معرفی ربات های پرکاربرد در صنعت
ربات ها در واقع یک دستگاه مکانیکی بوده که برای انجام امور با دقت بالا و سرعت زیاد برنامه ریزی شده و به صورت خودکار و از راه دور کنترل می شوند. ربات ها در زمینه های مختلفی مورد استفاده قرار گرفته و برای تولید انبوه در کارخانجات صنعتی مفید هستند. در این مقاله ضمن معرفی ربات های پر کاربرد در صنعت، با کاربرد آن ها آشنا می شویم. آموزشگاه فن آموزان دوره آموزش رباتیک و آموزش آردوینو پیشرفته و مقدماتی را در کارگاههای مجهز و بصورت 100% عملی و انجام پروژه های ساخت ربات برگزار می کند. جهت اطلاع از نحوه شرکت در دوره و مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.
- ربات کارتزین
- ربات بازو
- ربات دلتا
- ربات اسکارا
- ربات استوانه ای
- ربات قطبی یا کروی
- ربات صنعتی جا به جا کننده
- ربات صنعتی تحویل دهنده هوشمند
- ربات صنعتی مونتاژ قطعات
- ربات صنعتی جوشکاری
- ربات صنعتی برش کاری
- ربات صنعتی پرسکاری
- ربات صنعتی رنگ پاش
- ربات صنعتی تزریق مواد
- ربات صنعتی پولیش کاری
آموزشگاه فن آموزان دوره های تخصصی رباتیک ، آموزش تعمیرات برد الکترونیکی ، آموزش طراحی برد ، آموزش plc و… را تحت نظارت سازمان فنی حرفه ای و بصورت کاربردی ویژه بازار کار برگزار می کند. تمامی دوره ها با اعطای مدرک معتبر و ارائه پشتیبانی رایگان حتی پس از اتمام دوره برگزار می شود. برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.
عناوین این نوشته:
- فیلم معرفی ربات های پرکاربرد در صنعت
- ربات صنعتی کارتزین
- ربات صنعتی بازو
- ربات صنعتی دلتا
- ربات صنعتی اسکارا
- ربات استوانه ای
- ربات قطبی یا کروی
- ربات صنعتی جا به جا کننده
- ربات صنعتی تحویل دهنده هوشمند
- ربات صنعتی مونتاژ قطعات
- ربات صنعتی جوشکاری
- ربات صنعتی برش کاری
- ربات صنعتی پرسکاری
- ربات صنعتی رنگ پاش
- ربات صنعتی تزریق مواد
- ربات صنعتی پولیش کاری
فیلم معرفی ربات های پرکاربرد در صنعت
-
ربات صنعتی کارتزین
ربات کارتزین از سه محور دو به دو عمود بر هم تشکیل شده اند که برای حرکت به صورت دورانی و جا به جایی با تکرار بالا و دقیق به کار گرفته می شود. هزینه به صرفه به کار گیری این ربات ها موجب بالا بودن میزان استفاده از آن ها شده است. این ربات ها که با نام Cartesian Robot شناخته می شوند در راستای خطی عملکردی با دقت متوسط و سرعت پایین دارند.
این ربات ها به دلیل ساختار مستطیل شکل به نام دکارتی نیز شناخته می شوند و به دلیل منعطف بودن زیاد در کاربرد های زیادی مورد استفاده قرار می گیرند. ربات های کارتزین برای چاپ سه بعدی با استفاده از دستگاه های CNC، موتور سازی و پرسکاری در صنایع خودرو و انتقال قطعات کاربرد داشته و با داشتن 22 درصد از سهم بازار ربات صنعتی، در صدر جدول قرار گرفته و محبوبیت زیادی دارد.
-
ربات صنعتی بازو
ربات های بازو یکی از متداول ترین ربات های صنعتی بوده که از 2 الی 10 محور چرخشی تشکیل شده است. این اتصالات می توانند بسته به نوع استفاده و کاربرد ربات به صورت موازی یا متعامد قرار گیرند. رایج ترین ربات بازو دارای 6 درجه آزادی بوده و از 6 اتصال چرخشی برای متصل متصل کردن بازو به ربات استفاده می کند.
نام دیگر این ربات های صنعتی، ربات مفصلی یا مفصل بندی شده (Articulated Robot) بوده و به دلیل انعطاف پذیری بالا و ساختار شبیه به بازو انسان به نام ربات بازو معروف شده است.
ربات های بازو در موارد متنوعی مانند جابجایی محصولات در پالت ها، صنعت خودرو سازی، چیدمان کالا، وزن کشی بسته ها در خلال جابجایی و غیره طراحی و تولید شده اند. استفاده از ربات های بازو موجب کم شدن احتمال خرابی کالا در جین جابجایی، تسریع روند خط تولید و دقت بالا می شود.
بیشتر بخوانید: مراحل ساخت ربات
-
ربات صنعتی دلتا
ربات دلتا به دلیل تشکیل شدن از سه بازوی موازی وصل شده به یک پایه با نام ربات موازی نیز شناخته می شود. استفاده این ربات ها به دلیل تاثیر مستقیم هر مفصل موازی بر نقطه پایانی، موجب کنترل آسان بازو های ربات روی نقطه مورد نظر شده و در نتیجه سرعت انجام کار را به شدت بالا برد. استفاده از این ربات ها به دلیل سرعت و شتاب بالا، در بسته بندی، حمل کالا، مونتاژ قطعات در خطوط بسته بندی کارخانجات غذایی و دارویی و صنعت اتوماسیون کاربرد گسترده ای دارد.
به دلیل ساختار خاص ربات های دلتا و قرار گیری موتور در پایه و بازو ها در پایین ربات، روی دیوار یا سقف نصب می شوند. این مورد باعث تماس غیر مستقیم دست انسان با مواد غذایی و دارویی شده و از انتقال آلودگی و بیماری جلوگیری می کند. سهم فروش ربات های دلتا در بازار جهانی ربات های صنعتی به میزان یک درصد می باشد.
-
ربات صنعتی اسکارا
ربات اسکارا از 4 بازو و دو درجه آزادی دورانی نسبت بهم موازی تشکیل شده است. ربات های اسکارا مناسب حرکت صفحه ای بوده و در مونتاژ و بسته بندی قطعات به طور وسیع مورد استفاده قرار می گیرند. هم چنین به دلیل ساختار شبیه به بازوی انسان به منظور حرکت دایره ای با شتاب ثابت مورد استفاده قرار می گیرند. ربات SCARA به دلیل ساختار ساده تر و درصد خطای کمتر نسبت به ربات های استوانه ای و دکارتی، محبوبیت بیشتری دارد. به طوری که 12 درصد از بازار فروش ربات های صنعتی به ربات های اسکارا اختصاص یافته است.
-
ربات استوانه ای
ربات استوانه ای یکی از پر فروش ترین ربات ها در بازار خرید ربات بوده به طوری که سهم بازار جهانی این ربات دو درصد می باشد. این ربات ها که با نام Cylindrical Robot شناخته می شوند، از استحکام بالایی برخوردار بوده و به همین دلیل در حفره های با عمق بالا کاربرد دارد. ترکیب ربات استوانه ای از بازو های چرخشی، بازو های خطی و پایه برای چرخیدن بازو ها می باشد.
-
ربات قطبی یا کروی
ربات هایی که در یک فضای کروی کار می کنند با نام ربات قطبی یا کروی شناخته می شوند. ساختار آن ها به گونه ای است که حجم زیادی از مکان را اشغال می کنند. در این ربات ها بازو به پایه توسط یک مفصل دورانی به نام revolute وصل می شود. انعطاف پذیری بالای بازو ربات و دسترسی خوب آن یکی از نقاط قوت ربات قطبی یا کروی می باشد.
-
ربات صنعتی جا به جا کننده
یکی از ربات های پر کاربرد در صنعت، ربات جا به جا کننده می باشد. با توجه به نقش اصلی آن در جا به جا نمودن اشیا در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. مدل های متنوعی از ربات های جا به جا کننده در بازار صنعتی موجود است که وزن قابل تحمل و ابعاد متفاوتی دارند. مزایای استفاده از ربات صنعتی جا به جا کننده شامل انجام سریع تر جا به جایی،کاهش خطا، عدم خستگی فرد و امکان جا به جایی وزن زیاد اشاره کرد. انجام چندین فرآیند به صورت همزمان توسط ربات های جابه جایی یکی ا نکات مثبت استفاده از این ربات ها در صنعت می باشد.
-
ربات صنعتی تحویل دهنده هوشمند
همان ططور که از نام ربات تحویل دهنده هوشمند مشخص است، تحویل کالا را بر عهده دارد. استفاده از ربات تحویل دهنده هوشمند یا پیک رباتیک در ضنایع مختلف مانند صنایع غذایی و دارویی موجب سرعت بخشیدن به فرآیند تحویل کالا می شود. ربات Delivery با تنظیم مسیر وظیفه تحویل بار را به مقصد بر عهده داشته و هنگام قرار گیری در گوشه ها و موانع توسط اپراتور ربات از راه دور کنترل می شود.
-
ربات صنعتی مونتاژ قطعات
مونتاژ قطعات به فرآیند مربوط به قرار دادن قطعات الکترونیکی روی برد الکترونیکی و انجام لحیم کاری می باشد. مونتاژ قطعات بسیار حساس بوده به طوری که عدم جاگیری صحیح هر قطعه موجب آسیب به مدار و هم چنین لحیم کاری غیر اصولی موجب عدم اتصال قطعات به یکدیگر می شود.
استفاده از ربات صنعتی مونتاژ قطعات در شرکت های الکترونیکی موجب دقت و ظرافت نهایی ده و هم چنین با کاهش خطا از آسیب دیدن برد جلوگیری می کند.
بیشتر بخوانید: انواع چرخ هایی که در ساخت ربات استفاده می شود
-
ربات صنعتی جوشکاری
یکی از حرفه های فنی مورد استفاده در بسیاری از مشاغل، جوشکاری می باشد. فرآیند جوشکاری موجب آسیب به چشم انسان شده و به طور کلی برای سلامتی انسان مضر است. استفاده از ربات صنعتی جوشکاری برای انجام انواع جوشکاری شامل قوسی و نقطه ای در کشور های پیشرفته صنعتی رواج یافته و اثرات مثبتی در کیفیت کار و تسریع روند جوشکاری دارد.
اولین ربات صنعتی جوشکاری در سال 2007 میلادی توسط شرکت ABB طراحی و تولید شد. این ربات با کاهش جدی نور تولید شده از جوشکاری به کنترل ایمنی کمک کرده و میزان آسیب به چشم ها را به طور جدی کاهش داده است. این ربات به دلیل صرفه اقتصائی بالا در بسیاری از کارخانه مورد استفاده قرار گرفته و محبوبیت زیادی دارد.
-
ربات صنعتی برش کاری
استفاده از ربات های پیشرفته برش کاری در زمینه های مختلف برش کاری پلاسما، واترجت، لیزری و غیره باعث افزایش دقت و تسریع فرآیند شده و هم چنین آمار حوادث مربوط به جان افراد برش کار کاهش یافته است.
-
ربات صنعتی پرسکاری
بروز حوادث خطرناک در پرسکاری و فرم دادن ورقه های فلزی و آلومینیومی موجب آسیب جانی جبران ناپذیری شده است. استفاده از ربات صنعتی پرسکاری موجب کاهش شدید آمار حوادث انسانی شده و فرآیند پرس کاری را تسهیل بخشیده است.
-
ربات صنعتی رنگ پاش
ممکن است پاشش رنگ و مواد روی اجسام در نظر شما کار ساده ای باشد، اما انجام صحیح آن و یک دست بودن سطح کار آن را به فرآیندی سخت و پیچیده تبدیل کرده است. علاوه بر آن به دلیل مواد شیمیایی به کار رفته در رنگ های مختلف، استشمام بوی آن موجب سر درد و هم چنین مشکلات تنفسی می شود. استفاده از ربات های رنگ پاش در شرایط و مکان های مختلف این سختی ها را برطرف کرده و هم چنین بالا بردن کیفیت کار نهایی می شود. از ربات صنعتی رنگ پاش در صنایع خودرو سازی برای سطح خودرو بدون وجود برجستگی استفاده می شود.
اولین ربات هیدرولیکی نقاش دنیا در سال 1966 توسط فردی به نام Ole Molaug معرفی شد و از سال 1969 میلادی در بازار عرضه شد. این ربات الگوی ثبت شده را از روی نوار مغناطیسی اجرا می کرد.
-
ربات صنعتی تزریق مواد
یکی از ربات های مورد استفاده در صنعت، ربات صنعتی تزریق بوده که برای وارد کردن مواد مختلف مانند موم، پلاستیک، درز گیر و غیره استفاده می شوند. بسته به نوع ماده تزریقی می توانید از مدل های مختلف ربات صنعتی تزریق مواد استفاده کنید. استفاده از بات صنعتی تزریق مواد موجب بالا رفتن سرعت و حجم تولید خواهید بود. انجام تزریق مواد به صورت دقیق و اندازه گیری شده مانع از هدر رفتن مواد می شود.
-
ربات صنعتی پولیش کاری
یکی از فرآیند های خطرناک که در کارخانه های صنعتی انجام می شود، پولیش ظروف، قطعات خودرو، پلاستیک و غیره بوده که بدون حضور انسان قابل انجام است. ربات صنعتی پولیش کاری با انجام پولیش طراحی و تولید شده است. انجام پولیش کاری موجب پخش ذرات معلق روی سطح ظرف کمتر از چند ثانیه بوده که تنفس در این فضا برای انسان ها خطرناک است.
آموزشگاه فن آموزان دوره های تخصصی ویژه بازار کار از جمله دوره آموزش تعمیرات موبایل ، آموزش برق ساختمان ، آموزش تعمیرات لوازم خانگی ، آموزش برق صنعتی و بیش از هشتاد دوره تخصصی دیگر را تحت نظارت سازمان فنی حرفه ای و با اعطای مدرک معتبر برگزار می کند. جهت دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.