0 روز
0 ساعت
0 دقیقه
0 ثانیه

انتقال صدای دوربین مدار بسته

انتقال صدای دوربین مدار بسته
چکیده مطلب :

میکروفون یا برد صدا برای انتقال صدای محیط به مرکز کنترل مورد استفاده قرار می گیرد. ممکن است میکروفون روی دوربین مداربسته باشد که در این صورت دوربین دارای خروجی صدا نیاز خواهد بود مانند دوربینهای مینی و پین هلی و برخی از دوربینهای صنعتی) یا به صورت جداگانه در محلی از محیط تصب گردد.

امروزه استفاده از دوربین های مدار بسته در مکان های مختلف با رشد زیادی مواجه شده است و سازمان ها و ادارات مختلف و یا حتی منازل مسکونی، از انواع مختلف دوربین مدار بسته جهت بالا بردن امنیت و همچنین نظارت استفاده می کنند. دوربین مدار بسته قادر است تصاویر را از محیط دریافت کرده و آنها را به دستگاه ضبط دستگاه انتقال داده و با کیفیت مناسب بر روی نمایشگر نشان دهد.

در مدل های قدیمی دوربین مدار بسته تنها امکان انتقال تصویر وجود داشت و صداهای موجود در محیط به هیچ عنوان انتقال داده نمی شدند. در بسیاری از موارد نیاز است تا ما همراه با تصویر دریافتی، صدا هم داشته باشیم و در این گونه موارد است که نیاز به یک میکروفن جهت دریافت صداهای محیط پیدا می کنیم. در این مقاله در رابطه با میکروفون یا برد صدا برای انتقال صدا دوربین مدار بسته  به طور مفصل می پردازیم.

آموزش نصب دوربین مدار بسته

معرفی میکروفون در دوربین مدار بسته

همانطور که حتما می دانید، میکروفون یا برد صدا قطعه ای است که می تواند صداها را در محیط ضبط کرده و آنها را به صورت واضح و با کیفیت پخش نماید. در واقع میکروفون ها نوعی حسگر می باشند که صدا را تبدیل به جریان الکتریکی نموده و در دستگاه های مختلف به کار برده می شوند.

امواج الکتریکی که توسط میکروفون تولید می شوند تقویت شده و توسط یک بلندگو شنیده می شوند. میکروفون ها دارای یک دیافراگم به صورت یک لایه بسیار نازک می باشند که پس از دریافت صدا شروع به لرزیدن می نماید. دیافراگم ها در انواع مختلفی وجود داشته و حساسیت آنها تعیین کننده کشش صدا، دینامیک و نویزهای موجود در صدا می باشد.

انواع مختلفی از میکروفون ها وجود دارند که از آن میان می توان به میکروفون های کاردیوید، میکروفون های سوپر و هایپر کاردیوید، میکروفون های اُمنی دایرکشنال، میکروفون های فیگور اِیت، میکروفون های شات گان، میکروفون های چند الگویی یا تعویض کننده الگو و غیره اشاره کرد. در دوربین های مدار بسته امکان قرار دادن نوع خاصی از میکروفون ها یا برد صدا وجود دارد که در ادامه به آن می پردازیم.

معرفی میکروفون یا برد صدا برای انتقال صدا دوربین مدار بسته  

میکروفون هایی که بر روی دوربین های مدار بسته نصب می گردند دارای چندین بخش مختلف می باشند. یکی از این قسمت های مهم برد صدا می باشد که وظیفه دارد که صداهای دریافتی را پردازش نماید. علاوه بر آن بخش دیگری در این میکروفون ها وجود دارد که به آن فیش AV گفته می شود و از آن برای متصل کردن به کابلی که به دستگاه ضبط DVR وصل می شود استفاده می نمایند. قسمت دیگر میکروفون های دوربین مدار بسته فیش یا کانکتور برق می باشد که بر روی برد صدا قرار داشته و نیاز منبع برق 12 ولت دارد.

با نصب این میکروفون ها بر روی دوربین مدار بسته می توان علاوه بر تصویر، صداهای مختلفی که در محیط وجود دارد را نیز دریافت نمود. البته نصب این میکروفون ها نیاز به عملیات خاصی داشته که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

نحوه نصب میکروفون در دوربین مدار بسته

قبل از آن که اقدام به نصب میکروفون در دوربین مدار بسته نماییم نیاز است تا نکاتی را مورد توجه قرار دهیم. قبل از هر چیز باید به تعداد کانال های صدا در DVR  توجه نمود و دقت کرد که تعداد این کانال ها از میکروفون ها کمتر نباشد. زمانی که اقدام به خریداری دستگاه DVR می نمایید و قصد نصب میکروفون را دارید تعداد کانال ها را مد نظر قرار دهید. علاوه بر آن نوع فیش ورودی صدای موجود بر روی دستگاه DVR باید مورد توجه قرار گیرد. گاهی این فیش ها به صورت BNC و گاهی AV می باشد که برای هر یک نوع اتصالات متفاوت خواهد بود.  

نحوه نصب میکروفن در دوربین مدار بسته

برای نصب میکروفون به دوربین مدار بسته ابتدا باید تغذیه میکروفون را وصل نمایید. میزان ولتاژ میکروفون ها در دوربین مدار بسته 12 ولت می باشد. می توان با استفاده از یک آداپتور میکروفون و دوربین را به صورت همزمان متصل نمود. زمانی که قصد اتصال تغذیه به میکروفون را دارید بهتر است به هیچ عنوان سر سیم را نچینید و حتما از فیش استفاده کنید.

ادامه و پس از اتصال تغذیه نیاز است تا فیش AV را به سر کابل وصل کنید. برای این کار باید مغزی را به مغزی فیش و شیلد آن را به بدنه متصل نمایید.

در مرحله بعد نوبت به وصل کردن کابل صدا می رسد که بسته به متراژ مورد نظر می توان از کابل صداهای مختلف استفاده نمود. در متراژهایی که پایین می باشند امکان استفاده از کابل های برق ساده که اندازه 2*0.5 دارند وجود داشته و این کابل ها می توانند به راحتی به انتقال صدا بپردازند. اگر فاصله مورد نظر زیاد شد و متراژ بالا رفت کابل های برق ساده جوابگو نبوده و نیاز به استفاده از کابل های کواکسیال می باشد.

پس از انتخاب کابل صدا باید آن را به دستگاه DVR متصل نمود. برای این کار باید فیش موجود بر روی دستگاه را بررسی کرده و بر طبق آن از فیش کابل را متصل کرد. اگر کابل ها به صورت BNC می باشند می توانید از رابط های کابل BNC به AV استفاده نمایید.

از خروجی صدای دستگاه باید یک کابل را به بلندگو یا هدفون وصل کنید تا امکان شنیده شدن صدا وجود داشته باشد. البته این کار باید پیش از وصل کردن میکروفون به دستگاه DVR صورت گیرد.

پس از انجام تمامی این مراحل باید تنظیمات مربوط به صدای دستگاه را فعال نمایید. با کم و زیاد کردن صدای میکروفون می توانید، آن را در میزان صدای مورد نظر خود تنظیم نمایید. این تنطیمات توسط دکمه ولومی که در کنار میکروفون وجود دارد امکان پذیر بوده و بهتر است آن را در حالت وسط تنظیم نمود.

امکان نصب میکروفون در انواع دوربین های آنالوگ و تحت شبکه امکان پذیر بوده و نیاز است تا در هنگام خرید به تعداد و نوع فیش های ورودی در این دوربین ها دقت نمود.

 

نکات مورد توجه در کابل میکروفون دوربین مدار بسته

در هنگام انتخاب کابل دوربین مدار مدار بسته نیاز است تا نکاتی را مورد توجه قرار داد. از جمله نکات مورد نظر می توان به ولتاژ کار و همچنین جریان مصرفی اشاره کرد. فاصله منبع تغذیه تا دستگاه دی وی آر از دیگر نکاتی است که باید در هنگام خرید کابل به آن توجه نمود. هر چه میزان جریان مصرفی دوربین بیشتر باشد نیاز به کابل هایی با سطح مقطع بزرگتر می باشد.

معرفی انواع میکروفون در دوربین مدار بسته

میکروفون های دوربین مدار بسته در دو نوع اکتیو و پسیو وجود داشته که هر یک دارای مکانیسم عمل متفاوتی می باشند. علاوه بر آن میکروفون های باکسی و کپسولی نیز از جمله میکروفن های پر کاربرد در دوربین های مدار بسته می باشند که قدرت میکروفون باکسی به مراتب بیشتر از نوع کپسولی می باشد و همچنین از قیمت بالاتری نیز برخوردار می باشند.

این نوع از میکروفون ها از دو فیش آماده پرس شده برخوردار می باشند که یک فیش آن RCA و فیش دیگر AV می باشد که از آنها برای انتقال صدا استفاده می شود. یک فیش برق آداپتوری نیز در این بلندگو وجود داشته که از آن جهت تامین انرژی برق سیستم استفاده می گردد.

 اما میکروفون های کپسولی نیز به دلیل سایز کوچکی که دارند با استقبال بالایی مواجه گشته و قابل جاگذاری در مکان های مختلف می باشند.

میکروفون های دوربین مدار بسته را در دو نوع 360 درجه و یا جهت دار می سازند که معمولا در سیستم های نظارت تصویری از نوع 360 درجه یا همه جهته آنها استفاده می شود.

میکروفون های Omni-directional و Unidirectional دو معیار در هنگام انتخاب میکروفون دوربین مدار بسته می باشند که نوع اول قادر به دریافت صدا از جهت های مختلف بوده و نوع دوم تنها می تواند صدا را از یک جهت انتقال دهد.

نکته ای که در میکروفون های دوربین مدار بسته باید در نظر گرفته شود افزایش حساسیت این میکروفون ها می باشد که می توان با افزایش نسبت سیگنال به نویز این میزان را افزایش داد.

انتقال صوت و تصویر در دوربین های مداربسته با روش HDMI

نکاتی کلیدی در بالا بردن کیفیت ضبط و پخش صوت و تصویر وجود دارد از جمله خروجی HDMI با توانایی ارسال تصاویر با وضوح 580 × 720 حتی برای تصاویر یک چهارم تقریباً چهار برابر نمونه های قبلی وضوح خواهد داشت. 

تفاوت وضوح تصاویر در شکل بالا واضح تر است، در روش های قدیمی از وضوح با تعداد 240 × 320 پیکسل استفاده شده است، در حالی که این DVR وضوح با تعداد  540 × 720 پیکسل دارد.

قابلیت نمایش چند کاره با قابلیت های تقسیم بندی های مختلف صفحه نمایش و تنوع در توالی نمایش ، باعث بهینه سازی ظرفیت پخش تصاویر می شود

  • بهینه سازی ظرفیت پخش تصاویر
  • تنوع در نمایش تصاویر
  • قابلیت های تقسیم بندی های مختلف صفحه نمایش
  • صفحه کنترلی پانل مقابل دستگاه
  • کنترل دستگاه با موس
  • نرم افزار باز پخش تصاویر
  • کنترل دستگاه با صفحه کلید
  • بروز حادثه و ضبط تصاویر
  • تنظیم تعداد فریم ها جهت ضبط در حالت های مختلف
  • ارسال هشدار در زمان ارتکاب جرم
  • تقسیم بندی فضاهای حافظه بر طبق عامل ضبط تصاویر ( بروز حادثه ، زمان و برنامه و ضبط همیشگی )
  • جستجوی تصاویر ضبط شده بر طبق حادثه رخ داده
  • تعداد فریم های قابل نمایش در هر ثانیه
  • تنظیمات مربوط به هر آیتم
  • تنظیم برنامه های تعریف شده برای هر ساعت از هر هفت روز هفته
  • ایجاد یک برنامه زمان بندی با قابلیت تنظیم کیفیت تصویر و تعداد فریم ها در هر ثانیه برای هر دوربین
  • تنظیم ناحیه تشخیص حرکت
  • اتصال به Matrix Swticher

نتیجه گیری

در این مطلب به معرفی میکروفون یا برد صدا برای انتقال صدا دوربین مدار بسته پرداخته شد. میکروفون ها از اجزای مورد نیاز در دوربین مدار بسته  جهت انتقال صدا می باشند که می توانند علاوه بر ایجاد تصویر به دریافت صدای محیط نیز کمک نمایند. انواع مختلفی از میکروفون ها در دوربین مدار بسته وجود دارد و نحوه نصب آنها نیز نیازمند تخصص می باشد. در صورتی که در این کار مهارت دارید می توانید خودتان اقدام به نصب میکروفون یا برد صدا در دوربین مدار بسته نموده و یا در غیر این صورت از تخصص یک نصاب دوربین مدار بسته استفاده کنید.

آموزشگاه فن آموزان برگزار کننده دوره های آموزشی از جمله آموزش نصب دوربین مدار بسته ، آموزش plc ، آموزش تعمیرات موبایل ، آموزش تعمیرات بردهای الکترونیکی ، آموزش تعمیرات لپ تاپ ، آموزش مکانیک خودرو و … می باشد . برای اطلاع از لیست کامل دوره ها به صفحه اصلی سایت مراجعه نمایید.

 

امتیاز بدهید
نویسنده مطلب
سیامک رشوند
سیامک رشوند

سیامک رشوند هستم فعال در حوزه نصب و تعمیر سیستم های حفاظتی و امنیتی مجتمع های مسکونی ، تجاری ،اداری و .... در این سایت در مورد نصب دوربین ها ، دزدگیرهای اماکن و منازل ، نصب اعلام حریق های متعارف و آدرس پذیر، نصب سانترال و کرکره برقی و حوزه های مرتبط دیگر مطلب می نویسم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *