معرفی نرم افزار Factory I/O و کاربرد آن در PLC

نرم افزار Factory IO در plc

Factory I/O شامل فهرستی از پروژه های نمونه است که از سیستم های صنعتی معمولی الهام گرفته شده است. این نرم افزار برای پروژه های صنعتی کاربرد داشته و به علت رابط کاربری ساده مورد توجه افراد مشغول در حوزه صنعت شده است. هم چنین به دلیل تطبیق پذیری بالای نرم افزار Factory I/O با بسیاری از PLC ها مانند انواع مدل های زیمنس در کشور ما محبوبیت زیادی داشته و پر کاربرد می باشد. علاوه بر این، به دلیل داشتن حالت مخصوص آموزش به کمک دانشجویان و علاقه مندان آمده است. در این مقاله ضمن معرفی نرم افزار Factory I/O و کاربرد آن در PLC، ویژگی های نرم افزار Factory I/O را مورد بررسی قرار داده و با لیست دستگاه های قابل پشتیبانی و حداقل سیستم مورد نیاز برای نصب این نرم افزار آشنا می شویم. دوره آموزش plc در آموزشگاه فن آموزان با تمرکز بر یادگیری عملی کارآموزان بصورت کاربردی و ویژه بازار کار  برگزار می شود. جهت اطلاع از نحوه شرکت در دوره با ما تماس بگیرید.

آموزش plc

آموزشگاه فن آموزان مجری برگزاری دوره های تخصصی الکترونیک ، تعمیرات و کنترل ابزار دقیق نظیر دوره آموزش طراحی برد ، آموزش تعمیرات موبایل ، آموزش تعمیرات لوازم خانگی و بیش از هشتاد دوره تخصصی دیگر با مجوز رسمی از سازمان فنی حرفه ای می باشد. جهت اطلاع از نحوه شرکت در دوره ها و دریافت مشاوره رایگان با شماره 02191321001 تماس بگیرید.

معرفی نرم افزار  Factory I/O

Factory I/O یک شبیه سازی سه بعدی کارخانه برای یادگیری فناوری های اتوماسیون صنعتی است. نرم افزار Factory I/O توسط Real Games  توسعه داده شده است تا یک محیط صنعتی مجازی را برای آزمایش منطق توسعه یافته در نرم افزار هایی مانند Siemens TIA Portal  و بسیاری از نرم افزارهای دیگر در اختیار شما قرار دهد.

طراحی ساده این نرم افزار به کاربر اجازه می دهد تا به سرعت یک کارخانه مجازی با استفاده از مجموعه ای از قطعات صنعتی رایج بسازید. به این معنی که اگر به تجهیزات و ماشین آلات دسترسی نداشته و پی ال سی را در اختیار ندارید، هم چنان می توانید منطق خود را آزمایش کنید. هم چنین Factory I/O شامل صحنه ‌های زیادی است که از برنامه‌های صنعتی معمولی الهام گرفته شده‌اند که شامل سطوح دشواری مبتدی تا پیشرفته می باشد.

رایج ترین سناریو استفاده از Factory I/O به عنوان یک سیستم آموزشی PLC برای دانشجویان و علاقه مندان به حوزه صنعت است. زیرا PLC رایج ترین کنترل کننده های موجود در کاربرد های صنعتی است. با این حال، می توان از آن با میکرو کنترلر ها، Soft PLC، Modbus و بسیاری از فناوری های دیگر استفاده کرد.

انعطاف پذیری بالایی را برای فعال و غیر فعال کردن ورودی و خروجی های شما برای هدف آزمایش فراهم می کند و این یکی از بهترین ویژگی ها برای آزمایش برنامه شما در زمان اجرا است.

در پروژه های مربوط به نرم افزار Factory I/O ما خط مرتب سازی را انتخاب می کنیم که اقلام را بر اساس وزن و خط مونتاژ مرتب می کند که یک شی از دو قسمت پایه و درب ایجاد می شود. صحنه اول از هر دو ورودی/خروجی آنالوگ و دیجیتال استفاده می کند، این همان چیزی است که ما برای سناریو های آزمایشی آینده خود به آن نیاز داریم.

این صحنه برای استفاده از پین‌ های بیشتری از PLC‌ ها کمی اصلاح شد، اما تغییرات نمی‌توانستند خیلی بزرگ باشند. زیرا تعداد PLC‌ هایی که می‌ توانستیم استفاده کنیم محدود بود. ظاهر این خط مرتب سازی را می توان در شکل زیر مشاهده کرد. صحنه دوم بسیار ساده تر است و فقط از ورودی/خروجی های دیجیتال استفاده می کند. این صحنه به عنوان تمرینی برای دانش آموزان ایجاد شده است و در شکل دوم قابل مشاهده است. نرم افزار Factory I/O یک تصویر سه بعدی از خط تولید را نمایش می دهد که پس از راه اندازی خط، کاربر می تواند عملکرد خط را به صورت لحظه به لحظه نظارت کند.

نرم افزار Factory IO

با این حال، بدون PLC های مجازی یا فیزیکی، نرم افزار فقط از کنترل دستی روی خط تولید پشتیبانی می کند که همیشه کافی نیست. برای عملکرد خودکار باید تعدادی PLC اضافه شود. نرم افزار Factory I/O از چندین PLC از برندهای مختلف پشتیبانی می کند. در این بستر از Advantech USB 4750 و Advantech USB 4704 استفاده شده است. Advantech USB-4750 برای ورودی/خروجی های دیجیتال و Advantech USB 4704 برای ورودی/خروجی های دیجیتال و آنالوگ استفاده می شود. در صورت بروز مشکل، باید بررسی کنید که آیا درایور ها هنگام اتصال PLC های Advantech به رایانه به طور خودکار دانلود شده اند یا خیر. در غیر این صورت، می توان آن ها را به طور اضافی از وب سایت Advantech دانلود کرد.

بیشتر بخوانید: نرم افزارهای plc

نحوه اتصال سنسور ها و محرک ها در نرم افزار Factory I/O به PLC

در نرم افزار Factory I/O، منویی در نوار بالای برنامه وجود دارد که آیتم منوی File در آن یافت می شود. این مورد حاوی آیتم Drivers است که PLC های Advantech را می توان به نرم افزار متصل کرد. سپس، سنسور ها و محرک ‌ها را می ‌توان به پین‌ های ورودی یا خروجی خاص  PLC‌ های Advantech نگاشت. شما می توانید نحوه اتصال حسگر ها و محرک های خط مرتب سازی به پین ​​های PLC را طبق عکس زیر مشاهده کنید.

نحوه اتصال سنسور ها و محرک ها در نرم افزار Factory I/O به PLC

هم چنین در عکس بعد می توانید نقشه سنسورها و محرک های خط مونتاژ ما را مشاهده کنید. همان طور که در تصاویر مشاهده می کنید، سنسورها در سمت چپ نقشه برداری شده اند و خروجی های PLC های Advantech را نشان می دهند، در حالی که محرک ها در سمت راست به عنوان ورودی های PLC های Advantech نگاشت شده اند.

سنسور ها و عملگر ها با نامی در نرم افزار Factory I/O برای درک بهتر و کار با آن ها اختصاص داده شده اند. نیازی به نقشه برداری از همه سنسور ها و محرک ها نیست، اما باید در نظر داشت که آن هایی که نقشه برداری نشده اند، کنترل با استفاده از PLC ها امکان پذیر نخواهد بود. همان طور که می بینید، خطوط ما از تمام سنسور ها و محرک ها استفاده نمی کنند. اولا، به این دلیل است که برخی از آن ها ضروری نیستند، بلکه به این دلیل است که می توانیم آن ها را به PLC های Advantech نگاشت کنیم.

اتصال محرک ها در نرم افزار Factory IO به PLC

ویژگی های نرم افزار Factory I/O

نرم افزار Factory I/O به دلیل داشتن ویژگی های گسترده در پروژه های صنعتی پر کاربرد می باشد. ویژگی های نرم افزار Factory I/O شامل موارد زیر است:

  1. بیش از 20 صحنه آماده برای استفاده
  2. ساخت پروژه های مخصوص به خود
  3. ورودی/خروجی دیجیتال و آنالوگ
  4. کتابخانه قطعات صنعتی

بیش از 20 صحنه آماده برای استفاده

Factory I/O بیش از 20 صحنه الهام گرفته از برنامه های صنعتی معمولی را برای تمرین وظایف کنترل دنیای واقعی ارائه می دهد. برای شروع به کار یک پروژه صنعتی می توان از یک صحنه آماده همان طور که هست یا به عنوان نقطه شروع یک پروژه جدید استفاده کنید.

ویژگی های نرم افزار Factory IO

ساخت پروژه های مخصوص به خود

ابزارهای ویرایش هوشمند Factory I/O ساخت یک صحنه سه بعدی را به تجربه ای راحت و طبیعی تبدیل می کند. از کتابخانه ای از قطعات صنعتی استفاده کنید و با ایجاد سناریو های آموزشی خودتان، Factory I/O را اختصاصی کنید.

ابزارهای Factory IO

ورودی/خروجی دیجیتال و آنالوگ

اکثر قطعات شامل ورودی/خروجی دیجیتال و آنالوگ است. به عنوان مثال، از یک مقدار دیجیتال برای شروع یا توقف یک نوار نقاله یا یک مقدار آنالوگ برای وزن کردن اقلام یا کنترل سطح مایع استفاده کنید.

Factory IO چیست

کتابخانه قطعات صنعتی

Factory I/O دارای آیتم‌ های کتابخانه ‌ای زیادی مانند حسگر ها، تسمه‌ های نقاله، شمارنده‌ ها، تایمر ها، نمایشگر دیجیتال، جعبه‌ ها، پالت‌ ها، تابلو ها، چراغ‌ های نشانگر، براکت ‌ها، ساپورت‌ ها، دکمه‌ ها، آلارم‌ ها، تجهیزات متحرک و غیره است. با استفاده از کتابخانه ای از قطعات صنعتی، از جمله حسگر ها، نوار نقاله ها، آسانسور ها، ایستگاه ها و بسیاری دیگر، یک کارخانه مجازی ایجاد کنید.

بخشهای Factory IO

از دیگر ویژگی های نرم افزار Factory I/O می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • شبیه سازی سه بعدی پروژه های اتوماسیون صنعتی
  • رابط کاربری ساده و آسان
  • داشتن حالت Instructor mode برای اهداف آموزشی دانشجویان

بیشتر بخوانید: معرفی اجزای سخت افزاری PLC

لیست دستگاه های قابل پشتیبانی

نرم افزار Factory I/O از تعداد محدودی از دستگاه های پی ال سی پشتیبانی می کند. این نرم افزار برای بسیاری از پی ال سی های پر کاربرد در صنعت ایران مانند زیمنس و Allen-Bradley کاربرد دارد.  لیست دستگاه های قابل پشتیبانی عبارتند از:

  • Advantech USB 4750 & USB 4704
  • Allen-Bradley Logix5000
  • Allen-Bradley Micro800
  • Allen-Bradley MicroLogix
  • Allen-Bradley SLC 5/05
  • Control I/O
  • Modbus TCP Client
  • Modbus TCP Server
  • OPC Client DA/UA
  • Siemens LOGO!
  • Siemens S7-200 / 300 / 400
  • Siemens S7-1200 / 1500
  • Siemens S7-PLCSIM
  • WinSPS-S7
  • Grafcet-Studio
  • Automgen
  • SDK – Custom I/O drivers

نرم افزار پشتیبانی از دستگاههای پی ال سی

حداقل سیستم مورد نیاز برای نصب نرم افزار Factory I/O

برای نصب نرم افزار Factory I/O بر روی کامپیوتر لازم است سیستم مورد نظر ویژگی هایی را داشته باشد تا قادر به پاسخ گویی باشد. حداقل سیستم مورد نیاز برای نصب نرم افزار Factory I/O عبارتند از:

  • ویندوز 7 به بالا
  • پردازشگر CPU از Intel® Core™ i3 به بالا
  • کارت گرافیک 256 مگا بایت به بالا
  • رم 4 گیگا بایت به بالا

نحوه اتصال PLC به Factory I/O

با کلیک بر روی CONFIGURATION، پنل پیکربندی درایور را باز کنید. مطمئن شوید که مدل پی ال سی شما در لیست کشویی Model انتخاب شده است و آدرس IP  مربوط به PLC را در قسمت Host وارد کنید. برای بازگشت به پنجره اصلی درایور Esc را فشار دهید.

نحوه اتصال PLC به Factory IO

حال بر روی CONNECT کلیک کنید تا به PLC متصل شوید.

فن آموزان مرکز آموزشهای فنی حرفه ای و ویژه بازار کار از جمله آموزش تعمیرات برد الکترونیکی ، آموزش سیم پیچی موتور ، آموزش تعمیرات پکیج و بالغ بر هشتاد دوره آموزشی دیگر تحت نظارت سازمان فنی حرفه ای می یاشد. تمامی دوره ها با اعطای مدرک معتبر و بصورت عملی در کارگاههای مجهز برگزار می شود. برای دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان تماس بگیرید.

3/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمامی حقوق این وبسایت متعلق به آموزشگاه فن آموزان فیدار می‌باشد. (طرف قرارداد با خانه کارگر)
اینستاگرام
تلگرام
یوتیوب
آپارات
بستن X
ارتباط با فن آموزان
تماس با فن آموزان تلگرام واتس آپ ایتا روبیکا بله