نحوه اتصال کابل ها در کولر گازی

نحوه اتصال کابل ها در کولر گازی
چکیده مطلب :

در این مقاله نحوه اتصال کابل های کولرگازی ، ابزار مورد نیاز برای اینکار ، نوع کابل های مناسبی که باید استفاده کنید ، چگونگی اتصال برق به کولرهای گازی و… توضیح داده شده است.

نصب و تنظیم و اتصال کابل ها در کولر گازی، چندان کار سخت و جان فرسایی نیست. اما یک مشکل بزرگ بر سر راه وجود دارد. و آن مشکل، خطرساز بودن و ریسک زا بودن این کار است. چراکه کافی است یک مشکل و یا یک اشتباه در متصل کردن کابل ها وجود داشته باشد، تا حریق ایجاد گردد و جان و مال همه را در معرض خطر قرار دهد. بنابراین، خیلی مهم است که در متصل کردن این کابل ها، بیشترین دقت و ظرافت به عمل آید.

دوره های 100% عملی آموزش نصب کولر گازی و آموزش تعمیرات کولر گازی در آموزشگاه فنی حرفه ای فن آموزان تحت نظارت سازمان فنی حرفه ای برگزار می شود. جهت اطلاع از نحوه برگزاری دوره ها با شماره 02191321001 تماس بگیرید. همچنین برای مشاهده سرفصلهای دوره تعمیر کولرگازی در آموزشگاه فن آموزان روی تصویر زیر کلیک نمایید:

آموزش تعمیرات کولر گازی

چگونگی اتصال کابل ها در کولر گازی

مسلم است که قبل از شروع هر کاری، لازم است که وسایل مورد نیاز برای انجام کار را، تهیه کنید. برای راه اندازی و متصل کردن کابل های کولر گازی نیز لازم است برخی وسایل ضروری را از قبل تهیه کنید تا حین کار به مشکل برنخورید. برخی از این وسایل، به شح زیر می باشند:

 اتصال کابل ها در کولرگازی

  1. نوار چسب: نوعی نوار چسب مخصوص احتیاج است. نوار چسب مخصوص سیم کشی کولر گازی.
  2. سیم لخت کن: این ابزار برای عایق کردن کابل ها مورد نیازتان است.
  3. سر سیم زن: این ابزار برای فشردن وایرشوها به کارتان می اید.
  4. وارنیش: برای پوشاندن سطح سیم ها و نیز ثابت کردن اجزا بر جایشان.
  5. وایرشو: این وسیله جهت ایجاد ظاهری بهتر و تامین امنیت بیشتر به کار می آید.
  6. کابل مخصوص و مناسب برای کولر گازی.

چه نوع کابلی برای سیم کشی کولر گازی مناسب است

هرچند، با وجود اینکه محاسبه این مورد می تواند گیج کننده بنظر برسد، اما انقدر ها هم سخت نیست. در این بخش، اقداماتی که باید انجام دهید تا بفهمید چه نوع کابلی برای کارتان مناسب تر است را به ترتیب آورده ایم:

  1. بدست اوردن ظرفیت گرمایشی و سرمایشی کولر گازی. (این مورد با واحد وات بر روی کولر درج می شود).
  2. این مقدار را بر 3.5 تقسیم نمایید.
  3. در عدد 12 ضرب کنید. به رقمی که بدست آورده اید BTU گفته می شود.
  4. اکنون، به بی تی یو ای که در مراحل قبل بدست آوردید، مراجعه می کنید و آن را بر عدد 2000 تقسیم می کنید. رقمی که به دست آوردید، در واقع جریان مورد استفاده توسط کولر گازی شما، به واحد آمپر می باشد.
  5. حال به راحتی، با ارقامی که بدست آورده اید، می توانید متوجه شوید که چه کابلی (2.5 ای یا 4 ای) برای کولر شما مناسب تر است.

نحوه متصل کردن برق به کولر گازی

هر نوع متفاوتی از کولر ها، مثل اسپلیت، پنجره ای و یا دو تکه، سیستم برق کشی متفاوتی دارند.

فرضا برق کشی برای کولر های پنجره ای، تنها نیاز به یک کابل یا سیم دارد که مستقیما به کولر وصل شود، اما برق کشی برای انواع دیگر به این سادگی نیست. برای مثال در کولر های یک تکه، نیاز به دو تکه سیم می باشد (سیم شماره 4) و این سیم ها لازم است با مهارت و رعایت قوانین خاصی به کولر متصل شوند. در این مورد باید برق از جعبه فیوز به کولر برسد و دو شاخه از آن طریق باید برق را تامین نماید.

نحوه متصل کردن برق به کولرگازی

برای یک نوع دیگر، مثلا کولر های گازی دو تکه، بهتر است برای یونیت داخلی برق بکشید، یا اینکه برق را به محل کمپرسور منتقل کنید. هرچند رعایت برخی از این مسائل در خانه های قدیمی مشکل ساز و یا حداقل زمان بر است، اما در خانه های جدید این مشکلات بسیار کم رنگ تر شده اند، چراکه برق کشی ها در ساختمان های جدید به شکلی انجام می شود که می توان از یک فیوز هم برای یونیت داخلی و هم برای یونیت خارجی برق گرفت.

بیشتر بخوانید: آموزش تعمیرات پکیج

البته این قابلیت نیز خود محدودیت هایی به دنبال دارد، فرضا باید برای اجتناب از انشعاب گیری نادرست برق، بسیار هوشیارانه عمل نمایید.

اکنون وقت آن است که به مسئله اصلی، یعنی نحوه صحیح اتصال کابل ها در کولر گازی، بپردازیم. نکته اینجاست که تمامی این مراحل بسیار حساس هستند، و شما باید با دقت فراوان آنها را انجام دهید، چراکه همانطور که قبلا هم گفتیم، هر اشتباه کوچکی می تواند آسیب بزرگی به دنبال بیاورد.

بیشتر بخوانید: آموزش نصب پکیج

  1. مرحله اول: جعبه سیم برق یا جعبه برق کولر گازی را باز کنید. در این مرحله، تنها کافیست با توجه به نقشه ای که در این بخش در اختیار شما قرار داده ایم، عایق کابل ها را با استفاده از سیم لخت کن، جدا کنید. (خیلی به کابل اصلی و کابل دوم وترتیب های این دو دقت نمایید، برای جلوگیری از رخ دادن اشتباه در این مرحله به دقت زیاد احتیاج دارید).

در قسمت کابل های اصلی، بلند ترین و نخستین کابل به طول صد میلی متر است. بعد از این کابل، باقی کابل ها به طول های 80، 60 و 40 هستند. (یعنی به ترتیب 10 سانتی متر، 8 سانتی متر، 6 سانتی متر و 4 سانتی متر). برعکس این مورد، در تصویر کابل دوم به وضوح مشاهده می کنید که این سیم، کوتاه ترین سیم است که طول آن تنها 40 میلی متر است (4 سانتی متر) و طول باقی سیم ها به ترتیب 60، 80 و 100 (6، 8، و 10 سانتی متر) می باشد. دقت داشته باشید، خوب است در این شرایط سیم یا همان کابلتان را جمع کنید، با اینکار، اگر اشتباهی رخ داد و مجبور به کوتاه کردن کابلتان شدید، نیاز نیست کابل جدید بردارید و همان کابل را می توانید استفاده نمایید.

  1. مرحله دوم: این مرحله نیاز به دقت و حساسیت بسیار زیادی از طرف شما شما دارد. چراکه هر اشتباه کوچک می تواند باعث چند برابر شدن زحمت های شما شود، و باعث شود شما مجبور شوید کار ها را از نو انجام دهید.  در این مرحله نیاز است که شما عایق تمامی سیم ها را به اندازه 20 میلی متر یا همان دو سانتی متر جدا سازید. خیلی دقت کنید که به خود سیم آسیبی وارد ننمایید. چرا که آسیب دیدگی سیم می تواند باعث ایجاد شدن حالت برق گرفتگی، اختلال در اتصال، آتش سوزی و بسیاری مشکلات دیگر گردد.
  2. مرحله سوم: در این مرحله، تنها کافیست با احتیاط، وایرشو و وارنیش را وارد سیم کنید. (از بخش دارای عایق) وایرشو، درواقع برای جلوگیری و کاهش دادن خطر مورد استفاده قرار می گیرد. چراکه در کابل ها یا همان سیم ها، رشته های مسی زیادی وجود دارد که این عامل می تواند بسیار خطر ساز باشد و ایجاد حریق کند. در این گونه موارد با استفاده از وایرشو، می توانیم علاوه بر ایجاد ظاهری زیبا، امنیت را نیز تا حد بسیار زیادی تامین کنیم.
  3. مرحله چهارم: در این بخش، تنها کافیست بخش های لخت کابل ها را به یکدیگر متصل نمایید. دقت نمایید سر های کابل های اصلی با کابل های دوم دو به دو روی هم قرار بگیرند.

نحوه متصل کردن کابلهای کولرگازی

  1. مرحله پنجم: پس از انجام مرحله چهارم (قرار دادن سرهای لخت کابل های اصلی و کابل های دوم)، تنها کافیست وایرشو ها را با احتیاط بر روی کابل ها حرکت دهید و طوری قرار دهید که بخش های لخت سیم را کاملا بپوشانند. (می توانید در این بخش از سر سیم زن نیز جهت سفت کردن محل قرارگیری وایرشو ها استفاده کنید).
  2. مرحله ششم: اکنون وقت استفاده از وارنیش است. وارنیش را بر وایرشو ها قرار دهید، و حرارت دهید، تا بر جای خودش سفت شود. وارنیش نیز درواقع نوعی پوشش است. کاربرد وارنیش در این بخش، بیشتر برای تامین امنیت بیشتر و نیز برای ثابت کردن وایرشو ها و کابل ها بر سر جایشان است.
  3. مرحله هفتم و آخر: این مرحله جهت ایمنی شماست. حتما آن را انجام دهید. دور سیم را نوار چسب بپیچید.

نکته بسیار مهم اینجاست که شما حتما و حتما از کابل های سالم و بدون قطعی استفاده نمایید. اتصال کابل ها در کولر گازی شما تحت هیچ عنوان نباید قطعه قطعه باشند، چراکه در حرارت بالا این موارد می توانند بشدت خطرساز باشند و سبب رخ دادن سوانح مختلفی از جمله، آتش سوزی گردند. برای جلوگیری از این واقعه خطرناک؛ یک کابل مستقیم و بدون قطعی از کولر به جعبه فیوز بکشید.

بیشتر بخوانید: آموزش لوله کشی

یک نکته دیگر که خوب است به آن توجه داشته باشید این است که برای حفظ کیفیت و جلوگیری از کاهش عمر دستگاهتان، نیاز است مرتبا به وضعیت اتصالات کابل ها نظارت داشته باشید، کوچیکترین مشکلی که در این بخش ایجاد شود می تواند سبب آسیب جدی به کولر شما وارد نماید. بنابراین از نظارت حداقل سالی دوبار بر اتصالات کابل های کولرتان، غافل نشوید.

بعلاوه، خوب است بدانید یکی از عواملی که سبب افزایش امنیت و نیز افزایش طول عمر کولر شما می گردد، استفاده از سیم های دارای عایق ضخیم، و رعایت نکات ایمنی به بهترین وجه می باشد. این سیم های ضخیم، احتمال رخ دادن آتش سوزی و یا برق گرفتگی و هر خطر دیگری را به میزان قابل توجهی کاهش می دهند، که این قابلیت بسیار مفید می باشد.

دپارتمان تاسیساتِ آموزشگاه فن اموزان تمامی دوره های مرتبط با اجرا و تعمیر تاسیسات ساختمانی از جمله  لوله کشی ، پکیج و آموزش تعمیرات لوازم گازسوز را با مجوز رسمی از سازمان فنی حرفه ای کشور و ارائه مدرک معتبر برگزار می کند. اطلاعات بیشتر را از طریق شماره تماس 02191321001 بدست آورید.

مشاهده و دانلود pdf مقاله: نحوه اتصال کابل ها در کولر گازی

5/5 - (1 امتیاز)
نویسنده مطلب
امیررضا فیروزبخت
امیررضا فیروزبخت

امیررضا فیروزبخت هستم؛ حدود یازده سال است که کار تاسیسات انجام میدهم. از جمله موتورخانه، تعمیرات پکیج ، کولرهای گازی، چیلر ، وی آر اف ، انواع لوله کشی و تمامی رشته هایی که مربوط به تاسیسات می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *