0 روز
0 ساعت
0 دقیقه
0 ثانیه
آموزشگاه فنی و حرفه ای فن آموزان
Search

بازار کار و درآمد سیم پیچی موتور چگونه است؟

درآمد و بازار کار سیم پیچی موتور

موتور الکتریکی نوعی ماشین الکتریکی است که انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل می کند. این موتور با جریان DC و جریان AC تغذیه می شود. اکثر موتورها بر اساس اصل برهمکنش بین جریان های الکتریکی و همچنین میدان مغناطیسی در سیم پیچی کار می کنند.

این شفت می تواند نیرویی به شکل چرخش ایجاد کند. عملکرد یک ژنراتور بسیار شبیه به موتوری است که در آن انرژی مکانیکی به انرژی الکتریکی تبدیل می شود. قطعات یک موتور الکتریکی شامل استاتور، روتور، سیم پیچ، یاتاقان و کموتاتور است. طبقه بندی یک موتور به ساختار آن، نوع منبع تغذیه، نوع سرعت خروجی و کاربرد آن بستگی دارد. در مقاله امروز در مورد اینکه سیم پیچ موتور چیست و چند نوع دارد  سپس درباره بازار کار و درآمد آن صحبت خواهیم کرد.

آموزش سیم پیچی موتور

آموزشگاه فنی حرفه ای فن آموزان دوره آموزش سیم پیچی موتور های الکتریکی را از پایه تا پیشرفته با تمرکز بر یادگیری عملی کارآموزان در کارگاههای مجهز برگزار می کند. تمامی دوره ها با 30% تخفیف و امکان تجدید رایگان دوره برگزار می شود. جهت شرکت در دوره ها و اطلاع از نحوه برگزاری با شماره 02191321001 تماس بگیرید.

فیلم معرفی بازار کار و درآمد سیم پیچی موتور

سیم پیچی موتور چیست؟

موتور الکتریکی را می توان به گونه ای تعریف کرد که در داخل موتور فقط یک سیم وجود داشته باشد که به صورت سیم پیچ نصب می شود. آهن انعطاف پذیر روکش شده معمولاً در اطراف یک هسته مغناطیسی محصور می شود تا در صورت تقویت توسط جریان، قطب های مغناطیسی تشکیل دهد. ماشین های الکتریکی برای دو پیکربندی پایه میدان مغناطیسی یعنی قطب اصلی و همچنین قطب غیر اصلی در دسترس هستند.

 سیم پیچ موتور چیست

انواع سیم پیچ موتور

انواع سیم پیچ موتور به شرح زیر است:

  • سیم پیچی استاتور
  • سیم پیچ روتور
  • سیم پیچی مجاور (Lap)
  • سیم پیچی موج

سیم پیچ موتور الکتریکی کیست؟

سیم پیچ موتورهای الکتریکی وظیفه مونتاژ و آزمایش استاتورها، آرمیچرها یا روتورهای موتور الکتریکی و ژنراتور را بر عهده دارند. آن‌ ها با استفاده از فایل ‌های دستی، فایل ‌های برق قابل حمل، و اسکراپر، شکاف ‌های آستری با عایق ورق را از شکاف ‌های هسته جدا می‌کنند و سیم ‌پیچ ‌ها را درون شکاف‌ ها قرار می ‌دهند. آن ها همچنین هسته ها را از نظر عیوب بررسی می کنند و با استفاده از چکش و دریفت لایه ها را تراز می کنند.

سیم پیچ های موتور الکتریکی معمولاً روی تجهیزات مختلفی کار می کنند، از موتورهای وسایل نقلیه الکتریکی گرفته تا ژنراتورها. وظایف آن ها شامل کار برای پیچیدن و تولید سیم پیچ ها، جایگزینی و آماده سازی اجزایی مانند هسته استاتور برای سیم پیچی است. همچنین آن ها سایر تجهیزات الکترومکانیکی و الکترومغناطیسی را نگهداری و تعمیر می کنند.

سیم پیچ های موتور الکتریکی معمولاً دارای مدرک دیپلم دبیرستان یا معادل آن هستند. اگرچه، کسب مدرک لیسانس در یک رشته مرتبط ممکن است در دراز مدت مفید باشد. انتظار می رود که آن ها تجربه فعلی در یک محیط مهندسی ساخت یا صنعت و تعمیر موتور را داشته باشند.

بازار کار سیم پیچی موتور چگونه است؟

بهتر است که پیش از شروع آموزش برای شغل سیم پیچی برق، با بازار کار این حرفه بیشتر آشنا شویم. همانطور که می دانید امروزه در اکثر موتورهای الکتریکی که در وسایل برقی استفاده می شوند، شاهد سیم پیچ های الکتریکی هستیم. از جمله این موتورها می توان به موتور لباسشویی، کولر آبی، آسانسور و … اشاره نمود. عواملی مانند حرارت و جریان می توانند باعث بروز آسیب به سیم پیچ ها شوند. در چنین موقعیتی، نیاز است که موتور الکتریکی باز شده و به بررسی سیم پیچی آن بپردازیم تا در صورتی که آسیب دیده بود، آن را تعویض نموده و یا مجددا باز پیچی کنیم.

بازار کار سیم پیچی موتور

از سوی دیگر، به این امر توجه داشته باشید که باز کردن موتورها و در پی آن چک کردن سیم پیچ ها کار به شدت تخصصی است که نیاز به مهارت دارد و کار هر شخصی نیست. به همین دلیل تعداد افرادی که واقعا در این حوزه متخصص می شوند معدود است و باعث می شود که فردی بتواند در این شغل موفق شود که متخصص باشد. با این وجود، این امر نشان می دهد که به خاطر این که تعداد افراد متخصص کم است، فرد می تواند با داشتن مهارت و کسب دانش در شغل سیم پیچی موتور درآمد بالایی را کسب کند.

درآمد شغل سیم پیچی موتور چگونه است؟

لازم به ذکر است که میزان درآمد شغل سیم پیچی موتور به عوامل بسیاری بستگی دارد. از جمله این موارد می توان به میزان مهارت فرد و دانش او، مشتری مداری، میزان تبلیغات و غیره اشاره کرد. دستمزد طلب شده برای سیم پیچی یک موتور ساده معمولا زیاد است چرا که این شغل دارای سختی های زیادی است.

اما به این نکته توجه داشته باشید که به دلیل تنوع در انواع موتورها و تقاضای زیادی که برای سیم پیچی هر نوع موتور وجود دارد، چنانچه فردی واقعا مهارت های لازم را داشته باشد، می تواند درآمد بسیار بالایی را برای خود رقم بزند.

درآمد سیم پیچی موتور

همه افراد امروزه از دستگاه های برقی زیادی به ویژه در لوازم خانگی استفاده می کنند که دارای موتور هستند و این دستگاه ها پس از مدتی امکان دارد که خراب شوند و نیاز به سیم پیچی مجدد پیدا کنند. به طور تقریبی درآمدی در حدود ماهانه 10 میلیون تومان را می توان برای شغل سیم پیچی موتور در نظر گرفت که جا دارد با افزایش مهارت های خود میزان آن را ارتقا داد.

مهارت های مورد نیاز یک سیم پیچ حرفه ای

شخص متخصص در سیم پیچی بهتر است که با مهارت هایی در زمینه سیم پیچی انواع مختلف موتورهای تک فاز و سه فاز آشنا باشد. از مهم ترین این مهارت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آشنایی با سیم پیچی موتورهای تک فاز
  • آشنایی با سیم پیچی موتورهای سه فاز
  • شناخت انواع کلاف ها، عایق ها و سیم ها
  • دانستن محاسبات مربوط به سیم پیچی
  • آگاهی از روش های عایق کاری کلاف ها
  • مهارت نقشه کشی و نقشه خوانی سیم پیچی موتورها
  • طریقه پلاک خوانی موتورهای الکتریکی
  • دانستن روش باز کردن موتورهای الکتریکی

سخن پایانی:  اگر تصمیم گرفته اید که وارد شغل سیم پیچی شوید و قصد شما این است که در این حوزه به یک فرد حرفه ای تبدیل شوید، نیاز است که به کسب مهارت های لازم بپردازید و با اصول مشتری مداری و تبلیغات آشنا شوید. بهتر است که برای شروع این شغل ابتدا در یک دوره عملی و فنی شرکت کنید تا اصول سیم پیچی را از صفر تا صد بیاموزید.

همان گونه که پیش تر به آن پرداختیم، شغل سیم پیچی موتور جزو مشاغل تخصصی و بسیار درآمدزا می باشد. اما کسانی می توانند در این حوزه به درآمدهای بالا دست یابند که دارای مهارت کافی و تخصص باشند. در نتیجه چنانچه قصد دارید وارد بازار کار شغل سیم پیچی موتور شوید بهتر است که یکی از آموزشگاه های خوب برای سیم پیچی را شناسایی کرده و در دوره های آن شرکت کنید تا مسائل عملی و تئوری را از صفر تا صد آموزش ببینید و شروع پر قدرتی را رقم بزنید.

آموزشگاه فن آموزان در دپارتمان الکترونیک خود دوره های تخصصی ویژه بازار کار از جمله دوره های آموزش برق صنعتی ، آموزش تعمیرات موبایل ، آموزش طراحی برد ، آموزش تعمیرات لپ تاپ ، آموزش برق ساختمان و بیش از هشتاد دوره آموزشی دیگر را با مجوز رسمی از سازمان فنی حرفه ای کشور و اعطای مدرک معتبر برگزار می کند. برای دریافت اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

5/5 - (1 امتیاز)
نویسنده مطلب
پرهام انتظامی
حمیدرضا هوشمند

حمیدرضا هوشمند هستم. فارغ التحصیل برق و کنترل. در حوزه برق ساختمان و صنعتی و حوزه های زیربط نظیر تابلو برق ، هوشمند سازی، سیستم های حفاظتی فعالیت دارم و در این سایت محتواهای مرتبط با این حوزه ها را به اشتراک می گذارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمامی حقوق این وبسایت متعلق به آموزشگاه فن آموزان فیدار می‌باشد. (طرف قرارداد با خانه کارگر)
بستن X
ارتباط با فن آموزان
تماس با فن آموزان تلگرام واتس آپ ایتا روبیکا بله
مارا در شبکه های اجتماعی دنبال کنین
فن آموزان در اینستاگرام کانال رسمی فن آموزان در تلگرام کانال رسمی فن آموزان در یوتیوب کانال رسمی فن آموزان در آپارات
icon-angle icon-bars icon-times