آموزش زدن سوکت شبکه در دوربین مدار بسته

آموزش زدن سوکت شبکه در دوربین مدار بسته

یک نصاب دوربین مدار بسته حتما باید در طول یادگیری‌اش، آموزش زدن سوکت شبکه در دوربین مدار بسته را به وی آموخته باشند. یک نصاب دوربین مدار بسته علاوه بر این که باید با تمام ابزار‌های کار و تمام قسمت‌های دوربین آشنا باشد، باید بتواند در هنگام نصب به دقت و ریز‌به‌ریز تمامی مراحل نصب را به درستی انجام دهد. ما در این مقاله در ابتدا ساخت یک کابل شبکه را بریتان توضیح می‌دهیم سپس به آموزش زدن سوکت شبکه در دوربین مدار بسته می‌پردازیم. با ما همراه باشید اطلاعات مفیدی را در این مقاله برایتان گرد آورده‌ایم.

چگونه یک کابل شبکه به طول دلخواه برای زدن سوکت شبکه در دوربین مدار بسته بسازیم

شما می‌توانید به اندازه‌ی دلخواهتان یک کابل شبکه مناسب را بسازید، که در ذیل مراحل ساخت را یک‌به‌یک برایتان شرح می دهیم:در ابتدای کار به یک سری تجهیزات و ابزار خاصی برای انجام این کار نیازمند‌ید، این ابزار و تجهیزات عبارت‌اند از:

ابتدا باید بدانید که کنگوری دلخواه و متراژ موردنظرتان چقدر است. سپس به همان اندازه طول کابل‌تان را انتخاب کنید. (cat و سری‌های مختلفی برای زدن سوکت شبکه در دوربین مدار بسته وجود دارد)، همچنین شما می‌توانید در ساخت یک کابل از کابل‌های cat6 و یا cat5 استفاده کنید. که در بخش بعدی خواهیم گفت که کدام کابل کت مناسب‌تر است.

همچنین نیاز به دو عدد سوکت هم دارید.ابزاری که مورد نیاز شماست تنها یک آچار شبکه 8 پورت و یک سیم‌چین می‌باشد.در کل شما می‌توانید کابل‌های شبکه را به دو روش سوکت‌زنی کنید، روش اول مستقیم و یا به روش دوم یعنی متقاطع (کراس). در ادامه هر دو روش را به طور خلاصه توضیح می‌دهیم:

روش اول، زدن کابل شبکه به صورت مستقیم: رشته زوج‌های کابل شبکه باید به گونه‌ای در هر دو سمت کابل قرار بگیرند که رنگ‌بندی آن‌ها زمانی که در سوکت کنار یکدگیر قرار می‌گیرند، همانند هم باشد. به طور واضح‌تر باید بگوییم، در واقع همان‌طور که در یک سر کابل ترتیب رنگ‌ها به درستی رعایت شده است، در طرف دیگر کابل هم همان‌طور باشد. شبکه‌ آماده را برای  کابل‌های پچ کورد استفاده می‌کنند و از همین نوع در دوربین مدار بسته نیز استفاده می‌گردد.

روش دوم، متقاطع (کراس): برای آن که دو کامپیوتر را بدون دخالت سوییچ و یا هاب به طور مستقیم شبکه کنیم، از این نوع کابل استفاده می‌گردد.

در قسمت بخش کابل‌های شبکه cat5 و cat6 را مورد بررسی قرار داده و تفاوت آن دو را با یکدیگر برایتان توضیح می‌دهیم.

نصب سوکت شبکه دوربین مدار بسته و نصب آن

فرق cat6 و cat5 و تفاوت کاربرد آن‌ها در زدن سوکت شبکه در دوربین مدار بسته چیست

آیا می‌دانید که فرق اصلی کابل‌های شبکه cat6 و cat5 در چه چیزی است؟آیا می‌دانید کدام یک برای زدن سوکت شبکه در دوربین مدار بسته مناسب‌تر است؟البته باید بدانید که برای نصب دوربین مدار بسته تحت شبکه از کابل‌های دیگر که در بازار موجود‌اند نیز می‌توان استفاده نمود. در ادامه انواع کابل شبکه را نام برده و سپس به ادامه توضیحات اصلی خود‌مان می‌پردازیم.

انواع کابل‌های شبکه عبارت‌اند از:

چهار زوج سیم به هم تابیده شده و بدون زره UTP

چهار زوج سیم به هم تابیده شده و فویل‌دار SFTP

چهر زوج سیم به هم تابیده شده و شیلد‌دار STP

در میان کابل‌ها، چهار زوج به هم تابیده شده و بدون زره UTP نسبت به دو دسته دیگر بسیار ارزان قیمت‌تر بوده و استفاده از آن‌ها رایج‌تر می‌باشد، که این مدل از کابل‌ها با پهنای باند‌های مختلفی و در قسمت‌های متفاوتی توسط تولید‌کنندگان تولید و به بازار عرضه می‌گردد. از انواع آن‌ا می‌توان به کت‌های زیر اشاره کرد:

کابل‌های کت یک، کابل‌های کت دو، کابل‌های کت سه، کابل‌های کت چهار، کابل‌های کت پنج، کابل‌های کت شش، کابل های کت 7. در ادامه کابل‌های کت پنج و کت شش را که مورد بحث ما هستند، مورد بررسی قرار می‌دهیم. و پس از آن آموزش زدن سوکت شبکه در دوربین مدار بسته را توضیح می‌دهیم.

کابل های کت پنج و کت شش چیست

کابل کت پنج: پهنای باند کابل کت پنج 100 مگا هرتز می‌باشد و نهایت نرخی که در کت پنج ارسال می‌شود 100MBPS می‌باشد (که این نرخ تنها برای یک سیم محاسبه شده است)، و استاندارد شده برای استفاده در اترنت سریع می‌باشند. زمانی که این کابل ارتقا پیدا کرد، به آن نام کت پنج را اختصاص دادند که در اترنت گیگا بیت این کت کاربرد بسیاری دارد.

کابل کت شش: پهنای باند کت شش نیز 250 مگا هرتز می‌باشد و برای این طراحی و تولید شده‌اند که در اترنت گیگا بیتی از آن‌ها استفاده شود. این نوع کابل نیز زمانی که طراحی آن ارتقا پیدا کرد به کت شش معروف شد. در این نوع از کابل‌های شبکه، فویلی بی هر دو زوج سیم قرار داده شده است و به این لیل است که روند نویز‌گیری بتواند به خوبی انجام شود. قطر کابل در کت شش نسبت به کت پنج افزایش داشته است که نتیجه این کار کاهش بسیار زیاد ولتاژ کت شش نسبت به کت پنج بوده است.

پهنای باند کت شش و کت پنج ثابت می‌باشد اما این دو دارای تفاوت‌هایی نیز می‌باشند. مثلا در پارامتر‌های مخابراتی انتقال کت پنج و کت شش دارای تفاوت‌اند، اما باید بدانید که در میزان کاهش سیگنال و پهنای باند با یکدیگر تفاوت خاصی ندارند. برتری کت‌های شش نسبت به کت پنج در این است که کت‌های شش در مسیر‌های طولانی‌تر کاربرد‌شان بهتر است.

در ادامه مقاله به شرح تفاوت‌ها و شباهت‌های کت پنج و کت شش و همچنین نحوه زدن سوکت شبکه در دوربین مدار بسته می‌پردازیم.

شباهت ها و تفاوت های CAT5 و CAT6 در زدن سوکت شبکه در دوربین مدار بسته چیست

شرکت‌های تولید کابل‌های کت شش و کت پنج، باید کابل کت شش را طوری طراحی و تولید کنند که قسمت های مختلف کت شش این توانایی را داشته باشند که با یکدیگر کار کنند، همچنین باید در ساخت مدل‌های جدید آن دقت شود که بتوانند با استاندارد‌های قبلی خود‌شان همسان باشند. در واقع منظور این است که قسمت‌های مختلف کت شش و همچنین قسمت‌های مختلف کت پنج را بتوان در یک شبکه در کنار یکدیگر قرار داده و از آن‌ها استفاده کرد و یا برای راحتی کار اجزاء کت پنج را کنار گذاشته و اجزاء کت شش را جایگزین آن کنند.

زمانی که مقاومت دچار تغییر می‌شود، کت شش درصد خطای کمتری را نشان می دهد، تغییرات مقاومت یا همان افت بازگشتی را با RETURN LOSS  نشان می‌دهند، هر چه این مقدار بیشتر باشد مقدار انعکاس سیگنال و انعکاسی که مجدد سیگنال دارددر تجهیزات برق هوشمند و یا شبکه کامپیوتری کمتر می‌شود. نتیجه می‌گیریم که خطای بیتی برای اترنت سریع در شبکه کمتر است و معمولا گیگا بایت اترنت 1000 BASETاندازه‌گیری می‌شود.

نصب سوکت شبکه

چند تفاوت دیگر که باید برای زدن سوکت شبکه بدانید

می‌دانید که هرچه خطای بیتی زیاد شود، جدا از ابزار‌های شبکه‌ای که به چه قیمتی خریداری کرده‌اید، شبکه شما در یک روند بی‌انتهای کشف خطا و همین موضوع باعث می‌شود که سرعت کاهش شدیدی داشته و کارایی شبکه افت زیادی خواهد داشت.

تفاوت دیگری که بین کت پنج و کت شش وجود دارد این است که کت شش می‌توانند با فرکانسی تا 250 مگا هرتز نیز کار کنند در صورتی که حداکثر مقدار استاندارد برای کت پنج 100 مگا هرتز می‌باشد. از تفاوت‌های دیگر می‌توان به پهنای باند و محدوده فرکانسی اشاره کرد، البته همان‌طور که می دانید محدوده فرکانسی همان پهنای باند می‌باشد البته در زمانی که PSACR مثبت باشد.

پهنای باند کت شش 200 مگا هرتز می‌باشد و می‌تواند مسافتی را تا حدود 100 متر و در دمای 20 درجه سانتی‌گراد پشتیبانی کند اما در کت پنج این گونه نیست و مقدار استاندارد برای آن 100 مگا هرتز بوده، به طور خلاصه می‌شود حدود نصف کت شش. اکنون آموزش زدن سوکت شبکه در دوربین مدار بسته را به طور کامل و جامع توضیح می‌دهیم.

آموزش زدن سوکت شبکه در دوربین مدار بسته

در ابتدا باید از میان انواع کابل‌ها یکی از آن‌ها را برای زدن سوکت شبکه در دوربین مدار بسته انتخاب کنید. اکنون مراحل کار را برایتان در زیر شرح می‌دهیم:

در گام اول کابل شبکه مورد نظر خود را در حدود 2.5 سانتی‌متر لخت کنید، برای انجام این کار از کاتر و یا سیم لخت کن جهت لخت کردن سیم‌ها استفاده کنید.

در گام دوم سیم‌هایی که در کابل کاملا در کنار هم قرار گرفته‌اند را با دقت از یکدیگر جدا کنید، و با توجه به رنگ هر کدام آن‌ها را زوج کنید. به طور مثال کابل نارنجی و سفید را باید کنار هم قرار دهید.

همان‌طور که می‌دانید ما دو نوع اتصال داریم، یکی استریپ و دیگری کراس. اکنون سیم‌ها را با توجه به نوع اتصالی که می‌خواهید، در دستان خود مرتب کنید. برای هر اتصال ترتیب رنگ سیم‌ها فرق می‌کند، به این موضوع توجه کنید.

حال که با توجه به اتصال سیم‌ها، بر‌اساس رنگ آن‌ها را مرتب کردید، با یک قیچی سر سیم‌ها با دقت و صاف ببرید. توجه داشته باشید که خیلی زیاد سیم‌ها را لخت نکنید. زیرا باعث می‌شود کابل به درستی با سوکت اتصال پیدا نکند.

پس از آن که سیم‌ها را با قیچی بریدید، آن‌ها را داخل سوکت قرار دهید. حواستان باشد که سیم‌ها تا ته سوکت بروند زیرا عایق باید به طور کامل به داخل سوکت برود.

و در نهایت با دستگاه پرس، سوکت را پرس کنید. حواستان باشد که از اتصال سر سوکت با سیم‌ها کاملا مطمئن شوید.

کلام آخر

اکنون که با انواع کابل‌ها و بهترین نوع کت در زدن سوکت شبکه در دوربین مدار بسته آشنا شده‌اید، می‌توانید به راحتی و تنها با استفاده از چند ابزار ساده این کار را انجام دهید. البته دقت داشته باشید که در هنگام انجام این کار باید صبر و حوصله و دقت زیادی را به خرج دهید.

آموزشگاه فن آموزان برگزار کننده دوره های آموزشی از جمله دوره آموزش نصب دوربین مدار بسته می باشد .برای اطلاع از نحوه برگزاری دوره ها با کارشناسان ما تماس بگیرید .

امتیاز بدهید
نویسنده مطلب
سیامک رشوند
سیامک رشوند

سیامک رشوند هستم فعال در حوزه نصب و تعمیر سیستم های حفاظتی و امنیتی مجتمع های مسکونی ، تجاری ،اداری و .... در این سایت در مورد نصب دوربین ها ، دزدگیرهای اماکن و منازل ، نصب اعلام حریق های متعارف و آدرس پذیر، نصب سانترال و کرکره برقی و حوزه های مرتبط دیگر مطلب می نویسم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *