخصص برای برق ساختمان

یک شخص برق کار باید دارای مهارت های فنی و مهارتی زیر باشد که عبارتند از:

  • نقشه خوانی برق ساختمان را بلد باشد.
  • کار با ابزارهای اولیه ای مثل دریل، مته، متر و… را بلد باشد.
  • لوله گذاری برای برق را بداند.
  • تکنیک ‌های برق کشی ساختمان اعم از توکار و روکار کردن را بداند.
  • استانداردهای اندازه مقطع کابل‌ها را بلد باشد.
  • انواع کلید، پریز و نوع سیم کشی مثل تک پل، دو پل و… را بداند.
  • فیوز با آمپر های مناسب را شناخته و برای سیم کشی ساختمان استفاده نماید.
  • استاندارد فاصله بین کلید، پریز، لامپ یا لوسترها و… را بلد باشد.
  • نکات ایمنی لازم جهت جلوگیری از برق گرفتگی را رعایت کند.
  • شناختی کامل از ابزارهای مختلف برای کار را بداند.
  • توانایی ایستادن برای طولانی مدت را داشته باشد.
  • مهارت های ارتباط موثر با مشتری را بداند.

هزینه های برق ساختمان تابع چه مواردی می باشد؟

هزینه های برق ساختمان می تواند تابعی از موارد زیر باشند:

  • فقط برق کشی (مسکونی، راه پله، اداری، پارکینگ و…)
  • کابل کشی + سیم کشی (برای آنتن تلویزیون، روکار و توکار بودن، تک فاز و سه فاز بودن، کابل کشی شبکه و…)
  • نصب برق کشی (شامل انواع چراغ های مختلف برای حمام، اتاق های مختلف، لوستر، نصب آیفون، نصب پنکه، هواکش، اعلام حریق، آنتن مرکزی، فتوسل، نصب کلید و پریز، چراغ های تزئینی و…)
  • لوله کشی برای برق ساختمان (مثل پولیکا، نصب زانو، شیار زنی و…)
  • اجرای انواع سربندی
  • نصب تجهیزات لازم آسانسور، در باز کن و…

آموزش برق ساختمان

بازار کار برق کار ساختمان

یک برق کار ساختمان علاوه بر سیم کشی ساختمان باید در کار هایی مانند نصب سیستم دوربین مدار بسته، سیستم اعلام حریق، نصب انواع آیفون های صوتی و تصویری، کرکره های برقی و درب های اتوماتیک و …. مهارت داشته باشد. در نتیجه می توان گفت بازار کار این حرفه بسیار گسترده است. برای کسب مهارت لازم در این زمینه لازم است در دوره های آموزشی که توسط آموزشگاه های معتبر تحت نظر سازمان فنی و حرفه ای برگذار می شود شرکت کنید و برای ورود به بازار کار آماده شوید. پس از کسب گواهینامه پایان مهارت می توانید اقدام به افتتاح یک مغازه الکتریکی کنید و یا اینکه به استخدام شرکت ها در آیید همچنین می توانید به صوت مستقل کار کنید.

در حال حاضر با گسترش صنعت ساختمان و نیاز به برق کشی ساختمان ها، شغل برق کار ساختمان بسیار رونق گرفته است. البته لازمه ی این شغل دانش و مهارت بالا است چرا که برق کشی از مشاغل حساس به شمار می رود و سهل انگاری در کار می تواند خطرات مالی و جانی فراوانی را به همراه داشته باشد.

برآورد میزان درآمد برق کار ساختمان

برآورد میزان درآمد برق کار ساختمان را متناسب با هزینه های برق ساختمان که در بالا شمرده شد بیان می شود تا درک درستی داشته باشیم.

اگر حداقل اجرت برق کشی ساختمان به ازای هر متر مربع 50 هزار تومان به صورت میانگین برای شهرهای مختلف در نظر بگیریم. (برای ساختمان های تجاری نیز گرانتر و بیشتر نیز می باشد.)

هزینه اجرای کابل برای سایز 1*300 برای هر متر طول و تک رشته و برای متراژ 50 متر به بالا در حدود 20 هزار تومان می باشد.

لوله کشی نیز به ازای هر متر، سربندی به ازای هر خط و… انجام می شود.

حالا اگر شما یک خانه ای که دارای متراژ زیربنای 100 متر مربع باشد را در حداقل اجرت یک خانه با هزینه 50 هزار تومان ضرب کنید، می شود به ازای هر خانه درآمد شما فقط از برق کشی آن. اگر هزینه پریز و کلید، ایاب ذهاب و … را نیز حساب کنید خیلی بیشتر خواهد شد.

با توجه به این که بعضی از دوستان برق کار ساختمان به صورت روزمزد کار می کنند، برای این مورد هم مثال می زنیم. حداقل دستمزد روزانه یک برقکار ساختمان 300 هزار تومان به صورت میانگین برای همه شهرهای کشور می باشد.

بر فرض شما برای هر روز به صورت روزمزد کار کنید با ماهی 25 روز کار می توانید حداقل 7.5 میلیون درآمد داشته باشید.

یک برق کار ساختمان علاوه بر کسب درامد از طریق برق کشی ساختمان ها می تواند در حوزه های نصب دوربین های مدار بسته، اعلام حریق، آیفون های صوتی و تصویری و …. کسب درامد کند. به طور متوسط میران درامد یک برق کار 5 تا 12 میلیون است که با تبلیغات، ارتباطات، خوش قول بودن و عوامل دیگر می تواند افزایش پیدا کند.

آموزشگاه فن اموزان مجری برگزاری دوره های اموزشی پردرآمد و ویژه بازار کار بصورت کاملا عملی و پیشرفته در تهران می باشد. لیست کامل دوره ها در صفحه اصلی سایت قابل مشاهده می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره 02191321001 تماس بگیرید.

2.4/5 - (5 امتیاز)

دوره های فنی حرفه ای ویژه اشتغال و بازار کار

7 پاسخ به “شغل های فنی پردرآمد از نظر بازار کار کدامند؟”

  1. سلام
    خوبین
    بنده ارشد برق دارم پردرآمدترین شغل فنی کدومه؟
    لطفا راهنمایی کنید

    • سلام. وقت بخیر. برای راهنمایی و مشاوره بهتر لطفا با شماره 02191321001 تماس بگیرید. و یا حضوری به ادرس تهران، تقاطع خیابان جمهوری و ولیعصر، بالاتر از فروشگاه رفاه، ساختمان تجاری و اداری 24، طبقه 6 مراجعه نمایید.

  2. سلام ببخشید شغل مناسب از نظر سرمایه کم و دوره آموزشی ۲ ماهه و درآمد خوب رو بهم معرفی میکنید؟ممنون میشم.

    • سلام. تماس بگیرید و یا حضوری تشریف بیارید کامل راهنمایی میشید

  3. سلام

    لطفا پردرآمدترین مهارت فنی رو معرفی کنید.

    ممنونم

    • سلام. با آموزشگاه تماس بگیرید و یا حضوری مراجعه کنید. کامل راهنمایی میشید

  4. سلام و عرض خسته نباشید 🌷🙏
    درآمد های ذکر شده ،مربوط به سال ۱۴۰۰ میباشد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *