معرفی یراق آلات کابینت

معرفی یراق آلات کابینت
چکیده مطلب :

بدیهی است برای داشتن کابینت های زیبا و با کیفیت باید تمامی اجزای آن با دقت انتخاب شوند. تصور کنید یراق آلات زیبا هستند اما متناسب با وزن یا ارتفاع در و واحد نیستند. در این مقاله ضمن معرفی یراق آلات کابینت، انواع یراق آلات کابینت را مورد بررسی قرار داده و با کاربرد آن ها آشنا می شویم.

قطعاتی که برای تکمیل بسیاری از قسمت های ساختمان و آشپزخانه مانند کابینت ها استفاده می شود، یراق آلات هستند. این قطعات بیشتر فلزی هستند و در برخی از انواعی که برای اتصال استفاده می شوند ممکن است چوبی باشند. از آن جایی که یراق آلات جزء جدایی نا پذیر کابینت ها هستند، در مراحل نصب و اجرا بسیار اهمیت دارند. در این مقاله ضمن معرفی یراق آلات کابینت، انواع یراق آلات کابینت را مورد بررسی قرار داده و با کاربرد آن ها آشنا می شویم. آموزشگاه فن آموزان دوره آموزش کابینت سازی را در کارگاه مجهز و بصورت عملی ویژه اشتغال و بازار کار با اعطای مدرک معتبر برگزار می کند. برای اطلاعات بیشتر تماس بگیرید.

آموزش کابینت سازی

آموزشگاه فن آموزان با تمرکز بر یادگیری عملی کارآموزان دوره های تخصصی ویژه بازار کار از جمله دوره آموزش کلید سازی ، آموزش تعمیرات ماشین های اداری ، آموزش تعمیرات لباسشویی و … را تحت نظارت سازمان فنی حرفه ای برگزار می کند. جهت اطلاع از نحوه برگزاری دوره ها و دریافت مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.

ویدیو توضیحات مدرس کابینت سازی درباره یراق آلات کابینت :

یراق آلات کابینت چیست؟

یراق آلات کابینت قطعاتی هستند که همه ما در طول روز با آن ها سر و کار داریم. این قطعات کاربرد های متفاوتی دارند و نقش پر رنگی در زیبایی آشپزخانه دارند. بدیهی است برای داشتن کابینت های زیبا و با کیفیت باید تمامی اجزای آن با دقت انتخاب شوند. تصور کنید یراق آلات زیبا هستند اما متناسب با وزن یا ارتفاع در و واحد نیستند. بهتر است کابینتی را انتخاب کنیم که تمامی عناصر آن با دقت و کیفیتی مثال زدنی طراحی و ساخته شده باشد.

یراق آلات کابینت سازی

انواع یراق آلات کابینت

یراق آلات کابینت‌ از نظر کاربرد و کیفیت تفاوت زیادی با هم دارند و هنگام سفارش و ساخت کابینت از نمونه های با کیفیت یراق آلات استفاده نمود. انواع یراق آلات کابینت عبارتند از:

  1. دستگیره
  2. لولا
  3. ریل
  4. پایه
  5. جک
  6. گیره اتصال پای کابینت
  7. مگنت
  8. آویز
  9. نگهدارنده طبقه و بست
  10. قفل
  11. ارگانایزر
  12. چراغ
  13. پریز
  14. چرخ
  15. پیچ
  • دستگیره کابینت

دستگیره های کابینت در قسمت بیرونی پانل درب کابینت نصب می شوند و گزینه ای ساده و آسان برای باز و بسته کردن درب ها هستند. آن ها بیشتر در جلوی کابینت استفاده می شوند، اما می توانند برای کشوهای کوچک نیز کار کنند. آن ها فقط به یک پیچ برای نصب نیاز دارند و در طیف گسترده ای از اندازه ها، سبک ها، مواد و پرداخت ها وجود دارند. دستگیره ها در اشکال مختلفی مانند قارچ، بشقاب، کره، مربع، بشقاب و جدید هستند اما همه به گونه ای طراحی شده اند که به راحتی در دست گیرند.

دستگیره کابینت

دستگیره که توسط کارشناسان به عنوان عنصری تکمیل کننده زیبایی کابینت شناخته می شود انواع مختلفی دارد. انواع مختلف دستگیره کابینت شامل دستگیره های خطی و دکمه ای، دستگیره های کابینت مستطیلی و منحنی. آن چه مسلم است این است که هر نوع دستگیره کاربرد های متفاوتی دارد و در چیدمان های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. به عنوان مثال هنگام انتخاب درب های کوچک و سبک بهتر است از دستگیره های دکمه ای استفاده کنید. لازم به ذکر است که با توجه به آپشن های فراوان، پرکاربردترین دستگیره مورد استفاده در کابینت های پاراکس، دستگیره مخفی برند SCILM می باشد.

هنگام انتخاب دستگیره دقت کنید که سخت افزاری که انتخاب می کنید با کشو و کابینت سازگار باشد. در این صورت می توانید از هارمونی ایجاد شده دو برابر لذت ببرید.

بیشتر بخوانید: معرفی شغل کابینت سازی

  • لولا کابینت

ابزاری که وظیفه اتصال دو قطعه به یک دیگر را بر عهده دارد، لولا است. از انواع لولا می توان به لولا معمولی، مهار، درجه و غیره اشاره کرد که بدیهی است هر نوع لولا دارای کاربرد ها و ویژگی های منحصر به فردی است که باید با توجه به کابینت انتخاب شود. به عنوان مثال برای کابینت های نبشی از لولاهای 0 درجه، برای کابینت های معمولی از لولاهای 110 درجه و برای کابینت های سوپر از لولاهای 155 درجه استفاده می شود.

لولا کابینت

  • ریل کابینت

در گذشته با نصب قاب چوبی روی بدنه کابینت و ایجاد شیار روی آن امکان جابجایی کشو کابینت فراهم می گردید. اما اکنون با استفاده از جدید ترین روش ها ریل هایی ساخته اند که حرکت کشو را روان و بسیار راحت می کند. در نظر داشته باشید که مانند سایر یراق آلات، انواع مختلفی از ریل ها وجود دارد که باید با توجه به وزن و ابعاد کشو انتخاب شوند. ریل ساده، ریل مخفی، ریل ساچمه ای، ریل بدنه، ریل تاندم باکس و غیره از انواع ریل کشو کابینت هستند که هر کدام کاربرد و ویژگی های خاص خود را دارند.

ریل کابینت

  • پایه کابینت

وسیله ای که برای افزایش ارتفاع کابینت استفاده می شود پایه است. یکی از مهم ترین ویژگی های پایه کابینت قابلیت تنظیم آن است که افزایش ارتفاع را ممکن می سازد. مانند سایر اتصالات، پایه کابینت نیز از مواد مختلف ساخته شده است. مانند آلومینیوم، پلاستیک و فلز. توصیه می شود پایه را با توجه به نوع کابینت و دکوراسیون انتخاب کنید.

یراق آلات کابینت سازی: پایه

  • جک کابینت

جک کابینت یکی از اصلی ترین یراق آلات کابینت می باشد متناسب با نیاز فرد و نوع کابینت در انواع مختلفی تولید شده است. استفاده از جک برای ثابت نگه داشتن درب کابینت در هنگام باز بودن مورد استفاده قرار می گیرد. جک ها از مواد متنوعی مانند پلاستیک، برنج یا فولاد ضد زنگ ساخته می شوند. جک های کابینت به دو دسته کلی پمپی و اتوبوسی تقسیم می شوند.

ابزار کابینت سازی: جک کابینت

جک های پمپی که با نام جک های گازی نیز شناخته می شوند بر اساس عرض و وزن کابینت انتخاب می شوند. به طوری که از جک های با قدرت کمتر برای کابینت های با وزن کمتر استفاده می شود. جک های اتوبوسی دارای مکانیزم منحصر به فردی برای باز کردن می باشد. به این صورت که از صورت بالا و پایین می شوند و با نام جک های آسانسوری نیز مورد استفاده قرار می گیرند.

  • گیره اتصال پایه کابینت

گیره کابینت گیره ای است که پشت زیر پایی قرار می گیرد و روی پایه نصب می شود. زیر پایی در واقع روکشی است که معمولاً از درهای کابینت ساخته می شود و برای پوشاندن صورت خالی روی پایه های پلاستیکی استفاده می شود. خبر خوب این است که زیر پایی به راحتی برداشته شده و در جای خود قرار می گیرد.

تجهیزات کابینت سازی: گیره اتصال پایه کابینت

  • مگنت کابینت سازی

به وسیله ای که برای داشتن کابینت بدون دستگیره و باز شدن درب آن به راحتی استفاده می شود مگنت می گویند. با استفاده از این ابزار، کابینت تنها با فشار کمی باز می شود. جالب است بدانید در صورت استفاده از آهنربای فشاری با لولای آهنربایی مخصوص، با فشار دادن کابینت، درب کاملا باز می شود. یادآوری می کنیم که آهن ربا با قدرت بیشتر برای درب های جک دار و بازشو از بالا نیز قابل استفاده است. مگنت ها به دلیل سادگی و زیبایی ظاهری پر طرفدار می باشد. از معایب استفاده از مگنت می توان به باقی ماندن جای لک انگشتان روی کابینت اشاره کرد.

مگنت کابینت سازی

  • آویز کابینت

آویز یکی دیگر از اعضای خانواده یراق آلات کابینت است که توسط بسیاری از برندها تولید می شود. این محصول پرکاربرد را می توان از برند های مطرحی مانند بلوم و ایتالیایی فرامنتا خریداری کرد. بد نیست بدانید که از آویز برای نصب کمد دیواری و نگه داشتن کابینت روی دیوار استفاده می شود.

  • نگهدارنده طبقه و بست کابینت

نگهدارنده طبقه و بست یکی دیگر از یراق آلات کابینت بوده که در مدل های متنوعی و طرح های مختلفی در بازار موجود است. نگهدارنده ها با نام بست طبقه نیز شناخته می شوند. برای نگه داشتن صفحات چوبی به دیوار از گونیا استفاده می شود.

ابزار کابینت سازی: نگهدارنده طبقه و بست

نوع دیگری از یراق آلات که نقش نگهدارنده شیشه و کفپوش ام دی اف را ایفا می کند خارهای کف می باشد. نوع دیگری از یراق آلات که نقش نگهداری از کف شیشه و ام دی اف را ایفا می کند، سنبله های کف می باشد. سنبله های کف در انواع مختلفی مانند کریستالی، میله ای و شیشه ای تولید می شوند.

بیشتر بخوانید: سرمایه و تجهیزات مورد نیاز راه اندازی شغل کلید سازی

  • قفل کابینت

یکی از مهم ترین یراق آلات کابینت ها قفل بوده که مناسب برای خانواده هایی که دارای فرزندان با سن کم توصیه می شود. هم چنین برای داشتن امنیت در محل کار و سکونت نیز مناسب است. قفل ها ساختار یک پارچه ای داشته و از سیلندر و مغزی تشکیل شده است. می توان از قفل های الکترونیکی برای قفل کردن همزمان تمام کشو های کابینت استفاده کرد.

یراق آلات کابینت: قفل کابینت

  • ارگانایزر

به منظور طبقه بندی فضای درونی کابینت و استفاده بهینه از فضا از انواع ارگانایزر استفاده می شود. انواع ارگانایزر عبارتند از قفسه های ریلی، مخصوص کابینت گوشه ای و مخصوص کابینت ایستاده.

  • چراغ کابینت

یکی از مواردی که برای زیبایی ظاهری کابینت ها و نور پردازی در دکوراسیون آشپزخانه مورد استفاده قرار می گیرد، چراغ ها می باشند. استفاده از انواع مختلف چراغ ها می تواند به آشپزخانه جلوه ای خاص بخشیده و بنا بر نیاز خود می توانید از نمونه های مختلف چراغ ها استفاده نمایید. امروزه به دلیل تغییر در الگو های دکوراسیون معمولا از چراغ های LED متمرکز استفاده می شود که علاوه بر داشتن زیبایی به پیدا کردن آسان تر وسایل در کابینت ها کمک می کند.

یراق آلات کابینت: چراغ

  • پریز

پریز نیز یکی از یراق آلات مورد استفاده در کابینت ها می باشد که برای متصل کردن وسایل برقی آشپزخانه مانند مایکروویو، آبمیوه گیری، خرد کن، لباسشویی و ظرفشویی مورد استفاده قرار می گیرد. پریز ها در انواع مختلفی در صنعت کابینت سازی وجود داشته که استفاده از پریز های تو کار به دلیل طراحی زیبا، جلوه ای ویژه به طراحی و دکوراسیون کابینت آشپزخانه می بخشد.

  • چرخ

در کابینت هایی که قابلیت چرخش و تغییر مکان دارند، مانند جزیره در آشپزخانه ها باید از چزخ استفاده شود. توجه کنید که استفاده از چرخ های دارای قفل باعث می شود، کابینت مورد نظر نا خواسته حرکت نکرده و در موقعیت خود ثابت نگه داشته می شود.

ابزار کابینت سازی: چرخ کابینت

  • پیچ کابینت

از ابزار آلات اصلی مورد استفاده در کابینت ها، پیچ بوده که برای نگه داشتن کابینت ها در محل مورد نظر استفاده می شوند.پیچ ها برای داشتن استحکام بالا از فلز های مختلف مانند فولاد ساخته شده و ممکن است بر حسب نیاز از پیچ های پلاستیکی و چوبی نیز استفاده شود.

آموزشگاه فن آموزان مجری برگزاری بیش از هشتاد دوره فنی حرفه ایِ ویژه اشتغال و بازارکار تحت نظارت سازمان فنی حرفه ای می باشد. جهت اطلاع از نحوه شرکت در دوره ها و دریافت مشاوره رایگان با شماره 02191321001 تماس بگیرید.

امتیاز بدهید

دوره های فنی حرفه ای ویژه اشتغال و بازار کار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *