انواع کابل کشی دوربین مدار بسته
کابل دوربین مدار بسته یک مجموعه سیم است که به وسیله آن تصویر – صدا و همچنین ولتاژ تغذیه دوربین و لوازم جانبی دوربین فراهم می شود . اگر بخواهیم به طور کلی به این مقوله بپردازیم کابل های مورد استفاده در سیستم cctv را می توان به دو نوع کلی تقسیم نمود : کابل صدا – تصویر و کابل تغذیه. در این مقاله به انواع کابل کشی دوربین مداربسته پرداخته ایم.
سیم کشی سیستم نظارتی شامل انتخاب نوع مناسب کابل، تعیین مسیر سیم کشی و اطمینان از کیفیت اتصال ها است. سیم کشی مناسب، انتقال بدون اختلال داده ها و تأمین انرژی دوربین ها را تضمین می کند. برای دستیابی به نتیجه خوب، باید از کابل های استاندارد و مقاوم استفاده شود که بتوانند در برابر شرایط مختلف محیطی دوام بیاورند.
در هنگام سیمکشی، عواملی مانند مسافت، نوع دوربین (آنالوگ یا دیجیتال) و شرایط محیطی باید در نظر گرفته شود. همچنین رعایت اصول ایمنی در برابر آسیب های فیزیکی یا نویز الکترومغناطیسی، از اهمیت زیادی برخوردار است. در این مقاله به انواع کابل کشی دوربین مدار بسته پرداخته ایم.
اگر شما به آموزش نصب دوربین مداربسته علاقه مند هستید میتوانید در دوره آموزش نصب دوربین مداربسته که تحت نظر اساتید شناخته شده از مقدماتی تا پیشرفته و کاملاً عملی و تخصصی در آموزشگاه فن آموزان برگزار میشود شرکت کرده و مدرک فنی حرفه ای آن را دریافت کنید. جهت مشاهده جزئیات و شرایط این دوره روی تصویر بالا کلیک کنید و یا با آموزشگاه تماس حاصل فرمایید.
عناوین این نوشته:
- اهمیت کابل در دوربین مدار بسته
- بررسی انواع کابل دوربین مدار بسته
- معرفی کابل کواکسیال
- مزایای کابل های کواکسیال
- معایب کابل های کواکسیال
- کابل های آماده ی برق، تصویر و صدا
- کابل های سیامی یا Siamese Cables
- کابل های فیبر نوری
- کابل های جفت پیچ خورده
- کابل های اترنت Ethernet
- انواع کابل شبکه دوربین مداربسته
- انواع سیمکشی دوربین مدار بسته
- سیمکشی آنالوگ
- سیم کشی شبکه (IP)
- سیم کشی ترکیبی
اهمیت کابل در دوربین مدار بسته
آن روزها که پیدا کردن یک سارق یک کار دشوار و طاقت فرسا بود گذشته است. با نصب کردن سیستم های نظارتی در هر گوشه و کنار شهر، می توان به راحتی دزد را پیدا کرد و تحویل پلیس داد. فقط مهم است که اجزای دوربین از بهترین کیفیت برخوردار باشد و افراد بدانند که چگونه دوربین مناسب را انتخاب کنند.
انتخاب کابل نیز در کیفیت تصاویر ایجاد شده در سیستم های نظارتی تاثیر بسیاری داشته و در صورتی که کابل به کار رفته در دوربین، از کیفیت خوبی برخوردار نباشد، تصاویر ایجاد شده نیز از وضوح و رزولوشن کافی بهره مند نبوده و امکان آسیب دیدن این کابل ها نیز در اثر عوامل محیطی مختلف وجود خواهد داشت.
اما چه کابلی برای سیم کشی سیستم نظارتی استفاده نماییم؟ این سوالی است که برای بسیاری از کاربران دوربین ها وجود داشته و ممکن است آنها را در هنگام خرید دچار سردرگمی نماید. در ادامه تلاش می کنیم تا به پاسخ این سوال بپردازیم.
بررسی انواع کابل دوربین مدار بسته
- کابل کواکسیال
- کابل های سیامی
- کابل های فیبر نوری
- کابل های جفت پیچ خورده
- کابل های اترنت Ethernet
معرفی کابل کواکسیال
کابل کواکسیکال از سال 1936 برای انتقال اخبار و اطلاعات در دنیا به کار گرفته شده اند. ساده ترین نوع کابل کواکسیال دارای یک هسته ی مسی است. این هسته به صورت مفتول یا به صورت چند سیم نازک به هم تابیده هستند.
یک لایه عایق هسته ی مفتولی را که اغلب از جنس مس است، از حصیر فلزی جدا می کند. این هسته با یک ماده ی پلاستیکی که آن را فراگرفته عایق شده، دور آن یک حصیر فلزی و (یا شیلد) وجود دارد. این مجموعه را یک روکش پلاستیکی پوشانده است. به حصیر فلزی و قسمت عایقی که هسته را فراگرفته است، پوسته ی دولایه گفته می شود. این حصیر فلزی مانند اتصال زمین عمل می کند و از تداخل (خط رو خط افتادن) و نویز جلوگیری می کند. هسته ی کابل کواکسیال، سیگنال های الکترونیکی را که در واقع همان داده های تصاویر هستند، از خود عبور می دهد. در محیط هایی که دارای تداخل و نویز بالاتری هستند، از کابل هایی با پوسته ی چهارلایه استفاده می شود. این نوع کابل ها دارای دو لایه ماده ی عایق و دو لایه حصیر فلزی هستند.
کابل های کواکسیال علاوه بر این که دارای مشخصه های فیزیکی متفاوتی هستند، از نظر مشخصات الکتریکی (امپدانس) نیز با هم فرق دارند. مثلاً کابل هم محور تلویزیون دارای امپدانس مشخصه ی 75 اهم است و حال آن که کابل های کواکسیال شبکه های کامپیوتری امپدانس 50 اهم دارند.
مزایای کابل های کواکسیال
- پهنای باند نسبتاً وسیع مورد نیاز اکثر سرویس های مخابراتی و انتقال مناسب تصویر
- ظرفیت بالای انتقال، حداکثر پهنای باند 300 مگاهرتز
- دوام و پایداری خوب
- پایین بودن مخارج نگهداری
- قابل استفاده در سیستم های آنالوگ و دیجیتال
معایب کابل های کواکسیال
- نصب مشکل تر و مخارج بالاتر نسبت به کابل های دیگر
- افت سیگنال در فواصل زیاد
- نیاز به استفاده از عناصر خاص برای انشعابات
کابل های آماده ی برق، تصویر و صدا
در اندازه های پنج، 10، 15، 20، 30، 40 و 50 متری در بازار وجود دارد و نیازی به نصب رابط برای سیگنال، صدا و تصویر نبوده و با یک کابل هر دو سیگنال صدا و تصویر است و همچنین توان الکتریکی منتقل می شود. فیش زرد برای تصویر، فیش سفید برای صدا و فیش قرمز برای آداپتور است.
کابل های سیامی یا Siamese Cables
کابل های Siamese آن دسته از کابل هایی هستند که سیم های برق خاصی به آنها متصل شده است. اگرچه رسیدگی به آنها کاملاً پیچیده در نظر گرفته شده، اما انتقال همزمان داده ها و توان را به دوربین های امنیتی ارائه می دهند.
کابل های Siamese از کابل های RG59 و 18/2 ساخته شده است که اولی برای کیفیت انتقال ویدیو و دومی برای برق رسانی به دوربین ها به کار رفته است. به عبارت دیگر، از آنجا که RG59 یک کابل کواکسیال است، به اجرای فیلم در دوربین امنیتی کمک می کند، در حالی که کابل 18/2 به تامین برق AC / DC دوربین کمک می نماید.
کابل های فیبر نوری
این کابل ها گران ترین گزینه در میان کابل های سیستم نظارتی محسوب می شوند؛ نصب آن باعث صرف وقت و نیروی انسانی زیادی می شود در حالی که فرکانس و سیگنال با کیفیت بهتری را ارائه می دهند. با این حال، انتقال داده ها و سیگنال ها در کابل های فیبر نوری آنقدر زیاد است که از منفی آن بیشتر است.
شاید آنچه این کابل ها را از بقیه متمایز می کند این واقعیت است که آنها از لوله های شیشه ای همراه با عایق پلاستیک تشکیل شده اند. کابل های فیبر نوری برای تنظیمات حرفه ای ترجیح داده می شود زیرا برای خانه های مسکونی و مکان های دیگر بسیار گران قیمت است.
کابل های جفت پیچ خورده
کابل های جفت پیچ خورده از دو سیم مسی عایق پیچ خورده به دور یکدیگر تشکیل شده است، که برای اهداف صوتی مورد استفاده قرار می گیرد. با در نظر گرفتن طول کوتاه این کابل ها، نصب کابل های جفت پیچ خورده راحت تر بوده اما معایبی را نیز به همراه داشته است. تداخل سیگنال در این کابل ها ممکن است به طور مکرر اتفاق بیفتد و به اندازه ای که انتظار می رود با دوام نباشد.
کابل های اترنت Ethernet
اترنت یک فناوری سنتی برای اتصال شبکه های محلی سیمی ( LAN ) است که به دستگاه ها این امکان را می دهد از طریق پروتکل با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. استفاده از این نوع کابل ها در دوربین های تحت شبکه رایج بوده و نصاب های سیستم های نظارتی این کابل ها را برای اتصال به اینترنت مورد استفاده قرار می دهند.
انواع کابل شبکه دوربین مداربسته
نوع کابل انتخاب شده برای یک شبکه به عوامل متفاوتی نظیر توپولوژی شبکه، پروتکل و اندازه شبکه بستگی خواهد داشت. آگاهی از مشخصه ها و ویژگی های متفاوت هر یک از کابل ها و تأثیر هر یک از آنها بر سایر ویژگی های شبکه، به منظور طراحی و پیاده سازی یک شبکه لازم است.
متداول ترین نوع کابل مورد استفاده در انتقال اطلاعات شبکه کابل های به هم تابیده هستند. با توجه به نوع (CAT5 یا CAT6) و همچنین استاندارد کابل (UTP, STP, FSTP)، کابل ها دارای سرعت ارسال اطلاعات متفاوتی هستند که این سرعت حداقل 100 مگابیت برثانیه است که با توجه به این پهنای باند، می توان سیستم های نظارتی را بر روی شبکه به طور هم زمان به کار گرفت. در شرایطی که از این بستر به طور هم زمان جهت شبکه اطلاعات و یا سایر سرویس های دیگر شبکه مثل VOIP نیز استفاده شود، باید سوئیچ های مدیریتی پهنای باند آن را کنترل کنند.
انواع سیمکشی دوربین مدار بسته
- سیمکشی آنالوگ
- سیمکشی شبکه (IP)
- سیمکشی ترکیبی
- سیمکشی فیبر نوری
سیمکشی آنالوگ
در سیم کشی آنالوگ از کابل های کواکسیال (مانند RG59) برای انتقال سیگنال تصویر استفاده می شود که به دلیل قیمت پایین و نصب آسان، یکی از گزینه های محبوب در پروژه های کوچک و متوسط هستند. اما در فواصل طولانی، کیفیت سیگنال ممکن است کاهش یابد و استفاده از تقویت کننده یا کابل باکیفیت بالاتر ضروری است.
سیم کشی شبکه (IP)
برای سیستم های تحت شبکه، از کابل های شبکه (مانند CAT5e یا CAT6) استفاده می شود. این نوع سیم کشی علاوه بر انتقال داده های تصویری، امکان تأمین انرژی دوربین از طریق PoE (Power over Ethernet) )را نیز فراهم می کند. سیم کشی شبکه به دلیل انعطاف پذیری بالا و کیفیت برتر انتقال داده، برای پروژه های بزرگ و حرفه ای ترجیح داده می شود.
سیم کشی ترکیبی
کابل های ترکیبی برای نصب سریع و اقتصادی در پروژه های کوچک و متوسط مناسب هستند. کابل های ترکیبی نیاز به استفاده از سیم کشی جداگانه برای برق رسانی را از بین می برند و باعث کاهش پیچیدگی نصب می شوند.
جهت دریافت مشاوره رایگان شماره موبایل خود را وارد کنید. فیلد های "*" اجباری هستند
مطلبی که خواندید حاصل تلاش تیم تحریریه دپارتمان برق آموزشگاه فن آموزان بود که شامل دوره های آموزش تعمیرات دوربین مداربسته، آموزش نصب دزدگیر اماکن و … است.
سیامک رشوند هستم فعال در حوزه نصب و تعمیر سیستم های حفاظتی و امنیتی مجتمع های مسکونی ، تجاری ،اداری و .... در این سایت در مورد نصب دوربین ها ، دزدگیرهای اماکن و منازل ، نصب اعلام حریق های متعارف و آدرس پذیر، نصب سانترال و کرکره برقی و حوزه های مرتبط دیگر مطلب می نویسم.