0 روز
0 ساعت
0 دقیقه
0 ثانیه

تفاوت SMD و DIP

تفاوت SMD و DIP

در سال های اخیر، علم الکترونیک سرعت رشد بالایی داشته است. مهندسین و کارشناسان این رشته معتقدند، با پیشرفت الکترونیک، قطعات به کار برده شده در طراحی ها، از نوع SMD و حتی ریزتر از آن ها می باشد. به صورت کلی قطعات الکترونیکی از لحاظ شکل ظاهری به دو دسته DIP و SMD تقسیم می شوند. هدف از این مقاله، معرفی فناوری های DIP و SMD، همچنین بیان برخی مزایا و معایب هر کدام از این دو دسته و نیز تفاوت SMD و DIP  است.

آموزش تعمیرات برد الکترونیکی

فناوری DIP چیست؟

DIP یا Dual in-line به معنی بسته دو خطی ، یک بسته الکترونیکی است که دارای یک محفظه مستطیل شکل و دو ردیف موازی پایه اتصال الکتریکی است. بسته از طریق سوراخ ها به یک صفحه مدار چاپی (PCB) نصب می شود یا در یک سوکت قرار می گیرد. صفحات DIP دارای یک LED جداگانه برای هر سه رنگ اصلی: قرمز ، سبز و آبی هستند. امروزه تقریباً در هر پروژه نوری مربوط به فناوری مورد استفاده قرار می گیرند و بیشتر توسط دو پایه ای که از پایین LED گسترش می یابند ، شناخته می شوند.

معمولاً از DIP برای مدارهای مجتمع (IC) استفاده می شود. سایر دستگاه های موجود در بسته های DIP شامل شبکه های مقاومت ، سوئیچ های DIP ، نمایشگرهای تقسیم شده و بارگراف LED و رله های الکترومکانیکی هستند. شاخه های اتصال DIP برای کابل های روبان در رایانه ها و سایر تجهیزات الکترونیکی رایج است.

dip چیست

برای دستگاه های قابل برنامه ریزی مانند EPROMs و GALs ، DIP ها به دلیل کنترل آسان با مدارهای برنامه نویسی خارجی (برای مثال دستگاه های DIP را می توان به راحتی در یک سوکت در دستگاه برنامه نویسی متصل کرد) سالها محبوب باقی ماند.

با این حال، با برنامه نویسی درون سیستمی(ISP)، تکنولوژی پیشرفت کرده است، و به دنبال آن، این مزیت DIP ها نیز رفته رفته ، اهمیت خود را از دست داد. در طی دهه 1990 ، دستگاه هایی با کمتر از 20 لید علاوه بر قالب های جدید ، در قالب DIP نیز تولید می شدند. از حدود سال2000 ، دستگاههای جدید اغلب در قالب DIP در دسترس نیستند.

پیشنهاد ویژه: دوره های آموزش تعمیرات برد الکترونیکی و آموزش طراحی برد الکترونیکی پیشرفته و تخصصی با 30%تخفیف در اموزشگاه فن اموزان. جهت مشاوره رایگان و اطلاعات بیشتر با شماره 02191321001 تماس بگیرید.

فناوری SMD چیست؟

SMD یا Surface Mounted Devices به معنی دستگاه های نصب شده روی سطح است. فناوری Surface-Mount (SMT) روشی برای تولید مدارهای الکترونیکی است که در آن اجزای مستقیماً روی سطح صفحه مدار چاپی (PCB) قرار می گیرند یا نصب می شوند. دستگاه الکترونیکی ساخته شده را دستگاه نصب سطح (SMD) می گویند.

SMD به دلیل کوچک شدن دستگاه ها و نیاز به داشتن این نوع LED در فناوری کوچکتر ، ایجاد شد. بنابراین با این گفته ، استفاده از SMD به سرعت در دهه اول قرن 21 افزایش یافته است.

