ریست فکتوری گوشی اندروید

ریست فکتوری گوشی اندروید

بعضی اوقات ممکن است در گوشی خود مشکلی داشته باشید که قادر به درست کردن آن نیستید. هنگامی که در گوشی می چرخید تا شاید متوجه دلیل هنگی و پاسخ ندادن آن باشید و با نتیجه خوبی مواجه نمی شوید، احتمالا حس ناامیدی به شما دست می دهد. اگر چنین مشکلی ادامه پیدا کند ، یک راه مفید فعال کردن تنظیم مجدد کارخانه است که باعث می شود تلفن یا دستگاه شما فرمت شده و به حالت اولیه برگردد. هر چند با ریست کردن آسیبی به گوشی موبایل شما وارد نمی شود ، بد نیست بدانید چرا باید از راه حل فرمت کردن و ریست فکتوری گوشی ، استفاده می شود.

آموزش تعمیرات موبایل

تنظیم مجدد کارخانه چیست؟

با ریست فکتوری یا تنظیم مجدد کارخانه ، تمام داده های کاربر از یک دستگاه پاک می شود و آنها را به تنظیمات پیش فرض بازمی گرداند ، یا به عبارت دقیق تر ، آنها را به همان شکلی که هنگام خرید دستگاه برای اولین بار بود، بر می گرداند.

داده هایی مانند مخاطبین ، عکس ها ، برنامه ها ، حافظه پنهان و سایر مواردی که از زمان شروع استفاده روی دستگاه ذخیره کرده اید ، از آن پاک می شوند.

این کار، سیستم عامل دستگاه (iOS ، Android ، Windows Phone) را حذف نمی کند اما به مجموعه برنامه ها و تنظیمات اصلی خود برمی گردد. همچنین ، تنظیم مجدد آن به تلفن شما آسیب نمی رساند ، حتی اگر در نهایت چندین بار این کار را انجام دهید.

پیشنهاد ویژه: دوره آموزش تعمیرات موبایل شامل اموزش تعمیرات سخت افزار و نرم افزار تمامی گوشی های اندروید و ایفون با 30% تخفیف + اموزش تعمیرات تبلت رایگان

دلایل ریست فکتوری گوشی اندروید

یک دلیل واضح برای ریست فکتوری گوشی اندروید و … این است که شاید بخواهید دستگاه خود را به شخص دیگری بدهید یا بفروشید. در هر صورت ، نمی خواهید هیچ یک از اطلاعات شخصی شما در دستگاه باقی بماند ، مخصوصاً اگر مورد دوم باشد.

اگر تلفن شما دائماً در حال هنگ کردن است ، بازیابی تنظیمات و پیکربندی ها به حالت پیش فرض و حذف فایل هایی که برای خلاص شدن از آنها با مشکل روبرو هستید ، از جمله دلایل دیگر است.

همچنین اگر در تلفن خود با مشکلات کوچکی روبرو هستید و احساس می کنید مشکل مربوط به داده است ، بسیار مفید خواهد بود. اگر نمی توانید مشکل را به درستی مشخص کنید ، انجام ریست فکتوری گوشی ارزش دارد ، اما فقط درصورتی که با حذف یک برنامه یا سرویس برطرف نشود.

اگر موردی است که دستگاه شما کند عمل می کند ، ممکن است ارزش داشته باشد که قبل از انجام این ریست فکتوری گوشی اندروید ، ابتدا برنامه ها را از دستگاه خود حذف کنید یا دستگاه خود را دوباره راه اندازی کنید تا ببینید آیا کار می کند یا خیر. در صورتی که جوابی نگرفتید، به سراغ فرمت کردن بروید.

در همه موارد بالا ، اگر به هیچ وجه مطمئن نیستید که آیا ارزش دارد فرمت کردن گوشی را انجام دهید یا نه، از آن اجتناب کنید.

دستورالعمل های قبل از ریست کردن گوشی

از تمام اطلاعات خود بک آپ تهیه کنید. این کار بسیار بسیار مهم است زیرا با تنظیم مجدد ، تمام اطلاعات شما از بین رفته و دیگر نمی توانید بازیابی کنید. همچنین ، ذخیره چنین داده هایی به شما کمک می کند تا وقت خود را برای جمع آوری مجدد تلفن خود با مخاطبین و موارد دیگر از دست ندهید.

اگر دستگاه Android دارید ، قبل از پاک کردن ، ارزش رمزگذاری داده ها را دارد. در حالی که آخرین نسخه های اندروید دارای ویژگی های امنیتی هستند که بازیابی اطلاعات گفته شده را دشوارتر می کند ، رمزگذاری یک لایه امنیتی بیشتر، اضافه می کند که اگر دستگاه به دست کسی بیفتد، اطلاعات ایمن باشند.

فرمت کردن گوشی اندروید

همانطور که پیش تر گفته شد، صرف نظر از اینکه از چه تلفنی استفاده می کنید – خواه یکی از بهترین تلفن های اندرویدی است که می توانید امروز بخرید یا تلفن قدیمی تر – دلایل مختلفی وجود دارد که ممکن است لازم باشد تلفن خود را به تنظیمات کارخانه برگردانید. شاید تلفن شما بیش از حد از برنامه بارگیری شده و کند کار کند ، شاید یک به روزرسانی اخیر را دانلود کرده اید و مشکلاتی را ایجاد کرده است ، یا شاید فقط می خواهید تلفن خود را قبل از فروش مجدداً تنظیم کنید.

 فرمت کردن گوشی اندروید

در اینجا نحوه ریست فکتوری گوشی اندروید خود از طریق تنظیمات تلفن یا از طریق حالت بازیابی ، خواهید دید. مجددا قابل ذکر است که قبل از شروع ، بدانید که با تنظیمات کارخانه تمام داده های تلفن شما پاک می شود. اگر از مخاطبین ، تصاویر ، فیلم ها ، اسناد و سایر موارد پشتیبان گیری نکرده اید (ترجیحاً در فضای ابری) ، اکنون باید این کار را انجام دهید.

الف – نحوه ریست فکتوری گوشی اندروید از طریق تنظیمات

با توجه به تنوع گوشی های اندروید، ما از Pixel 4a و Galaxy A51 سامسونگ به عنوان نمونه هایی برای این راهنما استفاده می کنم. Pixel پایه خوبی است زیرا این فرآیند تقریباً در دستگاه های اندروید از قبیل نوکیا ، شیائومی ، موتورولا و سایر شرکت ها مانند OnePlus که رابط کاربری ” stock” را حفظ می کنند ، یکسان است.

در مورد گلکسی A51 ، این گوشی از یک رابط کاربری سامسونگ استفاده می کند و با توجه به تفاوت قابل توجه شرکت در بزرگترین تولید کننده اندروید ، منطقی است که تفاوت ها را ببینیم. با این وجود ، بیایید شروع کنیم.

آسان ترین راه برای ریست فکتوری گوشی اندروید از طریق منوی تنظیمات است. مکان گزینه تنظیم مجدد کارخانه ممکن است بر اساس تلفنی که استفاده می کنید کمی متفاوت باشد ، اما وقتی منوی Backup and Reset را پیدا کردید ، کاملاً واضح می شود.

  • گوشی های اندروید Pixel ، OnePlus ، Motorola ، Nokia

  1. روی نماد تنظیمات(settings icon) از صفحه اصلی یا کشوی برنامه خود ضربه بزنید.
  2. برای رفتن به پایین منوی تنظیمات ، انگشت خود را به بالا بکشید.
  3. روی سیستم (system) ضربه بزنید.
  4. گزینه های بازنشانی (Reset options) را بزنید.
  5. پاک کردن همه داده ها (تنظیم مجدد کارخانه یا factory reset) را انتخاب کنید.
  6. برای پایین رفتن به پایین صفحه ، صفحه را به سمت بالا بکشید.
  7. دکمه Reset phone را بزنید.
  8. پین دستگاه خود را وارد کرده و ادامه را انتخاب کنید.
  9. پاک کردن همه موارد را انتخاب کنید.

دستگاه شما راه اندازی مجدد می شود و می توانید تنظیمات اولیه را مثل اینکه تلفن جدیدی در اختیار دارید، انجام دهید.

  • نحوه فرمت گوشی سامسونگ

  1. روی نماد تنظیمات (settings icon) از صفحه اصلی یا کشوی برنامه خود ضربه بزنید.
  2. برای پایین رفتن به پایین صفحه ، صفحه را به سمت بالا بکشید.
  3. روی برگه مدیریت عمومی (General management) ضربه بزنید.
  4. بازنشانی (Reset) را بزنید.
  5. تنظیم مجدد داده های کارخانه را بزنید.
  6. به پایین صفحه بروید.
  7. دکمه آبی رنگ Reset را بزنید.
  8. پین دستگاه خود را وارد کنید و روی Next ضربه بزنید.
  9. روی حذف همه ضربه بزنید.

ریست فکتوری گوشی سامسونگ

تلفن شما دوباره راه اندازی می شود و قبل از اینکه بتوانید داده های خود را بازیابی کنید ، باید مراحل نصب را دوباره انجام دهید.

ب – ریست فکتوری گوشی اندروید از طریق حالت بازیابی

اگر تلفن شما در به روزرسانی با مشکلی روبرو است یا بد عمل می کند و مانع از بوت شدن دستگاه می شود ، می توانید با رفتن به حالت بازیابی ، تنظیمات مجدد کارخانه را انجام دهید. در سطح بالا ، با فشار دادن همزمان دکمه های افزایش صدا و پاور می توانید وارد حالت بازیابی شوید.

روند کار بر اساس دستگاهی که استفاده می کنید کمی متفاوت است ، همانطور که بعداً خواهیم دید. قبل از اقدام به ریست فکتوری گوشی از طریق بازیابی ، باید در مورد یک حالت امنیتی به نام Factory Reset Protection (اطلاعات تنظیم مجدد کارخانه) بدانید.

چند سال پیش گوگل Factory Reset Protection (FRP) را ارائه داد و اکنون این ویژگی در همه تلفن هایی که از Lollipop و بالاتر از آن استفاده می کنند، استاندارد شده است. اساساً ، FRP اطمینان حاصل می کند که کسی نمی تواند تلفن گمشده یا دزدیده شده شما را تنظیم مجدد کرده و با راه اندازی در حالت بازیابی آن را به عنوان دستگاه جدید تنظیم کند. بعد از ریست فکتوری گوشی ، لازم است که به سیستم یک حساب Google مرتبط با دستگاه وارد شوید. در صورت عدم موفقیت ، نمی توانید ریست را ادامه دهید.

بر اساس آنچه که مشاهده شده است ، FRP هنگام تنظیم مجدد دستگاه از طریق ریکاوری مود، شروع به کار می کند و هنگام ریست فکتوری گوشی اندروید از طریق تنظیمات مشکلی ایجاد نمی کند. بنابراین اگر می خواهید دستگاه خود را بفروشید و در حال ریست فکتوری و فرمت آن هستید ، گزینه بهتر رفتن به صفحه تنظیمات فوق الذکر است.

اگر نمی توانید در دستگاه خود بارگیری کنید و به روشی برای بازنشانی داده نیاز دارید ، می توانید به حالت ریکاوری بروید. اکنون که نکات را درک کردید ، در اینجا نحوه تنظیم مجدد تلفن خود از طریق حالت بازیابی یا ریکاوری مود آمده است.

  • نحوه تنظیم مجدد گوشی Pixel / Android One

  1.  اگر تلفن شما روشن است ، آن را خاموش کنید.
  2. دکمه های پاور و صدای کم را پایین نگه دارید. به جای راه اندازی عادی ، “Start” را به شکل پیکان که به دکمه پاور نشان داده شده است مشاهده خواهید کرد. در اینجا از دکمه های میزان صدا برای پیمایش و دکمه پاور برای انتخاب گزینه استفاده می کنید.
  3. دکمه کاهش میزان صدا را فشار دهید تا زمانی که حالت بازیابی را برجسته کنید.
  4. دکمه پاور را فشار دهید تا حالت بازیابی شروع شود.
  5. هنگام بارگیری مجدد تلفن ، باید صفحه ای را ببینید که در آن یک ربات آندروید در حالت مضرات ” No command” است. دکمه های روشن و خاموش را فشار دهید و نگه دارید تا حالت بازیابی بارگیری شود.
  6. با استفاده از دکمه های میزان صدا برای پیمایش در منو ، Wipe data / reset factory را برجسته کنید.
  7. دکمه روشن / خاموش را فشار دهید تا انتخاب شود.
  8. برای تأیید تنظیم مجدد ، گزینه Highlight را انتخاب کرده و Yes را انتخاب کنید.
  9. پس از اتمام بازنشانی ، به همان منوی حالت بازیابی باز خواهید گشت. دکمه روشن / خاموش را فشار دهید تا اکنون سیستم Reboot را انتخاب کنید.

بازگشت به تنظیمات کارخانه گوشی سامسونگ

تلفن شما روشن شده و به تنظیمات کارخانه خود بازنشانی می شود. تلفن شما دوباره راه اندازی می شود و قبل از اینکه بتوانید داده های خود را بازیابی کنید ، باید مراحل نصب را دوباره انجام دهید.

  • نحوه تنظیم مجدد کارخانه از طریق حالت بازیابی گوشی سامسونگ

  1. اگر تلفن شما روشن است ، آن را خاموش کنید.
  2. دکمه های Power و Volume up را همزمان نگه دارید. باید آرم سامسونگ و سپس صفحه “نصب سیستم به روزرسانی” را مشاهده کنید.
  3. پس از چند ثانیه ، باید پیام “No command” در حال چشمک زدن روی صفحه را ببینید. 10 تا 15 ثانیه در این صفحه صبر کنید تا دستگاه وارد حالت بازیابی شود.
  4. با استفاده از دکمه های میزان صدا در منو و دکمه روشن / خاموش پیمایش کنید تا انتخاب شود.
  5. پاک کردن داده / تنظیم مجدد کارخانه را برجسته کنید.
  6. دکمه روشن / خاموش را فشار دهید تا انتخاب شود.
  7. برای تأیید تنظیم مجدد ، گزینه Highlight را انتخاب کرده و Yes را انتخاب کنید.
  8. پس از اتمام بازنشانی ، به همان منوی حالت بازیابی باز خواهید گشت.
  9. دکمه روشن / خاموش را فشار دهید تا اکنون سیستم Reboot را انتخاب کنید.

تلفن شما روشن شده و به تنظیمات کارخانه خود بازنشانی می شود. دفعه بعدی که تلفن را روشن می کنید ، مراحل نصب اولیه را مانند یک تلفن کاملاً جدید طی خواهید کرد. پس از راه اندازی ، می توانید از هرجایی که نسخه پشتیبان تهیه کرده اید ، اطلاعات خود را بازیابی کنید.

همانطور که قبلاً ذکر شد ، اگر تلفن خود را از طریق حالت بازیابی بازنشانی می کنید ، اگر قبلاً حسابهای Google خود را از دستگاه خارج نکرده اید ، Factory Reset Protection وارد سیستم می شود. بنابراین اگر دستگاه خود را می فروشید ، اطمینان حاصل کنید که قبل از بازنشانی از طریق حالت بازیابی ، حساب های Google خود را برداشته و امنیت صفحه را قفل کنید.

آموزشگاه فن آموزان بزرگترین مرکز تخصصی آموزشهای الکترونیک ، تعمیرات و ابازر دقیق در تهران می باشد که دوره های ویژه بازار کار از جمله تعمیرات موبایل ، آموزش هوشمند سازی ساختمان ، آموزش تعمیرات برد الکترونیکی ، آموزش تعمیرات لوازم خانگی ، آموزش تابلو برق صنعتی ، آموزش plc ، آموزش نصب دوربین مدار بسته ، آموزش طراحی برد الکترونیکی و … را بصورت کاکلا عملی و تخصصی برگزار می کند. لیست کامل بیش از هشتاد دوره اموزشی در صفحه اصلی سایت موجود است.

امتیاز بدهید
نویسنده مطلب
نیما ستوده
نیما ستوده

نیما ستوده هستم. با سابقه دوازده سال فعالیت در زمینه تعمیرات گوشی های برندهای مختلف (از جمله سامسونگ ، آیفون ، شیائومی) با سیستم عامل های اندروید و ios در بازار تعمیر گوشی. در این سایت مطالب مرتبط با تعمیرات موبایل را به اشتراک می گذارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *