نصب رام گوشی اندروید
حتما بارها نام رام گوشی ROM را در تلفن همراه شنیده اید اما عملکرد آن را نمیدانید. بسیاری از افراد رام را با حافظه دستگاه اشتباه می گیرند در صورتی که این دو کاملا با هم متفاوت بوده و عملکردهای جداگانه ای دارند. در این مقاله از فن آموزان به صورت تخصصی آموزش نحوه نصب رام گوشی های اندروید را بررسی میکنیم.
رام گوشی در واقع سیستم عاملی بوده که به کنترل تلفن همراه می پردازد. در بسیاری از مواقع مشاهده کرده اید که گوشی موبایل شما هنگ می کند و نمی تواند به درستی کار کند.
در این گونه مواقع گفته می شود که باید به نصب یا تعویض رام گوشی پرداخت تا مشکل برطرف گردد. نصب رام گوشی های اندرویدی ساده نبوده و نیاز به انجام فعالیت های مختلفی دارد. در این مطلب به آموزش نحوه نصب رام ROM روی گوشی های اندرویدی به صورت کامل اشاره شده است.
پیشنهاد ویژه: فن آموزان یکی از معتبرترین آموزشگاههای پیشرو در کشور در زمینه آموزش تعمیرات موبایل در کشور می باشد، شما میتوانید برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه برگزاری کلاسها و دریافت مشاوره رایگان از طریق شماره 02191321001 با کارشناسان فن آموزان ارتباط برقرار کنید.
عناوین این نوشته:
رام اندروید چیست و چه کاری انجام می دهد؟
قبل از این که به نحوه تعویض و نصب رام گوشی های اندرویدی بپردازیم لازم است تا در ابتدا تعریفی از رام داشته باشیم و با عملکرد آن در گوشی های اندروید آشنا گردیم.
ROM گوشی های اندروید در واقع یک سیستم عامل می باشد که به وسیله شرکت گوگل طراحی شده است. رام های مختلفی در گوشی های اندروید وجود دارد که سازندگان این رام ها را به صورت شخصی می سازند و به همین دلیل رام ها در انواع مختلف رسمی و غیر رسمی در انواع گوشی های اندروید وجود دارند.
رام های رسمی پایدارتر از رام های غیر رسمی بوده و در واقع همان سیستمی است که از ابتدا بر روی گوشی وجود دارد. شرکت های مختلف مانند سامسونگ، هواوی و … دارای رام های متفاوتی می باشند چون شرکت سازنده می تواند رام گوشی را به صورت شخصی سازی تولید و در گوشی نصب نماید.
به رام های غیر رسمی کاستوم رام نیز گفته می شود که بسیاری از افراد تمایل به نصب این رام ها بر روی گوشی اندرویدی خود می باشند.
اما ممکن است گاهی در هنگام کار کردن با گوشی خود متوجه هنگ کردن زیاد آن شده و عملکرد گوشی دچار اختلال گردد. در این گونه مواقع ممکن است تلفن همراه شما نیاز به نصب رام گوشی جدید داشته باشد که برای این کار نیاز است تا مراحل مختلفی طی گردد که در ادامه به نحوه نصب رام گوشی پرداخته شده است.
نحوه نصب و تعویض رام گوشی اندروید
هنگ کردن گوشی های اندرویدی ممکن است به دلایل مختلف نرم افزاری و سخت افزاری رخ دهند. در صورتی که موارد مختلف نرم افزاری و سخت افزاری بررسی شد و مشکل هنگی برطرف نشد اصطلاحا گفته می شود که باید گوشی موبایل فلش زده شود.
این مفهوم به این معناست که باید رام گوشی دانلود و به روش خاصی نصب گردد که در ادامه به چگونگی نصب آن اشاره خواهد شد.
این نکته قابل ذکر است که نصب رام گوشی دارای مزیت هایی می باشد که از آن جمله می توان به ارتقای عملکرد گوشی و رفع مشکلات مختلف آن و همچنین برطرف شدن ارورهای مختلفی که گوشی می دهد اشاره کرد.
رام های غیر رسمی به صورت منظم به روز رسانی می شوند و این ویژگی از جمله ویژگی هایی است که کاربران به این علت به نصب این رام ها می پردازند، چرا که سیستم عامل هایی خود گوشی ممکن است مدت زمان بسیاری طول بکشد که آپدیت را انجام دهند و این می تواند برای بسیاری از افراد آزاردهنده باشد.
-
دانلود رام مربوط به مدل گوشی و نرم افزار ادین
اولین کاری که قبل از نصب یا تعویض رام گوشی باید انجام داد این است که مدل دقیق گوشی را باید دانست و با توجه به آن رام گوشی مورد نظر را در اینترنت جست و جو کرد و دانلود نمود. رام های مختلفی وجود دارند که کاستوم رام ها یکی از انواع آنهاست و دارای مزایای زیادی از جمله عملکرد بالا، ماندگاری باتری، آپدیت های مختلف و سفارشی سازی می باشد. در انتخاب نوع رام باید دقت زیادی نمود و سازگاری آن را با گوشی باید به صورت کامل بررسی کرد.
برای تعویض رام گوشی و یا نصب رام گوشی اندروید نیاز است تا از نرم افزار ادین odin استفاده نمود. پس نیاز است تا از سایت های معتبر اقدام به دانلود و نصب این برنامه نیز نمود و سپس به مراحل بعدی پرداخت.
-
قرار دادن گوشی اندروید در حالت دانلود مود
پس از دانلود رام گوشی مورد نظر و نصب برنامه ادین نیاز است تا گوشی خود را در حالت دانلود مود و یا ادین مود قرار دهید. برای این کار باید گوشی را خاموش کرده و کلید ولوم پایین و با کلید پاور یا home به صورت همزمان فشار دهید و پس از مشاهده تصویرwarning دکمه ها را رها کنید.
-
اجرای برنامه ادین و اتصال USB به کامپیوتر
پس از آن نیاز است تا برنامه ادین را که نصب نموده اید اجرا نمایید و کابل USB را به کامپیوتر وصل کنید. برنامه ادین گوشی را شناسایی کرده و قسمت ID:COM آبی رنگ می شود.
گزینه های مختلفی بسته به نوع رامی که قصد نصب کردن آن را دارید در صفحه ظاهر می شود که در صورتی که رام شما چند فایله باشد در بخش option گزینه Auto robot و reset time باید تیک زده شوند. در صورتی که فایل شما دارای پسوند PIT می باشد باید گزینه Re partion را نیز فعال نمایید.
بخش دیگری به نام Files وجود دارد که شامل گزینه های BL، Ap، CP و CSC می باشد و هر یک از این گزینه ها باید با دقت کافی انتخاب گردند. پس از این که مراحل بالا انجام گرفت با زدن دکمه START فلش زدن گوشی آغاز می گردد و فایل های رام بر روی گوشی نصب می گردند.
در زمانی که این عملیات در حال انجام است نباید کابل یو اس بی از کامپیوتر جدا گردد و برای اطمینان از کابلی استفاده شود که قطعی و اتصالی نداشته باشد. در پایان عملیات کلمه Pass ظاهر می گردد که تا زمان دیدن این عبارت نباید کابل را جدا نمود.
پس از اتمام این مرحله می توانید گوشی را از کامپیوتر جدا کرده و منتظر بمانید تا روشن شود. روشن شدن گوشی ممکن است مقداری طول بکشد که این مورد طبیعی بوده و مشکلی ایجاد نخواهد کرد.
در مرحله بعد باید گوشی را ریکاوری نمایید و برای این کار پس از خاموش کردن گوشی باید دکمه ولوم و پاور یا هوم را همزمان فشار داده و سپس آن را رها کنید.
سپس گزینه wipe data / factory reset را انتخاب نموده و پس از آن گزینه reboot را انتخاب نمایید. با انتخاب گزینه reboot دستگاه مجددا راه اندازی می شود و کار نصب رام به پایان رسیده است. پس از این که مراحل ریکاوری به اتمام رسید نیاز است تا حافظه کش گوشی خود را حذف نمایید.
نصب و تعویض رام گوشی بدون حذف اطلاعات
ممکن است پس از نصب و تعویض رام گوشی ، اطلاعات گوشی اندرویدی شما کاملا حذف شود که قطعا این مورد خوشایند نمی باشد. اما می توان با ترفندهایی از این کار جلوگیری نمود.
برای این کار باید نسخه پشتیبان تیتانیوم را نصب نمود و با باز کردن منوی آن از تمامی برنامه ها یک نسخه پشتیبان تهیه کرد. سپس باید پس از باز کردن منو آن را به روز رسانی کرده و رام جدید را نصب نمود.
سپس باید گوشی را بوت کردن و پس از انجام عملیات آن را rebote نمود و در نهایت با دانلود نسخه پشتیبان تیتانیوم برنامه ها را بازیابی کرد.
در نهایت باید به ذکر این نکته پرداخت که ممکن است با نصب کاستوم رام های مختلف بر روی گوشی، مشکلات زیادی برای موبایلتان به وجود آید. قبل از این که به نصب کاستوم رام های مختلف بپردازید نیاز است تا در رابطه با آنها تحقیقات زیادی انجام دهید و بهترین کاستوم رام که با گوشی شما نیز در تطابق باشد انتخاب نمایید.
قبل از این که به نصب رام گوشی اندرویدی خود بپردازید نیاز است تا گوشی خود را فول شارژ نمایید تا در حین کار دچار مشکل نشوید. امروزه افرادی که به طراحی کاستوم رام های مختلف می پردازند در تلاشند تا محصولات خود را ارتقا داده و امکانات مختلفی را به آنها اضافه کرده و زمان به روز رسانی آنها را نیز سریعتر نمایند. رام های مختلف را می توان به صورت رایگان در سایت های مختلف دانلود و نصب نمود.
آموزشگاه فن اموزان مجری برگزاری دوره های اموزشی ویژه بازار کار و اشتغال از جمله تعمیرات سخت افزار و نرم افزار موبایل ، آموزش نصب دوربین مدار بسته ، آموزش تعمیرات برد الکترونیکی ، آموزش تعمیرات لوازم خانگی ، آموزش plc ، آموزش هوشمند سازی ساختمان ،آموزش تابلو برق صنعتی ، آموزش تعمیرات لپ تاپ و …. بصورت کاملا عملی و تخصصی با ارائه مدرک فنی حرفه ای در تهران می باشد. برای مشاهده عناوین بیش از هشنتاد دوره اموزشی پردرآمد به صفحه اصلی سایت مراجعه نمایید.
نیما ستوده هستم. با سابقه دوازده سال فعالیت در زمینه تعمیرات گوشی های برندهای مختلف (از جمله سامسونگ ، آیفون ، شیائومی) با سیستم عامل های اندروید و ios در بازار تعمیر گوشی. در این سایت مطالب مرتبط با تعمیرات موبایل را به اشتراک می گذارم.
سلام شبتون بخیر.
بنده یک تبلت مدلRCA vikings pro دارم و جیمیل اون رو فراموش کردم و ضماره موبایل اون موقعمو ندارم الان که میخوام ازش استفاده کنم اجازه ورود بهم نمیده چه کاری میتونم انجام بدم؟ ممنون میشم راهنمایی کنید.
با سلام من من بیلدنامبرم j500hxxu2bri2میخاستم بدونم میشه رام قدیمیشونصب کنم اندرویدش ۶بشه ۵
سلام ببخشید اندرویید من4.1.2هست با بلید نامبرgt19105 xxANL2. میخوام اندرویید4.2.2با بلید نامبر XXUBND1بندازم ایا میشه اینکارو کرد بخاطر اپدیت میشه یا نه پاسخ مارا بدید لطفا مدل گوشی S2PLUS GT19105
عالی