دلیل واشر زدن پژو

دلیل واشر زدن پژو

واشر زدن پژو یا در کل سوختن واشر سرسیلندر مانند شکستن ناگهانی قطعات در یک خودرو اتفاق نمی افتد و معمولا در دراز مدت با توجه عواملی چون طول عمر و استفاده به مرور زمان و همچنین با توجه به عدم خنک شدن درست موتور خودرو به دلایلی چون فن خنک کننده ایراد دار، رسوبات و… اتفاق می افتد. در دوره آموزش مکانیک خودرو آموزشگاه فن آموزان بصورت عملی و تضمینی تمامی مباحث مربوط به تعمیر خودروهای معمولی و سنگین در تعمیرگاه مجهز اموزش داده می شود. اطلاعات بیشتر را از طریق شماره 02191321001 کسب نمایید.

آموزش مکانیک خودرو

دو قسمت اصلی موتور که توسط واشر سرسیلندر از هم جدا شده اند، سیلندر و سر سیلندر می باشند که با آب خنک کاری انجام شده و با روغن هم قطعات و دنده ها روان حرکت کرده و موتور به حرکت در می آید. اگر مشکلی در واشر سر سیلندر طبق موارد گفته شده در بالا مثل طول عمر، بالا رفتن دما و… پیش بیاید به موتور نیز آسیب وارد خواهد شد که اگر دیر متوجه شویم کلا شاید موتور نیاز به تعویض داشته باشد.

در ادامه به مشکلات سوختن واشر سرسیلندر خودرو و واشر زدن پژو خواهمی پرداخت. پس با ما همراه باشید.

بیشتر موتور های امروزی و مدرن از با شعر سر سیلندر های فولادی چند لایه استفاده می کنند. و اما در موتور های قدیمی تر ، واشر سر سیلندری هایی از جنس کامپوزیت استفاده میشده است. در بعضی از موتورها امکان دارد واشر سر سیلندرهای مسی هم استفاده شده باشد.

فشار در محفظه احتراق ، هنگام بالا رفتن پیستون به شدت افزایش پیدا می‌کند که در خودروهای بنزینی به حدود ۷۰۰ پی اس آی و در خودروهای دیزلی حدود۲۰۰۰ پی اس آی نیز می‌تواند برسد. از واشر سرسیلندر باید از موادی ساخته شده باشد که تحمل این فشار زیاد را داشته باشد.

اگر به سرسیلندر بیش از حد حرارت برسد ، به پیچ های آن فشار وارد می شود. و در نهایت واشر سر سیلندر آسیب می بیند. بدین ترتیب جنس واژه باید به گونه‌ای باشد که تحمل انبساط غیر همگن را داشته باشد. برای این که بتوان عمر واشرها را افزایش داد از نوع ترکیبی آنها استفاده می شود.

فیلم تشریح دلیل واشر زدن پژو

کار سیلندر در خودرو و خودوری پژو

سیلندر از اساسی‌ ترین قطعات یک خودرو و موتور احتراقی می باشد که وظیفه آن برقراری ارتباط با دیگر اجزاء و قطعات است. عمل احتراق در سیلندر اتفاق می افتد.

جنسی که برای ساخت سیلندر استفاده می شود باید بتواند در دمای زیاد مقاوم بوده و دچار آسیب نشود. چرا که کلا قطعاتی مثل واشر سرسیلندر و سر سیلندر نیز روی آن است و باید انتقال دما به شکلی نباشد که آن ها نیز آسیب ببینند. معمولا سیلندر از آلومینیوم و چدن ساخته می شود.

کارکرد واشر سرسیلندر

واشر سر سیلندر پژو هم از آلومینیوم است که دارای وزنی سبک بوده و به خاطر انتقال حرارت بالا از آن استفاده می شود.

معمولا مهمترین مشکلی که برای سرسیلندر پژو بوجود می آید تاب برداشتن آن است که دمای زیاد و نحوه بستن آن توسط افراد غیر متخصص از جمله عوامل مهم در این مورد هستند.

علاوه تاب برداشتن نیز یخ زدن مایع خنک کننده عاملی دیگر برای ترک خودرون واشر سرسیلندر و واشر زدن پژو می باشد.

دوره های پیشنهادی پردرآمد: آموزش تعمیرات ایسیو ، آموزش برق خودرو های خارجی و داخلی با 30% تخفیف

واشر سر سیلندر چیست و محل قرار گیری آن کجاست

واشر سرسیلندر قطعه ای در موتور خودروها است که بین سیلندر و سر سیلندر می باشد. وظیفه آن ایجاد آب بندی کامل بین اجزاء موتور ماشین از نظر روغن کاری، آب و احتراق موتور است.

موتور از دو قسمت تشکیل شده است. قسمت پایینی آن شامل میل لنگ، پیستون ها، پمپ روغن و… می باشد که این قطعات در بلوک موتور هستند و حرکت آنها نیرو و گشتاور را به گیربکس و در نهایت به چرخ ها برای حرکت خودرو منتقل می کنند.

سرسیلندر پژو

سر سیلندر نیز در نیمه بالایی موتور است. سرسیلندر شامل سوپاپ ها، میل بادامک ها، شمع ها و … است که اجازه می دهد هوای تازه وارد موتور شده و از اگزوز خارج شود. برای ایجاد احتراق مورد نیاز خودرو نیز سوپاپ ها و شمع ها این کار را انجام می دهند.

واشر سر سیلندر نیز در موتور بین سیلندر و سرسیلندر قرار دارد. وظیفه آن درزگیری بین محفظه احتراق و حفظ تراکم است. علاوه بر این، واشر سرسیلندر برای جلوگیری از مخلوط شدن آب و روغن می باشد.

همانطوری که گفته شد واشر سرسیلندر پژو یا در کل خودرو ها بین سیلندر و سرسیلندر می باشد که کل آن را به یکپارچه می کند تا گازهای حاصل از احتراق خارج نشده و آب و روغن نیز در جای خود حرکت کنند که واشر زدن پژو و سوختن آن باعث می شود این موارد اتفاق بیافتند و آب و روغن قاطی شود و رنگ آن نیز شیری رنگ بشود.

مهمترین وظایف واشر سرسیلندر خودرو

مهمترین وظایف واشر سرسیلندر خودرو عبارتند از:

  • واشر سرسیلندر برای آب بندی بین سیلندر و سرسیلندر قرار گرفته تا از خروج گازهای حاصل از احتراق و وارد شدن آب به درون موتور خودرو جلوگیری کند.
  • با استفاده از شیارهای روی واشر سر سیلندر مایع خنک کننده حرکت کرده و با گردش آن جلوی افزایش دما را می گیرد.
  • جلوگیری از ترکیب و قاطی شدن روغن و آب نیز از دیگر وظایف واشر سر سیلندر می باشد.

جنس های مورد استفاده در واشر سر سیلندر خودرو

واشر سر سیلندر نیر باید مثل سایر قطعات موتور از مواد با استحکام بالا و مقاوم در برابر بارهای مکانیکی انتخاب شوند که در برابر حرارت، فشار بالا و ضربه استحکام مکانیکی لازم را داشته باشند. واشر سر سیلندر همچنین دارای انعطاف می باشد تا از نظر عملکردی بتواند به عنوان عایق محفظه احتراق سرسیلندر را به درستی انجام دهد. بنابراین از ورق یا لایه های فلز نرم و مواد منعطف و نسوز ساخته می شود. ترکیبات مختلفی که در برندهای مختلف تولیدکنندگان خودروها استفاده می شوند، به طور کلی دارای یکی از ترکیبات زیر هستند که عبارتند از:

  • آزبست، مس و فولاد
  • ورق گسکت نسوز و فولادی
  • آلومینیوم و کرومی
  • ورق های فولادی
  • و…

دلایل اصلی واشر زدن یا سوختن واشر سرسیلندر خودرو

به طور کلی، واشر سر سیلندرها بسیار مقاوم هستند که بیش از 150.000 کیلومتر دوام می آورند و کار می کنند. برخی شرایط، مشکلات و … می تواند باعث خرابی زودرس واشر سرسیلندر شوند.

دلایل واشر زدن پژو

دلایل اصلی واشر زدن یا سوختن واشر سرسیلندر خودرو عبارتند از:

  • گرم شدن بیش از حد موتور
  • احتراق و خرابی زودتر واشر سرسیلندر
  • تغییرات ناگهانی دما و خرابی واشر سر سیلندر
  • مسافت پیموده شده و تمام شدن عمر قطعه

در ادامه این موارد را بیشتر بررسی می کنیم.

  1. گرم شدن بیش از حد موتور

گرم شدن بیش از حد موتور شایع ترین علت خرابی واشر سیلندر می باشد. وقتی موتور بیش از حد گرم می شود در واقع واشر سرسیلندر در معرض دمایی قرار می گیرد که خارج از دمایی است که قرار است آن را کنترل کند. گرمای زیاد می تواند باعث تاب برداشتن، ترک در سرسیلندر یا بلوک موتور و در نتیجه خرابی آن شده و از آب بندی صحیح نیز جلوگیری کند.

اگر خنک شدن موتور توسط اجزای مربوط به آن (مثل فن، رادیاتور، ترموستات و …) درست انجام نشود، با توجه به افزایش دما موتور دچار مشکل می شود و دمای موتور از محدوده تعیین شده بالا می رود. این افزایش دما باعث سوختن واشر سر سیلندر در خودرو می شود.

افزایش بیش از حد دما دلایل مختلفی می تواند داشته باشد که عبارتند از:

  • کم شدن آب رادیاتور خودرو
  • مسدود شدن مسیر آب در موتور
  • نقص در کارکرد سیستم خنک کننده و فن که آب رادیاتور در این حالت خنک نمی شود.
  • نوسان در شیلنگ های ورودی و خروجی رادیاتور
  • رانندگی طولانی مدت در ترافیک های سنگین
  • فشار زیاد روی موتور در گرمای تابستان
  1. احتراق و خرابی زودتر واشر سرسیلندر

در سیکل یک احتراق کامل که از مکش، تراکم، احتراق و تخلیه تشکیل شده است، باعث ایجاد گرما و فشار زیاد در سیلندر شده و فشار زیادی را به واشر سرسیلندر وارد می کند که امکان خرابی زودتر از موعد را برای واشر سر سیلندر خواهد داشت.

  1. تغییرات ناگهانی دما و خرابی واشر سر سیلندر

واشر سر سیلندر با توجه به دمای موتور منبسط و منقبض می شود. اگر موتور را روشن کنید و بلافاصله حرکت کنید، شوک ناشی از تغییرات ناگهانی دما نیز می تواند باعث خرابی واشر سر سیلندر شود.

  1. مسافت پیموده شده و تمام شدن عمر قطعه

واشر سر سیلندرها نیز مثل هر قطعه دیگری عمر خاصی دارد که بالاخره فرسوده می شود. خودرویی که مسافت پیموده شده قابل توجهی را طبق گفته تولیدکنندگان برند خودرو طی کند باید سر موعد مقرر آن را عوض کند، چرا که با افزایش فرسودگی، ترک خوردن و خوب آب بندی نکردن از مشکلات واشر سرسیلندرها می باشند که ممکن است اتفاق بیافتد.

در اثر کارکرد موتور خودرو، قرار گرفتن در سرمایش و گرمایش متوالی و استفاده پس از چندین سال که به دلیل قرار گرفتن در معرض گازهای حاصل از احتراق و رسوبات آب در واقع باعث فرسوده شدن سرسیلندر شده و کارایی خود را از دست می دهد.

ناگفته نماند که حتی خودروهایی که طولانی مدت نیز استفاده نمی شوند نیز به دلایل رسوبات آب و… واشر سر سیلندر را فرسوده می کنند.

بنابراین یکی از دلیل خرابی یا واشر زدن خودرو و سوختن واشر سرسیلندر را باید در فرسودگی عمر مفید آن دانست.

نشانه های خرابی و سوختن واشر سر سیلندر

نشانه های خرابی و سوختن واشر سر سیلندر خودرو و واشر زدن پژ عبارتند از:

  • وجود آب در سر پیستون های خودرو
  • گرم شدن بیش از حد
  • تغییر رنگ روغن موتور
  • کم شدن قدرت ماشین و موتور
  • کاهش آب رادیاتور
  • کاهش روغن موتور
  • خارج شدن رنگ دودی موقع استارت خودرو از اگزوز (رنگ سفید نشانه وارد شدن آب به محفظه احتراق می باشد و رنگ آبی نشانه وارد شدن روغن به محفظه احتراق می باشد.)

اصلی ترین دلایل واشر زدن پژو یا سوختن واشر سرسیلندر پژو

اصلی ترین دلایل واشر زدن پژو یا سوختن واشر سرسیلندر پژو عبارتند از:

  • کیفیت پایین واشر سرسیلندر مورد استفاده
  • مونتاژ نادرست آن
  • کم بودن آب رادیاتور، نشتی آب و عدم تعویض مایع خنک کاری به موقع
  • روغن بی کیفیت
  • درست کار نکردن فن خودرو و بالا رفتن گرمای موتور
  • کثیفی روی سیلندر و سر سیلندر و در نتیجه واشر زدن سرسیلندر پژو
  • استفاده بیشا ز حد از یک نوع سوخت در ماشین مثل گاز که به مرور با توجه به دوگانه سوز بود مشکل پیش می آید.

آیا با واشر سر سیلندر خراب و سوخت می توانم رانندگی کنم؟

عدم توجه به سوختن واشر سرسیلندر منجر به وارد شدن آب و قاطی کردن روغن شده و در دراز مدت با توجه به شدت آن می تواند منجر به تعویض موتور خودرو شود که نباید به هیچ وجه در این حالت به رانندگی ادامه بدهید.

اگر علائم ذکر شده در این مقاله را در مورد واشر زدن پژو یا سوختن واشرسیلندر خودرو ببینید، باید از رانندگی خودداری کرده و به نزدیکترین تعمیرگاه مراجعه کنید. اگر هم در نزدیکترین محل مکانیکی نبود باید با امداد خودروها ماشین را برای تعمیر ببرید تا مکانیک ماهر با عیب یابی، مشکلات و عمق خرابی را بینید و مطابق آن تصمیمات لازم را بگیرد.

آیا می توانم واشر سرسیلندر را خودم تعمیر کنم؟

تعویض واشر سر سیلندر به عنوان تعمیرات تخصصی خودرو می باشد که اگر با ابزارآلات مناسب باز و بسته نشود و از پیچیدگی های قطعات آن سر در نیاورید مطمئنا نمی توانید این کار را انجام دهید یا این که به درستی انجام دهید. پس همیشه کار را به کاردان و متخصص آن بسپارید.

علت واشر زدن پژو

حال پس از آشنایی با واشر ، به سراغ دلیل واشر زدن پژو می‌رویم ‌.

یکی از مشکلاتی که اکثر صاحبان خودروهای پژو و سمند با موتور های سری xuy دارند سوختن یا ترساندن واشر سر سیلندر می باشد که از دلایل عمده آن در واقع طراحی موتور و تماس مستقیم با واشر سر سیلندر با آب هست.

در اینجا باید این نکته را هم لحاظ کنیم که بعد از خاموش شدن موتور به دلیل این که واتر پمپ کار نمی کند و مایع خنک کننده در درون موتور و رادیاتور گردشی ندارد ، روشن بودن فن ها تاثیر چندان زیادی ندارد. البته این روشن بودن فن ها در خنک شدن موتور بی تاثیر نیستند اما به طور مثال ، زمانی که موتور روشن هست و مایع خنک کننده در سیستم کولینگ در حال گردش است ، موثر واقع نمی‌شود.

در حقیقت یکی از بهترین کارهایی که شما می توانید انجام بدهید این است که در روزهای گرم سال بعد از رانندگی های طولانی مدت زمانی که موتور خودروی شما داغ هست تا هنگامی که وارد پارکینگ می شوید بلافاصله موتور خودرو را خاموش نکنید و اجازه بدهید تا موتور چند دقیقه ای کار کند تا بتواند دمای کل بلوک موتور و سرسیلندر را پایین بیاورد و حرارت را کاهش دهد.

از اصلی ترین دلایل واشر زدن پژو می‌توان به پایین بودن کیفیت قطعات و مونتاژ ضعیف در نمونه های مدل بالا اشاره کرد. و بعد از آن هم اگر نگهداری به صورت ضعیف و غیر اصولی صورت بگیرد ، این نگهداری ضعیف و غیر اصولی می تواند از دلایل واشر زدن پژو باشد.

البته دلایل ما برای اینکه می‌گوییم اصلی ترین دلیل سوختن واشر سرسیلندر در پژو ، پایین بودن سطح کیفیت قطعات و مونتاژ ضعیف نمونه ها هست همچنین نگهداری ضعیف و غیر اصولی از خودرو و لوازم آن این است که ما در سال‌های ۸۵ تا ۹۰ به موتور خودروهای زیادی برخوردیم که پس از تعمیر شدن بیشتر از ۳۰۰ کیلومتر حتی در استانی مانند استان خوزستان کار کردند و هیچ واشری هم سوزانده نشد. پس دقت در کیفیت قطعات و دقت در مونتاژ از اصلی‌ترین دلایل در این موضوع هست.

در واقع کیفیت قطعات و دقت در مونتاژ آنها یکی از اصلی ترین عوامل در این مورد هست. موتور xuYjp4 که بر روی پژو پارس elx و زانتیا ۱۸۰۰ و سمند سریر نظم می‌شد از لحاظ بحث واشر و ساختار بلوک موتور بسیار شبیه به موتور xuyjp حذف که بر روی سمند و ۴۰۵معمولی نصب می‌شود و این موتور تنها به دلیل کیفیت قطعات و دقت در مونتاژ بالا به هیچ وجهی مشکل شایع واشر زدن را ندارد .

اگر به موتور پژو پارس elx قدیمی یا موتور زانتیا ۱۸۰۰ دقت کرده باشید توانسته اید که کیفیت بالای قطعات را مشاهده کنید که تفاوت بین آنها از لحاظ کیفیت بسیار زیاد است.

کیفیت قطعات در موتورهای قدیمی به اندازه‌ای زیاد است که حتی اگر قطعات موتورهای قدیمی‌تر را با چشم خود هم ببینید می توانید تفاوت آنها را با قطعات جدید تشخیص دهید‌.

در واقع کیفیت با این قطعات خودرو عیب هایی زیادی روی ماشین ایجاد می‌کنند ، به طور مثال مثلاً یک مدل ماشین واشر سر سیلندر می سوزاند و یکی دیگر از آنها مشکل گیربکس دارد. دیگری دارای مشکل نشت روغن و یکی دیگر نیز دارای مشکلات برقی است و به این ترتیب صدها مشکل دیگر پیدا خواهد شد.

مورد دیگر که مورد بسیار مهمی هم هست مراقبت و نگهداری از موتور است. افراد زیادی هستند که موتورهای پیکان را با موتور های جدید امروزی مقایسه می‌کنند ، در حالی که موتور های xu7 از نوع موتورهای گرم کار هستند که یک رادیاتور تحت فشار دارند و بعضی اوقات دمای مایع خنک کاری صد درجه سانتیگراد هم گذر می کند.

دلایلی مانند عوض نکردن مایع خنک کاری در بازه های زمانی ، استفاده کردن از روغن بی‌کیفیت ، نشت درب رادیاتور ، از کار افتادن فن ها به دلایل مشکلات برقی ، استفاده مکرر و مداوم از سوخت گاز ، هوا گرفتن سیستم کولینگ ، گیر کردن ترموستات ، کثیف شدن سطح خارجی و فین های رادیاتور و بسیاری مسائل دیگر هم هستند که باعث سوختن واشر سر سیلندر می شود.

موتور xu7 که در ایران بر روی خودروهای پژو ۴۰۵ ، پژو پارس و سمند نصب شده است به طور کلی دلایل سوختن واشر سرسیلندر این موتورها به دو مشکل عیب برمیگردد.

  1. بوشهای این موتور از نوع تر می باشد که اگر دقت کرده باشید پس از جا زدن به طرفین مقداری خلاصی دارد که در اینجا فقط توسط قرار گرفتن سرسیلندر محکم می شود.
  2. پیچهای سرسیلندر پژو به خوبی نقاط اتصال را سفت نمی کنند.

از دلایل دیگر می شود به داغ شدن موتور که باعث کم شدن آب رادیاتور و جوش آوردن می‌شود ، بی توجهی و غفلت تعمیرکار یا مکانیک در بستن واشر سرسیلندر و استهلاک موتور خودرو که اگر سر سیلندر از موتور باز و جدا شده باشد عملاً این قطعه از بین رفته و نابود شده محسوب می‌شود و باید آن را عوض کرد ، اشاره کرد.

برخی دیگر از سایر دوره های تخصصی در آموزشگاه فن آموزان شامل آموزش نصب دزدگیر خودرو ، آموزش نقاشی خودرو ، آموزش صافکاری خودرو ، آموزش نصب ضبط و باند خودرو و دیگر دوره های تخصصی مکانیک و اتومکانیک می باشد. برای جزئیات بیشتر و مشاوره رایگان با شماره 02191321001 تماس بگیرید.

3.5/5 - (6 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *