آموزشگاه فنی و حرفه ای فن آموزان
Search

نحوه تبدیل جریان الکتریسیته در دوربین های مداربسته

نحوه تبدیل جریان های الکتریسیته در دوربین مداربسته

امروزه استفاده از دوربین‌های مداربسته در تمام امکان عمومی، مغازه‌ها، خانه‌ها و حتی خیابان ها به یک اتفاق عادی بدل شده. اما مثل تمام وسایل الکترونیک پیشرفت تکنولوژی در دوربین‌های مداربسته قابل درک و دیدن می‌باشد. علاوه بر اینکه تعداد دوربین های ساخته شده در کارخانه ها بیشتر شده است این دوربین‌ها نیز پیشرفته‌تر نیز شده اند.

این پیشرفت صرفا مربوط به کیفیت دوربین و تصاویر ضبطی نیست و روی این دوربین ها وسایل الکترونیک جدید و آپشن‌های جدید اضافه شده است. در گذشته این دوربین‌ها قیمت زیادی داشتند و فقط افراد ثروتمند و دولت ها از آنها استفاده می‌کردند در حالی که اکنون همگی از آنها استفاده می‌کنند و تقریبا روی هر دیواری در کوچه‌ها و حتی خیابان‌های فرعی این دوربین‌ها دیده می‌شود.در این مقاله به بررسی تبدیل جریان های الکتریسیته می پردازیم .

 تبدیل جریان های الکتریسیته در دوربین مداربسته

امروزه به علت بزرگ تر شدن شهر ها و زیاد شدن جمعیت دزدی هم به مقدار قابل توجهی زیاد شده. ممکن است شما هم قربانی دزدی باشید. دزدی از خانه، مغازه و غیره هر روزه اتفاق می‌افتد و افراد برای حفظ مال و سرمایه اقدامات حفاظتی و امنیتی انجام می دهند.

این اقدامات در گذشته خیلی ساده بود مثلا در ها قفل می کردند که عبور از این اقدامات برای دزد ها کار سختی نیست و به راحتی با وجود این حفاظت ها باز هم دزدی می کنند. امروزه این اقدامات پیچیده تر و هوشمندانه تر می‌باشد.

به لطف پیشرفت علم و تکنولوژی دستگاه های مختلفی برای حفاظت از منازل و مغازه ها طراحی شده. یکی از این دستگاه ها دوربین مداربسته می‌باشد. دوربین های مداربسته یکی از اقدامات امنیتی مهمی است که جدیداٌ افراد استفاده می کنند. دوربین های مداربسته دارای سنسور های مختلفی می باشند که هر حرکت غیر قانونی در بخش های مدنظر را تشخیص می‌دهند.

بعضی از دوربین ها دارای کنترل از راه دور می باشند که بعد از اینکه شما محل را ترک کردید می‌توانید با یک ریموت دوربین ها را روشن کنید. البته این کار به شکل دستی نیز می‌تواند انجام شود.

امروزه به علت بزرگ تر شدن شهر ها و زیاد شدن جمعیت دزدی هم به مقدار قابل توجهی زیاد شده. ممکن است شما هم قربانی دزدی باشید. دزدی از خانه، مغازه و غیره هر روزه اتفاق می‌افتد و افراد برای حفظ مال و سرمایه اقدامات حفاظتی و امنیتی انجام می دهند.

این اقدامات در گذشته خیلی ساده بود مثلا در ها قفل می کردند که عبور از این اقدامات برای دزد ها کار سختی نیست و به راحتی با وجود این حفاظت ها باز هم دزدی می کنند.

دوره آموزش نصب دوربین مدار بسته بصورت کاربردی و ویژه بازار کار در آموزشگاه فن آموزان ارائه می شود. همچنین بیش از هشتاد دوره تخصصی دیگر از جمله آموزش تعمیرات پکیج ، آموزش طراحی برد ، آموزش تعمیرات لوازم خانگی و … نیز تحت نظارت سازمان فنی حرفه ای و با اعطای مدرک معتبر در این آموزشگاه برگزار می شود. برای جزئیات و مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.

پیشرفت تکنولوژی در دوربین های مداربسته

در گذشته برای داشتن دوربین های مداربسته مقدار زیادی کابل کشی و تنظیمات و نصب و مقدار بسیار زیادی هزینه نیاز بود اما امروز دوربین ها بسیار پیشرفته شده اند. همانطور که وسایل الکترونیک روز به روز کوچک تر می‌شوند دوربین های مداربسته نیز روز به روز کوچک تر و پیشرفته تر می‌شوند. اگر بخواهیم از نظر شکل دوربین های مدار بسته را تقسیم بندی کنیم این دوربین ها دو دسته می‌شوند.

دسته اول که به آنها بالت می گویند که شبیه گلوله تفنگ هستند. بزرگ ترند و انواع مختلفی دارند. دوسته دوم دوم نام دارند که دایره ایی بوده و روی سقف نصب می شوند. با توجه به اجزای داخل آنها اندازه های داخل آنها متفاوت است.

امروزه خیلی از دوربین های مداربسته مستقیم به پردازنده متصل اند و پردازنده به وسیله اینترنت به هر دستگاهی متصل می شود به شکل آنلاین تصاویر را به اپراتور نشان می‌دهد. این به آن معناست که شما می‌توانید تصاویر  را روی سیستم کامپیتور، تلویزیون و حتی موبایل خود تماشا کنید و هر لحظه از روز به تصاویر دسترسی آنی و آنلاین دارید.

در حالی که در گذشته اتاق‌های فرمان با مانیتور های کوچک و بزرگ وجود داشت و شخصی مداوم این تصاویر را چک می‌کرد. همانطورکه گفته شد تصاویر و صدا و سایر اجزای تصویر هر کدام به وسیله یک سیم و کابل به پرازنده متصل می‌شدند در حالی که الان به وسیله یک کابل تمامی اطلاعات جابجا می‌شود و کابل کشی و ست آپ خیلی پیچیده ایی ندارند.

در گذشته حافظه های رایانه‌ها و هاردها بسیار بزرگ و کم حجم بودند. دوربین‌های مداربسته بعضا یا ضبط تصاویر نداشتند یا اگر داشتند در اتاق کنترل تصاویر ضبط می‌شد. امروزه با کوچک شدن هاردها و حافظه‌ها و پر حجم شدن آنها از نظر فضای ذخیره دوربین‌های مداربسته می‌توانند تصاویر را در یک رم کوچک موبایل ذخیره کنند و نگهداری کنند. تکنولوژی‌های دید در شب و ترمال روز به روز بهتر کاربردی تر و کم هزینه تر می شوند که به مرور این تکنولوژی ها در دوربین های مداربسته وارد شده و آنها را به روز می کنند.

البته استفاده های ما نیز از آنها روز به روز بیشتر شده و درو واقع می توان گفت تمام تمام دنیا و مخصوصا دولت ها و پلیس ها و نیرو های امنیتی، امنیت خیابان ها و خانه ها و مغازه را با این دوربین ها تامین می‌کنند.

نکاتی درباره خرید دوربین‌های مداربسته

 شرکت‌های زیادی در این صنعت کار می‌کنند و دوربین‌های مدار بسته با شکل و اندازه‌های متفاوتی درست می‌کنند. این شرکت‌ها ملیت‌های مختلفی دارند و به قیمت‌های متفاوت محصولات خود را به فروش می‌رسانند اما باید دقت کنید که به علت تعدد مدل‌های دوربین های مدار بسته گیج نشوید و دوربینی که نیاز های شما را برطرف می کند خریداری کنید.

درست است که قیمت یکی از فاکتور های تعیین کننده در خرید می باشد اما قیمت محصولات نباید فدای کیفیت آن شود. همانطور که گفته شد شرکت های زیادی دوربین مدار بسته می‌سازند اما هر شرکتی توانایی ساختن دوربین با کیفیت و طول عمر بالا ندارد و بعضا شرکت های چینی دوربین‌هایی با کیفیت های پایین و طول عمر کم می‌سازند که بعد چند سال کار کردن از بین می‌روند و دیگر قابل استفاده نیستند. که علاوه بر هزینه‌های خرید دوباره هزینه‌های نصب دوباره نیز بر روی دوش شما تحمیل می‌شود.

نصب دوربین مداربسته

دوربین های مداربسته در گذشته دارای شکل دیگری از نصب بوده اند. این دوربین ها  دارای سیم های زیادی بودند. دوربین مداربسته قدیمی دارای 4 سیم بوده که 2 سیم آن برای تغذیه و برق رسانی و 2 سیم دیگر آن برای ثبت تصاویر می باشد. این سیم ها به منبع تغذیه و به تلویزیون ها و رسیور ها متصل می شوند و سپس دوربین شروع به کار می کند.

می توان صرفا این دوربین ها را به گیرنده وصل کرد و به یک گیرنده هارد وصل کرد و تمام تصاویر را روی هارد ضبط کرد. دوربین ها پیشرفته تر شدند. این پیشرفت باعث شد که تعداد سیم ها کمتر شوند یا حتی سیمی وجود نداشته باشد. بعد از مدتی با کاهش تعداد سیم ها نصب آنها نیز راحت تر شد. دیگر برای تغذیه و برق رسانی صرفا یک سیم وجود دارد. با پیشرفت بیشتر تکنولوژی دوربین ها کاملا خودکار شدند. دوربین مداربسته می تواند باتری داشته و نیازی به سیم تغذیه کننده نداشته باشد و صرفا با جابجا کردن باتری کار کند. می تواند رم های موبایل داشته باشد و تصاویر را روی آن ذخیره کند و نیازی به گیرنده نداشته باشد. حتی دوربین ها می توانند  به اینترنت وصل شوند و با اتصال به اینترنت تصاویر را برای افراد ارسال کنند.

این اتصال می تواند به وسیله سیم یا سیم کارت باشد. این اتصال به اینترنت باعث می شود تصاویر را افراد هر کجا که هستند ببینند. این تصاویر به سرعت توسط اینترنت جابجا می شوند و انگار افراد در محل حضور دارند.

همانطور که گفته شد تامین برق دوربین ها در ابتدا توسط دو سیم انجام می شد. سپس این سیم ها به یکی تبدیل شدند و در نسل بعدی دوربین ها صرفا با باتری کار می کنند. اما باید بدانید که برقی که دوربین دریافت می کند با برقی که سایر دستگاه ها دریافت می کنند فرق دارد. سایر وسایل را می توان به پریز زد و با برق شهر آنها را روشن کرد اما دوربین ها را نمی توان مستقیم به برق شهر وصل کرد. این اتصال به برق شهر باعث از بین رفتن و سوختن و بی استفاده شدن وسایل می شوند. دوربین های مداربسته با برق DC کار می کنند در حالی که سایر وسایل با برق AC کار می کنند.

دوربین های مداربسته در گذشته دارای شکل دیگری از نصب بوده اند. این دوربین ها  دارای سیم های زیادی بودند. دوربین مداربسته قدیمی دارای 4 سیم بوده که 2 سیم آن برای تغذیه و برق رسانی و 2 سیم دیگر آن برای ثبت تصاویر می باشد. این سیم ها به منبع تغذیه و به تلویزیون ها و رسیور ها متصل می شوند.

تفاوت برق AC و DC

جریان متناوب (AC) و جریان مستقیم (DC) دو نوعِ متفاوت از عبور جریان الکتریسیته یا شار الکتریکی در مدار هستند. در جریان مستقیم ولتاژ و جریان و شاخصه ها ثابت هستند و تغییر نمی کنند ولی در جریان متناوب شاخصه ها و پارامتر ها مثل ولتاژ دائما تغییر کرده و ثابت نیستند.

جریان های الکتریسیته در دوربین مداربسته

جریان متفاوت مداوم ولتاژ عوض می کند و حتی در طی این تعویض، ولتاژ مدام برعکس می شود.  به این برق، برق شهری نیز می گویند که در خانه ها دفاتر و… استفاده می شود.

پریزهای برق به طور معمول در تمام خانه ها و دفاتر از AC استفاده از میکرند، به این دلیل که تولید و ارسال برق AC به فواصل دور نسبتاً آسان است. در ولتاژهای بالا، مثلاً فراتر از 110kV، انرژی کمتری در انتقال توان الکتریکی هدر میرود. ولتاژ به معنای فشار جریان کم، و فشار ناشی از حرات تولید کمتر در اثر مقاومت در خط انتقال برق است. ولتاژ بالای AC توسط ترانسفورماتورها به آسانی پایین می آید.

AC همچنین قادر به تأمین برق موتورهای الکتریکی است. موتورها و ژنراتورها دقیقاً یک دستگاه هستند، اما موتورهای انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل می کنند. این کار برای استفاده از ابزار شما مثل یخچال، ماشین ظرفشویی و غیره است، که با AC کار میکنند، مفید است.

برق DC دارای ولتاژ ثابت است و برعکس جریان متناوب تغییر نمی کند. این جریان از منابعی مثل باتری، منابع تغذیه، سلول­های خورشیدی، ترموکوپل یا دینام تولید می­شود. به این برق، برق باتری می گویند. بعضی از دستگاه ها نیاز به برق DC دارند که برای اینکه بتوان این دستگاه ها را به برق شهر وصل کرد یک  اداپتور به آنها متصل می شود. دوربین مداربسته هم جزء این دستگاه ها است که نیاز دارند که به برق DC متصل شوند پس نیاز دارند که به یک اداپتور متصل شوند که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

تبدیل جریان‌های الکتریسیته در دوربین مداربسته

همانطور که گفته شد برق شهری برق متناوب است و دوربین های مداربسته برق dc استفاده می کند. بسیاری از دستگاه‌های الکترونیک با برق متناوب کار می کند ولی بعضی از دستگاه ها با برق دی سی کار می‌کنند. این دستگاه‌ها باید برق متناوب را به برق ثابت تبدیل کند. این دستگاه به برق شهری وصل شده و از طرف دیگر به دستگاه وصل می‌شود. این وسیله اداپتور دارد و به آن گاهاٌ زگیل دیوار می گویند. این اداپتور برق شهری را به برق ثابت تبدیل می‌کند. این اداپتور ها اختلاف برق شهری را به برق ثابت تبدیل می‌کنند. اگر دقت کنید بسیار داغ می‌شوند و این داغ شدن نشان از هدر رفت انرژی است و همین هدر رفت زیاد انرژی هست که باعث تولید برق متناوب می‌شود که هدر رفت کمتری دارد. از طرفی چون دوربین با برق ثابت کار میکند به هر حال باید این گرما را تولید کند اما اگر این حجم از گرما در خود دوربین تولید شود به دستگاه ها آسیب وارد می کند که اداپتور از این مشکل جلوگیری می کند. اداپتور گرما را بیرون برده و دستگاه را از گرمای زیاد حفظ می کند. با وصل کرده این اداپتور به پریز برق و سپس به دوربین، این دستگاه از برق شهری تغذیه می شود.

همانطور که گفته شد برق شهری برق متناوب است و دوربین های مداربسته برق dc استفاده می کند. بسیاری از دستگاه‌های الکترونیک با برق متناوب کار می کند ولی بعضی از دستگاه ها با برق دی سی کار می‌کنند. این دستگاه‌ها باید برق متناوب را به برق ثابت تبدیل کند.

آموزشگاه فن آموزان در دپارتمان برق خود دوره های تخصصی الکترونیک، تعمیرات و کنترل ابزار دقیق نظیر آموزش plc ، آموزش تعمیرات برد الکترونیکی ، آموزش تعمیرات موبایل ، آموزش تابلو برق و … را با اعطای مدرک معتبر فنی حرفه ای و در کارگاههای عملی برگزار می کند. برای دریافت اطلاعات بیشتر با شماره 02191321001 تماس بگیرید.

امتیاز بدهید
نویسنده مطلب
سیامک رشوند
سیامک رشوند

سیامک رشوند هستم فعال در حوزه نصب و تعمیر سیستم های حفاظتی و امنیتی مجتمع های مسکونی ، تجاری ،اداری و .... در این سایت در مورد نصب دوربین ها ، دزدگیرهای اماکن و منازل ، نصب اعلام حریق های متعارف و آدرس پذیر، نصب سانترال و کرکره برقی و حوزه های مرتبط دیگر مطلب می نویسم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمامی حقوق این وبسایت متعلق به آموزشگاه فن آموزان فیدار می‌باشد. (طرف قرارداد با خانه کارگر)
اینستاگرام
تلگرام
یوتیوب
آپارات
بستن X
ارتباط با فن آموزان
تماس با فن آموزان تلگرام واتس آپ ایتا روبیکا بله
icon-angle icon-bars icon-times