0 روز
0 ساعت
0 دقیقه
0 ثانیه

نحوه روت گوشی اندروید

نحوه روت گوشی اندروید

سیستم عامل اندروید سیستم عامل پرطرفداری است که امکانات زیادی دارد و قابل شخصی سازی است اما استفاده از تمامی این امکانات زمانی ممکن می شود که گوشی خود را روت کنید.

روت کردن گوشی تعداد بسیار زیادی امکانات جدید و کاربردی به گوشی می افزاید. برای روت کردن گوشی های اندرویدی روش های مختلفی وجود دارد که در این مقاله به بررسی و معرفی سه روش مختلف می پردازیم. تمامی گوشی های سامسونگ، شیائومی، ال جی و هواوی و غیره را می توان با استفاده از روش های گوناگون روت کرد.

آموزش تعمیرات موبایل

روت به چه معنا است؟

کلمه روت به معنای ریشه است و اصطلاح روت کردن به معنای دسترسی به فایل های پایه سیستم اندروید و ایجاد تغییراتی در آن ها است. در حقیقت روت کردن فرآیندی است که طی آن محدودیت های گوشی و سیستم عامل شما حذف می گردد و شما می توانید از تمامی امکانات و توانایی های گوشی هوشمند خود استفاده کنید.

با روت کردن گوشی می توانید هر تغییری را که دلتان می خواهد در سیستم گوشی خود ایجاد کنید. در گوشی های اندرویدی تعداد زیادی برنامه وجود دارد که امکان استفاده از آن ها وجود ندارد اما نمی توان مانند برنامه های نصبی آن ها را به راحتی از گوشی حذف کرد.

مزایای روت کردن گوشی

مهمترین مزیت روت کردن گوشی این است که امکانات و قابلیت های جدید بسیار زیادی به گوشی شما اضافه می شود. دلیل این مسئله آن است که برخی از نرم افزارهای خاص مانند Xposed installer  که برای سیستم عامل اندروید ساخته شده اند فقط در صورت روت بودن گوشی و ایجاد تغییراتی در فایل های سیستمی قابل استفاده هستند.

زمانی که گوشی خود را روت می کنید در واقع استفاده از هر برنامه ای و انجام هر کاری با گوشی امکان پذیر است. از رنگی کردن استاتوس بار گرفته تا تغییر دادن انیمیشن سیستم گوشی در هنگام مرور کردن یک لیست یا باز کردن یک پنجره.

یکی از مهمترین مزایای روت کردن گوشی این است که می توانید رام های مختلفی نظیر سایانوژن را در گوشی خود نصب کنید و هر زمان که تمایل دارید به نسخه جدید یا قدیمی رام کنونی خود کوچ کنید.

برای مثال اگر گوشی شما قابلیت ارتقا یافتن و استفاده از نسخه جدید سیستم عامل را ندارند می توانید گوشی خود را روت کنید و سپس رام سایانوژن 12 را روی آن نصب کنید تا این امکان برای شما فراهم شود.

از دیگر مزایای روت کردن گوشی می توان به مزایای تخصصی آن مانند Overclock، کنترل کامل CPU و Bloatware اشاره کرد.

یکی دیگر از مزایای روت کردن گوشی این است که می توانید برنامه هایی که به صورت پیش فرض از زمان خرید گوشی روی آن نصب شده اند و قابل حذف نیستند را از گوشی هوشمند خود حذف کنید.

بدیهی است زمانی که تعدادی از برنامه های گوشی را حذف می کنید مقداری از فضای در دسترس گوشی خالی می شود. پس می توان خالی شدن حافظه گوشی را هم یکی دیگر از مزیت های روت کردن در نظر گرفت.

علاوه بر این ها شما می توانید بعد از روت‌کردن گوشی هم برنامه های نصبی و هم داده های مربوط به آن ها را روی SD کارت ذخیره کنید تا فضای داخلی گوشی اشغال نشود.

بیشتر بخوانید: آموزش کار با باکس های تعمیر موبایل

معایب روت کردن گوشی

مهمترین عیب روت کردن گوشی این است که بعد از انجام آن دیگر گوشی شما تحت پوشش گارانتی نخواهد بود و هر اتفاق نرم افزاری یا سخت افزاری که برای آن بیفتد شرکت سازنده هیچ مسئولیتی بر عهده نمی گیرد.

روت کردن گوشی

دومین مشکلی که روت کردن گوشی به وجود می آورد این است که گوشی های روت شده به راحتی می توانند ویروسی شوند. البته برای از بین بردن این ویروس ها راه حل وجود دارد و می توان از روش فلش کردن یا استفاده از نرم افزارهای مخصوص ویروس های سیستم را از بین برد.

با توجه به موارد گفته شده می توان این گونه برداشت کرد که روت کردن هیچ مشکل بزرگی به وجود نمی آورد. شما می توانید بعد از این که مدت زمان استفاده از گارانتی به اتمام رسید گوشی خود را روت کنید تا بتوانید در ماه های اولیه خرید گوشی خود از گارانتی آن بهره مند شوید.

عمل روت کردن بر خلاف روش و اصطلاح پیچیده ای که دارد یک فرآیند ساده است که فقط به کاربر امکان دسترسی به فایل های سیستمی و ایجاد تغییر در سیستم عامل را می دهد. در حقیقت خود فرآیند روت کردن هیچ ضرری برای گوشی شما ندارد مگر این که به اشتباه یک بد افزار روی گوشی نصب کنید.

چون این بد افزار به فایل های سیستمی دسترسی دارد راحت تر می تواند رام گوشی را دچار مشکل کند. برای جلوگیری از این گونه مشکلات هم فقط کافی است که اپلیکیشن های خود را از مارکت های ناشناس و غیر مطمئن دانلود نکنید.

بیشتر بخوانید: نصب رام گوشی اندروید

سه روش روت کردن گوشی های اندرویدی

  1. روش KINGROOT روت گوشی

برنامه Kingroot یکی از بهترین روش های روت کردن گوشی است. این برنامه هم نسخه ویندوزی و هم نسخه اندرویدی دارد و شما می توانید هم با استفاده از کامپیوتر و هم از داخل خود گوشی موبایل خود را روت کنید.

این برنامه فقط روی گوشی هایی با اندروید 4 و بالاتر قابل نصب است و اگر اندروید گوشی شما پایین تر است باید از نسخه کامپیوتری آن استفاده کنید.

روت گوشی اندروید

برای روت کردن گوشی با این برنامه باید در بخش Developer option گزینه USB Debuging فعال باشد. اکنون گوشی خود را با کابل به کامپیوتر وصل کنید و بعد از نصب درایور ها برنامه kingroot را اجرا کنید.

این برنامه برند و مدل گوشی شما را شناسایی می کند سپس با فشردن یک دکمه روت کردن گوشی آغاز می شود. در داخل برنامه یک Root Checker وجود دارد که پس از اتمام عملیات روت می توانید بررسی کنید که روت کردن موفقیت آمیز بوده است یا خیر.

اگر قصد دارید با استفاده از خود گوشی عملیات روت کردن را انجام دهید بعد از نصب برنامه وارد آن شوید و در صفحه گزینه Try it را انتخاب کنید تا وارد منوی اصلی شوید.

در صفحه اصلی گزینه Root Now را انتخاب کنید تا فرآیند آغاز شود. توجه داشته باشید ک برای انجام عملیات به اینترنت پر سرعت متصل شوید و ترجیحاً فیلتر شکن خوبی هم استفاده کنید زیرا درایورهای مخصوص گوشی شما برای ایجاد دسترسی روت از سرور دریافت می شود.

در حین روت شدن گوشی اصلاً از برنامه خارج نشوید و گوشی را خاموش و روشن نکنید تا عملیات با موفقیت کامل شود.  در پایان عملیات گوشی شما ری استارت می شود و این یک امر طبیعی است.

مشکلات احتمالی : اگر گوشی شما شناسایی نشد یا بعد از انتخاب گزینه روت اتفاقی نیفتاد آی پی خود را تغییر دهید و بعد از اطمینان یافتن از فعال بودن آن یک بار دیگر عملیات را تکرار کنید.

اگر قبل از اتمام روت پیغام خطا دریافت کردید عملیات را تکرار کنید. این پیام خطا ممکن است در اثر شلوغی سرور یا مشکلات دیگر نشان داده شود پس قبل از این که نا امید شوید و دست بکشید حداقل سه بار فرآیند را تکرار کنید.

  1. روش Root Genius روت گوشی

این برنامه هم هم نسخه ویندوزی و هم نسخه اندرویدی دارد. مزیتی که این برنامه دارد این است که دارای لیستی قطعی از تلفن های پشتیبانی شده است.

در این لیست انواع گوشی هایی که توسط برنامه روت شده و تست شده اند نمایش داده می شوند. اگر نام گوشی شمادر لیست نیست به این معنا نیست که برنامه گوشی شما را پشتیبانی نمی کند بلکه یعنی هنوز مدل گوشی شما تست نشده است.

اگر گوشی شما شناسایی نشد یا بعد از انتخاب گزینه روت اتفاقی نیفتاد آی پی خود را تغییر دهید و بعد از اطمینان یافتن از فعال بودن آن یک بار دیگر عملیات را تکرار کنید.

برای استفاده از نسخه کامپیوتری این برنامه باید در بخش Developer option گزینه USB Debuging فعال باشد. اکنون بعد از نصب درایورها و خود برنامه روی کامپیوتر  برنامه را اجرا کنید و گوشی خود را به کامپیوتر وصل کنید تا برنامه آن را شناسایی کند.

سپس با یک کلیک عملیات روت کردن را آغاز کنید. اگر عملیات با موفقیت به اتمام رسید گوشی خود را خاموش  روشن کنید و با استفاده از اپلیکیشن Root Checker از روت شدن گوشی مطمئن شوید. اگر روت کردن با این روش موفقیت آمیز نبود از روش سوم استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: نرم افزارهای پرکاربرد در تعمیر موبایل

  1. روش One click root روت گوشی

برنامه one click root تنها دارای نسخه ویندوزی است و قادر به روت کردن هیچ کدام از گوشی های HTC نیست اما تمام برندهای دیگر را پشتیبانی می کند.

ابتدا برنامه را دانلود و نصب کنید سپس، گوشی را با کابل به کامپیوتر متصل کنید. توجه کنید که لازم است در بخش Developer option گزینه USB Debuging فعال باشد. بعد از اجرای برنامه باید منتظر شناسایی شدن گوشی خود بمانید.

پس از آن با یک کلیک روت کردن گوشی آغاز می شود. بعد از اتمام کار و مشاهده پیام Success گوشی را خاموش و روشن کنید و با استفاده از اپلیکیشن Root checker از روت شدن گوشی خود مطمئن شوید.

اگر علاقه مند به آموزش تعمیرات موبایل هستید، پیشنهاد می‌شود دوره های آموزشی فن آموزان را از دست ندهید. فن آموزان مجری برگزاری دوره های آموزشی درآمدزا ویژه بازار کار از جمله آموزش تعمیرات لوازم خانگی ، آموزش تعمیرات برد الکترونیکی ، آموزش plc ، آموزش هوشمند سازی ساختمان ، آموزش تابلو برق صنعتی و … با ارائه مدرک فنی حرفه ای در تهران می باشد. برای اطلاع از لیست کامل دوره ها به صفحه اصلی سایت مراجعه کنید.

5/5 - (1 امتیاز)
نویسنده مطلب
نیما ستوده
نیما ستوده

نیما ستوده هستم. با سابقه دوازده سال فعالیت در زمینه تعمیرات گوشی های برندهای مختلف (از جمله سامسونگ ، آیفون ، شیائومی) با سیستم عامل های اندروید و ios در بازار تعمیر گوشی. در این سایت مطالب مرتبط با تعمیرات موبایل را به اشتراک می گذارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *