چگونه وارد شغل نصب آسانسور شویم؟

چگونه وارد شغل نصب آسانسور شویم
چکیده مطلب :

در این مقاله که یک راهنما برای چگونگی ورود به شغل نصب آسانسور می باشد، حوزه های مختلف کاری مربوط به آسانسور شامل شغل نصاب آسانسور، شغل راه انداز آسانسور و شغل سرویس کار آسانسور را توضیح داده و چگونگی اخذ مدرک، استاندارد آسانسور و میزان سرمایه مورد نیاز برای راه اندازی شغل نصب آسانسور را توضیح می دهیم.

پیش ‌بینی می‌ شود که استخدام نصاب‌ ها و تعمیر کاران آسانسور از سال 2018 تا 2028 میلادی به میزان 10 درصد رشد کند که بیشتر از میانگین سایر مشاغل است. تقاضا برای استخدام افراد تکنسین ماهر راه اندازی آسانسور ارتباط تنگاتنگی با ساخت و ساز های غیر مسکونی مانند ساختمان های اداری و فروشگاه هایی که دارای آسانسور و پله برقی هستند، دارد و انتظار می رود این نوع ساخت و ساز در طول دهه آینده افزایش یابد.

علاوه بر این، نیاز به نگهداری منظم، به روز رسانی و تعمیر تجهیزات قدیمی، فراهم کردن دسترسی برای معلولان و نصب تجهیزات و کنترل های پیچیده تر، تقاضا برای نصاب ها و تعمیرکاران آسانسور را فزایش داده است. دستمزد بالای نصابان و تعمیر کاران آسانسور متقاضیان زیادی را به خود جذب خواهد کرد و جویندگان کار ممکن است با رقابت شدیدی روبرو شوند.

در این مقاله که یک راهنما برای چگونگی ورود به شغل نصب آسانسور می باشد، آموزشگاه فن آموزان حوزه های مختلف کاری مربوط به آسانسور شامل شغل نصاب آسانسور، شغل راه انداز آسانسور و شغل سرویس کار آسانسور را توضیح داده و چگونگی اخذ مدرک، استاندارد آسانسور و میزان سرمایه مورد نیاز برای راه اندازی شغل نصب آسانسور را توضیح می دهیم.

آموزشگاه فن آموزان در دوره آموزش آسانسور مهارتهای نصب ، تعمیرات و راه اندازی آسانسور را با تمرکز بر یادگیری عملی کارآموزان و تحت نظارت سازمان فنی و حرفه ای در کارگاههای مجهز برگزار می کند. باری مشاهده سرفصلها و اطلاعات کامل این دوره روی تصویر زیر کلیک نمایید:

آموزش نصب آسانسور

شغل نصاب آسانسور

امروزه استفاده از آسانسور و پله برقی در مناطق مختلف افزایش یافته است. از فرودگاه گرفته تا آسانسور های ساختمان ها و آسمان‌ خراش و حتی بالابر ها. نصاب ‌ها و تعمیرکاران آسانسور مردم را به جایی که می ‌خواهند، می رسانند. شغل نصاب آسانسور به افردی سپرده می شود که کار مکانیکی و نصب کلی آسانسور را انجام می دهند. نصب آسانسور مهم ترین و اصلی ترین حوزه کاری مربوط به آسانسور می باشد که لازم است به طور کاملا اصولی و با رعایت تمام نکات ایمنی انجام شود. چرا که نصب آسانسور مرحله اول شروع کار بوده و بقیه مراحل به نصب آسانسور وابسته است. اکثر نصاب ها و تعمیرکاران آسانسور برای پیمانکاران تجهیزات ساختمانی کار می کنند.

شغل نصاب آسانسور

نصاب های آسانسور برای تعمیرات اساسی مانند نصب کابل ها و یاتاقان ها به صورت فنی و عملی کار می کنند. وظایف یک نصاب آسانسور شامل خواندن نقشه‌ ها برای تعیین تجهیزات مورد نیاز برای کار و تعیین محل نقص در کلید ها، ترمز ها، موتور ها و سیستم‌ های کنترل است. آن ها ممکن است کابل موتور، درب آسانسور و سیستم های کنترل را نصب کنند.

نصابان آسانسور سیم کشی برق را به تابلو های کنترل و موتور های الکتریکی متصل می کنند. آن ها از تجهیزات آزمایشی برای تشخیص مشکلات و تنظیم کنترل های ایمنی، وزنه های تعادل و مکانیسم های درب استفاده می کنند. آن ها تجهیزات تازه نصب شده را آزمایش می کنند تا اطمینان حاصل شود که تمام مشخصات مطابقت دارد و آسانسور تمام مقررات ایمنی و قوانین ساختمان را رعایت می کند.

آن ها اغلب به تجهیزات حفاظتی مانند چراغ قوه، عینک ایمنی و لباس مخصوص نیاز دارند. تقریباً همه به طور تمام وقت کار می کنند، و در صورت لزوم 24 ساعت شبانه روز باید در دسترس باشند. این شغل خطرات زیادی برای خود نصاب آسانسور و افرادی که درآینده از آن استفاده خواهند کرد دارد. بنابراین، مسئولیت شغلی نصاب آسانسور بسیار سنگین بوده و افرادی برای این کار مناسب هستند که دقت و نظم کافی را در کار داشته باشند.

شغل راه انداز آسانسور

مرحله پس از نصب مکانیکی آسانسور در ساختمان و تست قطعات و تجهیزات، نوبت به راه اندازی آسانسور توسط افراد متخصص در این زمینه و آماده کردن آن برای استفاده افراد می باشد. شغل راه انداز آسانسور که حساسیت های زیادی دارد به نصب و راه اندازی تابلو برق و تجهیزات الکتریکی مربوط به آسانسور اختصاص دارد.

راه انداز آسانسور به تعیین چیدمان اجزای سیستم و انتخاب تجهیزات مورد نیاز برای نصب یا تعمیر می پردازد. وی باید با بررسی نقشه ها و تفسیر سیم کشی برق و جمع آوری اطلاعات مربوط به کابین های آسانسور، سکو، دیوار ها و در های هر کابین را نصب کند. وظیفه سیم کشی برق به تابلو های کنترل، اتصال موتور های الکتریکی و تست تجهیزات تازه نصب شده برای اطمینان از مطابقت با مشخصات دستگاه  بر عهده راه اندازآسانسور می باشد.

شغل راه انداز آسانسور

عیب یابی در ترمز ها، موتور ها، سوئیچ ها و سیستم های کنترلی واحد های آسانسور یا پله برقی را با استفاده از بالابر ها، نردبان ها و ابزارهای دستی برق به منظور دسترسی به حذف و جایگزینی قطعات معیوب جدا کنید. قطعات معیوب را تعمیر یا تعویض کنید تا آسانسور به وضعیت کاملاً عملیاتی برگردد. راه انداز آسانسور شخصی است که به سیستم الکتریکی و برقی تسلط کامل دارد. تابلو فرمان برد اصلی و مرکزی آسانسور محسوب می شود که برای توقف یا حرکت آسانسور با توجه به کد های تشخیصی کاربرد دارد. تابلو فرمان خود از قطعات ریز و درشتی مانند ریز پردازنده ها، خازن، مقاومت و غیره تشکیل شده که تنها یک فرد آشنا به مباحث الکتریکی قادر است با آن ها کار کند. راه انداز آسانسور وظیفه نصب تابلو سه فاز آسانسور را برای حفاظت از سیم کشی داخلی آسانسور در مقابل نوسان جریان الکتریکی بر عهده دارد. شستی آسانسور، سنسور های الکتریکی و انکودر از دیگر لوازم برقی موجود در ساخت و نصب آسانسور محسوب می شود که تنها راه انداز آسانسور توانایی کار با آن ها را دارد.

شغل سرویس کار آسانسور

در درجه سوم از شغل نصب آسانسور به شغل سرویس کار آسانسور می رسیم. پس از نصب آسانسور، کارگران باید به طور منظم آن را نگهداری و سرویس کنند تا آسانسور به درستی کار کند. آسانسور ها و پله برقی ها نیاز به تعمیر و نگهداری مانند روغن کاری و گریس کاری قطعات، تعویض قطعات فرسوده و تجهیزات تنظیمی از جمله سیستم های کنترل کامپیوتری دارند. این کار مستلزم توانایی عیب یابی بر اساس دانش قوی از الکترونیک، هیدرولیک و برق است. زیرا بخش بزرگی از کاره ای تعمیر و نگهداری و تعمیرات مربوط به عیب یابی الکتریکی و مکانیکی دستگاه است.

شغل سرویس کار آسانسور

انجام تعمیر و نگهداری پیشگیرانه و بازرسی آسانسورها به صورت برنامه ریزی شده برای اطمینان از رعایت مقررات ایمنی و قوانین ساختمان از وظایف مربوط به سرویس کار آسانسور می باشد. این افراد اغلب در اتاق های ماشین آلات آسانسور که در بالای راه های بالابر آسانسور قرار دارند کار می کنند. خرابی آسانسور ممکن است در هر ساعت از شبانه روز اتفاق بیفته و برای جلوگیری از وقوع حوادث خطرناک سریعا با سرویس کار آسانسور تماس گرفت. به همین دلیل ساعت مشخصی را برای این افراد نمی توان تععین کرد و حتی ممکن است لازم باشد 24 ساعته در خدمت باشند. امور مربوط به تعویض کابل ها، درب های آسانسور، بلبرینگ موتور، کار های نوسازی و انجام تغییرات عمده مانند تعویض موتور های الکتریکی، پمپ های هیدرولیک و تابلوهای کنترل توسط سرویس کار آسانسور انجام می گیرد.

الزامات تحصیلی و آموزشی نصاب آسانسور

نصابان و تعمیرکاران آسانسور لازم است که از طریق یک برنامه آموزشی عملی یا کارآموزی، مهارت های تخصصی را یاد بگیرند. در حال حاضر، برای استخدام در تمام موقعیت های شغلی مربوط به نصب، راه اندازی و سرویس آسانسور دیپلم دبیرستان یا معادل آن مورد نیاز است. برای دانش ‌آموزان دبیرستانی مفید است که در کلاس‌ های نقشه ‌کشی مکانیکی، عیب یابی سیستم های الکتریکی  شرکت کنند، به‌گونه‌ ای که سطح توانایی های خود را بالا برده و با همکاران خود رقابت بیشتری داشته باشند.

الزامات تحصیلی و آموزشی برای ورود به شغل نصب آسانسور، قبولی در آزمون های ابتدایی و توانایی خواندن و نوشتن، درک مباحث ریاضی و استعداد مکانیک می باشد. پس از این که نصابان و تعمیرکاران آسانسور به طور کامل آموزش دیدند، از آن ها انتظار می رود که در طول حرفه خود با پیشرفت های تکنولوژیکی آشنا شوند.

الزامات مهارتی و تخصصی و مدرک نصب آسانسور

در مراحل اولیه آغاز کار نصب و راه اندازی آسانسور ها باید در مورد مهارت های تخصصی تکنسین آسانسور و مدرک مورد نیاز برای آغاز کار تحقیق کنید. نصابان و تعمیرکاران آسانسور برای موفقیت نیاز به مجموعه ‌ای از مهارت ‌های خاص دارند. تحقیق در مورد مهارت های ضروری شغل نصب آسانسور به فرد کمک می کند تا بفهمد آیا این مسیر مناسبی برای آن ها می باشد یا خیر. بسیاری از کار هایی که آن ها انجام می ‌دهند را می ‌توان از طریق کارآموزی و شرکت د دوره های آموزشی حضوری و مجازی آموخت.

برخی از مهارت های مورد نیاز برای تکنسین و نصاب آسانسور عبارتند از:

  • مهارت های مکانیکی و دانش ابزار های برقی
  • مهارت های الکتریکی و دانش تخصصی سیم کشی و تست تجهیزات برقی
  • امکان تشخیص ایرادات آسانسور و تعمیر آن ها در سریع ترین زمان ممکن
  • توانایی خواندن و درک نقشه ها و نمودار ها
  • قدرت بدنی و استقامت بالا
  • مهارت تحلیل ریاضی و محاسبات نصب قطعات آسانسور

برخی از این مهارت‌ ها در کلاس‌ های هنرستان و کار و دانش تدریس می‌ شوند، اما می ‌توان آن ‌ها را از طریق دوره‌ های خود آموز یا کلاس های آموزشی با اعطای گواهینامه معتبر نیز به دست آورد. علاوه بر این، مهارت های برق و مکانیک را می توان از طریق مدرک کاردانی در مهندسی برق آموخت که می تواند آموزش پایه خوبی برای آمادگی برای آموزش های آینده باشد.

نحوه اخذ مدرک مهارتی برای شغل نصب آسانسور

پس از آشنایی با شغل نصب و تعمیر آسنسور و مهارت های مور نیاز آن، باید برای اخذ مدرک مهارتی برای این شغل اقدام فرمایید.  آموزش تکنسین آسانسور در چارچوب آموزش رسمی در دانشگاه ها وجود ندارد. در عوض آموزش نصب و سرویس آسانسور از طریق یک دوره آموزشی عملی و جامع انجام می شود، جایی که کارآموزان آموزش صفر تا صد نصب تجهیزات و راه اندازی آسانسور را به طور عملی از یک تکنسین با تجربه یاد می گیرند. دوره کارآموزی آسانسور کوتاه مدت بوده و توسط موسسات آموزشی خصوصی و دولتی زیر نظر سازمان فنی و حرفه ای برگزار می شود.

در طول دوره کارآموزی، شرکت کنندگان مهارت های نظری، مکانیکی و عملی در عملیات الکتریکی، ریاضی، فیزیک، ایمنی، خواندن نقشه و بخش های مختلف آسانسور و پله برقی را یاد خواهند گرفت. دوره های آموزشی نصب آسانسور را که با اعطای مدرک معتبر و بین المللی زیر نظر سازمان فنی و حرفه ای برگزار می شوند را انتخاب نمایید. مدرک فنی و حرفه ای نصب آسانسور معتبر ترین گواهینامه در داخل کشور بوده که مورد تایید کشور های زیر نظر سازمان جهانی کار نیز می باشد.

پس از به اتمام رسیدن موفقیت آمیز دوره، خود را برای شرکت در آزمون کتبی و عملی سازمان فنی و حرفه ای آماده کنید. ابتدا در آزمون تستی که به طور کتبی شرکت کرده و در صورت کسب حداقل نمره 50 از 100 شما می توانید در آزمون عملی نصب آسانسور شرکت نمایید. در غیر این صورت شما باید مجددا در آزمون کتبی شرکت نمایید. در مرحله بعد باید در آزمون عملی حضور پیدا کنید و پس از کسب حداقل نمره 70 از 100 موفق به دریافت این مدرک شوید. استعلام مدرک فنی و حرفه ای از سایت رسمی سازمان فنی و حرفه ای کشور امکان پذیر است.

نحوه اخذ مجوز کسب و کار و فعالیت در این شغل

برای دریافت مجوز کسب و کار نصب آسانسور و شروع فعالیت در این زمینه باید یک مدرک معتبر و اثبات کننده توانایی و مهارت های عملی را در دست داشته باشید. مدرک بین المللی و دو زبانه فنی و حرفه ای برای اخذ مجوز کسب و کار و فعالیت در شغل نصب آسانسور مورد نیاز است. پروانه کسب را می توانید با در اختیار داشتن مدرک فنی و حرفه ای کسب کرده و مرکز نصب و تعمیر آسانسور شخصی خود را راه اندازی نمایید.

آموزشگاه فن آموزان برای کمک به فرآیند راه اندازی کسب و کار دوره ای را به صورت رایگان برای کارآموزان نصب آسانسور برگزار می کند و مهارت های نحوه آغاز فعالیت کاری، عقد قرار داد کاری، کسب مجوز های لازم، نحوه ارتباط با مشتری و شیوه های تضمین شده بالا بردن درآمد را آموزش می دهد.

نحوه اخذ مجوز استاندارد آسانسور

ساختمان ها برای دریافت پایان کار ساختمان و سند ساختمان باید تمامی موارد ایمنی را رعایت کرده باشند. چون آسانسور ها مستقیما با جان ساکنان ساختمان در ارتباط است، دریافت مجوز استاندارد آسانسور لازمه بهره برداری از ساختمان می باشد. برای اخذ گواهی استاندارد آسانسور پس از اطمینان از صحت عملیات نصب و راه اندازی الکتریکی و مکانیکی آسانسور لازم است یک نسخه کپی از پشت و رو متقاضی و پروانه ساختمانی را به شرکت استاندارد برده و پس از انجام ثبت نام اینترنتی و ارسال کد رهگیری، شرکت بازرسی مشخص شده و هزینه بازرسی را پرداخت نموده و اصل فیش واریزی را برای شرکت ارسال نمایید. پس از ارسال مدارک و فرم مهندس ناظر منتظر اعلام تاریخ نوبت بازرسی بمانید. پس از حضور بازرس مربوطه و نماینده شرکت تا رسیدن به تایید نهایی، خرابی های احتمالی را بر طرف نمایید. پس از تایید نهایی یک قرار داد یکساله بین کارفرما و پیمانکار بسته می شود و برای تکمیل پرونده، یک بیمه نامه آسانسور نیز انجام می شود. در مرحله آخر هم گواهی تاییدیه استاندارد آسانسور توسط شرکت بازرسی به کارفرما تحویل داده می شود.

