نحوه رگلاژ و تنظیم درب کابینت

نحوه رگلاژ و تنظیم درب کابینت
چکیده مطلب :

در صورت قرارگیری منظم کابینت‌ها کنار هم و فیکس بودن آن‌ها، نمای زیبایی در آشپزخانه ایجاد می‌شود. تنها کافی است که یکی از کابینت‌ها درست در جای خود قرار نگرفته باشد تا نظم موجود بین کابینت‌ها از بین برود و کابینت‌ها نامنظم به چشم بیایند. اگر چنین شرایطی را مشاهده کردید باید آچار به دست شوید و درب کابینت را رگلاژ کنید تا درب کارایی مطلوبی داشته باشد. در ادامه به آموزش نحوه رگلاژ کابینت می پردازیم.

اگر کابینت‌هایی از جنس ام دی اف استفاده می‌کنید، شاید برای شما هم تاکنون پیش‌آمده باشد که کابینت‌ها بعد از مدتی استفاده دچار مشکل شده باشند و به‌خوبی باز و بسته نشوند. ممکن است زمان بسته شدن درب کابینت‌ها باهم فاصله داشته باشند یا این‌که درب‌ها به‌کلی از جا دربیایند. در این صورت باید به فکر نحوه رگلاژ و تنظیم درب کابینت mdf باشید و تعمیر آن را شروع کنید. اتصالات کابینت‌های ام دی اف ساختار بسیار ساده‌ای دارند، درنتیجه تعمیر آن‌ها کار راحتی است. برای تعمیر کابینت‌ها فرد به هیچ ابزار و وسیله پیچیده‌ای نیاز ندارد. در ادامه با آموزشگاه فن آموزان همراه باشید تا نحوه رگلاژ و تنظیم درب کابینت mdf را بررسی کنیم.

مرکز آموزشی فن آموزان با هدف اشتغال زایی دوره های تخصصی ویژه بازار کار از جمله دوره آموزش کابینت سازی را بصورت صفر تا صد عملی و تحت نظارت سازمان فنی و حرفه ای در کارگاههای مجهز برگزار می کند. در این دوره نصب ، مونتاژ ، برش و ساخت کابینت را بصورت حرفه ای یاد می گیرید. برای مشاهده سرفصل های این دوره بر روی تصویر زیر کلیک نمایید:

آموزش کابینت سازی

نحوه رگلاژ درب کابینت

امروزه در اغلب کابینت‌های مدرن لولاها به‌گونه‌ای هستند که در سه جهت مختلف تنظیم می‌شوند. شما تنها به کمک یک پیچ‌گوشتی ساده، می‌توانید درب کابینت را به سمت چپ/راست، بالا/پایین یا به بیرون/ داخل تنظیم کنید. علاوه بر این برخی از کابینت‌ها برای سفت کردن لولا پیچ‌های مختلفی دارند که برای تنظیم درب هم استفاده می‌شوند. به همین دلیل شما می‌توانید در صورت بروز هرگونه مشکل تنظیمات کامل درب‌ها را به‌وسیله پیچ‌های موجود انجام دهید. ابتدا کابینت‌ها را بررسی کنید و مطمئن شوید که به رگلاژ نیاز دارند. فهمیدن این موضوع تنها با نگاه کردن به کابینت امکان‌پذیر است. اگر درب‌های کابینت شما هم‌راستا با یکدیگر نیستند و‌ ظاهر مطلوبی ندارند، باید رگلاژ درب‌‌های کابینت را اولویت کارتان قرار دهید. با رگلاژ درب کابینت‌ها ازنظر ظاهری با یکدیگر هماهنگ می‌شوند.

ابزار لازم جهت رگلاژ درب کابینت

همان‌طور که در ابتدا گفته شد رگلاژ درب کابینت کار ساده‌ای است و برای انجام این کار به یک عدد پیچ‌گوشتی ساده نیاز دارید. بعضی از لولاها دو نوع پیچ تخت و چهارسو دارند. به همین دلیل باید متناسب با پیچ، پیچ‌گوشتی مناسب آن را فراهم کنید. نحوه رگلاژ و تنظیم درب کابینت mdf کار ساده‌ای است و نیاز به تخصص و مهارت ندارد، بلکه به‌تنهایی و باکم ترین امکانات امکان‌پذیر است. نکته مهمی که باید در نظر بگیرید این است که هرگز از پیچ‌گوشتی برقی برای رگلاژ درب استفاده نکنید، چراکه قدرت بالایی دارد و ممکن است به پیچ‌های کابینت آسیب وارد کند.

به چه دلیل باید درب کابینت رگلاژ شود؟

  • اگر رگلاژ درب‌های کابینت به‌درستی انجام شود در نما و زیبایی ظاهری کابینت‌ها تأثیر زیادی خواهد داشت.
  • توجه داشته باشید که حتماً درب با درب‌های دیگر مماس باشد و به‌درستی در جای خود قرار گیرد در غیر این صورت نامنظم بوده و عملکرد خوبی نخواهند داشت.
  • ظاهر کلی کابینت در صورت رگلاژ نبودن نامرتب دیده می‌شود.
  • در زمان نصب کابینت رگلاژ کردن یکی از ظریف‌کاری‌ها محسوب می‌شود.
  • در صورت رگلاژ نبودن درب‌های کابینت باز و بسته شدن درب‌ها به‌درستی انجام نمی‌شود.

انواع لولای کابینت ام دی اف

امروزه کابینت‌های مدرن دارای لولاهایی هستند که در سه جهت مختلف تنظیم می‌شوند: چپ، راست، بالا، پایین، داخل و بیرون. اغلب لولاهای عادی مکانیزمی برای تنظیم حالت چپ و راست دارند و برخی از آن‌ها را نیز می‌توان با کمک پیچ‌گوشتی روی بالا و پایین درب کابینت بست. نوع دیگر لولاهای درب دارای مکانیزمی هستند که برای رگلاژ درب نیازی نیست پیچ لولا را باز و بست کنید. در زمان گذشته تنظیمات کابینت‌ها به سبک اروپایی دیده می‌شد و در حال حاضر در اغلب کابینت‌ها سبک‌های بروزتری دیده می‌شود.

انواع-لولای-کابینت

اگر لولای کابینت ام دی اف جدا از پیچ‌های اصلی که لولا را به کابینت متصل کرده‌اند، دو یا چندپیچ دیگر داشته باشند قابلیت تنظیم به جهات مختلف را دارا می‌باشند. از طرفی هم لولای ابتدایی و قدیمی وجود دارند که هیچ‌گونه تنظیماتی ندارند. این مورد لولاهایی هستند که به‌جای نصب در داخل کابینت روی آن‌ها نصب می‌شوند. اما لولاهای جدید تنظیمات سه جهتِ را دارا می‌باشند که برای رگلاژ کافی است پیچ‌های آن را تنظیم کنید. برای لولاهای قدیمی‌تر اگر می‌خواهید آن را تنظیم کنید باید کل لولا را تغییر مکان دهید. لولاهای کابینت در انواع مختلفی هستند که در ادامه به آن‌ها اشاره کوتاهی خواهیم داشت:

  • لولا گازور استاندارد: این لولا نیز به‌تنهایی در چند مدل مختلف ازجمله لولا گازور ساده چهار پیچ، آرام‌بند، مگنتی بدون فنر، مگنتی فنر برعکس و… وجود دارد.
  • لولا گازور زاویه‌دار: این لولا در نوع 90 درجه صامت، 30درجه بسته صامت، 45 درجه بسته صامت، 180 و 270 درجه صامت عرضه می‌شود.

تنظیم لولا و رگلاژ کابینت

قبل از انجام هر کاری بهتر است بدانیم، هدف از نحوه رگلاژ و تنظیم درب کابینت mdf چیست و برای رسیدن به چه حالت مطلوبی این کار را انجام می‌دهیم. زمانی که فرایند رگلاژ درب‌ها را آغاز کردیم باید سه هدف مهم و اساسی را در نظر داشته باشیم:

  1. باز و بسته شدن مطلوب درب کابینت

اصلی‌ترین و مهم‌ترین هدفی که برای رگلاژ کردن درب باید در نظر گرفته شود باز و بسته شدن صحیح آن است. درب‌های کابینت هنگام انجام کارهای منزل مدام باز و بسته می‌شوند و اگر در این فرایند اختلالی ایجاد شود بسیار آزاردهنده یا خطرناک خواهد بود. اگر رگلاژ و تنظیم درب کابینت به نحو صحیح انجام نشود و حالت استاندارد نداشته باشد ممکن است به‌مرورزمان با افتادگی کابینت روبه‌رو شویم.

باز و بسته شدن مطلوب به این معناست که درب کابینت راحت باز و بست شود. علاوه بر این در میان راه مانع و راه‌گیری نداشته باشد. لولای کابینت نباید ایجاد ناامنی کند و صدا دهد، بلکه باید به‌راحتی بسته شود و زمان باز شدن در هر زاویه که انتظار می‌رود حالت خودش را حفظ کند و کامل بازبماند. باز و بسته شدن درب کابینت نباید نیرو و فشار زیاد نیاز داشته باشد، بلکه باید به‌سادگی و شکلی منطقی صورت گیرد.

آموزش رگلاژ درب کابینت

  1. هماهنگی درب‌های کابینت

معمولاً بیشتر فضای آشپزخانه به کابینت مجهز می‌شود. کابینت‌ها در این مکان به‌صورت چیدمانی اصولی و ردیفی در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند. بنابراین لازم است درب‌ها و لولاها طوری کنار هم قرار بگیرند که هماهنگی کاملی باهم داشته باشند. اگر یک کابینت با دیگر کابینت‌ها هماهنگ نباشد نظم آن‌ها به هم می‌خورد و ظاهر نامطلوبی به فضای آشپزخانه می‌دهد.

  1. ایجاد ظاهر شیک و زیبا

کابینت‌ها اگر با یکدیگر هماهنگ باشند ظاهری عمودی و افقی کاملاً منظمی ایجاد می‌کنند. نظم هندسی در کابینت‌ها اهمیت زیادی دارد و تأثیر چشم‌گیری در دکوراسیون و نمای خانه دارد. اگر لولای کابینت‌ها باهم تنظیم نباشد و حالت آن‌ها به‌هم‌ریخته باشد نمای بدی در کابینت‌ها ایجاد می‌شود. علاوه بر این در کارایی کابینت هم مشکلاتی ایجاد می‌شود.

تنظیم درب کابینت به جهات مختلف

  • تنظیم در جهت بالا و پایین:

اگر پیچ‌های اصلی کابینت را سفت کردید و بازهم مشک حل نشد، باید پیچ‌های دیگری برای تنظیم درب کابینت ببندید. اگر روی لولا هیچ پیچی وجود نداشت باید دوپیچ لولا به کابینت را بازکنید و در ادامه جای لولا را مجدد بر روی کابینت تنظیم کنید. پیچ‌های قدیمی را جدا کنید و مجدد پیچ جدیدی را روی درب ببندید.

تنظیم درب کابینت

  • تنظیم در جهت چپ و راست:

روی لولای کابینت دو عدد پیچ به‌صورت افقی وجود دارد. پیچی که به سمت بیرون کابینت بسته‌شده برای یکدستی ظاهر کابینت و همخوانی با کابینت‌های دیگر است. فرد می‌تواند هر دوپیچ را به‌طور هم‌زمان روی درب تنظیم کند. اگر درب کابینت به سمت پایین و کج بود، تنها کافی است پیچ تنظیم لولا بالایی راکمی تنظیم کنید و مشکل را حل کنید. اگر با این روش مشکل حل نشد، باید پیچ‌های تنظیم لولای پایینی را تغییر دهید تا شکل قرارگیری درب کابینت تغییر کند و مشکل حل شود.

  • تنظیم به جهت داخل یا بیرون:

همان‌طور که در ابتدای مطلب گفته شد لولاها به انواع شکل‌های مختلف هستند که برخی از آن‌ها قابل تنظیم به جهات مختلف هستند و برخی از این قابلیت برخوردار نیستند. علاوه بر این پیچ دیگری در محور افقی لولای کابینت وجود دارد که با تنظیم آن درب کابینت به داخل یا بیرون تنظیم می‌گردد. به همین دلیل پس از مدت کوتاهی استفاده درب کابینت دچار رطوبت شده و تاب برمی‌دارد. به‌طور مثال: ممکن است درب خیلی بیرون بزند یا زمانی که آن را می‌بندید خیلی داخل چهارچوب بروند. در چنین حالتی می‌توانید لولای بالایی را سمت کابینت تنظیم کنید. درنهایت بهتر است بدانید که نحوه رگلاژ و تنظیم درب کابینت mdf کار ساده‌ای است و یک آچار و پیچ‌گوشتی کار شما را راه می‌اندازد.

تنظیم آرام‌بند درب کابینت‌های ام دی اف

هنگامی‌که لولای گازور را بر روی درب کابینت نصب می‌کنید، برای جلوگیری از محکم بسته شدن درب باید قطعه آرام‌بند را در قسمت بالا و پایین کلاف کابینت نصب کنید تا از محکم بسته شدن درب جلوگیری شود. هنگامی‌که درب کابینت با سرعت زیاد به کلاف درب نزدیک می‌شود، به این دلیل است كه آرام‌بند را در قسمت انتهایی کابینت نصب کردید و عملکرد مطلوبی ندارد. اگر می‌خواهید درب کابینت آرام‌تر بسته شود باید آرام‌بند را در مجاور لولا نصب کنید. پس درنهایت سعی کنید آرام‌بند را در پایین کلاف کابینت نصب کنید تا سرعت بسته شدن درب کاهش یابد و از محکم بسته شدن درب جلوگیری شود. نکته دیگر در رابطه با کابینت‌ها این است که برخی از لولاها آرام‌بند دارند و باوجوداین نوع لولا دیگر نیازی نیست از آرام‌بند استفاده کنید.

دلایل اصلی به هم ریختن رگلاژ درب کابینت

در حالت کلی سه عامل سبب به‌هم‌ریختگی نحوه رگلاژ و تنظیم درب کابینت mdf می‌شوند که عبارتنداز:

کیفیت لولا

به‌طورکلی حتی اگر باکیفیت‌ترین لولاها را هم استفاده کنید بازهم بعد از مدتی استفاده نیاز به رگلاژ درب احساس می‌شود. اما اگر کیفیت لولاها بالا باشد، این بازه زمانی برای رگلاژ درب افزایش می‌یابد. پس اول‌ازهمه به کیفیت لولا دقت داشته باشید تا تنظیمات بعدی در بازه زمانی بیشتری رخ دهد. هنگام خرید حتماً از فروشنده بخواهید قیمت پیشنهادی را بر اساس برند لولا اعلام کند. چراکه در اینجا هزینه در کیفیت محصول نقش مؤثری دارد.

دلایل به هم ریختن رگلاژ درب کابینت

نگهداری

هر یراقی نیاز به نگهداری و توجه دارد تا مدت بیشتری کار کند که لولای درب کابینت نیز از این قاعده مستثنا نیست. برخی از یراق‌آلات در بازه زمانی کارایی مطلوبی از خود ارائه می‌دهند و برخی از آن‌ها کیفیت مناسبی ندارند. برای نگهداری درب ام دی اف تنها کار این است که به درب آسیبی نرسانیم. به‌عنوان‌مثال: در درب‌های ام دی اف که از قطعه آرام‌بند استفاده می‌شود نباید برای بستن درب فشار زیادی به آن وارد کنیم چراکه این کار به پمپ درب آسیب می‌رساند. سعی کنید از یراق‌آلات به‌خوبی نگهداری کنید تا بازه زمانی برای رگلاژ درب افزایش یابد.

زمان

تمام درب‌های ام دی اف بعد از مدتی استفاده نیاز به رگلاژ و تنظیم دارند که در اغلب مواقع دلیل اصلی آن اصطکاک است. باز و بسته شدن مداوم درب، وزن وارده و… رگلاژ درب را به هم می‌ریزند و درب پس از مدتی استفاده نیاز به رگلاژ پیدا می‌کند. نحوه رگلاژ و تنظیم درب کابینت mdf نیاز به تخصص ندارد و به‌سادگی و با کمترین امکانات قابل انجام است.

در صورت قرارگیری منظم کابینت‌ها کنار هم و فیکس بودن آن‌ها، نمای زیبایی در آشپزخانه ایجاد می‌شود. تنها کافی است که یکی از کابینت‌ها درست در جای خود قرار نگرفته باشد تا نظم موجود بین کابینت‌ها از بین برود و کابینت‌ها نامنظم به چشم بیایند. اگر چنین شرایطی را مشاهده کردید باید آچار به دست شوید و درب کابینت را رگلاژ کنید تا درب کارایی مطلوبی داشته باشد. البته در نظر داشته باشید که نحوه رگلاژ و تنظیم درب کابینت mdf و کمد دیواری تفاوت زیادی ندارد.

مشاهده و دانلود pdf مقاله: نحوه رگلاژ و تنظیم درب کابینت

5/5 - (3 امتیاز)

دوره های پردرآمد ویژه بازار کار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمامی حقوق این وبسایت متعلق به آموزشگاه فن آموزان فیدار می‌باشد. (طرف قرارداد با خانه کارگر)
اینستاگرام
تلگرام
یوتیوب
آپارات
بستن X
ارتباط با فن آموزان
تماس با فن آموزان تلگرام واتس آپ ایتا روبیکا بله