0 روز
0 ساعت
0 دقیقه
0 ثانیه

دتکتور یا حسگر الکترونیکی در دزدگیر اماکن

دتکتور یا حسگر الکترونیکی در دزدگیر اماکن
چکیده مطلب :

دتکتور ها یا حسگرهای الکترونیکی مورد استفاده در مدار دزدگیر اماکن ، که در بازار به( Infrared)نام چشم الکترونیکی می شناسند از نوع سنسورهای مادون قرمز می باشد. معمولاً این دتکتور ها را روی سقف یا دیوار روبروی پنجره و درب ورودی ساختمان و هر جایی که احتمال ورود سارق وجود دارد، نصب می شود.

استفاده از دزدگیرهای اماکن به دلیل افزایش جمعیت و به دنبال آن افزایش سرقت ها، از مواردی است که امروزه کاربرد زیادی دارد. البته استفاده از این سیستم ها از گذشته وجود داشته اما با توجه به پیشرفتی که در تکنولوژی حاصل شده است، دزدگیرهای اماکن هم به شکل امروزی درآمده اند و از امکانات و ویژگی های متنوعی برخوردار می باشند. یکی از اجزای به کار رفته در دزدگیرهای اماکن که نقش مهمی را در این دستگاه ها ایفا می کند، دتکتور یا حسگر الکترونیکی می باشد که این قطعه است که موارد مشکوک را تشخیص داده و منجر به ایجاد آلارم در دستگاه می گردد. در این مقاله قصد داریم تا به معرفی دزدگیر اماکن و دتکتور یا حسگر الکترونیکی در دزدگیر اماکن بپردازیم.

 

ساختار دزدگیر اماکن

هر ساختمانی دارای یک حریم خصوصی می باشد که تجاوز از آن حریم بدون داشتن مجوز، سرقت محسوب می شود. دزدگیر اماکن می تواند در صورتی که فردی از این حریم عبور نماید، حرکات را تشخیص داده و باعث شود تا هشدار دستگاه به صدا درآید و اطرافیان و ساکنین ساختمان از وقوع خطر آگاه گردند. امروزه دزدگیرهای اماکن از امکانات و ویژگی های منحصر به فردی برخوردار می باشند که از آن میان می توان به تلفن کننده دزدگیر اشاره کرد. این قابلیت باعث می شود تا در صورت وقوع حادثه، دزدگیر به صورت اتوماتیک با پلیس و یا شماره تلفن های داده شده به آن تماس گرفته تا اقدامات مورد نیاز صورت گیرد.

ساختار دزدگیر اماکن شامل قطعات و اجزای مختلفی می باشد که هر یک در این سیستم موظف به انجام وظیفه ای خاص می باشند. عملکرد آن به بیان ساده به این شکل است که سنسورها  و دتکتورهای دستگاه حرکات مختلف را تشخیص داده و سیگنال های آن را به پنل مرکزی ارسال می کنند. در ادامه در آنجا، اطلاعات پردازش شده و فرمان های لازم برای ایجاد هشدار و یا تلفن کردن به اجزای مورد نظر صادر می گردد.

 

قطعات به کار رفته در دزدگیر اماکن

دزدگیرهای اماکن با توجه به نوع و مدلی که دارند می توانند از اجزای مختلفی تشکیل گردند. اما به طور کلی ساختار همه آنها یکسان بوده و تنها در امکانات و ویژگی های مختلف با یکدیگر تفاوت دارند. در ادامه به قطعات و اجزای به کار رفته در تمام دزدگیرهای اماکن اشاره می کنیم:

کنترل پنل:  کنترل پنل “مغز” سیستم دزدگیر اماکن می باشد. این قطعه یک ریزپردازنده است که متناسب با نیازهای خاص شما قابل برنامه ریزی خواهد بود. از پریز برق تغذیه می شود و دارای یک باتری پشتیبان است. صفحات مدار در یک جعبه فلزی یا پلاستیکی (قوطی) قرار می گیرند. این صفحه اغلب در زیرزمین یا کمد نصب می گردد. اگر سیستم  دزدگیر اماکن شما سیم دار می باشد، تمام سیم ها به این پنل می روند. همه اطلاعات و سیگنال های سنسورها به این قطعه گزارش می شوند و این پنل دارای یک مدار برای به صدا درآوردن آژیر محلی و یک ارتباط دهنده برای صحبت با ایستگاه نظارت می باشد.

صفحه کلید: صفحه کلید برای روشن و خاموش کردن سیستم دزدگیر اماکن استفاده می شود. آنها همچنین وضعیت زنگ هشدار شما را نشان می دهند و می توانند به شما بگویند که کدام سنسورها در کدام منطقه از ساختمان فعال شده اند. صفحه کلید همچنین سابقه آلارم گذشته را به شما گزارش می دهد و عملکردهای برنامه نویسی را نیز انجام می دهد. صفحه کلیدها به طور غیر معمولی در نزدیکی دری که برای ترک یا ورود به خانه یا محل کار خود استفاده می کنید قرار دارند. می توانید 2 یا 3  صفحه کلید را در مکان های مناسب ساختمان نصب کنید. صفحه کلید به شما این امکان را می دهد که هنگام ترک محل، تمام سنسورهای سیستم خود را روشن نموده یا اگر در محل اقامت هستید فقط سنسورهای محیطی را مسلح یا روشن نمایید.

کانتکت های درب و پنجره: این سنسورها باز شدن درب یا پنجره را به کنترل پنل اعلام می کنند. معمولاً این قطعات روی درب اماکن مختلف، از جمله درب گاراژ نصب می شوند. همچنین این کانتکت ها اغلب روی پنجره های قابل دسترسی نیز نصب می گردند. یکی دیگر از ویژگی های بزرگ و پرکاربرد این سنسورها، زمان استفاده از آنها به عنوان زنگ در یا پنجره است. حتی اگر سیستم مسلح نباشد، با هر بار باز شدن درب یا پنجره، صفحه کلید بوق می زند یا آن را اعلام می کند. این قابلیت برای تماشای فعالیت بچه ها در داخل و خارج از خانه شما، یا در دفتری که هیچ کس در جلوی در آن مستقر نیست، بسیار مفید می باشد.

بلندگوها و سیستم های هشدار: این قطعات از خروجی های دزدگیر اماکن می باشند و زمانی که از سمت کنترل پنل پیامی را دریافت می نمایند، فعال شده و شروع به اعلام خطر می نمایند. انواع مختلفی از بلندگوها و آژیرهای دزدگیر اماکن وجود دارد که می توان بسته به محیط و مکان مورد نظر، هر یک از آنها را مورد استفاده قرار داد.

 در نهایت قطعه اصلی در دزدگیرهای اماکن سنسورها و دتکتورهای سیستم می باشد که در ادامه به معرفی انواع آنها می پردازیم.

 حسگر الکترونیکی در دزدگیر اماکن

 

انواع دتکتور یا حسگر الکترونیکی در دزدگیر اماکن

  1. حسگرهای مادون قرمز غیرفعال

این نوع سنسورها سنسور غیر فعال یا passive گفته می شود به این علت که که انرژی خود را تابش نمی دهند. در عوض، نور مادون قرمز تابش شده از اجسام را تشخیص داده و از این طریق می توانند هر زمان که انسان یا موجود زنده دیگری در حوزه دید خود قرار دارد را تشخیص دهند. در صورت وجود مورد مشکوک، سنسور پیزوالکتریک با تابش الکتریسیته، در برابر تابش IR واکنش نشان می دهد و سپس باعث می شود تا زنگ هشدار فعال گردد.این نوع سنسورها بسیار مقرون به صرفه بوده و نصب آسان و میدان دید گسترده ای دارند.

 

  1. سنسور حرکتی توموگرافی

 یکی از جدیدترین شکل ها در فناوری های امنیتی در دتکتور یا حسگر الکترونیکی در دزدگیر اماکن، ردیاب های حرکتی توموگرافی می باشند که با استفاده از شبکه مش امواج رادیویی، حرکت در یک منطقه را تشخیص می دهند. این سیستم تشخیص فقط شامل یک یا دو جزء نیست و در آن گره هایی وجود دارد که شما را در اطراف مناطقی که می خواهید ایمن کنید قرار می دهد. این گره ها سپس از طریق امواج رادیویی ارتباط برقرار می کنند. این قابلیت به سیستم اجازه می دهد تا حرکت را از طریق هرگونه اختلال در شبکه مش تشخیص دهد.

 

  1. دتکتورهای مایکروویو

نوع دیگری از دتکتور یا حسگر الکترونیکی در دزدگیر اماکن که حرکت را تشخیص می دهد، سنسور مایکروویو می باشد که یک میدان بین فرستنده و گیرنده ایجاد می کند. برد سنسورهای مایکروویو در حدود 400 تا 1500 فوت مربع است که می توانند حرکت را از طریق دیوارها و گوشه گوشه تشخیص دهند، اما به همین دلیل مستعد هشدارهای دروغین هستند. حیوانات خانگی و اتومبیل شما می توانند زنگ خطر را ایجاد نمایند.

 

  1. سنسورهای التراسونیک

این سنسورها از مکان یابی برای تشخیص حرکت استفاده می کنند. عملکرد این سنسور شبیه مواردی است که خفاش ها برای دیدن اشیا از آن استفاده می کنند. این نوع دتکتور یک حسگر حرکت بسیار حساس بوده و  حتی از مایکروویو و PIR ها نیز حساسیت بیشتری دارد. این بدان معنی است که در بسیاری از مواقع مستعد هشدارهای کاذب می باشد. حیوانات خانگی شما ممکن است امواج صوتی را که حسگرهای اولتراسونیک ساطع می کنند بشنوند و باعث تحریک آنها گردند.با این حال، این نوع سنسور برای دفاتر و سایر فضاهای داخلی که دارای مانع زیادی هستند عالی هستند. حسگرهای اولتراسونیک در مناطق تحت پوشش خود مشکلی در مناطق مرده ندارند.

 

  1. دتکتورهای شکستن شیشه

اگر یک سارق برای دسترسی به خانه شما تصمیم بگیرد یک یا دو شیشه را بشکند، این نوع سیستم امنیتی خانه قادر به تشخیص آن خواهد بود. هنگامی که یک شیشه می شکند، باند های مختلفی از فرکانس ها را تولید می کند، از جمله فراصوت و مادون قرمز. این موارد باعث می شوند که سنسورهای  شکستن شیشه آنها را تشخیص داده و نسبت به وقوع خطر اعلام هشدار نمایند. این دتکتورها یک میکروفون صوتی برای تشخیص صدای شکستن شیشه دارند که هنگامی که فرکانس های مناسب را دریافت می کنند، زنگ هشدار را به صدا در می آورند.

 

  1. سنسوررهای فوتو الکتریک

این مورد نیز نوع دیگری از دتکتورهای حرکتی است اما مانند بقیه کار نمی کند. این دتکتور فقط یک حصار تشکیل می دهد که در صورت شکسته شدن، زنگ هشدار را تحریک می کند.

جمع بندی

امروزه می توان استفاده از دزدگیرهای اماکن را یک امر ضروری در ساختمان های مختلف دانست که در تمام کشورها مورد استفاده قرار می گیرد. انواع مختلفی از دزدگیر اماکن وجود دارد که هر یک دارای ساختار مشخصی بوده و از اجزای مختلفی تشکیل شده اند. دتکتور یا حسگر الکترونیکی در دزدگیر اماکن از جمله مهم ترین این اجزا بوده که در این مقاله به معرفی انواع این دتکتورها پرداختیم. نیاز است تا در هنگام خرید دزدگیر، به نوع اجزای به کار رفته در آنها و به ویژه دتکتورها و سنسورهای آن توجه کافی نمود و متناسب با نیاز خود به انتخاب آنها پرداخت.

آموزشگاه فن آموزان برگزار کننده دوره های آموزشی از جمله آموزش نصب دزدگیر اماکن می باشد . برای اطلاع از نحوه برگزاری دوره ها با کارشناسان ما تماس بگیرید.

 

امتیاز بدهید
نویسنده مطلب
سیامک رشوند
سیامک رشوند

سیامک رشوند هستم فعال در حوزه نصب و تعمیر سیستم های حفاظتی و امنیتی مجتمع های مسکونی ، تجاری ،اداری و .... در این سایت در مورد نصب دوربین ها ، دزدگیرهای اماکن و منازل ، نصب اعلام حریق های متعارف و آدرس پذیر، نصب سانترال و کرکره برقی و حوزه های مرتبط دیگر مطلب می نویسم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *