طریقه ی نصب فلاشر کرکره برقی در مدل های فول

طریقه ی نصب فلاشر کرکره برقی در مدل های فول

یکی از انواع معروف درب ای اتوماتیک کرکره های برقی می باشند که با تعداد زیادی از آنها در سطح شهر مواجه شده اید. این نوع درب ها به صورت عمودی به سمت بالا و پایین حرکت کرده و درب را باز و بسته می کنند. نصب کرکره های برقی نیازمند مهارت بالایی در این کار بوده و باید با دقت بالا انجام گیرد. کرکره های برقی در مدل های معمولی و فول در بازار وجود  دارند. ما در اینجا به طریقه نصب فلاشر کرکره برقی در مدل های فول می پردازیم.

معرفی اجزای کرکره برقی

پیش از آن که در رابطه با طریقه نصب فلاشر کرکره برقی در مدل های فول صحبت نماییم نیاز است تا به طور مختصر با قطعات و اجزای مختلفی که در کرکره برقی به کار رفته است آشنا گردیم.

تیغه: اصلی ترین مورد در انواع کرکره های برقی تیغه آن می باشد. تیغه ها قطعاتی هستند که ما در نهایت در کرکره برقی آنها را مشاهده می کنیم. رنگ بندی های مختلفی برای تیغه ها وجود دارد و می توان آن ها را بسته به رنگ و نوع نمای ساختمان انتخاب نمود.

ریل: قراگیری تیغه ها درون ریل می باشد و وجود ریل در کرکره برقی برای حرکت روان و صحیح تیغه ها ضروری می باشد. در صورت عدم وجود ریل، تیغه ها دچار پوسیدگی شده و به سرعت خراب می شوند.

صفحه پلیت: قسمت بالایی موتور کرکره برقی از دو طرف به صفحه پلیت متصل می گردد. صفحه پلیت ها را در اطراف قوطی ها نصب می کنند و وظیفه نگهداری از اندکپ و موتور کرکره برقی را بر عهده دارند.

شفت: این قطعه به صورت یک لوله آهنی می باشد که تیغه کرکره برقی را می چرخاند. شفت های کرکره برقی از جنس آهن و فولاد بوده و قطر آنها بر اساس وزن تیغه و موتور انتخاب می گردد.

درزگیر مویی: درون مقطع ریل کرکره برقی از مویی استفاده می شود. مویی ها در مقیاس متر اندازه گیری می شوند و به صورت توپی در بازار موجود می باشند.

اندکپ و بلبرینگ: برای نصب این قطعات یک طرف آنها را به سر شفت و طرف دیگر را با استفاده از یاتاقان به صفحه پلیت متصل می کنند. می توان گفت که اندکپ بلبرینگ در واقع تکیه گاه اصلی کرکره برقی می باشد.

جاقفلی: جاقفلی ورق های آهنی می باشند که از آنها به منظور افزایش ایمنی در کرکره های برقی استفاده می شود. جا قفلی ها از لبه های سوراخ داری تشکیل شده اند که به وسیله پیچ به دیوار و لبه دیگر متصل می گردند.

چشمی: چشمی ها را به صورت جفت در ارتفاع 60 سانتی متری از سطح زمین نصب می گردند. این چشمی ها بر اساس اشعه مادون قرمز کار کرده و در مواقعی که جسمی در بین این دو چشمی که در رو به روی هم نصب شده اند، قرار گیرد ارتباط خط بین این چشمی ها قطع شده و در نتیجه فرمان باز یا بسته شدن درب صادر می شود.

برد و ریموت: کنترل کردن و مدیریت کرکره برقی بر عهده برد و ریموت دستگاه می باشد. سوکت موتور، برق و چشمی از اجزای تشکیل دهنده برد و ریموت می باشند. البته در برخی از بردها از ادیپ سوییچ نیز استفاده می شود که دارای کارایی های مختلفی می باشد.

اما یکی دیگر از اجزای تشکیل دهنده کرکره های برقی فلاشر یا چشمک زن می باشد که به معرفی آن در ادامه خواهیم پرداخت.

بیشتر بخوانید: آموزش plc ، آموزش برق ساختمان ، آموزش نصب دوربین مدار بسته

فلاشر در کرکره برقی چیست و چه نقشی دارد

یکی از قطعات نسبتا مهمی که در انواع کرکره های برقی به کار می رود فلاشر می باشد. نصب این قطعه به صورت یک آپشن اضافه می باشد و برخی افراد آن را نصب کرده و برخی دیگر از نصب کردن آن خودداری می کنند. از فلاشرها جهت اعلام هشدار باز و بسته بودن درب استفاده می شود. به این صورت که زمانی که کرکره بالا می باشد و خودرویی وارد پارکینگ می گردد یا از آن خارج می شود این فلاشر شروع به چشمک زدن کرده و باعث می شود تا افرادی که پیاده می باشند از ورود و خروج خودرو آگاهی پیدا کرده و احتیاط های لازم را نمایند. در واقع می توان فلاشر را یکی از قطعه های امنیتی در کرکره های برقی دانست.

علاوه بر آن زمانی که راننده با استفاده از ریموت دکمه باز شدن کرکره را می زند فلاشر شروع به چشمک زدن نموده و راننده متوجه می شود تا زمانی که به درب برسد، کرکره به طور کامل باز خواهد شد. در صورتی که این چراغ خاموش شود نشان دهنده این است که در باز شدن کرکره اختلالی رخ داده است و نباید با خودرو به سمت آن حرکت نمود.

فلاشرهایی که برای نصب در کرکره های برقی تولید می شوند در دو نوع 24 ولت و 220 ولت می باشند. بسته به این که موتور به کار رفته در کرکره برقی از چه نوعی باشد از فلاشرهای مختلفی استفاده می شود. در موتورهایی که توبلار می باشند نیاز است تا برای نصب فلاشر از رسیورهایی که فول هستند استفاده نمود. فلاشرهایی که در این گونه موارد به کار می رود دارای ولتاژ 220 ولت می باشد.

نحوه نصب فلاشر کرکره برقی در مدل های فول

باید توجه کرد که برای نصب فلاشرها در کرکره برقی بایستی از مدار چشمک زن استفاده شود و در صورت استفاده از لامپ، زمانی که کرکره شروع به باز شدن می نماید فلاشر فقط روشن شده و چشمک نمی زند.

فلاشر باید در مکانی نصب گردد که هنگامی که خودرو به سمت درب حرکت می کند به راحتی آن را مشاهده نماید.

در فلاشرهای کرکره برقی که دارای ولتاژ 220 ولت می باشند دو رشته سیم خارج می شود که یکی از این سیم ها مثبت و دیگری منفی می باشد.

ترمینال  Flasher یا لامپ یا light  را درون رسیور فول موتورهای توبلار پیدا نموده و دو رشته سیم را به آنها متصل کنید. نیازی نیست تا جهت های سیم فلاشر در مسیر خاصی قرار گیرند و در هر جهتی که باشند اهمیتی نداشته و فلاشر شروع به کار خواهد کرد.

روش نصب گفته شده برای موتورهای توبلار می باشد. اما در موتورهای سایدی که فاقد UPS می باشند نیز از همین روش رسیور فول موتور توبلار استفاده می گردد. اما در صورتی که موتورهای ساید دارای UPS باشند نیاز به استفاده از فلاشرهای 24 ولت می باشد. در نصب این فلاشرها جهت قرارگیری سیم های مثبت و منفی اهمیت داشته و باید از کاتالوگی که برای فلاشر موجود می باشد جهت محل قرارگیری دقیق این سیم ها استفاده نمود.

فلاشر کرکره برقی

نکاتی در رابطه با فلاشر کرکره برقی

لامپ هایی که در ساختار فلاشر به کار می روند می توانند به صورت رشته ای و LED دار باشند. هر یک از این لامپ ها دارای ویژگی های مخصوص به خود بوده اما نوع ال ای دی دار از طول عمر بالاتری برخوردار بوده و همچنین میزان نوردهی بیشتری هم خواهد داشت. به علاوه مصرف برق در لامپ های LED دار نسبت به لامپ های رشته بسیار کمتر است.

محل قرارگیری فلاشرها در کرکره برقی اهمیت زیادی داشته و باید به گونه ای نصب گردند که از نفوذ آب باران و برف به داخل آنها جلوگیری شود چرا که می تواند منجر به ایجاد اتصالی و سوختن فلاشرها گردد.

امروزه انواع مختلف فلاشر سیم دار و بی سیم در بازار به چشم می خورد که بسته به نوع استفاده می توان هر یک را در کرکره های برقی به کار برد و نصب نمود.

جمع بندی

فلاشر یکی از قطعات جانبی در کرکره های برقی می باشد که می تواند امنیت را برای خودروها و افرادی که پیاده هستند در هنگام خروج خودرو از پارکینگ فراهم نماید. انواع مختلفی از فلاشرها وجود دارند که ممکن است در موارد مختلف و بسته به نوع موتور کرکره برقی استفاده شوند. در این مقاله ما به طریقه نصب فلاشر کرکره برقی در مدل های فول پرداختیم و نکات مورد نیاز برای نصب این قطعه را به طور کامل بیان نمودیم.

نیاز است تا برای نصب کرکره برقی و قطعات مختلف مربوط به آن از کمک یک نصاب حرفه ای در این کار استفاده نمود تا درب به بهترین شکل ممکن نصب گردد و مشکلی در آینده برای آن به وجود نیاید.

آموزشگاه فن آموزان برگزار کننده دوره های آموزشی از جمله آموزش نصب کرکره برقی می باشد . برای اطلاع از نحوه برگزاری دوره ها با کارشناسان ما تماس بگیرید . برخی از سایر دورهای در حال برگزاری در فن آموزان شامل آموزش تعمیرات موبایل ، آموزش تعمیرات لوازم خانگی ، آموزش سیم پیچی موتور و … می باشد. برای مشاهده لیست تمامی دوره ها به صفحه اصلی سایت مراجعه نمایید.

 

2/5 - (1 امتیاز)
نویسنده مطلب
سیامک رشوند
سیامک رشوند

سیامک رشوند هستم فعال در حوزه نصب و تعمیر سیستم های حفاظتی و امنیتی مجتمع های مسکونی ، تجاری ،اداری و .... در این سایت در مورد نصب دوربین ها ، دزدگیرهای اماکن و منازل ، نصب اعلام حریق های متعارف و آدرس پذیر، نصب سانترال و کرکره برقی و حوزه های مرتبط دیگر مطلب می نویسم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *