انواع رنگ خودرو

فهرست مطالب
وقتی خودرو ای را خریداری میکنیم، اولین چیزی که ما را تحت تاثیر قرار میدهد ظاهر خودرو است، رنگ خودرو علاوه بر زیبایی در قیمت آن بسیار موثر است. عوامل زیادی در افت قیمت خودرو تأثیرگذار هستند که هر کدام برای مدت زمان خاصی در نظر گرفته می شوند. بهعنوان مثال قبل از خرید خودرو باید کلاس آن را در نظر بگیریم یا نیمنگاهی به کارکرد و کیلومترشمار خودرو داشته باشیم. اما یکی از این فاکتورها، رنگ بدنهی خودرو است.
قبلاً رنگ همه ماشینها روغنی بود اما امروزه علاوه بر این رنگ از رنگهای متالیک نیز استفاده میشود. رنگ متالیک علاوه بر آستر و رنگ، از لایه ای دیگر به نام کیلر یا محافظ ساخته شده است. در صورت نبودن این لایه، رنگ متالیک دوام نخواهد داشت.
اما صرف نظر از هزینه، این رنگها چه تفاوتی با هم دارند؟ آیا انتخاب یکی بر دیگری ارجحیت دارد؟ برای انتخاب رنگ مناسب برای ماشین خود در ادامه همراه ما باشید.
تفاوت مواد رنگ خودرو
قبل از معرفی انواع رنگ خودرو بهتر است با مواد تشکیل دهنده آن آشنا شویم. تفاوت موادی که رنگ خودرو از آنها ساخته میشود در رابطه با انواع حلال آن است.
محلول حلال: به طور سنتی انواع رنگها از یک حلال مانند لاک، اورتان یا مینا تشکیل شده اند. آنها حاوی مقدار زیادی از ترکیبات آلی فرار هستند، که نگرانیهای بهداشتی و زیست محیطی را افزایش داده اند.
آبگیر: به دلیل نگرانیهای زیست محیطی، امروزه تمرکز به سمت حلال از نوع آب معطوف شده است زیرا آنها عمدتاً از آب تشکیل شده و حدود 10٪ حلالیت دارند.
انواع رنگ خودرو کدامند؟
فناوری مدرن به این معنی است که تولید کنندگان رنگ خودرو میتوانند رنگهای با کیفیت بالا بر اساس آب تولید کنند. در نتیجه، گاراژها و مغازهها اغلب برای رعایت مقررات زیست محیطی رنگها بر پایه آب را انتخاب کرده و از این طریق سلامت کارکنان خود را نیز در نظر می گیرند.
-
رنگ معمولی خودرو
رنگ معمولی ارزانترین انواع رنگ خودرو است که معمولاً به صورت استاندارد در اتومبیلهای جدید مورد استفاده قرار می گیرد و نگهداری آن آسان است، زیرا این رنگ به طور مستقیم با یک لایه شفاف برای محافظت در برابر خط و خش و آب و هوا ترکیب می شود، در حالی که یکی از نکات منفی آن، این است که با بازرسی دقیقتر، ممکن است اشکالاتی در آن مشاهده کنید مانند سطوح ناهموار. به غیر از خودروهای گران قیمت اغلب ماشینها در چهار رنگ اصلی وارد بازار می شود. این نوع رنگ هم اغلب در رنگهای محدود مانند سفید، قرمز، آبی و سیاه موجود هستند.
اتومبیلهایی با رنگ معمولی تنها یکبار از رنگ استفاده میکنند و پس از آن یک لایه لاکی (به نام پوشش شفاف) در بالای آن قرار میگیرد و از آن در برابر تراشهها، خط و خش و شرایط بد آب و هوایی محافظت می کند. بسیاری از تولیدکنندگان از رنگی استفاده میکنند که دو کاربرد دارد، در این نوع رنگ، رنگ اکریلیک با یک ماده سفت کننده ایزوسیانات مخلوط می شود تا یک قوام با چسبندگی قوی ایجاد کند و دیگر نیاز به یک لایه شفاف جداگانه نباشد.
رنگهای جامد اغلب ارزان هستند. تراشههای کوچک سنگی را میتوان با قلم لمسی به همان رنگ محو کرد. این رنگ هزینه زیادی ندارد. آسیبهای جدیتر را میتوان در مغازه صاف کاری با کمترین هزینه در کمترین زمان برطرف کرد.
-
رنگ متالیک خودرو
نوع متالیک کمی گرانتر از انواع رنگ خودرو معمولی است و به همان شیوه روی خودروها اعمال می شود، اما تفاوت اصلی آنها در این است که رنگ فلزی دارای مقدار کمی پودر فلزی است که نور بیشتری نسبت به رنگ معمولی منعکس میکند و ظاهر تمیزتر و درخشان تری به خودرو میبخشد و همچنین میتواند خراشها را به شیوه ای موثرترپنهان کند. درخشندگی رنگ بستگی به اندازه و نوع فلز اضافه شده به رنگ دارد که بین تولیدکنندگان متفاوت است.
اما در صورت آسیب دیدگی، بدست آوردن رنگ فلزی برای تطابق بسیار سخت است. حتی فروشگاههای حرفه ای بدنه نمیتوانند این تضمین را بدهند. از آنجایی که این رنگ حاوی تکههایی از فلز پودر شده است، نور بیشتری را نسبت به یک رنگ معمولی منعکس می کند. به همین دلیل، لکهها و فرورفتگیهای کوچک خودرو را بهتر پنهان می کند.
رنگ خودرو فلزی بهتر از یک روکش استاندارد دوام میآورد. در برابر سفید شدن یا محو شدن بهتر مقاومت میکند و براقیت خوبی را برای مدت طولانیتر حفظ میکند.
یک وسیله نقلیه دست دوم که رنگ فلزی دارد مشتریان بیشتری خواهد داشت چون رنگ اتوماتیک متالیک هنوز به عنوان یک گزینه نهایی عالی در نظر گرفته می شود.
معایب رنگ ماشین متالیک
- در ترمیم خراشها و فرورفتگیهای بزرگتر مشکل زا است. در حالی که در پنهان کردن لکههای کوچکتر خوب عمل می کند.
- همه تولیدکنندگان رنگ فلزی را ارائه نمیدهند، و این میتواند یافتن رنگهای مشابه را دشوار کند.
- گرچه رنگ خودرو فلزی فوق العاده گران نیست، اما کمی گرانتر از رنگهای معمولی است، بنابراین اگر بودجه متوسطی برای رنگ کردن خودرو کنار گذاشته اید، گزینه خوبی نیست.
- دارای طیف رنگی بسیار کمتری نسبت به رنگهای استاندارد است. اگر تن منحصر به فردی در نظر دارید مناسب نیست.
- به مرور زمان یک حالت ماتی به خود میگیرند که دلیل آن خشهای بسیار ریزی هستند که با چشم دیده نمیشوند.
بدنه بسیاری از خوردوها در اثر تابش نور خورشید دچار رنگ پریدگی ماشین میشوند. رنگ پریدگی ماشین از قیمت خودرو به شدت می کاهد و بعد از مدتی از جذابیت خودرو کمتر میشود. ماشینهایی با رنگ تیره زودتر شاهد رنگ پریدگی میشوند. برای زیباتر کردن رنگ خودرو و رفع رنگ پریدگی میتوانید از پولیش خودرو یا همان پولیش آفتاب سوختگی استفاده نمایید. با پولیش آفتاب سوختگی، شفافیت و جلای خودروی شما دوباره باز میگردد.
به غیر از رنگ متالیک و رنگ معمولی سایر رنگهای موجود در بازار عبارتند از :
-
رنگ صدفی
در انواع رنگ خودرو صدفی به جای ذرات فلزی، از بلورهای سرامیکی ساخته شده اند این امر مانند منشور رنگ را به رنگهای مختلف تقسیم می کند و درخشش ایجاد می کند و از زوایا مختلف رنگهای مختلفی را ایجاد می کند.
این رنگ پودر معدنی را با کریستالهای سرامیکی معروف به “میکا” جایگزین میکند، که حالت کریستالی به رنگ میبخشد، زیرا نور را منعکس کرده و میشکند، رنگ را در رنگهای مختلف نشان می دهد و این رنگ به دلیل قیمت بالایی که دارداغلب برای خودروهای لوکس مورد استفاده قرار می گیرد.
در زیر نور مستقیم خورشید، رنگ صدفی رنگی زیبا است، زیرا منحنیهای بدنه خودرو نیز تغییرات ظریفی در رنگ ایجاد می کنند.
مزایای رنگ صدفی
- مزیت اصلی رنگ خودکار با روکش صدفی این است که باعث میشود خودرو شما بسیار خنک به نظر برسد. مانند رنگ متالیک، رنگ صدفی لکههای کوچک را بهتر از رنگ معمولی پنهان می کند. اگر وسیله نقلیه شما دچار فرورفتگی یا ضربه ای کوچک شده است، احتمالاً حتی متوجه آن نخواهید شد.
- و باز هم، مانند خودرویی با روکش متالیک، خودرویی با روکش صدفی برای خریدار آینده ارزشمندتر تلقی می شود.
معایب رنگ خودکار صدفی
- رنگ اتومبیل صدفی حتی بیشتر از رنگ متالیک هزینه دارد، بنابراین دستیابی به چنین جلوه باشکوهی با هزینه کم هنگام رنگ آمیزی ماشین شما دشوار است.
- پیدا کردنش سخت است. حتی فروشگاههای مجاز بدنه یا فروشندگان رنگ لزوماً رنگهای مختلف را در انبار ذخیره نمیکنند، بنابراین تعمیر یا رنگ آمیزی یک رنگ صدفی میتواند دردسری واقعی باشد.
- تعویض آن سخت است، بنابراین جایگزینی هرگونه آسیب میتواند گران و زمانبر باشد.
غیر معمولترین انواع رنگ خودرو ، روکش مات است که متمایل به رنگ خاکستری یا مشکی میباشد و جلوه ای خاص به هر ماشین می دهد و اغلب برای نقاشی وسایل نقلیه یک انتخاب محبوب نیست.
اندازه ماشین و نوع رنگ خودرو ، میزان استفاده از آن را تعیین می کند. یک خودرو معمولی تقریباً از یک گالن (3.78 لیتر) پرایمر و 2 تا 3 گالن (7.57-11.35 لیتر) از پوشش پایه در یک مرحله استفاده می کند. اگر رنگ را در دو مرحله جداگانه بمالید، تقریباً به 1 – 2 گالن (3.78 – 7.57 لیتر) پرایمر و 4 – 5 گالن (15.14 – 18.92 لیتر) از مقدار بالا نیاز دارید.
خلاصه: انتخاب هریک از انواع رنگ خودرو بستگی به این دارد که به دنبال چه چیزی هستید و بودجه شما چقدر است. اگر از نظر هزینه مشکلی ندارید و به دنبال یک رنگ منحصر به فرد و خیره کننده هستید، رنگهای متالیک یا صدفی واقعاً زیبا هستند و میتوانند هر وسیله نقلیه ای را از حالت تیره به یک رنگ دیگر تبدیل کنند اما رنگهای اتوماتیک معمولی با در نظر گرفتن هزینه، حفاظت از آب و هوا و قابلیت تعمیر بهترین هستند.
درود و سپاس 👌💐