نرم افزارهای plc

نرم افزارهای plc

کنترل کننده های منطقی قابل برنامه ریزی یا PLC ها، توسط ماژول ورودی، داده را دریافت کرده با استفاده از برنامه ای که برنامه نویس به آن داده است، داده ها را پردازش کرده و خروجی مطلوب را ارائه می دهد. شرکت های زیادی در سراسر دنیا کار تهیه و تولید این دستگاه های قدرتمند و مفید را انجام می دهند. هر کدام از این کمپانی ها به منظور برنامه ریزی تولیدات خود، نرم افزارهای plc با کیفیت و مطابق با کنترلرهای خود را نیز معرفی کرده اند. در این مقاله بر آن شدیم تا به معرفی تعدادی از این نرم افزارها بپردازیم.

آموزش plc

پیشنهاد ویژه: دوره آموزش plc ، آموزش تابلو برق صنعتی و آموزش رباتیک بصورت تخصصی و پیشرفته در کارگاه مجهز توسط اساتید مجرب آموزشگاه فن آموزان. برای ثبت نام و مشاوره رایگان با شماره 02191321001 تماس بگیرید.

معرفی نرم افزارهای plc

  •  نرم  افزار Step5

برای برنامه نویسی سیستم اتوماسیون صنعتی مبتنی بر کنترلرهای منطقی برنامه پذیر که به عنوان اولین سری از محصولات شرکت آلمانی زیمنس ، تحت عنوان Simatic s5، تولید شد، از نرم افزار Step5 استفاده می شود. هر چند تولید این محصول توسط شرکت سازنده متوقف شده است، اما هنوز هم  در بسیاری از کارخانه ها و صنایع در سراسر دنیا، از plc های سری 5 زمینس ، استفاده می گردد. در نتیجه هم برای برنامه نویسی آن دسته از simatic s5 plc ها که فعالند، هم برای افرادی که به تازگی رشته برناه نویسی plc را آغاز کرده اند، آموزش و یادگیری این نرم افزار plc اهمیت زیادی دارد. زیمنس پی ال سی های سری 5 خود را آپگرید کرده، محدودیت ها و باگ های آن را رفع نمود و سری S7 را به عنوان جایگزین آن اعلام کرد.

Step5 برای برنامه ریزی و برنامه نویسی، تست و راه اندازی plcهای s5 مورد استفاده قرار می گیرد. نسخه های اصلی و ابتدایی این نرم افزار plc بر روی سیستم عامل CPM قابل اجرا بودند. در ورژن های بعد، امکان نصب و اجرای این نرم افزار روی MS-DOS و سیستم عامل ویندور نسخه ویندوز XPبه وجود آمد. آخرین نسخه ای که step5 با آن آپدیت شد ، نسخه 7/2 می باشد.

 معرفی نرم افزار های plc

  • نرم افزار Step7

در سال 1995 نرم افزار step7  جایگیزین step5 شد. نسخه اولیه که از این برنامه به بازار آمد، قابل اجرا بر روی ویندوز 3.1 بود. از سال 1998 تا 2016 ، نسخه های مختلف این نرم افزار برنامه نویسی کنترلرهای منطقی برنامه پذیر، بر روی پلتفرم های مختلف مانند ویندوز 95،98،xp و در حال حاضر ویندوز 10 قابل نصب و اجرا بوده اند.

از این نرم افزار برای Simatic plc ها استفاده می شود. simatic s7 و انواع مدل های مختلف سری 7 سیماتیک، کنترلرهایی هستند که برنامه ریزی آن ها به کمک step7 امکان پذیر شده است. قابلیت های فراوانی که این نرم افزار دارد باعث شده است محبوبیت زیادی در بین مهندسین و صنعت مردان داشته باشد. از قابلیت های ممتاز این نرم افزار می توان به امکان استفاده از بلوک های عملکرد ارتباطی و انتقال داده ها به تفکیک کاربردشان، استفاده از مود چند کامپیوتری، برگزیدن داده و پارامترها برای عملکرد ماژول و پردازنده ها، امکان پیکربندی اتصال ها، استفاده از ارتباطات داده های یونیورسال و … اشاره نمود.

  • نرم افزار Step7 TIA Portal

یکی دیگر از نرم افزارهای قدرتمند که کمپانی زیمنس برای برنامه نویسی plc های خود ارائه داد، step7 professional (TIA Portal) می باشد. تمام ورودی ها و خروجی های آنالوگ، ماژول شمارنده، ماژول وضعیت و هر ورودی و خروجی دیگری که تعبیه شده است، در صورت استفاده از این نرم افزار plc ، باید به صورت سخت افزاری پیکربندی شوند.

نسخه های جدید این نرم افزار امکان برنامه نویسی انواع سری های 300،400،1200 و 1500 را فراهم می کنند. Step7 زبانی که با استفاده از در این نرم افزار کار برنامه نویسی انجام می شود. حالت گرافیکی و استفاده از بلوک های آماده موجود، کار برنامه نویسی plc ها را راحت کرده است.

برخی از کلیدی ترین قابلیت های این نرم افزار عبارتند از تکنولوژی های یکپارچه با نرم افزار، اتوماسیون پیکربندی شبکه و دستگاه ها، کاهش زمان مهندسی، کاهش downtime  و امنیت سرمایه گذاری، امنیت چندگانه و تضمین کیفیت، عیب یابی پروژه به صورت آنلاین، برنامه نویسی plc های سیماتیک از سری 300 تا 1500محیط برنامه نویسی گرافیکی و کاملا نوین.

  • نرم افزار Logo! Soft comfort

از سری نرم افزارهای برنامه نویسی plc، نرم افزار logo!Soft Comfort است که این نیز محصول شرکت زیمنس است. این نرم افزار بسیار سریع تر و ساده تر از step7  طراحی شده است. بارزترین ویژگی که زیمنس در طراحی این نرم افزار گنجانده، امکان برنامه نویسی و تست مرحله به مرحله است. نرم افزارهای سوئیچ کنترل به صورت قدم به قدم نوشته شده و در هر مرحله امکان تست و رفع خطا وجود دارد که این خود زمان زیادی را سیو کرده و برنامه نویسی را سرعت می بخشند.

به صورت کلی ، برخی از ویژگی های مهم این نرم افزار قدرتمند عبارتند از امکان برنامه نویسی و کانفیک کردن پی ال سی ها در یک محیط ساده و گرافیکی، امکان رسم نمودارهای نردبانی و ladder diagram، اف بی دی و نمودار بلوکی رویه، سازگاری با سایر محصولات شرکت زیمنس، قابلیت نصب و اجرا بر روی ویندوز، مک و لینوکس، برنامه نویسی نرم افزارهای switch control بدون نیاز به کدینگ، امکان تست و رفع ارور در هر فاز، برنامه نویسی قدم به قدم و کاهش درصد خطا، دارا بودن امکانات مستندسازی برنامه های نوشته شده و پروژه پایان یافته و …

  • نرم افزار Tisoft

برای برنامه نویسی کنترل کننده های منطقی برنامه پذیر simatic 505، از نرم افزار TISOFT استفاده می شود. سری 505دارای انواع مختلفی ست که بنابر کاربردهای مختلف کوچک و بزرگ، طراحی و تولید شده اند.

نرم افزارهای پی ال سی

  • نرم افزار WPLSOFT

WPLSOFT  نرم افزاری برای برنامه نویسی منطق کنترلرهای منطقی برنامه پذیر، از برند دلتا می باشد. DELTA PLC ها دارای سری های مختلف مانند سری DVP است که امکان برنامه نویسی و کنترل آن ها با این نرم افزار در ویندوز ، وجود دارد. علاوه بر این، با نرم افزار WPLSOFT قادر به برنامه نویسی سری های AH-AS همچنین اینوترها و HMI های که PLC دلتا در آن ها وجود دارد، خواهید بود.

برخی از ویژگی و قابلیت های کلیدی در WPLSOFT می توانند شامل شبیه ساز آنلاین و آنلاین، امکان رمزگذاری بر روی پروژه، پی ال سی و لاک کردن PLC، تنظیم پورت های ارتباطی و پیکربندی آن ها، قابلیت اتصال PLC به کامپیوتر و انجام کار توسط پورت های RS232 و usb. سیستم عامل هایی که می توان بر روی آن ها این نرم افزار را نصب و استفاده کرد، ویندوز vista، xp ، 7 ، 8 و 10 می باشند.

  • نرم افزار Ispsoft

آخرین نرم افزاری که شرکت دلتا در زمینه برنامه نویسی plc ارائه کرده است ، نرم افزار ISPSOFT است که بر اساس استاندارد IEC61131-3 و PLC OPEN می باشد.  در این برنامه می توان از قابلیت فانکشن بلاک استفاده کرد. به این صورت که برای برنامه نویسی می توان  فانکشن های مد نظر خود را ساخت و در کنار توابع از پیش طراحی شده در نرم افزار، استفاده کرد.

توسط  این نرم افزار پیکربندی سخت افزار و شبکه، ذخیره اطلاعات، موشن کنترل و رابط کاربری ساده برای ارتباط با PLC ، همگی در دسترس هستند. به صورت کلی، آنچه در این برنامه نسبت به ورژن های قدیمی تر دیده می شود عبارتند از : امکان کانفیگ کردن سخت افزار، امکان کانفیگ کردن شبکه، قابلیت ساخت فانکشن بلاک جدید و فراخوانی تودرتو تا حداکثر 32 فانکشن، پشتیبانی از 5 زبان برنامه نویسی LD/FBD/SFC/IL/STو … .

  • نرم افزار Kinco builder

در بین انواع plc، کنترلرهای کینکو به خاطر داشتن قابلیت اطمینان بالا، قیمت اقتصادی و همچنین قابلیت توسعه پذیری آسان و افزودن ماژول ها برای رفع نیاز کاربری، در صنعت بسیار مهم و پرکاربرد هستند. کمپانی کینکو برای برنامه نویسی و برنامه نویسی محصولات plc خود، نرم افزاری تحت عنوان kinco builder تولید و عرضه کرده است. توسط kinco builder و زبان برنامه نویسی لدر یا ladder logic ، برنامه های مختلف برای محقق ساختن اهداف گوناگون، به این پی ال سی ها داده می شود.

  • نرم افزار Winproladder

Fatek یکی از شرکت های معروف در زمینه تولید plc می باشد. این شرکت کنترلرهای منطقی بسیار با کیفیتی را در نوع ماژولار تولید وعرضه کرده است. پی ال سی های فتک طبق نام ماژول Main Unit نام گذاری می شود. ماژول Main Unit در سه دسته Basic ، Advanced و  NC Positioning تولید می شوند. در هر دسته بندی، تعداد زیادی مدل وجود دارد که بسته به کاربری مد نظر، انتخاب و استفاده می گردد. برای استفاده از یک plc فتک شما حداقل به سه ماژول، یکی منبع تغذیه، یک مدل از Main Unit ها و در نهایت یک ماژول برای ورودی و خروجی، نیاز دارید.

بهترین نرم افزار های plc

منطق مورد نظر برای plc های فتک، با استفاده از نرم افزار قدرتمند WinProladder به پی ال سی داده می شود. با استفاده از این نرم افزار plc امکان برنامه نویسی و شبیه سازی، رفع خطا، استفاده از  فانکشن ها بلوک ها و بسیاری امکانات دیگر وجود دارد.

آموزشگاه فن اموزان بزرگترین مرکز تخصصی اموزشهای الکترونیک ، تعمیرات و کنترل ابزار دقیق در تهران می باشد که دوره های تخصصی ویژه کار و اشتغال نظیر پی ال سی ، آموزش هوشمند سازی ساختمان ، آموزش تعمیرات برد الکترونیکی ، آموزش تعمیرات لوازم خانگی ، آموزش تعمیرات موبایل ، آموزش نصب دوربین مدار بسته و … را با مجوز رسمی از سازمان فنی حرفه ای کشور برگزار می کند. برای دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با شماره 02191321001 تماس بگیرید.

امتیاز بدهید

یک پاسخ به “نرم افزارهای plc”

  1. با سلام. یه سوال داشتم. من داخل یه شرکت مشغول به کار شدم که محصولات سافت استارتر و درایو و … تولید میکنن. و ازم خواستن تا نرم افزاری تهیه کنم برای ارتباط با سخت افزار. که فقط سایت شما رو مناسب دیدم. Modbus RTU و plc راه ارتباط شون هست فکر کنم… من سوالم این هست برای ساخت نرم افزار تحت ویندوز برای ارتباط با سخت افزار از چه زبانی باید استفاده کنم؟(سی شارپ یا …) یا اصلا من بد متوجه شدم و نرم افزار تحت ویندوز وجود دارد و من باید با برنامه نویسی داخل آن، نیاز این شرکت رو برطرف کنم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *