آشنایی با انواع رک در پی ال سی

انواع رک در پی ال سی
چکیده مطلب :

در حقیقت رک ها در پی ال سی قطعاتی هستند که همه چیز را در یک کنترل کننده منطقی برنامه پذیر کنار همدیگر نگه می دارند. در این نوشته به انواع رک که در پی ال سی های مختلف به کار برده می شوند نگاهی می اندازیم

پی ال سی ها کنترل کننده هایی هستند که امروزه در کارخانجات و صنایع مختلف جایگزین کنترلر های رله ای شده اند و در اتوماسیون صنعتی نقش به سزایی دارند. در ادامه به بررسی انواع رک در پی ال سی های مختلف به کار برده می شوند نگاهی می اندازیم.

پی ال سی ها دارای انواع مختلفی هستند که از هر کدام از آن ها برای کاربردها و مقاصد خاصی استفاده می شود. به طور کلی پی ال سی ها در سه نوع کلی ساخته و استفاده می شوند.

پی ال سی های مینی که برای پروژه های کوچک مورد استفاده قرار می گیرند و تعداد ورودی و خروجی آن ها محدود است، پی ال سی های کمپکت که به صورت واحدی هستند که تمامی لوازم جانبی و قطعات را در داخل خود جی داده اند و می توان به تعداد ورودی ها و خروجی هایشان افزود و در نهایت پی ال سی های ماژولار که در آن ها ماژول تغذیه، CPU یا پردازنده، و ورودی ها و خروجی ها به شکل جدا از هم وجود دارند و همگی به یک رک در پی ال سی متصل شده اند و باید آن ها را کنار هم قرار دهیم تا بتوانیم یک پی ال سی کامل تشکیل دهیم.

اکنون شاید این سؤال برایتان پیش بیاید که رک چیست و چه وظیفه ای دارد؟ در حقیقت رک ها در پی ال سی قطعاتی هستند که همه چیز را در یک کنترل کننده منطقی برنامه پذیر کنار همدیگر نگه می دارند.

رک ها در اندازه های مختلفی موجود هستند و بسته به مقدار نیاز کنترلر برای نگه داشتن ماژول ها کنار یکدیگر از آن ها استفاده می شود.

با توجه به این که در پی ال سی های ماژولار منبع تغذیه، پردازنده و روودی و خروجی از همدیگر جدا هستند و باید توسط یک قطعه به هم متصل شوند می توان گفت که رک ها در پی ال سی های ماژولار کاربرد داند.

پی ال سی های دارای رک به صورت عمودی نصب می شوند و به یک ماژول مرکزی متصل می شوند که تمام ورودی ها و خروجی ها را به هم پیوند می دهد و آن ها را به هم مرتبط می سازد.

فن آموزان یکی از برترین آموزشگاه های کشور در زمینه آموزش plc ، آموزش تابلو برق صنعتی در کشور محسوب می‌شود. این مرکز تمامی دوره های خود بصورت تخصصی و با تمرکز بر یادگیری 100% عملی کارآموزان در کارگاههای مجهز برگزار می کند. برای دریافت مشاوره رایگان از کارشناسان مجموعه با شماره 02191321001 تماس حاصل فرمایید. همچنین جهت مشاهده سرفصلهای کامل دوره پی ال سی روی تصویر زیر کلیک نمایید:

آموزش plc

انواع رک در پی ال سی S7-400 زیمنس و کاربرد آن ها در اتوماسیون صنعتی

رک های زیمنس S7-400 بسیار متنوع هستند و هر کدام دارای کاربرد خاصی هستند. رک در پی ال سی از دو بخش کلی تشکیل شده اند: باس 0/1 و باس ارتباطی.

باس 0/1 به منظور برقراری ارتباط میان و تبادل داده ها میان پردازنده و کارت های ورودی و خروجی به کار برده می شود. با توجه به این که همه ی پی ال سی های S7-400 دارای باس صفر و یک هستند می توان روی تمام آن ها کارت 0/1 نصب کرد.

انواع رک در پی ال سی S7-400 زیمنس

باس ارتباطی نوعی باس سریالی است که برای تبادل داده ها در حجم وسیع و به صورت سریالی به کار برده می شود. باس ارتباطی وظیفه دارد که بین واحد های پردازنده، FM و CP ارتباط برقرار کند.

رک های توسعه در پی ال سی S7-400 این قسمت را ندارند و به همین دلیل نمی توان روی آن ها کارت شبکه نصب کرد. توجه داشته باشید که در S7-400 ارتباط الکتریکی و تغذیه ماژول ها بر عهده رک است و زمانی که ماژول ها به رک متصل می شوند بدون نیاز به سیم کشی ارتباط بین ماژول ها و رک برقرار می شود.

تمام رک های S7-400 دارای باس های ارتباطی و 0/1 نیستند به همین دلیل آن ها را بر اساس ساختار و کاربردشان به سه دسته کلی تقسیم می کنند :

  • رک CR یا رک مرکزی که فقط به عنوان رک اصلی مورد استفاده قرار می گیرد.
  • رک ER یا رک توسعه که فقط برای گسترش دادن 0/1ها از آن استفاده می شود.
  • رک UR یا رک یونیورسال که هم به عنوان رک اصلی و هم به عنوان رک اضافی استفاده می شود. این نوع رک در صنایع مختلف کاربرد بیشتری دارد.

این سه نوع رک از نظر ساختاری شباهت ها و تفاوت هایی با یکدیگر دارند اما مهمترین تفاوت میان آن ها وضعیت باس صفر و یک و باس ارتباطی، همچنین تعداد اسلات های هر یک از آن ها است.

به محل قرار گرفتن هر ماژول روی رک اسلات گفته می شود. رک ها دارای کدهایی هستند که در انتهای برخی از آن ها علامت ALU نوشته شده است. این بدان معناست که بدنه آن ها از آلومینیوم ساخته شده است. در این رک ها برای خنک ماندن و تهویه هوا فن های مخصوصی به کار برده می شود.

بیشتر بخوانید: انواع پی ال سی S7-400 زیمنس

رک های S7-300 و نحوه نصب آن ها در پی ال سی

رک هایی که برای پی ال سی S7-300 به کار برده می شوند دارای طول های مختلفی هستند و با توجه به تعداد ماژول ها تصمیم گرفته می شود که کدام رک مناسب سیستم است.

رک هایی که طویل هستند را می توان برش داد و به رک های کوچکتر تقسیم کرد. یک رک 2 متری می تواند هم به عنوان رک اصلی و هم رک توسعه استفاده شود، به این صورت که در یک سمت رک ماژول های رک اصلی و در سمت دیگر ماژول های رک توسعه روی آن نصب گردند.

رک S7-300 را می توان هم به صورت افقی و هم عمودی نصب کرد. بیشتر اوقات رک ها به صورت افقی نصب می شوند اما در شرایطی که عرض پنل کم است می توان آن را به صورت عمودی نصب کرد.

رک های plc S7-300

زمانی که رک در پی ال سی را به صورت عمودی نصب می کنید باید توجه داشته باشید که دمای آن قسمت پایین تر باشد زیرا با نصب عمودی رک میزان گردش هوا در میان ماژول ها محدود خواهد شد. دمای مناسب در نصب افقی صفر ای 60 درجه و در نصب عمودی صفر الی 40 درجه است. رک های S7-300 دارای سیم اتصال به زمین نیز هستند که در هنگام نصب این اتصال نیز باید برقرار شود.

آموزشگاه فن آموزان مجری برگزاری دوره های الکترونیک ، تعمیرات و کنترل ابزار دقیق در تهران و تحت نظارت سازمان فنی حرفه ای کشور می باشد. برای دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با شماره 02191321001 تماس بگیرید.

5/5 - (1 امتیاز)

دوره های فنی پردرآمد برای ورود به بازار کار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمامی حقوق این وبسایت متعلق به آموزشگاه فن آموزان فیدار می‌باشد. (طرف قرارداد با خانه کارگر)
اینستاگرام
تلگرام
یوتیوب
آپارات
بستن X
ارتباط با فن آموزان
تماس با فن آموزان تلگرام واتس آپ ایتا روبیکا بله