مگنت و باطری در سیستم دزد گیر اماکن
باطری های اضطراری، که ترجیحا در داخل دستگاه مرکزی قرار می گیرند، استفاده می شود. این باطری ها از نوع خشک هستند و نیاز به نگهداری ندارند، ولی باید جهت اطمینان بیشتر هر دو سال یک بار تعویض شوند. باطری به برد الکترونیکی دستگاه مرکزی اتصال می یابد و در مواقع وجود برق، ابتدا شارژ سپسی آماده نگه داشته می شود.
امروزه با پیشرفتی که در فناوری و تکنولوژی حاصل شده است ابزارها و تجهیزات مدرنی ایجاد شده اند که با استفاده از آنها در اماکن مختلف می توان امنیت آن مکان را تامین نمود. با افزایش جمعیت در شهرهای مختلف، آمار سرقت ها و جرایم مختلف رو به افزایش است و به همین دلیل باید دستگاه هایی را در محل های مختلف نصب کرد تا از بروز سرقت در این مکان ها جلوگیری شود. دوربین مدار بسته و دزدگیرهای اماکن از جمله تجهیزات امنیتی و نظارتی مهم و پر کاربرد بوده که از آنها به این منظور استفاده می گردد.
اماکن عمومی و خصوصی مختلف برای حفظ امنیت و آرامش خود از این تجهیزات بهره مند می باشد. دزدگیرهای اماکن دارای اجزا و قسمت های مختلفی می باشند که وجود آنها برای انجام کار بهینه مورد نیاز می باشد. از جمله این اجزا می توان به باطری و مگنت اشاره کرد. در این مقاله به توضیحات مفصلی در رابطه با مگنت و باطری در سیستم دزدگیر اماکن می پردازیم.
عناوین این نوشته:
دزدگیر اماکن چیست و از چه اجزایی تشکیل شده است
دزدگیر اماکن وسیله ای جهت حفاظت از ساختمان های مختلف برای جلوگیری از افراد غیر مجاز به داخل می باشد. این وسیله به گونه ای طراحی شده است که در صورت ورود غیر مجاز افراد مختلف به درون ساختمان، آژیر خطر به صدا درآمده و اطرافیان از وقوع خطر آگاه می گردند.
مدل های متنوعی از دزدگیر اماکن در بازار ایران و دنیا وجود دارد که هر یک دارای ویژگی های منحصر به فردی بوده و امکانات خاصی را در اختیار مصرف کنندگان قرار می دهند. بسیاری از این دزدگیرها به سیستم تلفن کننده مجهز بوده و در صورت وقوع سرقت، دستگاه به صورت اتوماتیک با پلیس و همچنین شماره های ذخیره شده در دزدگیر، تماس گرفته و آنها را در جریان خطر اتفاق افتاده قرار می دهد.
دزدگیرهای اماکن از اجزا و قطعات مختلفی تشکیل شده اند که در کنار یکدیگر قادر به انجام وظایف خود بوده و منجر به عملکرد نهایی دستگاه می گردند. از جمله این اجزا می توان به مواردی مانند کنترل کننده اصلی یا دستگاه دزدگیر، دستگاه تلفن کننده، سنسور درب و پنجره، سنسور های حرکتی داخلی و خارجی، دتکتورهای دود، سنسور شکست شیشه، آژیر یا بلندگو برای پخش صدا و لوازم جانبی از جمله ریموت، باطری، کاور بلندگو و … اشاره کرد. در ادامه به معرفی مگنت و باطری در سیستم دزدگیر اماکن خواهیم پرداخت اما پیش از آن نیاز است تا با نحوه عمل دزدگیر اماکن و مکانیسم آن به طور کامل آشنا گردید.
دزدگیر اماکن چگونه کار می کند
همانطور که گفته شد دزدگیرهای اماکن دارای یک سری سنسور می باشند که این سنسورها، با توجه به مکانیسم های متفاوتی که دارند حرکات مختلف را تشخیص داده و سیگنال های الکتریکی را به بخش پنل مرکزی دستگاه انتقال می دهند. در این قسمت، سیگنال های دریافتی پردازش شده و پس از آن به آژیرها و سیستم های صوتی و هشدار دهنده ارسال می گردد.
تمامی این مراحل در کسری از ثانیه اتفاق می افتد و به محض ورود افراد غیر مجاز به داخل ساختمان، تمامی هشدارها به کار افتاده و اطرافیان از خطر به وجود آمده مطلع می گردند. در برخی از موارد حساس، سنسورهایی که استفاده می شود از حساسیت زیادی برخوردار می باشند به گونه ای که حتی حرکات جانداران مختلف مانند موش و یا سوسک را نیز تشخیص می دهند. البته این سنسورها در ساختمان هایی که حساسیت زیادی دارند مورد استفاده قرار می گیرد.
مگنت دزدگیر اماکن چیست
یکی از تجهیزات جانبی دزدگیر اماکن مگنت درب و پنجره می باشد که بسیار کاربردی بوده و افراد بسیاری تمایل به استفاده از آن دارند. ورودی و خروجی های مختلف ساختمان با استفاده از مگنت قابل کنترل بوده و امنیت تا حد زیادی بالاتر می رود. بسیاری از سارقین ممکن است از پنجره های موجود در ساختمان برای وارد شدن به داخل استفاده نمایند. در صورتی که این پنجره ها مجهز به مگنت باشند به محض وارد شدن سارق به داخل، آژیرها به صدا درآمده و دزدگیر فعال می شود.
مگنت های دزدگیر اماکن به صورت سیم دار و بی سیم موجود می باشند و بسته به نوع کاربرد و بودجه ای که فرد در نظر دارد می تواند اقدام به خرید هر یک نماید. مگنت های بیسیم دارای فرکانس 315 مگاهرتز می باشند که این عدد را فرکانسی امن می دانند.
نصب مگنت های بی سیم یا وایرلس بسیار ساده بوده و نیاز به کابل کشی خاصی ندارد اما در مگنت های سیم دار نیاز است تا سیم کشی بر طبق اصول و استانداردهای لازم صورت گیرد. اما از لحاظ قیمتی مگنت های بی سیم از قیمت بالاتری برخوردار می باشند اما با این وجود استفاده از آنها نسبت به مگنت های با سیم گسترده تر می باشد.
مگنت ها دارای دو قطعه می باشند که یکی از این قطعات دارای یک آهنربا بوده و قطعه دیگر دارای برد الکترونیکی می باشد. فاصله این دو قطعه از یکدیگر چیزی در حدود 1.5 سانتی متر می باشد. با دور شدن این دو قطعه از یکدیگر سیگنال دریافتی به پنل مرکزی ارسال شده و هشدار به صدا در می آید.
باطری دزدگیر اماکن چیست
دزدگیرهای اماکن با استفاده از برق شهری کار می کنند با توجه به این که سیستم هایی ضروری می باشند در صورتی که برق شهر از کار بیفتد و قطع شود این دزدگیرها نیز از کار می افتند. به همین دلیل ضروری است که دزدگیرهای اماکن از یک باطری نیز استفاده شود تا در مواقع ضروری و قطعی برق، سارقین از فرصت سوء استفاده نکرده و وارد ساختمان نگردند.
در بسیاری از مواقع نیز سارقین به صورت عمدی برق را قطع کرده تا صدای دزدگیر قطع گردد که در این گونه مواقع اگر دزدگیر دارای باطری باشد این اتفاق نیفتاده و دستگاه همچنان فعال خواهد ماند. باطری ها در واقع باعث می شوند تا دستگاه در هنگام قطعی برق فعال نگه داشته شود و کار خود را انجام دهد.
باطری های دزدگیر در ظرفیت های متعددی موجود می باشند که بسته به مکان مورد استفاده می توان ظرفیت های مختلف را مورد استفاده قرار داد. با توجه به این که چه تعداد چشمی و سنسور و دستگاه هشدار به دزدگیر متصل می باشد باید ظرفیت باطری را انتخاب نمود.
نوعی از باطری های دزدگیر باطری های اضطراری نام دارند و آن را در داخل پنل مرکزی قرار می دهند. این نوع از باطری ها باید دو سالی یک مرتبه تعویض شده و نیاز به نگهداری خاصی هم ندارند. نحوه عمل این باطری ها به این صورت است که باطری را به برد پنل مرکزی متصل می کنند و در مواقع قطعی برق آن را فعال می نماید.
جمع بندی
دزدگیر اماکن یکی از تجهیزات امنیتی پرکاربرد در اماکن مختلف می باشد که شامل اجزای مختلفی می گردد. دزدگیرها باعث می شوند تا در صورت وقوع خطر و اتفاقاتی مانند تجاوز به حریم خصوصی و سرقت از مکان های مختلف، سیستم هشدار به صدا در آمده و ساکنین ساختمان و یا اطرافیان از خطر آگاهی پیدا کنند. در این مطلب ما به معرفی مگنت و باطری در سیستم دزدگیر اماکن پرداختیم و با نحوه عمل آنها و انواع مختلفی که دارند آشنا شدیم. در پایان نیاز است تا این نکته را ذکر نماییم که در صورتی که قصد نصب دزدگیر اماکن را دارید حتما از تخصص یک نصاب حرفه ای استفاده کرده و خودتان اقدام به انجام این کار ننمایید.
آموزشگاه فن آموزان برگزار کننده دوره های آموزشی از جمله آموزش نصب دزدگیر اماکن می باشد . برای اطلاع از نحوه برگزاری دوره ها با کارشناسان ما تماس بگیرید.
سیامک رشوند هستم فعال در حوزه نصب و تعمیر سیستم های حفاظتی و امنیتی مجتمع های مسکونی ، تجاری ،اداری و .... در این سایت در مورد نصب دوربین ها ، دزدگیرهای اماکن و منازل ، نصب اعلام حریق های متعارف و آدرس پذیر، نصب سانترال و کرکره برقی و حوزه های مرتبط دیگر مطلب می نویسم.
دیدگاهتان را بنویسید