چگونه یک مکانیک حرفه ای شویم؟
این نوشته راهنمای چگونه مکانیک حرفه ای شدن را توضیح می دهد از شروع یادگیری تعمیرات تا راه اندازی تعمیرگاه شخصی خودتان ، نحوه اخذ مدرک تعمیرات خودرو ، روشهای يادگيری ، میزان سرمایه لازم برای ورود به این شغل ، نحوه اخذ مجوز راه اندازی تعمیرگاه ماشین ، ميزان درآمد پس از يادگيری و …
اگر در کار کردن روی ماشین و تعمیرات خودرو مهارت دارید و یا این که احساس می کنید در این کار استعداد لازم را دارید، ممکن است به فکر شروع شغلی به عنوان تعمیرکار فنی خودرو باشید. تکنسین خودرو کسی است که خودروها را بررسی، عیب یابی، تعمیر و نگهداری می کند. آنها درک قوی از قطعات و عملکردهای خودرو دارند و اغلب از نرم افزارها یا ابزارهای دیگر برای بررسی وسایل نقلیه استفاده می کنند.
درست مانند هر شغل دیگری روش های مختلفی را می توانید با کسب دانش و تجربه مرتبط همراه کرده و خود را برای این رشته کاری آماده کنید. برای تبدیل شدن به یک تعمیرکار ماشین، باید آموزش مکانیک خودرو ببینید، مجموعه مهارت های نرم و سخت را در خود توسعه دهید و مجوز و گواهینامه های لازم را جهت شروع کار دریافت کنید تا در کمترین زمان ممکن، در راهی که به آن علاقه دارید، موفق شوید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد آنچه که برای تبدیل شدن به یک تعمیرکار خودرو لازم است بدانید، در ادامه به موارد مهم پرداخته و توضیح خواهیم داد که این شغل شامل چه چیزی است، به چه نوع تحصیلات و دوره هایی نیاز دارید، انتظار چه درآمد و حقوقی باید داشته باشید، چشم انداز شغلی و… را نیز بررسی خواهیم کرد، پس تا آخر مقاله با ما همراه باشید.
آموزشگاه فن آموزان در دپارتمان اتومکانیک خود دوره های تخصصی فنی ماشین و آموزش برق خودرو را به منظور اشتغال سریع و با تمرکز بر یادگیری عملی کارآموزان در تعمیرگاههای مجهز برگزار می کند. تمامی دوره ها زیر نظر سازمان فنی و حرفه ای و با اعطای مدرک بین المللی برگزار می شود. برای مشاهده سرفصلهای دوره مکانیکی آموزشگاه فن آموزان روی تصویر بالا کلیک نمایید.
عناوین این نوشته:
- مهارتهايی که بايد برای ورود به شغل مکانيکی ياد بگيريم
- روشهای مکانيک شدن چيست؟
- در انتخاب آموزشگاه به چه نکاتی توجه کنيم؟
- يادگيری مکانيکی به صورت تخصصی
- مدارکی که براي شروع يادگيری دورههای مکانيکی مورد نياز هستند
- مدت زمان يادگيری مکانيکی چقدر است؟
- تفاوت بين آموزش ديدن و شاگردی کردن براي يادگيری
- تعمیرات چه خودروهايی را ياد بگيريم؟
- برای ورود به شغل مکانيکی به چه مقدار سرمايه نياز داريم؟
- ورود به بازارکار و فرصت های شغلی مکانيکی
- چه ميزان درآمدی پس از يادگيری مکانيکی می توانيم داشته باشيم؟
- انتخاب محل مناسب جهت راه اندازی تعميرگاه خودرو
- فرصت مهاجرت با مدرک بين المللی تعمیرکار خودرو
- مجوز راه اندازی تعمیرگاه ماشین را چگونه بايد گرفت؟
مهارتهايی که بايد برای ورود به شغل مکانيکی ياد بگيريم
آیا شما عاشق ماشین هستید؟ آیا مونتاژ و دمونتاژ قطعات و سرهم بندی آن ها شما را هیجان زده می کند؟
اگر پاسختان بله باشد، پس شغلی در خدمات خودرو ممکن است برای شما مناسب باشد.
مهارت های لازم برای هر شغلی از دو قسمت کلی نرم و سخت است. مهارت های نرم در کل شامل مهارت های ارتباطی و مشتری مداری است و مهارت های سخت نیز شامل مهارت های تعمیر و نگهداری خودرو به صورت تخصصی است.
روشهای مکانيک شدن چيست؟
روش های یادگیری این حرفه در کل 3 نوع است که عبارتند از:
- تحصیلات مرتبط هنرستانی و دانشگاهی و کسب تجربه عملی
- شاگردی کردن و استاد شاگردی یاد گرفتن
- دوره های کوتاه مدت در آموزشگاه های مناسب
در حالت اول و با تحصیلات بودن برای شروع کار از آن جهت می تواند مفید باشد که با استفاده از منابع و تکنولوژی های جدید می توانید اطلاعات خود را به روز نگه دارید و با منابع انگلیسی زبان و… دسترسی داشته باشید و پیشرفت شغلی بیشتری نیز داشته باشید.
اگر در حالت استاد و شاگردی سواد انگلیسی داشته باشید که گلیم خود را از آب بیرون بکشید، مطمئنا پیشرفت شغلی هم شاید کمتر باشد.
در حالت آموزش دیدن از طریق آموزشگاه های معتبر، می توانید بیشترین صرفه از نظر هزینه زمانی و پولی را داشته باشید. چرا که در دوره ای کوتاه مدت، مهارتهای فنی را گذرانده و می توانید برای کارآموزی اقدام کرده و بعد از مدتی کسب و کار شخصی خود و مغازه خود را راه اندازی کنید. آموزشگاه فن آموزان یکی از آموزشگاه های معتبر برای دوره های فنی است که می توانید به راحتی آن را بگذرانید.
در انتخاب آموزشگاه به چه نکاتی توجه کنيم؟
در انتخاب آموزشگاه برای یادگیری مکانيک علاوه از هزینه دوره مناسب باید به مواردی مهمتر پرداخت که عبارتند از:
- فضای مناسب برای انجام کارهای عملی
- آموزش عملی روی خودروهای واقعی موجود در خیابان ها
- داشتن اساتید با تجربه و با سابقه کار تجربی بیرون از محیط آموزشگاه
- به روز بودن تجهیزات مورد استفاده
- امکانات و ابزارآلات مناسب در محل آموزشگاه
- عملی بودن آموزشگاه ها به واسطه فنی بودن کارها
- زمان مناسب برای تمرین و پاسخگویی مربیان و اساتید دوره
- و…
يادگيری مکانيکی به صورت تخصصی
يادگيری مکانيک خودرو به صورت تخصصی بهتر است یا از دانشگاه های خوب و یا از آموزشگاه های خوب آغاز شود. البته با توجه به هزینه های زمانی و پولی در دانشگاه صرف می شود، شاید کوتاه ترین راه، دوره های کوتاه مدت و سپس وارد شدن به بازار کار باشد.
مدارکی که براي شروع يادگيری دورههای مکانيکی مورد نياز هستند
داشتن حداقل مدرک تحصیلی سوم راهنمايی برای نظام قدیم و پایان دوره متوسطه اول نهم برای دوره های آموزشی جدید مدارس بهتر است و غیر از آن هیچ مدرکی برای ثبت نام در این دوره مورد نیاز نیست و شما می توانید با هر مدرکی که دارید این دوره را ثبت نام کرده و گواهینامه پایان دوره را بعد از گذراندن دوره دریافت کنید.
البته که نداشتن مدرک سوم راهنمایی و دوره متوسطه اول نهم، با توجه به علاقه و ارزیابی شما توسط آموزشگاه امکان گرفتن دوره را فراهم می کند.
مدت زمان يادگيری مکانيکی چقدر است؟
این مهارت در آموزشگاه های معتبر در حدود 45 ساعت و در دو سطح درجه 2 و درجه 1 برگزار می شود که به صورت خصوصی، عادی و آنلاین می باشند که هر کدام را خواستید می توانید انتخاب کنید.
البته اگر به صورت استاد و شاگردی نیز بخواهید دوره را بگذرانید، در حدود 2 سال فعالیت مستمر می توانید به خیلی از موارد مسلط شوید و در صورت پشتکار خوب نیز می توانید مغازه مکانیکی خود را باز کنید.
تفاوت بين آموزش ديدن و شاگردی کردن براي يادگيری
تفاوت بين آموزش ديدن و شاگردی کردن برای يادگيری به زمان و هزینه شما کمک خواهد کرد. یعنی شما می توانید با گذراندن دوره های کوتاه مدت در آموزشگاه ها مثل آموزشگاه فن آموزان وارد دوره کارآموزی واقعی با دید باز شوید و اگر هم استاد شما در محیط کار واقعی مهارت های لازم را ارائه نکرد، شما می توانید با ذکر موارد آموخته شده و یا تعویض محل کار با اساتید واقعی کسب و کار شخصی خود را راه اندازی کنید.
البته در شاگردی و استادی هم برعکس این موارد خواهد بود که شما زمان زیادی را طی خواهید کرد و اگر هم استادکار شما نخواهد شما زود یاد بگیرید شاید شما نیز متوجه این موضوع نشوید و وقت خود را تلف کنید.
تعمیرات چه خودروهايی را ياد بگيريم؟
در حالت کلی آموزش ها در آموزشگاه های مختلف شامل ماشین های داخلی و خارجی می باشند که در دوره درجه 2 بیشتر داخلی و ماشین های قدیمی خارجی که دنده معمولی و دستی هستند را شامل می شوند و برای خودورهای خارجی بیشتر در دوره درجه 1 پرداخته می شود.
برای گذراندن دوره ها البته به مواردی از قبیل محل سکونت، منطقه ای که در ان فعالیت می کنید یا قصد فعالیت دارید، وجود ماشین های داخل یا خارجی در منطقه ای که سکونت دارید و… را نیز باید در نظر گرفته و سپس دوره مربوطه را بگذرانید. ولی در حال حاضر خودروهایی که در کشور ما وجود دارند و در اکثر استان ها و شهرهای مختلف هستند، بیشتر داخلی هستند. یعنی برای گرفتن بیشتر بازار می توانید خودروهای داخلی را در درجه 2 بگذرانید و در صورت نیاز به درجه 1 به مرور زمان بپردازید.
برای ورود به شغل مکانيکی به چه مقدار سرمايه نياز داريم؟
براي ورود به شغل مکانيکی علاوه از هزینه های دوره ها که باید داشته باشید. منطقه ای که در آن فعالیت خواهید کرد مهم می باشد. اما دیگر موارد در حالت کلی عبارتند از:
- هزینه های پروانه کسب
- بیمه
- تجهیزات کار
- هزینه های مربوط به اجاره محل کار
- داشتن شاگرد
- و…
ورود به بازارکار و فرصت های شغلی مکانيکی
در ایران با توجه به آمار بالای خودرو (بیش از 22 میلیون خودرو) نیاز به تعمیر کارهای متخصص است که می توان با گذراندن دوره های مربوطه با کمترین زمان ممکن به بازار زیاد این شغل ورود کرد که با گذراندن چند دوره برای مکانیک درجه 1 و 2 با هزینه های بسیار کم وارد بازار کار این حرفه شد.
در یک مقایسه ای کوتاه، برای تبدیل شدن به یک تعمیرکار خودرو در کشور آمریکا، باید برخی از تحصیلات یا دوره های آموزشی را پس از تحصیلات متوسطه را گذرانید که این دوره ها دارای هزینه ای بین 5000 تا 20000 دلار است و بسیار کمتر از شهریه برای یک مدرک لیسانس است که از دانشگاه ها می توان گرفت و همچنین می توان تنها در یک سال نیز تمام دوره های لازم را طی کرد و برای ورود به بازار کار آماده شد.
تکنسین خودرو می تواند در مکان های مختلفی مشغول به کار شود که عبارتند از:
- نمایندگی ها
- تعمیرگاه های بزرگ و گاراژها
- راه اندازی کسب و کار و مغازه شخصی
- مغازه های کوچکی که به صورت شخص فعال هستند.
چه ميزان درآمدی پس از يادگيری مکانيکی می توانيم داشته باشيم؟
اگر شما قصد مهاجرت به کشوری دیگر را داشته باشید، طبق آمار اداره آمار کار ایالات متحده آمریکا، میانگین حقوق تکنسین های خودرو در سال 2020 میلادی درحدود، 46000 دلار بوده است.
همچنین این رقم برای ایران نیز با توجه به منطقه مورد نظر، میزان اجاره بها، شهر و استان و… می توان گفت می توان به رقم های بالای 20 تا 30 میلیون تومان در ماه به عنوان استادکار رسید.
انتخاب محل مناسب جهت راه اندازی تعميرگاه خودرو
انتخاب محل مناسب جهت راه اندازي تعميرگاه خودرو متناسب با توجه به استان، شهر و منطقه فعالیتی که می خواهید در آن محل مغازه خود را داشته باشید فرق می کند. امام در حالت کلی ویژگی هایی که می توانید برای محل کار در نظر بگیرید عبارتند از:
- داشتن نور طبیعی و مناسب برای فعالیت راحت
- تمیز بودن محل کار (هم تعمیرگاه و هم محل اطراف)
- فضای کافی جهت پارک خودرو، ابزارآلات و تجهیزات
- داشتن سقفی بلند
- کف مناسب برای انجام کارها
- و…
فرصت مهاجرت با مدرک بين المللی تعمیرکار خودرو
با توجه به این که با گذراندن دوره های رسمی در آموزشگاه های معتبر، مدرک فنی و حرفه ای خواهید گرفت، این مدرک در کشور و خارج از کشور دارای ارزش بسیار زیادی است که از این طریق ترجمه آن می توانید مهاجرت کنید.
اخذ گواهينامه مکانيکی از آموزشگاه فنی و حرفه اي هم برای کارفرماهای داخلی مثل نمایندگی ها ارزشمند است و هم برای مهاجرت می تواند شما را چندین پله در انجام این کار به جلو بیاندازد.
مجوز راه اندازی تعمیرگاه ماشین را چگونه بايد گرفت؟
مجوز راه اندازی کسب و کار مکانيکی و شرایط تاسیس تعمیرگاه خودرو و باز کردن مغازه عبارتند از:
- حداقل 18 سال سن
- سلامت جسمی
- داشتن اجاره نامه و سند مالکیت برای شورع کار در آن
- داشتن گواهینامه مالیاتی
- گواهی های گذرانده شده دوره آموزشی
- داشتن کارت پایان خدمت یا معافیت دائم
- گواهی عدم سوء پیشینه کیفری
آموزشگاه فن آموزان دوره های تخصصی ویژه ورود به بازار کار و اشتغال سریع از جمله دوره آموزش صافکاری pdr ، آموزش جلوبندی ماشین ، آموزش نقاشی خودرو ، آموزش تعمیر موتور سیکلت و … را بصورت کاملا عملی در تعمیرگاههای مجهز و با امکان بازآموزی رایگان و اعطای مدرک فنی و حرفه ای برگزار می کند. برای دریافت مشاوره رایگان و اطلاعات بیشتر با شماره 02191321001 تماس بگیرید.
پرهام انتظامی هستم. هشت سال سابقه کار در حوزه تعمیرات خودرو موتورسیکلت از جمله مکانیکی و تعمیر موتور و گیربکس خودرو ، جلوبندی ماشین ، دیاگ زدن و ... دارم و در این سایت محتواهای مرتبط با مکانیک خودرو را با شما به اشتراک می گذارم.
دیدگاهتان را بنویسید