صفحه نمایش DIP LED در مقایسه ای با فناوری جدید SMD ، یکی از قدیمی ترین طرح های LED است. البته یکی از با دوام ترین و پایدارترین راه حل ها برای نمایش LED در فضای باز نیز است. نمایشگر SMD در سال های اخیر، یک فناوری جدید محسوب می شود و به دلیل کیفیت تصویر بهتر و وضوح بالاتر ، اکنون محبوبیت بیشتری پیدا کرده است.

طبقه بندی SDM

با توجه به عملکرد قطعه SMD ، می توان آنها را به صورت زیر طبقه بندی کرد ، حروف داخل براکت نشان دهنده شناسایی آنها در PCB است.

 اجزای برد smd

  • تراشه مقاومت (R)

به طور کلی ، سه رقم بر روی بدنه یک تراشه مقاومت ، مقدار مقاومت آن را نشان می دهد. رقم اول و دوم آن رقم قابل توجهی است و رقم سوم نشان دهنده مضرب 10 است ، مانند “103” “10KΩ” را نشان می دهد ، “472” ” 4700Ω” است. به عنوان مثال حرف “R” به معنای یک اعشار است ، “15R” به معنی “0.15Ω” است.

  • مقاومت در برابر شبکه (RA / RN)

یک پکیج شامل چند مقاومت با پارامترهای یکسان است. مقاومت های شبکه به طور کلی در مدارهای دیجیتال اعمال می شوند. روش شناسایی این مقاومت ، مشابه روش تراشه مقاومت است.

  • خازن (C)

بیشترین مورد استفاده MLCC (خازن های سرامیکی چند لایه) است ، MLCC با توجه به مواد به COG (NPO), X7R, Y5V تقسیم می شود که COG (NPO) پایدارترین است. خازن های تانتالوم و خازن های آلومینیومی دو خازن ویژه دیگری هستند که مورد استفاده قرار می گیرند ، به قطبیت آن ها باید توجه کرد.

  • دیود (D)

کامپوننت های با کاربرد گسترده SMD. به طور کلی ، بر روی بدنه دیود ، حلقه رنگ جهت منفی آن را مشخص می کند.

  • LED ها (LED)

LED ها به LED های معمولی و LED های با روشنایی بالا تقسیم می شوند ، دارای رنگ های سفید ، قرمز ، زرد ، آبی و غیره هستند. تعیین قطبیت LED ها باید بر اساس یک دستورالعمل خاص برای تولید محصول باشد.

  • ترانزیستور (Q)

ساختارهای معمولی NPN و PNP هستند ، از جمله Triode ، BJT ، FET ، MOSFET و موارد دیگر. پرکاربردترین بسته ها در اجزای SOT-23 و SOT-223 (بزرگتر) هستند.

  • IC (U)

یعنی مدارهای مجتمع ، مهمترین کامپوننت عملکردی محصولات الکترونیکی.

مزایای DIP و معایب SMD

  1. در DIP، هر پیکسل از سه لامپ LED مستقل با رنگ (RGB) ساخته شده است. هر لامپ دو پایه بلند دارد. پایه های بلند به پد PCB وارد می شوند ، بنابراین پس از لحیم کاری از سوراخ ، به ندرت مشکل لحیم کاری سرد وجود دارد. صفحه نمایش SMD LED دارای پاهای کوتاه است و لامپ led بر روی صفحه PCB نصب شده است که حل مشکل در لحیم کاری سرد نسبت به DIP آسان تر است.
  2. پایه های بلند باعث می شوند لامپ های هدایت شده عملکرد بهتری در اتلاف حرارت داشته باشند. اتلاف بهتر گرما به معنی طول عمر برای نمایشگرهای led است. بنابراین LED های DIP در طولانی مدت، دوام بیشتری نسبت به LED های SMD دارند.
  3. اندازه لامپ LED DIP بزرگ است و به صفحه نمایش های LED اجازه می دهد تا روشنایی بیشتری داشته باشند. معمولاً نمایشگرهای LED DIP با روشنایی طبیعی می توانند به nits 7،500 برسند در حالی که روشنایی بالا می تواند به بیش از nits 10،000 برسد. به طور معمول برای صفحه نمایش LED SMD در فضای باز که روشنایی حدود 6000nits است.
  4. صفحه های DIP LED برق کمتری در مقایسه با نوع مشابه SMD ، مصرف می کنند. معمولاً میزان برق مصرفی نمایشگرهای DIP LED ، یک سوم نمایشگر های SMD است.

تفاوت قطعات الکترونیکی smd و dip

مزایای SMD و معایب DIP

  1.  به خاطر بزرگ بودن لامپ ال ای دی DIP و اینکه هر پیکسل آن از 3 لامپ تشکیل شده است ، فضایی وجود ندارد که نمایشگر ال ای دی DIP بتواند پیکسل های کوچکتر از 10 میلی متر را داشته باشد. در حال حاضر برای نمایشگرهای DIP LED فقط پیکسل p10mm, p12mm, p16mm و p20mm در دسترس است. اما LED های SMD کوچک هستند و می توان آنها را نزدیک به هم قرار داد. هر چقدر ال ای دی ها نزدیک به هم نصب شوند ، وضوح بالاتری را نتیجه می دهند. ارتفاع پیکسل های نمایشگر SMD از 0.9-10 میلی متر ساخته می شوند.
  2. زاویه دید صفحه نمایش DIP در مقایسه با نمایشگر SMD، کوچکتر است. آن ها تنها از H120 درجه و V60 درجه پشتیبانی می کنند. نمایشگر SMD زاویه دید گسترده ای دارد که می تواند به H160 درجه و V160 درجه برسد. بنابراین اگر نیاز به زاویه دید زیاد دارید ، صفحه های SMD LED گزینه خوبی خواهند بود.
  3. راندمان تولید و هزینه های ساخت در مورد DIP ها بیشتر است ، زیرا برای هر پیکسل 3 لامپ وجود دارد ، قرار دادن یک پیکسل بر روی PCB برای ماژول DIP حداقل 3 برابر کندتر از کار با یک SMD است. همچنین بسیاری از ماشین های پیشرفته SMT جدید هستند که می توانند روند نصب SMD را بسیار سریعتر از DIP ادامه دهند. این یکی از مهم ترین دلایلی است که هم اکنون تولید کنندگان ، نمایشگرهای DIP LED را بسیار کمتر تولید می کنند.
  4. به طور کلی قیمت نمایشگر DIP بیشتر از SMD است ، البته بر اساس مشخصات یکسان و ارتفاع پیکسل های آن ها.

به طور کلی هر دو دارای مزایا و معایبی هستند. اگر پروژه نصب ثابت در فضای باز شما به روشنایی بالا و کاربرد دوام بیشتری نیاز دارد ، می توانید نمایشگرهای DIP را انتخاب کنید. اگر به وضوح بالاتر و زاویه دید گسترده تری نیاز دارید ، SMD گزینه خوبی است. برای کاربردهای داخلی ، فاصله دید کمتر است و معمولاً ما به دنبال بهترین کیفیت تصویر هستیم و نیازی به روشنایی زیاد نداریم ، بنابراین صفحه های SMD همیشه بهترین گزینه هستند.

اموزشگاه فن اموزان بزرگترین مرکز تخصصی اموزشهای الکترونیک ، تعمیرات و کنترل ابزار دقیق در تهارن می باشد که تحت نظارت سازمان فنی حرفه ای کشور دوره های ویژه اشتغال و کسب درامد از جمله تعمیرات و ساخت بردهای الکترونیک ، آموزش PLC ، آموزش تعمیرات موبایل ، آموزش تعمیرات لوازم خانگی ، آموزش برق صنعتی ، آموزش برق ساختمان ، آموزش هوشمند سازی ساختمان و … را بصورت کاملا عملی و تخصصی برگزار می کند. همکاران ما از طریق شماره 02191321001 پاسخگوی سوالات شما هستند.

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *