تصحیح اتوماتیک سیگنال در دوربین مدار بسته

تصحیح اتوماتیک سیگنال در دوربین مدار بسته
چکیده مطلب :

این فن آوری باعث می شود که سیگنال ورودی در صورتیکه به طور ناگهانی افزایش و یا کاهش یابد این مقدار تغییر ناگهانی را از بین برده و به سیگنال اولیه قبل از تغییر تنظیم کند. البته باید توجه داشت که این امر باعث میشود در شرایط نوری پایین، بر روی تصاویر به دست آمده نویز ایجاد می گردد .

دوربین مدار بسته وسیله ای امنیتی- نظارتی است که امروزه در فضاهای مختلف به منظور جلوگیری از جرایمی مانند سرقت، تجاوز به حریم خصوصی و … نصب می گردد. امنیت و آرامش روانی افراد با استفاده از این دستگاه تامین شده و آمار جرایم نیز تا حدی کاهش می یابد. این دوربین ها از اجزا و قطعات مختلفی تشکیل شده اند و هدف آنها دریافت تصاویر از محیط و نمایش آنها بر روی یک صفحه نمایش می باشد.

دوربین ها ویژگی های مختلفی داشته و وجود این ویژگی ها برای داشتن یک تصویر با کیفیت مناسب ضروری می باشد. میزان نور عبوری از دوربین باید به حدی باشد که در کیفیت تصویر اختلال ایجاد نکند. تصحیح اتوماتیک سیگنال در دوربین مداربسته یک ویژگی مثبت در این وسیله محسوب می گردد که در این مقاله به توضیح آن می پردازیم.

تاثیر نور در دوربین مدار بسته

به تابشی که از پرتوهای نورانی تشکیل شده و باعث دیده شدن اجسام توسط انسان و سایر موجودات می گردد نور گفته می شود. برای این که یک تصویر واضح و شفاف داشته باشیم، نور فضایی که دوربین مدار بسته در آن مکان نصب شده است اهمیت بسیاری دارد.

چشم ما به گونه ای است که اگر فضایی نور نداشته و تاریک باشد، امکان مشاهده سایه و روشن ها وجود داشته و می توان تصویر را تا حدودی مشاهده کرد در صورتی که در دوربین های مدار بسته این امکان وجود نداشته و نیاز به تمهیداتی جهت مشاهده تصاویر در نور کم خواهد بود.

فاکتورهای مختلفی در دوربین های مدار بسته وجود دارد که می تواند بر نوردهی آنها تاثیر بسزایی داشته باشد. از جمله این موارد می توان به اندازه دریچه دیافراگم، سرعت ایزو و سرعت شاتر اشاره کرد. در ادامه به ارائه توضیحاتی در رابطه با شاتر دوربین مدار بسته و ویژگی تصحیح اتوماتیک سیگنال در دوربین مداربسته خواهیم پرداخت.

معرفی شاتر در دوربین مدار بسته

برای این که یک عکس یا فیلم با کیفیت خوب توسط دوربین ضبط گردد و نور کافی و مناسب به آن برسد نیاز به قطعه ای به نام شاتر در دوربین می باشد. در دوربین های قدیمی برای گرفتن عکس از نوارهای فیلم استفاده می شد که نیاز بود این فیلم در مدت زمان مشخصی در مقابل نور قرار گیرد تا ما یک عکس با وضوح و کیفیت قابل قبول داشته باشیم.

زمان قرارگیری در معرض نور اهمیت بسیار زیادی داشت و در صورتی که این میزان نور کمتر از زمان برخورد نور به فیلم بود، عکس به دست آمده دارای نور کافی نبود. برعکس اگر مقدار برخورد نور از زمان مورد نظر طولانی تر می شد عکس حالت سفید و اشباع شده به خود می گرفت.

در دوربین های امروزی شاتر یک دریچه است که قادر است زمان برخورد به نور را تنظیم کرده و عکسی با کیفیت را به ما ارائه دهد. به مدت زمان باز بودن شاتر که برای دریافت نور توسط دکمه عکس باز و بسته می شود، shutter time می گویند.

شاتر در دوربین های عکاسی معمولی وجود داشته و دوربین های مدار بسته مجهز به شاتر فیزیکی نمی باشند اما با توجه به این که دوربین ها تعداد زیادی فریم را در ثانیه می گیرند، در نهایت یک فیلم متحرک ساخته می شود و این دوربین ها با وجود این که از شاتر فیزیکی برخوردار نمی باشند اما دارای زمان شاتر یا shutter time می باشند و در واقع به مدت زمانی گفته می شود که دوربین می تواند یک تصویر را بسازد. سرعت شاتر در دوربین مدار بسته به عواملی مانند میزان نور محیط و حساسیت چیپ تصویر به نور بستگی دارد.

سیگنال دوربین مدار بسته

شاتر کند در دوربین های مدار بسته چیست؟

جمع آوری تصاویر ویدئویی خوب در طول روز با تمام فاکتورهای تصادفی که قابل کنترل نمی باشند بسیار سخت است، اما گرفتن تصاویر خوب در شب همیشه دشوارتر است. سرعت شاتر پایین یا Slow shutter speed  تکنیکی پیشرفته است که در صنعت فناوری به دائما در حال پیشرفت بوده و با استفاده از آن به سنسور ویدئو دوربین مدار بسته اجازه می دهد نور کافی برای کار در شرایط چشم انسان را در تاریکی کامل درک نماید. گاهی اوقات به شاتر کند در دوربین مدار بسته Sense Up نیز گفته می شود و کار کردن آن به کنترل عملکرد یکپارچه شاتر الکترونیکی و سنسور فیلم الکترونیکی بستگی دارد.

شاتر الکترونیکی (AES) و تصحیح اتوماتیک سیگنال

مکانیسم شاتر به این صورت است که در یک دوربین استاندارد با فشار دادن دکمه کنترل شاتر مقدار کمی باز شده و سپس بسته می شود. نور عبوری از لنز از شاتر عبور می کند و به فیلم برخورد می کند. این فیلم با مواد شیمیایی حساس به نور پوشانده شده است که هنگام قرار گرفتن در معرض نور تغییر می کند.

مدت زمان باز بودن شاتر قابل تنظیم است بنابراین می توانید میزان تابش نور فیلم را کنترل کنید. سپس قسمت در معرض فیلم حذف شده و با فیلم تازه جایگزین می شود. وقتی فیلم در معرض تولید قرار می گیرد، تصویری را به دست می آورید.

در دوربین های دیجیتال، دوربین های تحت شبکه و دوربین های مدار بسته هیچ فیلمی وجود ندارد. یک قطعه از مواد نیمه رسانای لایه ای – یک سنسور CCD یا CMOS  جای فیلم را می گیرد. بسته به نوع سنسور، دوربین ممکن است دارای یک شاتر مکانیکی باشد یا اینکه کاملاً الکترونیکی باشد. در دوربین های مدار بسته، نوع شاتر معمولاً یک شاتر الکترونیکی اتوماتیک (AES) می باشد.

در واقع مجموعه تراشه دوربین و سنسور دقیقاً نحوه کار AES را هنگام روشن کردن دوربین بر اساس نور موجود تعیین می کنند. هدف این است که حداکثر نوردهی را بدست آوریم تا در نهایت یک تصویر خوب داشته باشیم.

تصحیح اتوماتیک سیگنال در دوربین مداربسته

همانطور که در مطالب بالا گفته شد در صورتی که سیگنال ورودی به طور ناگهانی افزایش یا کاهش پیدا کند، تکنولوژی تصحیح اتوماتیک این تغییرات ناگهانی را از بین برده و آن را به سیگنال اولیه که هنوز تغییری نکرده بود تبدیل نماید. تصحیح اتوماتیک سیگنال در دوربین مدار بسته شامل موارد مختلفی مانند تصحیح اتوماتیک حساسیت، تصحیح لرزش، تصحیح حداکثر حساسیت و دید در شب می گردد که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.

  • تصحیح اتوماتیک حساسیت: این تکنولوژی در دوربین های مدار بسته باعث می شود تا مقدار روشنایی که از تصاویر دریافتی از دوربین به دست آمده است در یک حد نرمال قرار گیرد. انجام این کار با تغییر در سرعت شاتر صورت می گیرد و به جای این که میزان نور ورودی با کوچک و بزرگ شدن لنز انجام گیرد، این کار با تغییر سرعت شاتر صورت گرفته و نور در حد متعادل نگه داشته می شود. البته استفاده از این فناوری در مناطقی که فرکانس 50 هرتزی دارند قابل استفاده نخواهد بود.
  • تصحیح حداکثر حساسیت: در صورتی که تمایل داشته باشیم مدت زمان بیشتری را از موضوع مورد نظر، تصویر داشته باشیم از تکنولوژی تصحیح حداکثر حساسیت استفاده می کنیم.
  • وجود این تکنولوژی باعث می شود تا سرعت شاتر تا حدی کاهش یابد و ممکن است بسیاری از فریم ها در تصاویر حذف شده و مقداری نویز در تصویر ایجاد گردد اما مزیتی که این فناوری دارد این است که می تواند با فناوری درد در شب و دید در روز ترکیب شده و یک تصویر با کیفیت مورد نظر به ما تحویل دهد.
  • فناوری دید در شب: در بسیاری از مواقع نیاز است تا تصویر برداری با دوربین مدار بسته از محلی باشد که میزان نور آن از یک لوکس کمتر باشد. در این گونه مواقع باید فیلتر مادون قرمز دوربین را از جلوی آن برداشت تا با استفاده از این امواج امکان مشاهده تصاویر در نور کم وجود داشته باشد.
  • در واقع با این کار باعث می شود تا جسمی که در مقابل امواج مادون قرمز قرار گرفته است به عنوان یک منبع نوری شناخته شده و بدین ترتیب امکان مشاهده آنها در نور کم وجود خواهد داشت. دوربین هایی که تصاویر رنگی ایجاد می کنند با وجود این قابلیت، تصاویر را به صورت مونوکروم نمایش خواهند داد.
  • تصحیح لرزش: در فرکانس های 50 هرتز باعث می شود تا نوری که از لامپ های فلورسنت و جیوه ای متصاعد می شود سبب پرش تصاویر می گردد. در این گونه مواقع نیاز است تا سرعت شاتر را که 60/1 ثانیه است به مقدار 120/1 افزایش دهیم تا لرزش ایجاد شده در تصویر برطرف گردد. با این کار امکان دارد که رنگ تصویر مقداری تیره تر شود اما کیفیت آن از لحاظ پرش و لرزش بهتر خواهد شد.

جمع بندی

تصحیح اتوماتیک سیگنال در دوربین مدار بسته یک فناوری مفید در این دوربین ها می باشد که باعث متعادل کردن بالا و پایین رفتن های ناگهانی سیگنال می گردد و به این طریق تصاویری که ایجاد می شود دارای کیفیت کافی می باشند. البته ممکن است در نورهای پایین مقداری نویز بر رویی تصویر ایجاد گردد که این امر کاملا طبیعی می باشد.

آموزشگاه فن آموزان برگزارکننده دوره های آموزشی از جمله آموزش نصب دوربین مدار بسته می باشد . برای اطلاع از نحوه برگزاری دروه ها با کارشناسان ما تماس بگیرید .

امتیاز بدهید
نویسنده مطلب
سیامک رشوند
سیامک رشوند

سیامک رشوند هستم فعال در حوزه نصب و تعمیر سیستم های حفاظتی و امنیتی مجتمع های مسکونی ، تجاری ،اداری و .... در این سایت در مورد نصب دوربین ها ، دزدگیرهای اماکن و منازل ، نصب اعلام حریق های متعارف و آدرس پذیر، نصب سانترال و کرکره برقی و حوزه های مرتبط دیگر مطلب می نویسم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *