بازار کار طراحی برد الکترونیکی

بازار کار طراحی بردهای الکترونیکی

یک طراح برد الکترونیکی یا مدار چاپی یا PCB یک متخصص فنی است که از برنامه های نرم افزاری رایانه برای طراحی صفحه مدار استفاده می کند و با مهندسان برای ایجاد مدل های سه بعدی برد مدار مشورت می کند. طراحان برد الکترونیکی دستورالعمل های طراحی PCB و پیش نویس برنامه هایی را برای تولیدکنندگان تهیه می کنند که شامل نقشه ها، نقشه های مونتاژ و ساخت است.

این افراد همچنین مسائل مربوط به طراحی مکانیکی و طرح پیش نویس را برای بردهای چند لایه استاندارد و متراکم، با سرعت بالا شناسایی و حل می کنند. آنها همچنین تجدید نظرها و طراحی های مورد نیاز را بر اساس مشخصات مشتریان و مهندسان انجام می دهند و از نرم افزار اتوکد برای طراحی نمودارهای سیستم های PCB استفاده می کنند.

آموزش طراحی و ساخت بردهای الکترونیکی

بسیاری از طراحان مدار چاپی لزوماً در هر زمینه خاصی مدرک پیشرفته ندارند. با این حال، طراحان PCB اغلب دارای مدرک یا گواهینامه در زمینه ای هستند که شامل پیش نویس، طراحی به وسیله کامپیوتر، طراحی الکترونیکی، کار با صفحه مدار چاپی یا سایر زمینه های مرتبط است. همچنین، بیشتر موقعیت های PCB به طور معمول به 0-2 سال تجربه مرتبط نیاز دارند.

دستیابی به شغل طراح PCB هم می تواند ارزشمند باشد و هم سودمند. طراحان PCB می توانند سالانه به درآمد بالایی دست پیدا کنند و پیش بینی می شود که این حرفه در سال های آینده پیشرفت های زیادی داشته باشد.

طراح بردهای الکترونیکی چه کاری انجام می دهد؟

مهارت های خاصی وجود دارد که بسیاری از طراحان بردهای الکترونیکی برای انجام مسئولیت های خود دارند. وقتی صحبت از مهمترین مهارت های مورد نیاز برای یک طراح برد الکترونیکی می شود، می توان به طراحی انواع بردهای تک لایه و چند لایه با استفاده از نرم افزارهای کامپیوتری اشاره کرد.

این افراد با تمام قطعات الکترونیکی به کار رفته بر روی بردها آشنایی داشته و قادرند بردهایی سفارشی برای دستگاه ها و وسایل ویژه را طراحی نمایند.

طراحان PCB اغلب برای سازندگان قطعات الکترونیکی یا نیمه هادی کار می کنند. آنها تابلوهای مدارهایی را طراحی می کنند که اغلب به رنگ سبز هستند و در محصولات الکترونیکی مورد استفاده قرار می گیرند.

آنها برای استفاده در محصولی مانند تلفن های همراه، لوازم خانگی و رایانه ها باید مدارها و ریز تراشه های رایانه را در طراحی تابلوهای خود ادغام کنند.

طراحان PCB از برنامه های نرم افزاری رایانه ای استاندارد صنعت برای کمک و اجرای فرایند طراحی استفاده می کنند. در طول فرایند طراحی، یک طراح PCB باید بفهمد که اجزا، هادی ها و پایه های شکاف را کجا قرار دهد، و همچنین به مشخصات ساخت، مسیریابی مدار، نمودارها و آزمایش طراحی توجه داشته باشد.
وقتی نوبت به جستجوی کار می رسد، بسیاری از افراد به دنبال یک شغل خاص می گردند. ممکن است جستجو در صنعت برای این مهارت مفیدتر باشد، زیرا ممکن است شغل هایی را که هرگز به آنها فکر نکرده اید در صنایعی که حتی فکر نمی کردید موقعیت های مربوط به عنوان شغل طراح برد الکترونیکی را ارائه دهند، از دست بدهید.

اما با چه صنعتی باید شروع کرد؟ اکثر طراحان PCB در واقع در صنعت فناوری و صنایع تولیدی شغل پیدا می کنند.

چگونه یک طراح بردهای الکترونیکی شوید؟

اگر شما علاقه مند به تبدیل شدن به یک طراح برد الکترونیکی هستید، یکی از اولین مواردی که باید در نظر بگیرید این است که شما به چه میزان آموزش نیاز دارید. ما تشخیص داده ایم که 29.2٪ از طراحان PCB لیسانس دارند.

از نظر سطح تحصیلات عالی، متوجه شدیم که 2.6٪ از طراحان PCB دارای مدرک کارشناسی ارشد هستند. حتی اگر برخی از طراحان برد الکترونیکی دارای مدرک دانشگاهی باشند، امکان تحصیل تنها با داشتن مدرک دبیرستان نیز وجود دارد.

آموزشگاه هایی در ایران وجود دارند که تحت نظارت سازمان فنی و حرفه ای به ارائه آموزش های لازم در زمینه طراحی بردهای الکترونیکی می پردازند. این دوره های آموزشی مباحث را از صفر تا صد آموزش داده و افراد بدون هیچ پیش زمینه و تحصیلات خاصی می توانند در این کلاس ها شرکت نمایند.

آموزشگاه فنی حرفه ای فن آموزان پیشرو آموزش طراحی برد الکترونیکی و نیز آموزش تعمیرات برد الکترونیکی در تهران می باشد.
این دوره ها کوتاه مدت بوده و امکان شرکت در کلاس های فشرده آن نیز وجود دارد. افراد در این دوره ها سرفصل های مختلفی را که توسط سازمان فنی و حرفه ای تایید شده است تحت نظر اساتید با تجربه و حرفه ای، آموزش می بینند.

با توجه به این که این دوره ها به صورت عملی نیز برگزار می گردد، در پایان، کارآموزان قادر به ورود به بازار کار این حرفه با استفاده از مدرک فنی حرفه ای که دارند، خواهند بود.

مسیرهای شغلی طراح بردهای الکترونیکی

برای افرادی که در زمینه طراحی برد الکترونیکی دارای مهارت می باشند خوب است که دنبال یک مسیر شغلی برای شغل خاص خود باشند. حالا شما چه مسیری شغلی را در نظر دارید؟

این عملاً نقشه ای است که نحوه پیشرفت شما از یک عنوان شغلی به عنوان دیگر را نشان می دهد. مسیرهای شغلی متنوعی برای این حرفه وجود دارند که می توان بسته به علاقه شخصی خود وارد هر یک از این مسیرها گردید.

ممکن است برخی افراد علاقمند به فعالیت به صورت مستقل و آزاد باشند که در این صورت باید مکانی را اجاره کرده و در آن به انجام طراحی انواع بردهای الکترونیکی پرداخت.

علاوه بر آن بسیاری از صنایع و شرکت های مختلف نیاز به افرادی دارند که قادر به طراحی انواع مدارهای چاپی باشند و به استخدام این افراد می پردازند. در این شرکت ها می توان به عنوان طراح ارشد مدارهای چاپی یا تکنسین الکترونیک مشغول به فعالیت شد.

بازار کار و درآمد طراحان PCB

در هر دستگاه برقی که در اطراف خود مشاهده می کنید، از بردهای الکترونیکی استفاده شده است. با توجه به این که پیشرفت فناوری به ظهور انواع دستگاه های جدید در زندگی منجر شده است، می توان بازار کار بسیار مناسبی را برای طراحان بردهای الکترونیکی در نظر گرفت.

درآمد طراحان pcb

طراحان بردهای الکترونیکی نه تنها در ایران، که در سایر کشورها نیز از درآمد بالایی برخوردار بوده و آینده شغلی تضمین شده ای دارند. ممکن است افراد به صورت پروژه ای کار کرده و یا این که به صورت ماهیانه حقوقی را دریافت نمایند.

در هر دو صورت این افراد می توانند به درآمدهای بالایی با استفاده از این مهارت دست یابند. نیاز است تا با سازندگان و فروشندگان انواع تجهیزات و وسایل الکترونیکی در ارتباط بوده و در صورتی که این افراد نیاز به انواع بردهای الکترونیکی داشتند، نیاز آنها را تامین نمایید.

برای افزایش درآمد در این حرفه لازم است تا در سایت های مختلفی مانند دیوار و شیپور به تبلیغ کار خود پرداخته و مهارت های خود را در سطح شهر گسترش دهید.

در صورتی که از فن بیان خوبی برخوردار می باشید و از مدرک معتبری در این حرفه برخوردار هستید، می توانید در کنار کارهای عملی، در حوزه تدریس نیز مشغول شده و در آموزشگاه های مختلف استخدام گردید.

سرمایه مورد نیاز برای فعالیت در زمینه طراحی برد الکترونیکی

در صورتی که از سرمایه کافی برای آغاز به کار برخوردار هستید، می توانید مغازه ای را تهیه کرده و در آن به تولید و طراحی انواع بردها بپردازید. برای این کار نیاز به تبلیغات زیادی نیز دارید و باید برای تبلیغات نیز بودجه ای را در نظر بگیرید. اما باید بدانید که هر اندازه تبلیغات شما گسترده تر باشد، امکان موفقیت و پیشرفت در این حرفه بیشتر خواهد بود.

اما اگر سرمایه کافی برای انجام این کار ندارید می توانید رزومه خود را به شرکت های تولیدی مختلف ارسال کرده و به استخدام این شرکت ها درآیید.
طراحی مدارهای چاپی نیازمند برخورداری از ابزار و وسایلی می باشد که بدون وجود آنها امکان کار کردن وجود ندارد. فردی که قصد آغاز به کار در این حوزه را دارد باید سرمایه ای را نیز جهت تهیه این وسایل در نظر بگیرد. البته این ابزار کار قیمت زیادی نداشته و با اندک مبلغی قابل تهیه کردن می باشند.

جمع بندی

در این مقاله به معرفی شغل طراحی مدارها و بردهای الکترونیکی و بازار کار آن پرداخته شد. متوجه شدیم که این شغل از نیازهای جامعه بوده و از بردها در انواع وسایل الکترونیکی استفاده می شود در نتیجه بازار کار مناسبی برای افراد فعال در این حوزه وجود دارد و طراحان PCB می توانند با کار کردن در صنایع مختلف به درآمدهای بالایی دست پیدا کنند.

آموزشگاه فن آموزان پیشرو در ارائه دوره های آموزشی ویژه اشتغال و بازار کار د تهران از جمله آموزش تعمیرات موبایل ، آموزش تعمیرات پکیج ، آموزش تعمیرات لپ تاپ ، آموزش هوشمند سازی ساختمان و … در تهران می باشد. برای مشاهده عناوین بیش از هشتاد دوره های آموزشی درآمد زا به صفحه اصلی سایت مراجعه نمایید.

5/5 - (1 امتیاز)

4 پاسخ به “بازار کار طراحی برد الکترونیکی”

  1. سلام
    من ارشد برق دارم
    توی کارخونه کار میکنم اگه بخوام ی خود اشتغالی راه بندازم و برای خودم کار کنم ی کار پردرآمد در زمینه ی برق معرفی کنید
    و اینکه طراحی بردهای الکترونیک چقدر سرمایه اولیه لازم داره؟
    ممنونم

    • سلام. وقت شما بخیر. شغل های مرتبط با برق که بازار کار عالی و سرمایه کم نیاز دارند زیاد هستن. شما با شماره 02191321001 تماس بگیرید و یا حضوری به ادرس تقاطع خیابان جمهوری و ولیعصر، بالاتر از فروشگاه رفاه ، ساختمان تجاری و اداری 24 ، طبقه 6 مراجعه نمایید بطور کامل راهنمایی می شید. آموزشگاه فن آموزان از شروع آموزش تا اشتغال و حتی پس از اشتغال با پشتبانی مادام العمر در کنار شماست

  2. سلام بعضی از آگهی های استخدام pcbتو جزئیات نوشتن که مدرک کارشناسی یا کار دانی میخواستم بدونم منی که هیچ مدرک تحصیلی ندارم چطوری میتونم تو شرکتا کار کنم

    • سلام دوست عزیز دوره های ما آزاد هستش و آخر دوره هم معرفیتون میکنیم برای آزمون که قبول بشید مدرک فنی صادر میشه که بستگی به شرایط شرکت ها داره که این مدرک مورد قبول براشون هست یا خیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمامی حقوق این وبسایت متعلق به آموزشگاه فن آموزان فیدار می‌باشد. (طرف قرارداد با خانه کارگر)
اینستاگرام
تلگرام
یوتیوب
آپارات
بستن X
ارتباط با فن آموزان
تماس با فن آموزان تلگرام واتس آپ ایتا روبیکا بله