منبع تغذیه دوربین مدار بسته
وقتی که یک منبع تغذیه روشن می شود مدت زمانی طول می کشد که اجزاء شروع به تولید برق مناسب برای کار کرد کامپیوتر نمایند. اگر قبل از این زمان به کامپیوتر اجازه راه اندازی داده شود چون هنوز ولتاژ به اندازه لازم نرسیده است، ممکن است اتفاقات عجیبی رخ دهد. معمولاً نیم ثانیه یا کمی بیشتر برای پایدار شدن ولتاژ زمان لازم است و این زمان برای یک پروسسور بینهایت است زیرا میتواند نیم میلیون دستور را در یک ثانیه اجرا نماید
منبع تغذیه دوربین مدار بسته : دوربین های مداربسته از جمله سیستم های امنیتی پرکاربرد می باشند که در مکان های مختلف توسط افراد و سازمان های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. در هنگام انتخاب دوربین نیاز است تا دقت و توجه زیادی نمود تا دستگاهی را متناسب با نیاز موجود انتخاب نمود.
در نظر گرفتن نوع دوربین، نوع لنز به کار رفته در آن، حافظه موجود در آن و غیره از مواردی است که در هنگام خرید دوربین باید در نظر داشت. در این میان منبع تغذیه دوربین مدار بسته نیز نقش مهمی را ایفا نموده و باید متناسب با نوع دوربین انتخاب گردد. در این مقاله به معرفی انواع منبع تغذیه دوربین مدار بسته یا آداپتور دوربین و ویژگی هایی که باید داشته باشد پرداخته شده است.
روش های یاد شده زیر به همراه تمامی مهارت های لازم برای نصب دوربین ، به صورت صد در صد عملی ، تخصصی و فنی در دوره آموزش نصب دوربین مدار بسته تشریح می شوند.
عناوین این نوشته:
- منبع تغذیه دوربین مدار بسته چیست؟
- انواع منبع تغذیه دوربین های مداربسته
- آداپتور دوربین مرکزی
- آداپتور دوربین مستقل
- تغذیه از طریق کابل شبکه اترنت (POE)
- نحوه ی کار POE
- منابع تغذیه با پشتیبان USP
- نصب منبع تغذیه دوربین مدار بسته
- تعمیر منبع تغذیه دوربین مدار بسته
- ذخیره انرژی منبع تغذیه دوربین مدار بسته
- نکات مهم در خرید منبع تغذیه دوربین مدار بسته
منبع تغذیه دوربین مدار بسته چیست؟
آداپتور یا منبع تغذیه یکی از تجهیزات به کار رفته در بسیاری از وسایل الکترونیکی مانند دوربین می باشد که وظیفه آن تبدیل کردن برق شهری 220 ولت به ولتاژ 12 ولت مورد نیاز برای کار کردن دوربین می باشد. شاید وظیفه آداپتور یا منبع تغذیه دوربین آسان به نظر بیاید اما در واقع در صورتی که ما منبع تغذیه درستی نداشته باشیم، نباید کیفیت و کارایی مناسبی را از دوربین انتظار داشته باشیم. نیاز است تا در رابطه با عملکرد منبع تغذیه اطلاعات کاملی داشته باشیم تا در هنگام انتخاب آن بتوانیم خرید مناسبی را انجام دهیم.
بار متصل شده به آداپتور بر میزان جریان عبوری از آن تاثیرگذار بوده و متناسب با بزرگی مصرف کننده متصل به منبع تغذیه، جریان عبور کرده از آن نیز بیشتر خواهد بود. در واقع در هنگام انتخاب آداپتور دوربین مدار بسته علاوه بر انتخاب ولتاژ، میزان جریان نیز باید در نظر گرفته شود.
انواع منبع تغذیه دوربین های مداربسته
منابع تغذیه در دوربین های مداربسته به دو دسته آداپتورهای مستقل یا تک آمپری و آداپتورهای مرکزی تقسیم می شوند.
-
آداپتور دوربین مرکزی
در بسیاری از مواقع برای این که از تعداد کمتری منبع تغذیه برای دوربین هایی مختلف استفاده شود از یک آداپتور مرکزی استفاده می شود و آن را در سیستم دوربین به کار می برند. برای اتصال دوربین های مختلف به این آداپتور دوربین ، از کابل و انشعاب هایی استفاده می گردد که قادر به برق رسانی به تمامی دوربین های موجود در ساختمان خواهد بود.
این نوع از منبع تغذیه دوربین مدار بسته ، ولتاژ 220 ولت برق شهری را دریافت کرده و ان را به ولتاژ مورد نیاز دوربین های مختلف تبدیل می نماید. جریان های خروجی در منبع تغذیه مرکزی با هم متفاوت می باشند و بسته به این که دوربین از چه نوع و در چه تعدادی باشد می توان انواع آن را انتخاب نمود.
استفاده از آداپتور مرکزی دوربین با توجه به این که تنها خرید یک منبع تغذیه برای همه دوربین ها کافی می باشد، نیاز به هزینه کمتری داشته و همچنین در سیم کشی دوربین ها نیز صرفه جویی زیادی می گردد.
اما عیبی که می توان برای این نوع آداپتور دوربین مداربسته ذکر کرد است که با خراب شدن منبع تغذیه، تمامی دوربین ها از کار می افتند و در مسافت های طولانی نیز ممکن است با افت ولتاژ مواجه گردیم. طول عمر منابع تغذیه مرکزی بسیار بیشتر از آداپتورهای مستقل بوده و عیب یابی آنها نیز ساده تر می باشد.
سیستم تغذیه ی مرکزی این امکان را به وجود می آورد که تغذیه ی همه دوربین های مداربسته از یک محل کنترل شود و همچنین می توان برای دوربین های مداربسته از UPS استفاده کرد. اما عیب بزرگ ان این است که در صورت بروز عیب در منبع تغذیه همه ی دوربین های مداربسته از کار خواهند افتاد. همچنین در صورت بروز اتصالی ممکن است منبع تغذیه ی اصلی آسیب ببیند و در این صورت باید هزینه ی بیش تری را جهت تعمیرات یا تعویض پرداخت.
در چنین سیستمی همچنین طول کابل کشی نیز افزایش می یابد، چرا که باید از هر دوربین یک سیم تغذیه ی هم به منبع تغذیه (که معمولاً در محل نمایش تصاویر قرار دارد) برود.
منابع تغذیه ی مرکزی می توانند در یک تابلو و یا به طور مستقل و روی دیوار نصب شوند
-
آداپتور دوربین مستقل
در سیستم تغذیه ی مجزا یا آداپتور مستقل برای هر یک از دوربین های مداربسته یک منبع تغذیه ی مجزا در نظر گرفته می شود. در این حالت در صورت بروز مشکل تنها همان دوربین از مدار خارج می شود و یا یک منبع تغذیه ی آسیب می بیند. عیب بزرگ چنین سیستمی عدم امکان کنترل تغذیه ی دوربین های مداربسته از یک محل است. برای دوربین های مداربسته متداول آنالوگ معمولاً مصرف اسمی هر دوربین در حدود 500 میلی آمپر (05/0 آمپر) است.
گرچه مصرف واقعی ان کم تر است. با استفاده از یک معادله ی ساده می توان مقدار جریان دوربین های مداربسته را محاسبه کرد. برای مثال، برای چهار دوربین مداربسته یک آداپتور دو آمپری مناسب است.
البته این در صورتی است که از یک آداپتور برای تغذیه ی تمامی دوربین های مداربسته استفاده شود و در غیر این صورت می توان از چهار آداپتور یک یا نیم آمپر برای تغذیه ی دوربین های مداربسته استفاده کرد. خروجی آداپتورها می تواند به صورت ترمینالی و یا فیش باشد.
ولتاژ مورد استفاده در این نوع آداپتور دوربین ، 12 ولت و جریان خروجی آنها 1 یا 2 آمپر می باشد. البته اگر از آداپتورهایی استفاده شود که دارای جریان خروجی 2 آمپر می باشند می توان آن را برای استفاده در دوربین به کار برد و با استفاده از یک رابط برق آنها را به هم وصل کرد اما بهتر است جهت ایمنی بیشتر برای هر دوربین از یک از منبع تغذیه مستقل استفاده نمود.
استفاده از این نوع آداپتور دوربین مداربسته باعث می شود تا در صورتی که مشکلی برای منبع تغذیه به وجود آید تنها همان دوربینی که به منبع تغذیه وصل است از کار بیفتد. علاوه بر آن اگر فاصله بین دوربین تا آداپتور طولانی شود در طول این مسیر هیچ گونه افت ولتاژی اتفاق نمی افتد. اما استفاده از این نوع آداپتورها نیاز به زمان و هزینه زیادی داشته و باید برای هر دوربین یک آداپتور مجزا خریداری گردد.
دوره های پرطرفدار ویژه بازار کار : آموزش تعمیرات برد الکترونیکی ، آموزش تعمیرات موبایل
-
تغذیه از طریق کابل شبکه اترنت (POE)
با به کارگیری POE، نیازی به کابل کشی اضافه برای تغذیه ی الکتریکی نیست و از همان کابل شبکه استفاده می شود ولی سوئیچ ها باید قابلیت پشتیبانی از POE را دارا باشند و بتوانند همراه با انتقال اطلاعات، انرژی تجهیزات متصل شده را نیز تأمین کنند.
با به کارگیری POE، نیازی به کابل کشی اضافه برای تغذیه ی الکتریکی نیست و از همان کابل شبکه استفاده می شود ولی سوئیچ ها باید قابلیت پشتیبانی از POE را دارا باشند و بتوانند همراه با انتقال اطلاعات، انرژی تجهیزات متصل شده را نیز تأمین کنند.
نحوه ی کار POE
POEها برطبق نوع کاربرد در دو استاندارد IEEE 802.3af و IEEE 802.3at تعریف شده است. در بیش تر دوربین های مداربسته تحت شبکه استاندارد IEEE 802.3af مورد استفاده قرار می گیرد که قادر به ارسال بیش از 15 وات برق از طریق کابل اترنت می باشد که برای دوربین های مداربسته ساده با مصرف پایین همچون نوع دام، بولت و صنعتی ثابت این توان کافی است (12 ولت و در نتیجه جریان 25/1 و یا پنج ولت و جریان سه آمپر).
در دوربین های مداربسته گردان (اعم از PTZ و دام چرخشی و نیز دوربین های مداربسته دارای مدار گرم کن و فن، نیاز به مصرف توان بیشتری وجود دارد که IEEE 802.3at مورد استفاده قرار می گیرد که در این استاندارد امکان تغذیه ی توان دو برابر یعنی 30 وات از طریق کابل اترنت وجود دارد. البته سوئیچ POE مورد استفاده در این استاندارد متفاوت از نوع اول است.
با استفاده از یک POE Splitter می توان برق و دیتای دوربین را جهت دوربین های مداربسته فاقد امکان POE از هم تفکیک کرد.
تغذیه ی از طریق کابل شبکه به دو طریق امکان پذیر است: سوئیچ های با درگاه های دارای قابلیت ارسال مستقیم توان بر روی کابل شبکه که Endspan نامیده می شوند و یا سوئیچ های واسط که بین این تجهیزات و سوئیچ های با درگاه معمولی قرار می گیرند.
سوئیچ های واسط Midspan در واقع همان منابع انرژی POE هستند که قابلیت ترکیب شدن با یک سوئیچ غیر POE را دارند و با توجه به این که به سوئیچ معمولی شبکه مرتبط می شوند و نیاز تجهیزات شبکه به تکنولوژی POE را برآورده می کنند، می توان استفاده از آن را مقرون به صرفه و راهکاری مناسب برای پایین آوردن هزینه ها دانست.
تکنولوژی Midspan راه حلی اثبات شده برای عدم از دست دادن یا تخریب داده های شبکه است و بهترین پیشنهاد برای تأمین توان تجهیزات روی درگاه شبکه و تنها راه حل منطقی برای گسترش شبکه هایی است که شامل تجهیزاتی از قبیل تلفن VOIP، Access Pointهای توان بالا و قابل نصب در خارج از ساختمان، دوربین های مداربسته ی شبکه و تجیهزات خواندن RFID هستند.
امروزه به دلایل بسیاری که در ذیل به برخی از آنها اشاره شده است، کاربر نهایی برای رفع نیازهای شبکه خود و تبدیل درگاه ها به POE به سمت استفاده از تجهیزات Midspan می روند.
خرید یک Midspan با صدها دلار هزینه با صرفه تر از خرید یک سوئیچ POE با هزاران دلار هزینه است.
اگر برق مورد نیاز برای تجهیزات مورد استفاده در شبکه متفاوت باشد، Midspan به راحتی قادر به فراهم کردن آن برای تمام درگاه های موجود است.
تکنولوژی Midspan سرعت های 10/100/100 (گیگابیت) را پشتیبانی می کنند.
سوئیچ Midspan توان بیش تری معادل 2/19 وات (در مقابل 4/15 وات سوئیچ POE) را بر روی هر درگاه می دهد.
-
منابع تغذیه با پشتیبان USP
یک سیستم مناسب برق با پشتیبان، دارای خروجی AC یا DC است. این سیستم ها امکان ذخیره ی توان الکتریکی و تأمین برق را در صورت قطع آن به وجود خواهند آورد. باید توجه کرد که به طور معمول باتری های نصب شده بر روی UPS به صورت یک کالای جداگانه عرضه می شوند و بهای آنها نیز به طور جداگانه محاسبه می شود.
UPS به معنای منبع تغذیه ی بدون وقفه، یک منبع تغذیه ی الکترونیکی است که وظیفه ی اصلی آن، تأمین بدون وقفه ی توان مورد نیاز بار مصرفی است. این سیستم بین برق شهر و دستگاه مصرف کننده قرار می گیرد و علاوه بر تثبیت و تنظیم برق شبکه مانع از نفوذ نویز و اختلالات شبکه به تجهیزات حساس مصرف کننده می شود. همچنین UPS به عنوان منبع توان بدون وقفه با استفاده از انرژی ذخیره شده در باتری، برق مورد نیاز تجهیزات مصرف کننده را تأمین می کند.
در حقیقت در UPS می توان سطوح مختلفی از حفاظت را در مقابل مشکلات برق برای سیستم جهت جلوگیری از تخریب و یا از دست دادن اطلاعات به کار گرفت. سیستم های UPS را معمولاً در درجه ی اول با توجه به میزان ظرفیت ذخیره سازی آنها طبقه بندی می کنند، گرچه عوامل دیگری نیز می تواند در انتخاب آنها موثر باشد.
یک UPS مناسب باید توانایی حفاظت در مقابل پدیده های زیر را داشته باشد:
- رعد و برق و افزایش ناگهانی ولتاژ برق
- برگشت ولتاژ روی دوشاخه ی ورودی در حالت استفاده از باتری
- دو فاز شدن برق ورودی
- تغییرات ولتاژ خروجی خارج از محدوده ی مجاز
- تغییرات ولتاژ و فرکانس برق ورودی
- افزایش بیش از حد دمای داخل دستگاه
- نویزهای common mod موجود در برق شهر
- اضافه بار و اتصال کوتاه خروجی
- اتصال معکوس باتری
- اتصال کوتاه شارژر
- اتصال کوتاه باتری
- تخلیه ی غیرمجاز باتری
- ولتاژ بالاتر از حد مجاز شارژ باتری
از آن جا که امکان ذخیره سازی برق شهر به صورت متناوب در باتری وجود ندارد، در مرحله ی نخست دستگاه UPS برق متناوب را به صورت مستقیم DC درخواهد آورد. این برق مستقیم پس از ذخیره در باتری ها تا زمان قطع برق میزان شارژ باتری ها ثابت نگه داشته می شود.
با توجه به این که برخی وسایل الکتریکی برای درست عمل کردن نیاز به برق متناوب دارند، دستگاه UPS پس از بازیابی انرژی الکتریکی از باتری آن را مجدداً به فرم متناوب درخواهد آورد. کیفیت برق متناوب خروجی یکی از خصوصیات دیگر در زمان انتخاب UPS است.
ظرفیت باتری های دستگاه معمولاً با واحد آمپر ساعت نشان داده می شود. یک آمپر ساعت به این معناست که این باتری می تواند پس از شارژ کامل جریان یک آمپر را برای مدت یک ساعت تأمین کند.
فرآیند تبدیل برق مستقیم به متناوب فرآیندی نسبتاً پیچیده و تا حدی پرهزینه است. از این رو برای تجهیزاتی که امکان کار با برق DC را دارند، می توان از این قسمت در سیستم برق بدون وقفه چشم پوشی کرد. به این صورت برق خروجی دستگاه با ولتاژ ذخیره شده در باتری و به صورت مستقیم خواهد بود. این کار باعث کاسته شدن هزینه های نصب سیستم برق بدون وقفه خواهد شد، اما از طرفی امکان اتصال تجهیزات عمومی به سیستم را از بین خواهد برد.
از آن جا که سیستم های مداربسته به طور کامل امکان کارکرد با برق مستقیم را دارند، استفاده از UPS با خروجی DC برای آنها انتخابی منطقی خواهد بود. باید توجه داشت که در این صورت احتمالاً در صورت قطع برق امکان تغذیه ی مانیتور یا نمایشگر سیستم وجود نخواهد داشت، اما دوربین های مداربسته و دستگاه DVR یا NVR به طور کامل عملیات ضبط را در سیستم پشتیبانی می کنند.
نصب منبع تغذیه دوربین مدار بسته
نصب منبع تغذیه در پروژه های مختلف متفاوت بوده و ممکن است در مکان های مختلفی نصب گردد. گاهی اوقات ممکن است آداپتور را در کنار دوربین نصب نمایند که در این صورت نیاز است تا منبع تغذیه درون یک جعبه پلاستیکی یا فلزی قرار گرفته که جنسی عایق و ضد آب داشته باشد.
نصب منبع تغذیه در کنار دوربین باعث می شود تا زیبایی و ظاهر کار حفظ نشده و کنار دوربین کمی شلوغ گردد. در این گونه مواقع می توان مکانی دورتر از دوربین را در نظر گرفت و آداپتور را در آن مکان قرار داد و با استفاده از کابل های اضافی آن را در مکان مورد نظر تعبیه نمود.
برای قرار دادن منبع تغذیه در فاصله ای دورتر از دوربین مداربسته می توانید از مبدل های نری و مادگی استفاده نموده و با استفاده از یک کابل بلند آداپتور را به دوربین متصل نمود. در این حالت پایه های مثبت به هم و پایه های منفی نیز به یکدیگر متصل می گردند و با جا به جایی این مبدل ها دوربین کار نخواهد کرد.
تعمیر منبع تغذیه دوربین مدار بسته
گاهی اوقات ممکن است دوربین کار نکرده و شما به معیوب بودن آداپتور آن مشکوک شوید. در این گونه مواقع نیاز است تا با استفاده از یک مولتی متر جریان عبوری از آن را اندازه گیری کرد و نسبت به سالم یا خراب بودن منبع تغذیه نظر قطعی داد.
اگر مولتی متر در دسترس تان نمی باشد برای اطمینان حاصل کردن از سلامت آداپتور می توانید یک دوربین مداربسته دیگر و یا دستگاه هایی که نیاز به ولتاژ 12 ولت و جریان 2 آمپری دارند را به آداپتور متصل نموده و در صورتی که دستگاه شروع به کار کرد متوجه شد که منبع تغذیه ما سالم بوده و مشکل از دوربین و یا کابل ها می باشد.
در صورتی که متوجه شدید که کار نکردن دوربین به علت خراب بودن منبع تغذیه می باشد می توانید آن را باز نموده و قطعات موجود در آن را بررسی نمایید. اما این نکته قابل ذکر است که قیمت منبع تغذیه دوربین مدار بسته زیاد نبوده و به علت این که دوربین های مداربسته وسایلی امنیتی بوده و از حساسیت بالایی برخوردار می باشند می توان در صورت به وجود آمدن مشکل در آنها، با صرف هزینه ای اندک اقدام به خرید آداپتوری دیگر نموده و آن را به دوربین متصل نمایید.
تعمیرات و عیب یابی پیشرفته دوربین های مداربسته در دوره آموزش تعمیرات دوربین مدار بسته آموزشگاه فن آموزان بصورت عملی و فنی با معرفی و شناخت کامل ابزارهای تعمیر ارائه می شود.
ذخیره انرژی منبع تغذیه دوربین مدار بسته
یکی از چالش هایی که در دوربین های مداربسته وجود دارد در هنگام قطعی برق می باشد که در این صورت منبع تغذیه قادر به تامین انرژی دوربین نبوده و در نتیجه تصویری ضبط نخواهد شد. سارقین در بسیاری از مواقع فیوز برق ساختمان را قطع نموده و بدین ترتیب دوربین را قطع می نمایند.
برخی از منابع تغذیه دوربین در بازار وجود دارند که امکان قرار دادن باتری درون آنها جهت ذخیره انرژی در مواقع ضروری وجود داشته و در صورتی که به هر دلیلی برق شهری قطع گردد امکان ضبط تصویر برای مدتی محدود وجود داشته باشد.
بسته به این که چه تعداد دوربین در ساختمان موجود باشند و همچنین ظرفیت باتری خریداری شده چقدر می باشد، زمان های مختلفی برای روشن ماندن دوربین در مواقع قطعی برق وجود خواهد داشت.
نکات مهم در خرید منبع تغذیه دوربین مدار بسته
ولتاژ مورد استفاده در دوربین های دید در شب 1 آمپر بوده و نیاز است تا آداپتوری برای این دوربین ها انتخاب گردد که بس متناسب با ولتاژ آنها باشد. به منظور محاسبه دقیق میزان ولتاژ دوربین های مداربسته می توان تعداد ال ای دی هایی که در دوربین استفاده شده و طول کابل های به کار رفته را اندازه گیری کرد و سپس آداپتور مناسب آن را خریداری نمود.
استفاده از یک منبع تغذیه ۱۲ ولت ۱ آمپر و یا یک منبع تغذیه مرکزی برای جلوگیری از ایجاد نویز در دوربین ها می تواند مناسب باشد.
در هنگام خرید منبع تغذیه باید توجه کرد که آداپتور دارای فیلتر نویزگیر بوده و قادر به تنظیم برق خروجی باشد.
پس از محاسبه میزان آمپر دوربین مداربسته نیاز است تا آداپتوری خریداری گردد که مقدار 30 درصد آمپر بالاتری از مقدار محاسبه شده داشته باشد و دلیل این امر کاهش راندمان آداپتورها پس از گذشت مدت زمان مشخص می باشد.
جمع بندی
آداپتور یا منبع تغذیه یکی از اجزای مهم به کار رفته در دوربین های مداربسته می باشد که بدون وجود آن امکان تبدیل ولتاژ برق شهری به ولتاژ مورد نیاز دوربین وجود نداشته و دوربین شما کار نخواهد کرد.
انواع مختلفی از آداپتورها وجود دارند که بسته به فاکتورهای مختلف می توان هر یک را انتخاب نمود. نیاز است تا پیش از خرید آداپتور، مزایا و معایب انواع منبع تغذیه در دوربین مدار بسته را مطالعه نموده تا انتخاب مناسبی داشته باشید.
اموزشگاه فن اموزان برگزار کننده بیش از هشتاد دوره آموزشی فنی حرفه ای ویژه بازار کار از جمله آموزش plc ، آموزش تعمیرات لوازم خانگی ، آموزش تابلو برق صنعتی ، آموزش هوشمند سازی ساختمان ، آموزش تعمیرات پکیج و … در تهران می باشد. برای مشاهده لیست تمامی دوره ها به صفحه اصلی سایت مراجعه نمایید.
سیامک رشوند هستم فعال در حوزه نصب و تعمیر سیستم های حفاظتی و امنیتی مجتمع های مسکونی ، تجاری ،اداری و .... در این سایت در مورد نصب دوربین ها ، دزدگیرهای اماکن و منازل ، نصب اعلام حریق های متعارف و آدرس پذیر، نصب سانترال و کرکره برقی و حوزه های مرتبط دیگر مطلب می نویسم.