کاربرد اینترنت اشیا در هوشمند سازی ساختمان

کاربرد اینترنت اشیا در هوشمند سازی ساختمان

با پیشرفت تکنولوژی و فناوری روز به روز شاهد فناوری های جدید و تازه ای می باشیم. یکی از همین فناوری های تازه وارد که در چند سال اخیر شاید نام آن به گوش شما خورده باشد ، فناوری اینترنت اشیا می باشد. اینترنت اشیا  یا همان(IoT)  امروزه نقش و تاثیر مهمی را در حوزه تکنولوژی از خود به نمایش می گذارد.

 اگر اطلاعاتی از اینترنت اشیا داشته باشید شاید اولی چیزی که با استفاده از این فناوری به ذهتان می آید ، مهم‌ترین کاربرد آن یعنی  خانه هوشمند می باشد. اما باید بگوییم که هوشمندسازی خانه تنها کاربرد IoT نمی باشد. در واقع می توان گفت این تکنولوژی همه جوانب زندگی ما را با تغییر مواجه می کند و سبک زندگی جدید و به روزی را با استفاده از فناوری مدرن به شما ارائه می دهد.

آموزش هوشمند سازی ساختمان

در مقاله کاربرد اینترنت اشیا در هوشمند سازی ساختمان که ، ابتدا توضیحی مختصر نسبت به این فناوری ارائه می شود و در نهایت هم در رابطه با کاربرد اینترنت اشیا در هوشمند سازی ساختمان مطالبی را تقدیم شما کنیم. همراه ما باشید.

آموزشگاه فن اموزان که تحت نظارت سازمان فنی حرفه ای کشور فعالیت می کند دوره آموزش هوشمند سازی ساختمان و آموزش plc را بصورت تخصصی و پیشرفته درکارگاههای مجهز برگزار می کند. برای ثبت نام با شماره 02191321001 تماس بگیرید.

اینترنت اشیا چیست؟

اینرنت اشیا را به بیان ساده اینطور می توانیم معرفی کنیم که ، IoT  یعنی : بواسطه اینترنت دستگاه‌های مختلف به یکدیگر متصل می شوند و در بستر اینترنت با هم و با انسانها تعامل و گفتگو می کنند. هر وسیله‌ای که شما داشته باشید و این قابلیت را داشته باشد ، همچون گوشی هوشمند و هدفون و از این دست دستگاه ها و یا وسایلی مثل قهوه‌ساز و ماشین لباس‌شویی و..  می تواند در دایره اینترنت اشیا قرار بگیرد.

 در حقیقت اینترنت اشیا یک شبکه ای از اشیا و انسان‌ها هست که بواسطه اینترنت به هم وصل شده اند و دارای تعداد بالایی اتصالات می باشند. ارتباط اعضای این شبکه در 3 صورت کلی: انسان با وسیله ، وسیله با وسیله ، انسان با انسان قرار دارد.

اینترنت اشیاء و هوشمند سازی ساختمان

اینترنت اشیا ادغامی از دنیای فیزیکی و دنیای رایانه می باشد که با ایجاد فرصت هایی برای انسان ها ، اهدافی را هم در ساختمان ها مانند : افزایش بازدهی و کاهش مصرف انرژی ، بالابردن ایمنی و امنیت ، تسهیل در روند فرایند ها و فراهم کردن آسایش و آرامش ساکنین ، دنبال می کند.

 شرکت تحلیل داده گارتنر ، در مطلبی بیان کرده که طبق پیشرفت این فناوری و فراگیر شدن آن تا سال 2020 بیش از 26 میلیارد دستگاه متصل به هم وجود پیدا خواهد کرد. شاید به ذهن بیاید که این عدد خیلی عدد بزرگی می باشد و تعجب برانگیز باشد اما اگر نگاهی به پیشرفت فراوان خانه هوشمند و امکانات و مزایای آن را بیندازیم در می یابیم که این آمار و ارقام چندان هم تعجب برانگیز نمی باشد و امکان پذیر است.

اهمیت اینترنت اشیا

 می توان این ادعا را کرد که دنیای امروزی کاملاً تحت سلطه و اختیار فناوری دیجیتال قرار گرفته است. این فناوری های نوظهور مانند اینترنت اشیا ، در زندگی انسانها دارای نقش مهم و تاثیر گذاری فراوانی شده اند. اینترنت اشیا کمک می‌کند تا هوشمندانه زندگی و کار کنیم و همزمان که از رفاه بیشتری برخوردار هستیم ، از کنترل کاملی هم بر زندگی و وسایل بهره مند باشیم.

با پیشرفت و توسعه ای که اینترنت اشیا داشته است باید گفت که انقلابی را در تلفن‌های همراه ، خانه و سایر لوازم متصل به اینترنت رقم زده است. از طریق IoT یک اکوسیستم مهیا می شود که اجزای آن به طور هوشمند مشغول به انجام کارها هستند.

اینترنت اشیا کم کم یک تکنولوژی ضروری در حوزه تجارت و صنعت به حساب می آید. این فناوری با بینش و آگاهی که از اطلاعات جمع‌آوری شده به صاحبان کسب و کارها ارائه می دهد در کم کردن هزینه‌ها و بالا بردن امنیت و کیفیت نقش مهمی را توانسته است ایفا کند.

دلیل اصلی اهمیتی که برای اینترنت اشیا مطرح می کنیم هیچ وقت این نمی باشد که مثلا می‌توان به کمک این فناوری قبل از ورود خودور به پارکینگ ، چراغ‌ها را روشن کرد ! بلکه علت اصلی این اهمیت ، داده‌هایی می باشد که دستگاه‌های متصل درباره کاربران جمع‌آوری می‌کنند و تحویل می دهند. در نهایت مجموعه داده‌هایی که از دستگاه‌ها  جمع آوری شده ، به مصرف‌کنندگان ، کسب و کارها و.. این اجازه را می‌دهند که از کارایی بهتر و بیشتری برخوردار شوند.

مزایای IoT

 IoT دارای مزایا و فواید بسیاری در هر جنبه‌ای از زندگی فردی و اجتماعی انسان ها می باشد. برخی از این مزیت ها را اگر بخواهیم نام ببریم باید به دسترسی راحت‌تر به داده‌های دور از دسترس ، ارتباط بهتر اشیا با یکدیگر ، صرفه‌جویی در مصرف انرژی و زمان ، نظارت کامل بر اشیا ، مداخله کمتر انسان و کاهش خطای انسانی و در نهایت بهبود و بالا بردن سطح کیفیت زندگی با خودکارسازی وظایف روزمره  اشاره کرد.

نحوه کار اینترنت اشیا چگونه می باشد ؟

دستگاه‌های IoT دارای سنسورها و ریزپردازنده‌هایی می باشند که روی داده ای که توسط سنسورها به وسیله یادگیری ماشین جمع شده است عملیات می کنند. می شود هر دستگاه IoT را کامپیوتری کوچک فرض کنیم که به اینترنت متصل می باشد. داده دریافت شده را ، نرم‌افزار پردازش می کند و بعد تصمیم به کار می گیرد مثلاً هشداری را اعلام کند و یا بدون نیاز به کاربر سنسورها را تنظیم کند و… کامپیوتر مانند انسان عمل می کند و همچون انسان با جمع آوری داده های اطراف یادگیری را انجام می دهد و از این طریق هوشمند می شود.

داده‌ها این کمک را به ماشین می‌کنند که در تشخیص علایق و اولویت ها موفق و به طور خودکار عمل کند. به تعبیری می توان گفت یادگیری ماشین ، نوعی هوش مصنوعی می باشد که امکان یادگیری را به کامپیوترها بدون اینکه کسی برنامه ای روی آنها بنویسد می دهد.

اینترنت اشیاء در هوشمند سازی ساختمان

از مهم ترین کاربردهای اینترنت اشیا که تا الان به ثبت رسیده است و در دسترس می باشد می توان به خانه هوشمند ، شهر هوشمند ، ماشین هوشمند ، کشاورزی و زراعت هوشمند ، هوشمند سازی چرخه تولید اشاره کرد. با پیشرفت این نوع تکنولوژی باید در آینده نزدیک منتظر اتفاقات جذاب تری باشیم. ما در ادامه می خواهیم کاربرد اینترنت اشیا در هوشمند سازی ساختمان را بازگو کنیم.

اینترنت اشیاء در هوشمند سازی ساختمان

هوشمند سازی ساختمان از مهم‌ترین کاربردهای اینترنت اشیا می باشد. اصلا باید بگوییم که IoT سبب تحولی کامل در صنعت هوشمندسازی گردیده است. این تکنولوژی هوشمندسازی خانه با هدف کنترل وسایل و ایجاد راحتی و آسایش و تامین امنیت در اختیار قرار می گیرد.

 اما شاید سوال شما این باشد که چطور IoT  سبب هوشمند  شدن خانه می شود ؟ خب باید بگوییم اتصال پلتفرم‌ها و سیستم‌های مکانیکی و الکتریکی و الکترومکانیکی با یکیدیگر سبب به ساخت شبکه‌های هوشمند می شود. سیستم‌ها با هم در ارتباط و تعامل قرار می گیرند و با نظارت بر خود و یکدیگر ، هر زمان که نیاز شود عملیاتی را به صورت خودکار انجام می دهند.

 این هم قابل بیان است که داده‌های جمع‌آوری شده از دستگاه‌های متصل به شبکه هوشمند ، این کمک را به مدیران در ساختمان‌ها می‌کند که با تجزیه و تحلیل اطلاعات و داده ها ، کارایی را در سطح بالایی قرار دهند و در جهت ایجاد ساختمان‌های هوشمندتری اقداماتی را در نظر بگیرند.

علاوه بر دوره  خانه هوشمند ، فن آموزان همچنین ارائه دهنده دوره های مهارتی از جمله آموزش تعمیرات برد الکترونیکی ، آموزش نصب دوربین مدار بسته ، آموزش تعمیرات پکیج و … را با ارائه مدرک معتبر و بصورت عملی برگزار می کند. از طریق شماره 02191321001 جزئیات بیشتر و مشاوره رایگان دریافت کنید.

  • نقش به کارگیری اینترنت اشیا در ساختمان

با استفاده از اینترنت اشیا در ساختمان های هوشمند ، این امکان برای شما فراهم می شود که تجهیزات و وسایل ساختمان را با برنامه هایی که بر پایه وب می باشند تحت کنترل خود قرار دهید. به طور مثال به یخچال های هوشمند اشاره می کنیم که با اتصال به اینترنت ، محتویات خود و مقدار موجودی و همچنین تاریخ انقضای مواد خوراکی را به آگاهی کاربران می رسانند.

به عنوان مثال دیگر در ساختمان هوشمند ، می توان به حسگرهای کنترل دمایی که پیوسته دمای اتاق را اندازه می گیرند ، اشاره کرد. در پی اندازه گیری دمای محوطه ، داده ها را به هاب ارسال می کنند و هاب هم به دریچه ها دستور می دهد که در چه حالتی از باز یا بسته بودن قرار بگیرند ، که همین سبب می شود تا کمترین اتلاف انرژی در کنار هوای متبوع اتاق صورت بگیرد.

بکارگیری اینترنت اشیاء در ساختمان

روش های مختلفی برای برطرف کردن مشکلات در ساختمان ها وجود دارد اما با اینترنت اشیا این امر در راحتی بسیاری قابل انجام است. در یک ساختمان هوشمند شما با تعبیه حسگر های مختلف و متصل کردن تجهیزات متفاوت مانند کنتور های آب و انرژی ، سیستم های روشنایی ، امنیتی ، گرمایشی و سرمایشی ، … در صورتی که همگی مجهز به سنسور های مربوطه هم باشند ، به راحتی با تجزیه و تحلیل داده های کسب شده از تجهیزات با نرم افزار های کاربردی می توانید عملکرد ساختمان را در وضعیت خوبی قرار دهید و در جهت حل مشکلات به آسانی قدم بردارید .

  • کاربردهای اینترنت اشیا در ساختمان

ایجاد سیستم هوشمند کنترل سطح روشنایی / هوشمند کردن کنتور آب و برق و گاز با قابلیت سنجش مصرف / نظارت و کنترل بر درهای حساس و پنجره ها / تعبیه سنسور تشخیص نشتی لوله های آب / تنظیم سطح کیفیت هوای داخل محوطه / حسگرهای برای تشخیص دود / هوشمند سازی به جهت اعلام و اطفای حریق / قفل هوشمند درب ورودی / هوشمند سازی سیستم تهویه / امکان شمارش افراد و مقدار تردد / حسگر امنیتی تشخیص حضور افراد / کنترل کننده IR هوشمند / پارکینگ هوشمند / آبیاری گلدان و فضای سبز و…

نتیجه گیری: IoT  فناوری مورد توجهی می باشد که در چند سال اخیر بسیار مورد استفاده قرار گرفته است. برخوردار بودن سیستم هوشمند سازی از پتانسیل تحول اساسی در زندگی و ایجاد رفاه و امنیت بالا سبب محبوبیت آن شده است. ما در این مقاله اینترنت اشیا را معرفی کردیم و کاربرد اینترنت اشیا در هوشمند سازی ساختمان را هم گفتیم. به طور خلاصه باید گفت که تکنولوژی IoT سبب اتصال دنیای مجازی اطلاعات به دنیای واقعی انسانها شده است و انجام کارها را با تسهیل رو به رو کرده است.  نکته حائز اهمیت این می باشد که با به کارگیری از هر کدام از تجهیزات هوشمند در هوشمند سازی ساختمان ها ، مصرف انرژی با کاهش خوبی رو به رو می شود و انرژی ها به صورت بهینه مصرف می گردد.

برخی دیگر از سایر دوره های تخصصی که آموزشگاه فن آموزان ارائه می دهد شامل آموزش تعمیرات موبایل ، آموزش تعمیرات لوازم خانگی ، آموزش برق ساختمان و بیش از هشتاد دوره آموزشی دیگر می باشد. برای دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با شماره 02191321001 تماس بگیرید.

امتیاز بدهید
نویسنده مطلب
پرهام انتظامی
حمیدرضا هوشمند

حمیدرضا هوشمند هستم. فارغ التحصیل برق و کنترل. در حوزه برق ساختمان و صنعتی و حوزه های زیربط نظیر تابلو برق ، هوشمند سازی، سیستم های حفاظتی فعالیت دارم و در این سایت محتواهای مرتبط با این حوزه ها را به اشتراک می گذارم.

2 پاسخ به “کاربرد اینترنت اشیا در هوشمند سازی ساختمان”

  1. معلومات عالی بود، زیاد برای من مفید تمام شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمامی حقوق این وبسایت متعلق به آموزشگاه فن آموزان فیدار می‌باشد. (طرف قرارداد با خانه کارگر)
اینستاگرام
تلگرام
یوتیوب
آپارات
بستن X
ارتباط با فن آموزان
تماس با فن آموزان تلگرام واتس آپ ایتا روبیکا بله