آشنایی با قطعات تابلو روان

آشنایی با قطعات تابلو روان

حتما در سطح شهر و سردر بسیاری از مغازه ها، با تابلوهای رنگارنگ و نورانی که حاوی نام مغازه یا تبلیغات می باشند مواجه شده اید. نام های بسیاری برای این تابلوها وجود دارد که از آن جمله می توان به تابلوهای ال ای دی، تابلوهای روان، تابلوهای الکترونیکی، تابلوهای متحرک و غیره اشاره کرد.

استفاده از این تابلوها به عنوان یک ابزار تبلیغاتی بسیار مفید بوده و در بازار پر رقابت امروز می تواند نقش مهمی را در کسب و کارهای مختلف داشته باشد. علاوه بر آن در تابلوهای اعلان نصب شده در اتوبوس ها و مترو همچنین تابلوهایی که در سطح شهر و در جاده ها به عنوان ابزاری برای اطلاع رسانی نصب می گردند، از تابلوهای روان با افکت ها و حرکات مختلف استفاده می گردد.

اما تابلوهای روان به چه صورت کار کرده و از چه قطعاتی تشکیل می شوند؟ پاسخ به این سوال برای متخصصین در این کار و همچنین افرادی که علاقمند به ساختار این تابلوها می باشند می تواند مفید واقع گردد. در این مطلب به معرفی جامع این تابلوها و آشنایی با قطعات تابلو روان با جزئیات پرداخته شده است.

منظور از تابلو روان چیست؟

شاید تعداد و تنوع تابلوهای تبلیغاتی که در سطح شهر مشاهده می شوند بسیار زیاد بوده و برخی افراد تفاوت آنها را با یکدیگر ندانند. تابلوهای چلنیوم که به صورت حروف برجسته می باشند، تابلوهای پلاستیکی، تابلوهای فلزی عبور دهنده نور، تابلوهای رینگی، تابلوهای استیل، تابلوهای نئون، تابلوهای فلکس یا بدون نور، تابلوهای بک لایت، تابلوهای ال ای دی ثابت، تابلوهای ال ای دی متحرک و غیره انواعی از تابلوهای تبلیغاتی می باشند که همه شما آنها را در نقاط مختلف شهر مشاهده کرده اید.

تابلوهای ال ای دی متحرک یا تابلوهای روان، در واقع نوع مدرنی از تابلوهای دیجیتالی می باشند که به علت مزایایی که دارند استفاده از آنها در رنگ و مدل های مختلف گسترش یافته است. تفاوتی که این نوع تابلو با نوع LED ثابت دارد در حرکت کردن کلمات و حروف می باشد به این صورت که در تابلو روان جملات به صورت پشت سر هم و با استفاده از نرم افزارها و برنامه نویسی های کامپیوتری حرکت کرده و تکرار می شوند.

 تابلو روان

آموزشگاه فن آموزان مجری برگزاری دوره های تخصصی ویژه بازار کار از جمله دوره آموزش تابلو روان ، آموزش برق ساختمان و آموزش برق صنعتی در تهران می باشد. تمامی دوره ها تحت نظارت سازمان فنی حرفه ای کشور و با اعطای مدرک معتبر برگزار می شود. برای دریافت جزئیات بیشتر و مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.

مزایای استفاده از تابلو روان

جذابیت بصری که تابلوهای ال ای دی متحرک یا تابلوهای روان دارند باعث شده تا استقبال زیادی از آنها شده و ابزاری موثر جهت امر تبلیغات باشند. اما مزایای دیگری نیز برای این تابلوها وجود دارد که در ذیل به آنها اشاره شده است:

به کار بردن تابلوهای روان به علت استفاده از ال ای دی در آنها نسبت به سایر تابلوهایی که با نور کار می کنند از مصرف برق کمتری برخوردار بوده و حتی با روشن بودن 24 ساعته آنها نیز مصرف برق چندانی وجود نخواهد داشت.

تابلوهای روان دارای هیچ گونه تابش مضری که برای چشم ها و سلامت انسان زیان آور باشند نبوده و تابلوهایی کاملا سالم می باشند.

شدن و قدرت نور در این تابلوها بسیار بیشتر از سایر تابلوهای تبلیغاتی بوده و از راندمان بیشتری نیز برخوردار می باشند.

عمر مفید بالاتر، امکان کار کردن در ولتاژهای پایین، عدم به وجود آوردن گرما در محل نصب، قابلیت برنامه ریزی توسط نرم افزار و قابلیت انتخاب طرح و رنگ مورد نظر از مزایایی هستند که برای این تابلوها وجود دارد.

رنگ بندی تابلوهای روان

با توجه به استقبال زیادی که از این نوع تابلوها شده است انواع و اقسام مختلفی از آن در رنگ های مختلف تولید می گردد که می توان با توجه به سلیقه و بودجه ای که در نظر دارید و همچنین نوع کسب و کاری که تابلوی تبلیغات را برای آن می خواهید، هر یک از انواع تابلوهای روان در هر رنگ و افکتی را انتخاب نمایید. در زیر به انواع مختلف تابلوهای روان اشاره شده است:

  • تابلو روان تک رنگ: در این نوع از تابلوها همانطور که از نامش پیداست تنها از یک رنگ جهت نمایش متن یا انیمیشن مورد نظر شما در نظر گرفته می شود. شاید تصور شود که هر چه میزان رنگ ها و شلوغی تابلو بیشتر باشد تبلیغات تاثیرگذارتر خواهد بود، اما برخی مشاغل ایجاب می کنند که از طرح های تبلیغاتی ساده تر به منظور جذب مشتری بیشتر استفاده گردد.
  • تابلو روان های سه رنگ و هفت رنگ: در این نوع از تابلوهای روان از سه یا چند رنگ متفاوت که با هم در هماهنگی باشند استفاده می گردد. رنگ های استفاده شده در تابلوهای چند رنگ از قبل به برنامه کامپیوتر داده می شود و این رنگ ها به همراه طرح و سرعت برنامه ریزی شده ای شروع به حرکت می نمایند.
  • تابلو روان فول کالر: تلویزیون های شهر که امروزه در جوامع مختلف به عنوان یک ابزار تبلیغاتی موثر در سطح شهرها به چشم می خورد از نوع تابلوهای روان فول کالر یا رنگی بوده که تمامی رنگ ها در آن به کار برده شده و امکان پخش انواع تصاویر و فیلم های مختلف با قابلیت پخش صدا در آن وجود دارد.

حال که به معرفی تابلو روان و انواع مختلفی که برای آن وجود دارد پرداخته شد نیاز است تا به آشنایی با قطعات تابلو روان پرداخته و اجزایی که در آن به کار رفته است را به طور کامل بررسی نماییم.

اجزای به کار رفته در تابلوهای روان

اکنون نیاز است تا به قطعات مختلفی که در ساخت تابلو روان به کار رفته است بپردازیم. ماژول LED، برد کنترلر، منبع تغذیه، فریم، واشر آب بندی، ماژول و غیره از جمله قطعاتی هستند که در ساخت تابلو ال ای دی متحرک باید از آنها استفاده نمود. در ادامه به معرفی تک تک این اجزا اشاره خواهیم داشت:

  • ماژول تابلو روان؛ اساسی ترین قطعه تابلو

مهم ترین بخش سازنده تابلوهای روان ماژول ال ای دی می باشد که در کیفیت های مختلفی موجود بوده و هر چه میزان کیفیت این ماژول ها بیشتر باشد در کیفیت تصویر نهایی تابلو نیز موثر خواهد بود. سطح ماژول ها با استفاده از لامپ های LED کوچک پوشانده شده و چینش آنها در کنار هم از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.

در واقع طرح، متن، تصویر یا انیمیشنی که قرار است بر روی تابلو نمایش داده شود، بر اساس طرحی است که در چینش لامپ های ال ای دی ماژول اجرا می شود. ممکن است پس از مدتی کار کردن هر ک از ماژول های به کار رفته در تابلو خراب شده و نور نداشته باشد که در این صورت می توان این ماژول را بک ماژول سالم جایگزین کرد.

ماژول های ال ای دی خود از قطعات و اجزای مختلفی تشکیل شده اند که از آن میان می توان به IC ماژول، برد آدرس دهی ماژول، چیپ ست و قاب پلاستیکی اشاره کرد. هر چه کیفیت به کار رفته در قطعات تشکیل دهنده ماژول بهتر باشد، ماژول عملکرد بهتری داشته و در نتیجه طول عمر بالاتری نیز خواهد داشت.

اگر بخواهیم وظیفه کلی ماژول را در تابلو روان بررسی کنیم باید بگوییم که این قطعه دستورات مختلف را از برد کنترلر دریافت کرده و با توجه به این فرمان ها منجر به روشن شدن ال ای دی ها می گردد.

  • پیکسل؛ جزئی مهم در تابلوهای روان

پیکسل ها در تابلوهای روان نشان دهنده تعداد ال ای دی ها با نوع رنگ تشکیل دهنده آن می باشند. در واقع می توان گفت هر ماژول از تعدادی پیکسل تشکیل شده است که این پیکسل ها در ماژول هایی که تک رنگ بوده دارای یک ال ای دی، در ماژول های که به حالت Dual می باشند دارای دو LED و در ماژول های فول کار دارای چهار ال ای دی می باشند.

نزدیک بودن پیکسل ها به یکدیگر باعث به کار بردن بیشتر آنها و در نتیجه بهبود کیفیت تصویر می گردد.

آشنایی با قطعات تابلو روان

  • برد کنترل تابلوی ال ای دی متحرک

این قطعه که در واقع همان motherboard تابلو می باشد اطلاعات مختلف را به ماژول ها داده و آنها را دریافت می نماید. اطلاعات محتوایی که در تابلو پخش می شوند در برد کنترلر یا میکروکنترلر تابلو قرار می گیرد. در تابلوهای روانی که آفلاین می باشند اطلاعات مورد نیاز به صورت مستقیم به برد داده می شود و در تابلوهای آنلاین این کار را با استفاده از یک نرم افزار کامپیوتری انجام می دهند. برد کنترلرها دارای انواع مختلفی بوده و قادر به پشتیبانی از نوع و تعداد خاصی ماژول می باشد.

  • واشر آب بندی؛ قطعه ای برای تابلوهای ضد آب

برای این که در هنگام شست و شو و یا بارش باران از ورود آب به داخل تابلوهای روان جلوگیری شود در آنها از قطعه ای به نام واشر آب بندی استفاده می شود. البته می توان به جای استفاده از این قطعه، در شکافی که مابین تابلو و قطعات به کار رفته در آن وجود دارد از چسب مخصوصی استفاده می کنند که می تواند مانع نفوذ آب به داخل تابلو گردد.

  • منبع تغذیه؛ قطعه ای حیاتی در تابلو روان

برای تبدیل ولتاژ متناوب به ولتاژ مستقیم و تأمین جریان الکتریکی که برد کنترلر تابلو نیاز دارد، از منبع تغذیه استفاده می کنند. بدون وجود منبع تغذیه امکان کار کردن تابلو وجود نداشته و توسط این قطعه است که برق به ماژول ها رسیده و ال ای دی ها شروع به روشن شدن می نمایند. مقدار جریان عبوری استاندارد از تابلوی روان برای عملکرد درست ماژول ها 5 وات می باشد هر میزان ماژول در تابلو وجود داشته باشد باید به همان تعداد هم منبع تغذیه در تابلو قرار داده شود.

خرابی های رایج در تابلوهای روان و تعمیرات آنها

اکنون که آشنایی با قطعات تابلو روان به صورت کامل انجام شد و قطعات و اجزای مختلف تابلوهای ال ای دی متحرک شناسایی شدند نیاز است تا به خرابی های متداولی که ممکن است در این تابلوها به وجود آیند اشاره گردد. ایراداتی که در تابلوهای روان ممکن است به وجود آید از خرابی ماژول ها، منبع تغذیه و برد کنترلر ان منشأ گرفته و تعمیرات آنها باید توسط تعمیرکار تابلو روان صورت پذیرد. خرابی ماژول ها ممکن است به دلایلی مانند خراب شدن کابل فلات ماژول، معیوب شدن سیم هایی که از منبع تغذیه به سمت ماژول ها می روند و یا خرابی کل ماژول اتفاق بیفتد. همچنین خراب شدن ماژول ممکن است به دلیل خرابی در خروجی های ماژول باشد.

علاوه بر ماژول ها، در صورتی که منبع تغذیه تابلو روان نیز بیش از حد کار کرده و دمای آن تا مقدار زیادی بالا رود، تامین برق ماژول ها با مشکل مواجه شده و تابلو از کار خواهد افتاد. البته امکان دارد که خاموشی به صورت یک ناحیه مربع یا مستطیلی شکل اتفاق افتاده و می توان با تعویض پاور یا منبع تغذیه تابلو، این مشکل را برطرف نمود.

لیست برخی دیگر از سایر دوره های پرطرفدار در آموزشگاه فن آموزان شامل آموزش تعمیرات موبایل ، آموزش تعمیرات پکیج ، آموزش نصب دوربین مدار بسته ، آموزش نصب سانترال ، آموزش تعمیرات لوزام خانگی و بیش از هشتاد دوره تخصصی دیگر می باشد. جهت اطلاع از نحوه برگزاری دوره ها و نیز دریافت مشاوره رایگان با شماره 02191321001 تماس بگیرید.

5/5 - (1 امتیاز)
نویسنده مطلب
سیامک رشوند
سیامک رشوند

سیامک رشوند هستم فعال در حوزه نصب و تعمیر سیستم های حفاظتی و امنیتی مجتمع های مسکونی ، تجاری ،اداری و .... در این سایت در مورد نصب دوربین ها ، دزدگیرهای اماکن و منازل ، نصب اعلام حریق های متعارف و آدرس پذیر، نصب سانترال و کرکره برقی و حوزه های مرتبط دیگر مطلب می نویسم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *