0 روز
0 ساعت
0 دقیقه
0 ثانیه

تشریح مدار و قطعات برد یخچال ساید

تشریح مدار و قطعات برد یخچال ساید

زمانی که میزان دمای درون یخچال از دمای مشخص شده بالاتر می رود، موتور روشن شده و فرآیند سرد کردن فضای داخل یخچال به جریان می افتد. اما به راستی این فرمان از کجا صادر می شود؟ هنگامی که دما به میزان مطلوب خود رسید، دستور قطع از کدام قسمت صادر می شود؟ در واقع وظیفه کنترل نمودن تمام قطعات و اجزای یخچال را برد یخچال بر عهده دارد و چنانچه دچار خرابی شود، یخچال کارایی پیشین خود را ندارد.

آموزش تعمیرات لوازم خانگی

به این امر توجه داشته باشید که هر قطعه الکترونیکی مستعد خرابی می باشد و هیچ کدام از شرکت های سازنده نمی توانند مدعی باشند که محصولات تولیدی آن ها عاری از هرگونه خرابی خواهد بود. از کار افتادن فن ها، خرابی ترموستات، نیم سوز شدن برد اصلی و خرابی های دیگر را می توان جزو مشکلات رایج در استفاده از وسایل برقی به ویژه یخچال و فریزر دانست. به همین منظور در ادامه به بررسی مدار الکتریکی یخچال ساید بای ساید و نکات مربوط به آن پرداخته ایم تا راهنمایی برای شما باشد.

دوره آموزش تعمیرات لوازم خانگی در آموزشگاه فنی حرفه ای فن آموزان بصورت جامع و تخصصی مباحث تعمیرات برد و مکانیک لوازم برقی و آشپزخانه را پوشش می دهد. همچنین دوره آموزش تعمیرات یخچال بصورت تخصصی روی تعمیر انواع مختلف یخچال و فریزرهای های موجود در بازار تمرکز دارد. برای دریافت جزئیات بیشتر درباره نحوه برگزاری دوره ها و مشاوره رایگان با شماره 02191321001 تماس بگیرید.

فیلم تشریح مدار و قطعات برد یخچال ساید

یخچال ساید بای ساید چیست؟

یک یخچال ساید بای ساید دارای قفسه های بالا به پایین در دو طرف است که یک طرف آن به عنوان فضای فریزر و طرف دیگر به عنوان یخچال عمل می کند. به طور کلی، سمت یخچال بزرگتر از سمت فریزر است. برخی برندهای لوازم آشپزخانه گزینه هایی را ارائه می دهند که شامل دستگاه های پخش یخ و آب نیز است.

مزایای یخچال ساید بای ساید

یخچال های ساید بای ساید به دلیل ظاهر کلاسیک یکی دیگر از گزینه های محبوب برای آشپزخانه های سنتی و مدرن هستند. در اینجا چند دلیل رایج برای انتخاب این سبک وجود دارد:

  • شکل باریک آنها به این معنی است که می تواند به راحتی حتی در فضاهای آشپزخانه کوچکتر جا شود.
  • به نسبت یخچال های ساید بای ساید فضای فریزر بیشتری نسبت به یخچال های درب فرانسوی دارند. همچنین به دلیل قفسه بندی بالا به پایین، ذخیره سازی در فریزر می تواند آسان تر باشد.
  • قفسه بندی در هر دو طرف به این معنی است که به طور کلی می توان به اقلام بدون نیاز به خم شدن عمیق یا حفاری در ظروف روی هم برای یافتن آنچه به دنبال آن هستید دسترسی داشت.
  • ذخیره سازی بزرگتر درب به این معنی است که ظروف بزرگتر (مانند گالن شیر یا بطری های لیتری نوشابه) را می توان در کنار درب قرار داد.

یخچال های ساید بای ساید برای کسانی که ممکن است در آشپزخانه شان پهنای محدودی برای کار با آن ها داشته باشند، و همچنین برای کسانی که ممکن است در خم شدن برای رسیدن به وسایل داخل یخچال یا فریزر خود مشکل داشته باشند، مناسب است.

معایب یخچال ساید بای ساید

در حالی که یخچال ساید بای ساید یک گزینه محبوب است، بسته به نیاز شما، ممکن است دارای نیز معایبی باشد.

  • طراحی باریک یخچال ساید بای ساید برای کسانی که به دنبال گزینه ای برای صرفه جویی در فضا هستند عالی است، اما اگر غذا را در ظروف پهن و حجم زیاد تهیه کنید، می تواند برای نگهداری مشکل باشد.
  • از آنجایی که یخچال های ساید بای ساید به نسبت فضای فریزر بیشتری دارند، این می تواند برای کسانی که دوست دارند مقدار زیادی محصولات تازه را در یخچال خود نگه دارند، محدود کننده باشد.

برد الکترونیکی یخچال چیست؟

با پیشرفت های اخیر تکنولوژی، صنعت تولید لوازم خانگی نیز دچار تغییرات فراوانی شده است. این امر شامل پیشرفت در فرآیند تولید یخچال ها هم می شود، به این صورت که در یخچال های امروزی، کنترل کننده های مکانیکی و ترموستات جای خود را به مدارات الکترونیکی داده اند.

برد الکترونیکی یخچال چیست

در یخچال های جدید، برد الکترونیک به جای تایمر دیفراست بکار گرفته شده است و این امر موجب مصرف انرژی کمتر شده است. به علاوه، وظیفه ترمیستور اعلام گزارش دما به برد الکترونیک یخچال است که در پی آن گزارش، برد برنامه مورد نیاز را صادر می نماید.

به عبارت دیگر، برد الکترونیکی یخچال حکم مغز دستگاه را دارد که قادر به کنترل نمودن قسمت های اصلی نظیر فن یخچال و کمپرسور می باشد، از سوی دیگر، مادر برد به عنوان برد اصلی در نظر گرفته می شود که وظیفه کنترل تمام اجزا را بر عهده دارد. به صورت کلی می توان گفت که هر چیزی که بر روی یخچال می تواند تاثیرگذار باشد، به وسیله مادر برد ایجاد می شود.

چنانچه برد الکترونیکی یخچال نتواند به درستی کار کند، یخچال نیز نمی تواند فضا را به درستی خنک نماید. یکی از نشانه های اینکه کنترل پنل آسیب دیده است این مسئله می باشد که چراغ ها، فن و دیگر اجزا از کار کردن می ایستند.

با توجه به این امر که یخچال های جدید امروزی بردهای پیشرفته تر و تخصصی تری را دارا هستند، وظیفه کنترل بخش هایی همچون فن یخچال، درب ها، یخساز، سنسورها، المنت یخچال، کمپرسور و غیره را بر عهده دارند در نتیجه چنانچه یخچال شما دچار نقص فنی شد، از دستکاری کردن آن اجتناب کنید و کار را به متخصص آن بسپارید.

روی مادربرد چه قطعاتی وجود دارند؟

برد کنترل اساساً مغز یخچال است و ورودی حسی را از سنسورهای متعدد در بخش فریزر/غذا، زمان کارکرد کمپرسور، تعداد دفعاتی که درها باز شده‌اند، فن‌ها و غیره جمع‌آوری می‌کند.

مادربرد دارای واحد پردازش مرکزی (CPU)، حافظه دسترسی تصادفی (RAM)، اسلات ‌های توسعه، مجموعه فن و سینک حرارتی، تراشه سیستم ورودی/خروجی (BIOS)، چیپ ‌ست و مداری است که اجزای مادربرد را به هم متصل می ‌کند.

اگر می خواهید برد کنترل را ریست کنید، یک فرآیند ساده وجود دارد. برد منبع برق را خاموش کنید و یخچال را از برق بکشید. کلید مدار برای 30 ثانیه برد کنترل را خاموش است. به عنوان مثال، حالا می توانید فیلتر یخچال را تعویض کنید.

علائم خرابی برد یخچال

همانگونه  که پیش تر گفته شد، برد الکترونیکی حکم مغز یخچال را دارد و در صورتی که هرگونه مشکلی در یخچال رخ دهد، به برد الکترونیکی آن مربوط می شود. بنابراین، پیش از اینکه اقدام به تعمیر برد یخچال نمایید، یکسری از علائم به ما این نشانه را می دهند که برد الکترونیکی یخچال ساید بای ساید ما دچار مشکل شده است.

این علائم تقریبا برای اکثر برندها بطور یکسان ظاهر می شوند. حال به بررسی تعدادی از علائمی که نشان دهنده این امر است می پردازیم:

  • صفحه نمایش یخچال روشن نمی شود و اعداد روی آن خاموش می باشند.
  • صفحه نمایشگر یخچال با سرعت روشن و خاموش می شود.
  • خطا و یا ارور بر روی نمایشگر نشان داده می شود.
  • قطعاتی مانند موتور، سیستم دیفراست و غیره کار نمی کنند.
  • دمای یخچال به درستی نمایش داده نمی شود.
  • از یخچال صدای ممتد بوق می شنوید.
  • چنانچه یخچال شما خنک نمی کند.
  • یخچال برفک می زند.
  • کمپرسور خاموش است اما هر دو فن در حال کار کردن هستند.
  • یخچال به صورت یکسره کار می کند.

در صورتی که به یکی از نشانه های بالا برخورد نمودید، بهتر است که هرچه سریع تر با متخصص آن تماس حاصل نمایید.

شیوه عیب یابی و تعویض برد الکترونیکی یخچال

به منظور تشخیص مشکلات پیش آمده در برد الکترونیکی نیاز است که مراحل زیر را به ترتیب اجرا نماییم.

  • برق را قطع نمایید.
  • یخچال را به سمت جلو کشیده و از برق جدا نمایید.
  • یخچال را کمی حرکت دهید تا به آسانی به بخش برد کنترل یخچال دسترسی پیدا کنید.
  • پوشش موجود بر روی صفحه برد الکترونیکی یخچال را بردارید.
  • ممکن است محل قرارگیری برد الکترونیکی بسته به مدل و نوع برند متفاوت باشد، برای مثال این امکان وجود دارد که در داخل یخچال، پشت یخچال و یا در درون دیوار جانبی و سقف باشد.
  • به وسیله یک عدد پیچ گوشتی، پیچ پوشش برد الکترونیکی را خارج نمایید و پس از آن پوشش را خارج کنید.
  • سیم را جدا نمایید.
  • پیش از جدا نمودن سیم ها، سعی کنید که از آن ها عکس بگیرید تا بعدا بتوان به درستی آن ها را متصل نمایید.
  • با توجه به نوع اتصال دهنده، این امکان وجود دارد که مجبور به باز کردن اتصال دهنده ها با استفاده از پیچ گوشتی و انبردست باشیم.
  • کلیه سیم ها را از صفحه برد الکترونیک جدا نمایید.
  • برد یخچال را خارج کنید.
  • بوسیله پیچ گوشتی زبانه های پلاستیکی را آزاد کرده و پس از آن صفحه برد الکترونیکی یخچال را خارج نمایید.
  • به کمک عکس های گرفته شده حین جدا نمودن سیم ها و یادداشت های خود حین تعویض برد، اقدام بخ متصل نمودن سیم ها به برد جدید نمایید.

مدار الکتریکی یخچال ساید بای ساید

مدار الکتریکی یخچال از مهم ترین اجزای قابل بررسی در یخچال می باشد که می تواند دلیل بسیاری از مشکلات ایجاد شده به حساب آید. برای درک بهتر این موضوع نیاز است که ابتدا به معرفی مفاهیم پایه در این زمینه پرداخته شود تا درک مطلب برای شما آسان تر به نظر برسد.

مدار الکتریکی یخچال ساید بای ساید

شاید بسیاری از شما و نیز افراد تازه کار به درستی با مفهوم مدار الکتریکی آشنایی نداشته باشند. مدار در واقع از بهم پیوستن و متصل شدن چندین قطعه و یا المان های الکتریکی به وجود می آید. برای مثال همانطور که در تصویر ساده زیر مشاهده می کنید، مدار پیش رو از اتصال یک باتری، دو لامپ، مقداری سیم و یک سوئیچ الکترونیکی تشکیل شده است.

مدار یخچال و فریزر نیز همانند مثال بالا از همین روش پیروی می کند، به عبارت دیگر، از اتصال چند المان به یکدیگر ایجاد شده است که وظیفه خاصی را بر عهده دارد. بهتر است بگوییم  که وظیفه مدار الکتریکی در هر دستگاهی، کنترل و مهار نمودن ولتاژ و جریان و نیز فرکانس های داخلی مدار می باشد. برای مثال در تصویر پایین، تعدادی لامپ توسط کلید و باتری، روشن و خاموش می شوند.

مدار یخچال و فریزر

بنابراین، مدار الکتریکی یخچال هم جریان و ولتاژ را در درون سیستم مهار و کنترل می کند. در نتیجه هرگونه مشکل و اختلال در مدار و در پی آن رخ دادن نوسان در یخچال، آسیب های جدی و حتی جبران ناپذیری را می تواند به همراه داشته باشد.

اکنون که با مفهوم مدار الکتریکی آشنا شدید، به منظور تفهیم بهتر در ادامه تصاویری در مورد مدار الکتریکی استفاده شده در یخچال و نقشه آن آورده شده است. لازم به ذکر است که بسته به کاربرد، مدار الکتریکی یخچال های ساید بای ساید و معمولی از هم متفاوت هستند.

تشریح مدار برد یخچال

مدار قطعات برد یخچال ساید

سخن پایانی: به یاد داشته باشید که بروز مشکلاتی از قبیل برفک، عدم برودت، روشن نشدن، یکسره کار کردن، عدم یخ زدایی و غیره از دلایل خرابی برد الکترونیکی یخچال هستند. البته فراموش نکنید که علاوه بر برد، دیگر قطعات و قسمت ها را نیز چک نمایید. همچنین به هنگام شست و شوی یخچال مراقب باشید که آب به داخل برد الکترونیکی نفوذ نکند.

بهتر است که پیش از هر کاری برای عیب یابی و تعمیر ابتدا یخچال را از برق جدا کنید که نوسانی ایجاد نشود و به برد آسیب وارد کند. همواره سعی کنید که از یک محافظ برق برای جلوگیری از نوسانات نا به هنگام استفاده نمایید تا برد الکترونیکی یخچال دچار مشکل نشود. در پایان باید به این نکته اشاره نماییم که زمان انجام تعمیرات برد الکترونیکی یخچال، ابتدا قطعاتی که رنگ و شکل ظاهری آن ها دچار تغییر دشه اند را تعویض و یا تعمیر نمایید.

آموزشگاه فن آموزان در دپارتمان الکترونیک خود بصورت تخصصی دوره های ویژه بازار کار از جمله دوره های آموزش تعمیرات موبایل ، آموزش تعمیرات لپ تاپ ، آموزش تعمیرات برد الکترونیکی ، آموزش plc ، آموزش برق ساختمان ، آموزش تعمیرات پکیج و بیش از هشتاد دوره آموزشی دیگر را بصورت کاملا عملی و از پایه تا پیشرفته برگزار می کند. برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

5/5 - (1 امتیاز)
نویسنده مطلب
سهراب بهرامی
سهراب بهرامی

سهراب بهرامی هستم. به مدت یازده سال با شرکت ها و نمایندگی تعمیرات لوازم خانگی برندهای مختلف همکاری داشته ام. در این سایت مطالب مرتبط با تعمیر انواع لوازم خانگی از جمله یخچال ، ظرفشویی ، لباسشویی ، مارکروفر و دیگر وسایل خرد و بزرگ را به اشتراک می گذارم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *