0 روز
0 ساعت
0 دقیقه
0 ثانیه
آموزشگاه فنی و حرفه ای فن آموزان
Search

ایموبلایزر چیست؟ از کجا بفهمیم خودرو ایموبلایزر دارد؟

ایموبلایزر چیست؟ از کجا بدانیم ماشین ایموبلایزر دارد
چکیده مطلب :

این مقاله این موراد را به زبان ساده توضیح می دهد: ایموبلایزر ماشین دقیقا چیست؟ چگونه می توان فهمید که ماشین شما ایمبولایزر دارد یا نه؟ نحوه کار یک ایمبولایزر چگونه است؟

ایموبلایزر خودرو یک وسیله امنیتی و الکترونیکی است که به زبان ساده نمی گذارد ماشین شما با سوئیچ دیگری روشن شود. اکثر وسایل نقلیه ساخته شده در 20 سال گذشته در دنیا و در ایران نیز از سال 86 دارای سیستم ایموبلایزر خودرو به عنوان یک ویژگی استاندارد ضد سرقت هستند که به طور چشمگیری احتمال دزدیده شدن خودروی شما را زمانی که به درستی کار می کند به حداقل می رساند.

سیستم های پیشرفته ایموبلایزر در خودروهای مدرن، یک عامل بازدارنده موثر برای سارقان احتمالی خودروها است، در حالت کلی باید به یاد داشته باشید که اگر وسیله نقلیه شما دارای دستگاه کارخانه ای است بهترین نوع براساس سازننده روی آن نصب شده است. اما اگر خودروی شما این وسیله امنیتی را ندارد بهتر است خودتان آن را روی ماشین خود توسط متخصصین مربوطه نصب کنید.

آموزشگاه فن آموزان در دوره آموزش تعمیرات ایسیو مباحث نحوه تعمیرات یونیت ایموبلایزر و کد خوانی سوئیچ و تعریف کد سوئیچ را بصورت تخصصی و در تعمیرگاه مجهز اموزش می دهد. این دوره تحت نظارت سازمان فنی و حرفه ای برگزار می شود. برای مشاهده سرفصلهای کامل دوره روی تصویر زیر کلیک نمایید.

آموزش تعمیرات ایسیو

در ادامه به این موارد خواهیم پرداخت که:

  • ایموبلایزر ماشین دقیقا چیست؟
  • چگونه می توان فهمید که ماشین شما ایمبولایزر دارد یا نه؟
  • نحوه کار یک ایموبلایزر چگونه است؟

ایموبلایزر چیست؟

ایموبلایزر وسیله ای الکترونیکی و امنیتی است که از روشن شدن وسیله نقلیه جلوگیری می کند مگر اینکه از کلید یا جا کلیدی خودش استفاده شود.

برای اولین بار از ایموبلایزر در سال 1992 استفاده شد، اما ایموبلایزرهای کارخانه ای که در طول فرآیند تولید روی خودرو ها نصب شده اند، از اکتبر 1998 بر روی تمام خودروهای جدید در انگلستان و در بعضی کشورهای اروپایی اجباری شده اند و در ایران نیز از سال 1386 اجباری شده است.

ایموبلایزر چیست

معمولا ایموبلایزرهای کارخانه ای بهترین نوع باید در نظر گرفته شوند تا تضمین کنند که کار خود را به درستی انجام خواهند داد.

از کجا بفهمیم خودرو ایموبلایزر دارد؟

در ایران همان طوری که بالا نیز گفته شد، از سال 86 تولیدکنندگان خودرو باید به صورت اجباری از سیستم ایموبلایزر استفاده می کردند که شرکت های سایپا و ایران خودرو به عنوان تولیدکنندگان خودروی مشهور در ایران باید این کار را می کردند.

مثلا شرکت سایپا برای پرایدهای تولید 86 به بالا و برای نیسان ها مدل 92 به بالا ایمبولایزر دارند و برای همه خودروهای تیبا، ساینا و سابرینا نیز ایمبولایزر را استفاده کرده اند.

کدام ماشین ها ایموبلایزر دارند

شرکت ایران خودرو نیز از سال 88 برای سمند، پژو ۲۰۶، پژو 405 و RD ایمبولایزر را نصب کرده اند و برای پارس تندر و L90 نیز در تمام مدل های موجودی که در بازار وجود دارند ایمبولایزر استفاده شده است.

در ماشین های تولید شده خارجی نیز، اگر خودروی شما بعد از اکتبر 1998 ساخته شده باشد، می توانید مطمئن باشید که ماشین شما دارای ایموبلایزر کارخانه ای است. با این حال، اگر ماشین شما قبل از آن تاریخ ساخته شده است باید بررسی کنید. این کار را یا از دفترچه راهنمای خودرو و یا سرچ اینترنتی می توانید انجام دهید و در بهترین حالت خودروی خود را به یک مکانیک ماهر نشان دهید تا این مورد را به شما بگوید.

البته اگر خودروی دست دوم بخرید، ممکن است که ایموبلایزر توسط مالک قبلی غیرفعال یا کلا حذف شده باشد یا یک ایموبلایزر جدید را به غیر از آن چه خود سازننده پیشنهاد داده است را جایگزین و نصب کرده باشد. باید از این کار نیز مطئن شوید.

نحوه کار ایموبلایزر چگونه است؟

ریموت خودروهای امروزی ممکن است به عنوان عناصر امنیتی اضافی در نظر گرفته شوند. تراشه های ترانسپوندر (ترانسپوندرها دستگاهی هستند که در پاسخ به سیگنال های تشخیص هویتی استفاده می شوند.) در ریموت های هوشمند خودرو بریا این کار استفاده می شوند.

هنگامی که ماشین خود را روشن می کنید، سوئیچ یا ریموت کنترلی توسط این تراشه ها رمز عبور را به صورت کدی به واحد الکترونیکی ای سی یو – ECU خودرو ارسال می کند، اگر پین کد ارسالی با کد موجود در سیستم ایموبلایزر مطابقت داشته باشد، به موتور اجازه روشن شدن می دهد و خودرو روشن می شود. در غیر این صورت، اتومبیل شما روشن نمی شود.

نحوه کار ایموبلایزر چگونه است؟

با این حال، اگر دزدی با استفاده از سوئیچی غیر از خودروی شما اقدام به سرقت خودرو می کرد، ایموبلایزر در این حالت فعال می شود و از دریافت کد ECU جلوگیری می کند و در نتیجه موتور نیز روشن نمی شود.

تراشه ترانسپوندر را نمی توان به راحتی کپی کرد، چرا که ریموت هوشمند تعبیه شده است. اگر سوئیچ هوشمند گم شود، سوئیچ گم شده فقط توسط نمایندگی های مجاز غیرفعال می شود. پس از تست اعتبار مشتری، می توانید یک ریموت هوشمند جدید از سازنده درخواست دهید.

ایموبلایزرها معمولا با غیرفعال کردن دو مورد از سه مولفه اصلی امنیتی که به خودرو اجازه استارت می ‌دهند کار می ‌کنند. این موارد عبارتند از:

  • سیستم سوخت
  • قطع برق و عدم استارت خودرو
  • احتراق

بیشتر ایموبلایزرها در صورت استفاده از کد اشتباه یا توجه به مولفه هایی که در بالا شمرده شدند، مثلا سیستم احتراق خودرو و جرقه زنی عمل نکرده و آلارم هشدار را به صدا در می آورند.

علاوه بر این، برخی از سیستم ‌های دیجیتال و خودکار در صورت انجام تلاش برای سرقت، به سرویس امنیتی اطلاع می‌ دهند. شرکت امنیتی با کاربر تماس می گیرد تا تایید کند که او در ماشین نیست و تلاشی برای سرقت صورت گرفته است. البته بسیاری از ایموبلایزرهای مدرن را می توان با استفاده از برنامه های گوشی هوشمندی که از طریق بلوتوث کار می کند، در این حالت از راه دور هم کنترل راحت خواهد داشت.

سیستم امنیتی دو لایه با کد ثابت و کد قابل تغییر در ایموبلایزرها چگونه است؟

چندین نوع ایموبلایزر وجود دارد که برخی از آنها به پین کد دستی نیاز دارند، در حالی که برخی دیگر به کلید لمسی نیاز دارند.

برخی از شرکت ها نیز ایموبلایزرهای خود را به یک سیستم امنیتی دو لایه با کد ثابت و کد قابل تغییر ارتقاء داده اند. در این حالت، کد دوم در ترانسپوندر ثبت می شود و با هر بار استارت زدن ماشین تغییر می کند. هنگامی که می‌خواهید خودرو را استارت زده و روشن کنید، ایموبلایزر ابتدا کد دائمی را بررسی می‌ کند، سپس کد دوم را درخواست می‌ کند، که با کد ذخیره شده در پایگاه داده مقایسه کرده و سپس ماشین را روشن می‌ کند. یعنی در این روش، احتراق ماشین بدون کد دوم عمل نمی کند تا خودرو روشن شود.

ایموبلایزر استاندارد خودرو از چند قسمت تشکیل شده است؟

ایموبلایزر استاندارد خودرو از سه قسمت تشکیل شده است که عبارتند از:

  1. واحد کنترل: این واحد با کمک سیگنال های دریافتی کل سیستم را فعال می کند.
  2. رله های الکترومغناطیسی: از طریق رله های مغناطیسی، در صورت ورود غیرمجاز به قصد سرقت ماشین به داخل خودرو، وقفه در توالی اتصال مدارهای سیم کشی رخ خواهد داد.
  3. ریموتی که صاحب ماشین حمل می کند: واحد کنترل فقط ریموت مالک را می شناسد و فقط صاحب خودرو می تواند سیستم را راه اندازی کند.

تفاوت اصلی بین ایموبلایزرهای مختلف به نحوه تعامل این عناصر استاندارد در سیستم ایموبلایزر بستگی دارد، به عنوان مثال، در نحوه ارتباط واحد کنترل با مدارهای الکتریکی خودرو و ریموت.

مزایای ایموبلایزرها

ایموبلایزرها مزایای زیادی دارد که در زیر به برخی از آنها اشاره می شود که عبارتند از:

  • اتوماتیک بودن: بزرگترین مزیت بی حرکتی خودرو، وقتی از ریموت خود خودرو استفاده نمی شود، این است که به طور خودکار کار می کند. یعنی صاحب خودرو مجبور نیست هر بار آن را فعال کند.
  • روشی پایدار و ایمن: این فناوری پایدار و ایمن بوده و از سرقت آن تا 40% بنا به سازنندگان و فروشندگان خودرو سرقت را کاهش می دهد.
  • آلارم ضد سرقت: ایموبلایزر یک هشدار ضد سرقت به شکل آلارم دارد که بسیار مفید است.
  • قابل برداشتن و حذف کردن: یکی از مزایای ایموبلایزر این است که به راحتی می توان آن را حذف کرده یا تعویض کرد. به عنوان مثال، اگر در حال خرید یک وسیله نقلیه جدید هستید، می توانید به راحتی از همان ایموبلایزر خود خودرو استفاده کنید.

مشکلات عملکردی ایموبلایزر چه مواردی می توانند باشند؟

گاهی اوقات ایموبلایزر خودرو ممکن است مشکلاتی ایجاد کند. این مشکلات نشان می دهد که ممکن است نیاز به تغییر یا به روز رسانی ایموبلایزر خود داشته باشید. البته در برخی موارد حتی با تعویض باتری ساده نیز مشکل حل می شود. اما برخی از مشکلاتی که ممکن است با ایموبلایزر خود داشته باشید عبارتند از:

مشکلات مربوط به قفل درهای خودرو

برخی خودروهایی که فقط ریموت کنترل و هوشمند دارند و فقط با آن می توانند خودروی خود را باز و بسته کنند، در این حالت به مشکل خواهند خورد و نمی توانید به صورت دستی آنها را با سوئیچ باز کنید.

این بدان معنی است که اگر درها را از داخل قفل کنید و سپس درها را ببندید، نمی توانید به داخل ماشین خود برگردید چرا که سوئیچ شما نمی تواند درها را باز کند.

ماشین روشن نمی شود

یک علامت کلی این است که ایموبلایزر کار نمی کند و موتور خودروی شما روشن نمی شود نیز از مشکلات ایموبلایزر ممکن است باشد.

سوئیچ نمی چرخد

اگر خودروی شما دارای یک سوئیچ فیزیکی باشد که می توانید آن را در استارت قرار دهید و کلا نچرخد، مشکل می تواند از تراشه ترانسپوندر باشد. چرا که بنا به دلایلی کد ایمنی را به ایموبلایزر خودرو نمی تواند ارسال کند.

ایجاد مشکل در دزدگیر خودرو

از آنجایی که ویژگی اصلی ایموبلایزر این است که وسیله نقلیه شما را ایمن کند، اگر مشکلی در آن وجود داشته باشد، دزدگیر ماشین شما نیز کار نخواهد کرد.

دانلود pdf مقاله: ایموبلایزر چیست؟ از کجا بدانیم ماشین ایموبلایزر دارد

3/5 - (2 امتیاز)
نویسنده مطلب
حمیدرضا هوشمند
مرتضی سازگار

مرتضی سازگار هستم؛ فعال در حوزه برق ماشین و باطری سازی. در این سایت آموخته های خود را در رابطه با برق خودرو و مباحث مرتبط با آن نظیر دزدگیر ماشین ، سیستم صوتی ماشین ، ایسیو و ... به اشتراک می گذارم.

دوره های مکانیکی پردرآمد برای ورود به بازار کار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمامی حقوق این وبسایت متعلق به آموزشگاه فن آموزان فیدار می‌باشد. (طرف قرارداد با خانه کارگر)
بستن X
ارتباط با فن آموزان
تماس با فن آموزان تلگرام واتس آپ ایتا روبیکا بله
مارا در شبکه های اجتماعی دنبال کنین
فن آموزان در اینستاگرام کانال رسمی فن آموزان در تلگرام کانال رسمی فن آموزان در یوتیوب کانال رسمی فن آموزان در آپارات
icon-angle icon-bars icon-times