مجوز استاندارد آسانسور

میزان سرمایه لازم جهت ورود به بازار کار آسانسور

برای وارد شدن به بازار کار آسانسور در وهله اول باید سرمایه ای را برای یادگیری مهارت های علمی و توانایی های ضروری کسب نمایید. شرکت در دوره های نخصصی و جامع نصب آسانسور در آموزشگاه های معتبر و با سابقه بهترین راه یادگیری سرفصل های تخصصی می باشد. آموزشگاه فن آموزان دوره حضوری و صفر تا صد نصب آسانسور را با هدف اشتغال کارآموزان را با 30 درصد تخفیف در هزینه شهریه برگزار می کند.

پس از آموزش مهارت های عملی و تبدیل شدن به یک تکنسین حرفه ای در حوزه های نصب، راه اندازی و سرویس آسانسور باید به فکر خرید تجهیزات و ابزار مورد نیاز خود باشید. سعی کنید قطعات با کیفیت و با گارانتی را خریداری کنید تا بتوانید تا سال های طولانی از آن ها استفاده کنید. به علاوه با توجه به تنوع ابزار مکانیکی و الکتریکی مورد نیاز، نیازی نیست تمام قطعات و تجهیزات را خریداری نمایید. با تهیه ابزار ضروری شروع کرده و پس از بالا رفتن درآمد خود، تجهیزات خود را تکمیل نمایید و از ابزار های مدرن استفاده نمایید.

سرمایه لازم برای شغل آسانسور

سرمایه عمده شروع کار تکنسین های آسانسور به در نظر گرفتن یک مغازه یا خرید آن اختصاص دارد. کار خود را با اجاره یک مرکز برای ارائه خدمات و ارتباط با مشتری در نظر بگیرید. نیازی نیست مغازه با متراژ بالا در بهترین نقطه شهر را اجاره کنید. به طور کلی شغل نصب و تعمیر آسانسور از حرفه هایی محسوب می شود که نیازی به سرمایه بالا ندارد. می توانید با ایجاد صفحه شخصی در سایت های کاریابی مانند دیوار و شیپور و شبکه های اجتماعی مانند تلگرام و اینستاگرام توانایی های خود را به مردم معرفی کرده و هزینه اجاره مغازه را به عنوان سرمایه اصلی حذف کرده و پروژه های خود را به صورت آنلاین دریافت نمایید.

نحوه اخذ وام در صورت نداشتن سرمایه لازم

شما بر پایه مدرک نصب آسانسور فنی و حرفه ای می توانید از بانک های دولتی، وام خود اشتغالی دریافت نمایید. بانک های زیر مجموعه بانک مرکزی کشور شامل بانک کشاورزی، یانک سپه، بانک ملی و غیره آماده ارائه وام های راه اندازی شغل به افرادی است که دارای شرایط عمومی و خصوصی هستند.

در صورت نداشتن سرمایه لازم برای راه اندازی کسب و کار خود می توانید اقدام به گرفتن وام های دولتی بر مبنای مدرک فنی و حرفه ای نصب آسانسور کنید. در اولین گام گواهینامه فنی  و حرفه ای نصاب آسانسور را دریافت نموده و با دیگر مدارک مورد نیاز مانند شناسنامه، کارت ملی، کارت پایان خدمت و پروانه کسب به شعب بانک های سراسر کشور مراجعه نمایید.

مشاهده و دانلود pdf مقاله: چگونه وارد شغل نصب آسانسور شویم؟

آموزشگاه فن آموزان در دپارتمان  برق خود بیش از هشتاد دوره تخصصی را تحت نظارت سازمان فنی و حرفه ای و با اعطای مدرک معتبر برگزار می کند. برای دریافت مشاوره رایگان و جزئیات بیشتر با شماره 02191321001 تماس بگیرید.

امتیاز بدهید
نویسنده مطلب
پرهام انتظامی
حمیدرضا هوشمند

حمیدرضا هوشمند هستم. فارغ التحصیل برق و کنترل. در حوزه برق ساختمان و صنعتی و حوزه های زیربط نظیر تابلو برق ، هوشمند سازی، سیستم های حفاظتی فعالیت دارم و در این سایت محتواهای مرتبط با این حوزه ها را به اشتراک می گذارم.

دوره های فنی پردرآمد برای ورود به بازار کار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمامی حقوق این وبسایت متعلق به آموزشگاه فن آموزان فیدار می‌باشد. (طرف قرارداد با خانه کارگر)
اینستاگرام
تلگرام
یوتیوب
آپارات
بستن X
ارتباط با فن آموزان
تماس با فن آموزان تلگرام واتس آپ ایتا روبیکا بله