انواع استارت خودرو و تشريح هر کدام

انواع استارت خودرو
چکیده مطلب :

انواع مختلف استارت یا موتورهای استارت با توجه به نوع وسیله نقلیه و قدیمی و جدید بودن آن نوع موتور را تعیین می کند. در این مقاله به معرفی انواع استارت خودرو و اجزای استارت پرداخته شده است.

انواع استارت خودرو به انرژی ورودی به شکل گاز، هوا و جرقه جهت احتراق نیاز دارند تا خودرو روشن شود. سیکل احتراق است که یک موتور را روشن نگه می دارد و این چرخه باید از جایی شروع شود که به آن استارت گفته می شود.

استارت خودرو متشکل از یک موتور الکتریکی کوچک با یک آرمیچر است که به یک چرخ دنده به نام دنده استارت ختم می شود. فلایویل موتور دارای یک چرخ دنده حلقوی است که دنده استارت به عنوان دنده محرک با آن درگیر می شود. استارت از موتور و اتوماتیک تشکیل شده است و هنگامی که موتور استارت کار می کند، دنده استارت و فلایویل را می چرخاند و سیکل احتراق را شروع می کند. آموزشگاه فن آموزان در ادامه به استارت خودرو، اجزاء، انواع و مشکلات استارت خودرو می پردازد.

آموزش برق خودرو

اگر به شغل برق خودرو علاقمند هستید میتوانید در دوره آموزش برق خودرو که به صورت صفر تا صد و کاملاً عملی و تخصصی در آموزشگاه فن آموزان برگزار میشود شرکت کرده و مدرک فنی حرفه ای آن را دریافت کنید. جهت مشاهده جزئیات و شرایط این دوره روی تصویر بالا کلیک کنید و یا با آموزشگاه تماس حاصل فرمایید.

تماس با فن آموزان

فیلم معرفی انواع استارت خودرو

همچنین در فایل صوتی زیر به معرفی انواع استارت خودرو پرداخته شده است:

استارت خودرو

استفاده از استارت ‌های برقی در خودرو کمی طول کشید تا طراحی و ساخته شوند. در ابتدا، بیشتر خودروها با دست و هندل زدن استارت می خوردند و ادامه این یک روند دشوار و گاهی نیز خطرناک بود. شکستگی انگشت شست یا شکستگی مچ دست و… از حوادث های این نوع استارت زدن در خودروها بودند.

بعد از آن برخی از خودروهای اولیه از تکنیک های استارت مکانیکی و برخی دیگر نیز از طناب هایی برای این کار استفاده می کردند. حتی برخی از موتورهای اولیه باید با یک انفجار کوچک باروت، راه اندازی می شدند که این نوع نیز به نوبه خود خطرناک بودند.

استارت خودرو

حتی زمانی که این روش ها منجر به خطر نمی شد، روش های استارت در کل ناخوشایند بودند. در برهه ای نیز از استارت های مکانیکی استفاده شد. در یک استارت مکانیکی نیز مانند استارت موتورسیکلت که با پدال انجام می شد و هنوز هم می‌تواند برای موتورهای کوچک امروزی معنا داشته باشد، اما آنها به سرعت برای موتورهای خودرو که به سرعت در حال رشد هستند، مناسب نبودند.

لازم بود روشی اختراع شود تا بتوان بدون خطر موتور ماشین را راحت تر روشن کرد. مهندسان سازننده کادیلاک توسط هنری لیلاند به عنوان رئیس در این تولیدی، اولین کسانی بودند که موتور استارت الکتریکی را توسعه دادند. این پروژه در سال 1912 شروع به کار کرد و اختراع آن‌ ها رانندگی را برای افراد بیشتری ایمن ‌تر و در دسترس‌ تر کرد. اما فورد تا سال 1919 به استفاده از هندل دستی ادامه داد.

اجزای استارت خودرو

  • آرمیچر
  • کموتاتور
  • ذغال
  • سلونوئید یا اتوماتیک استارت
  • پلانجر
  • بالشتک
  • پینیون استارت یا دنده استارت
  • سیم پیچ

انواع استارت خودرو

  • استارت برقی
  • استارت پنوماتیکی
  • استارت هیدرولیکی
  • استارت اینترسی
  • استارت های از پیش درگیر شده
  • استارت کاهش دهنده
  • استارت خودروهای سنگین

استارت برقی

استارت های برقی در موتورهای بنزینی و دیزلی استفاده می شوند که از یک آهنربا یا موتور DC و یک اتوماتیک استارت متصل به بالای آن تشکیل شده اند. هنگامی که ماشین را استارت می زنید، احتراق و جرقه زنی برق DC تامین شده و پینیون یا دنده استارت را به چرخ دنده استارت روی فلایویل متصل می کند. اخیرا از استارت برقی و مغناطیسی بیشتر استفاده می شود.

موتورهای استارت از نظر نوع موتور دائم و الکتریکی و از نظر مکانیزم به دو نوع ساده و گیبرکس دار تقسیم می شوند که برای تشخیص نوع موتور دائم یا الکتریکی باید استارت باز شود تا اجزاء آن مشخص شوند.

استارت برقی

موتور آهنربای دائم دارای یک آهنربا دائم است و موتور الکتریکی از هسته آهنی یا کفشک و سیم پیچ یا بالشتک تشکیل شده است.

انواع مختلف استارت برقی عبارتند از:

  • نوع اول دارای چرخ دنده سیاره ای هستند که این نوع از آهنربای دائمی برای ایجاد اتصال بین محور پینیون و آرمیچر استفاده می کند. اتصالات مستقیم آن را قادر می سازد سریع تر چرخیده و گشتاور بیشتری ایجاد کند.
  • نوع بعدی مگنت دائم است که از 4 تا 6 آهنربا استفاده می کند. جریان مستقیم به آرمیچر منتقل می شود و مصرف انرژی را کاهش می دهد. البته نوع 6 عددی از نوع آهنربای دائمی بوده و نوع 4 عددی می تواند دائمی یا آهنربای الکتریکی نیز باشد.
  • نوع بعدی کاهش دنده است. در این نوع استارت، یک چرخ دنده بین موتور و شفت تعبیه شده و قرار گرفته است. در حالی که سبک وزن است، گشتاور بالاتری نیز تولید می کند.

استارت پنوماتیکی

استارت پنوماتیکی در موتورهای دیزلی و بنزینی سنگین استفاده می شوند که شامل مخزن فشار، کمپرسور هوا و توربین دنده ای است. هنگامی که هوای فشرده از محفظه آزاد می شود، توربین و مجموعه چرخ دنده ها را در فلایویل می چرخاند.

استارت هیدرولیکی

استارت هیدرولیکی در موتورهای دیزلی با 6 تا 16 سیلندر استفاده می شوند. این موتورهای استارت بدون جرقه بوده و ایمن تر از انواع دیگری هستند که در بالا ذکر شدند.

سیستم استارت هیدرولیکی شامل پمپ ها، شیرها، مخازن، فیلترها و آکومولاتورهای پیستونی است. این موتورها قادر به تولید گشتاور بالا بدون توجه به دما هستند.

استارت اینرسی

استارت اینرسی معمولا در وسایل نقلیه کوچک استفاده می شوند. دو روش برای جلوگیری از شکستن دنده استارت وجود دارد. در خودروهای قدیمی ‌تر که استارت ‌های اینرسی نامیده می‌ شوند، پینیون یا دنده استارت مانند مهره‌ ای روی محور موتور قرار می‌گیرد. همانطوری که شفت می چرخد، پینیون به جلو حرکت می کند و یک استاپ وجود دارد که پس از رسیدن به انتها آن را نگه می دارد و با چرخ دنده درگیر می شود. هنگامی که موتور شروع به چرخش می کند، حرکت بسیار سریع چرخ دنده استارت پینیون را به عقب می کشد.

استارت اینرسی

این نوع استارت مستقیم به موتور وصل نمی شود، بلکه به فلایویل ثانویه متصل می شود. هنگامی که سرعت فلایویل بالا می رود، موتور جدا شده و فلایویلی که هنوز در حال چرخش است به موتور متصل می شود. در نتیجه، استارت‌ های اینرسی می‌ توانند بسیار کوچک‌ تر باشند اما ممکن است زمان زیادی طول بکشد تا آنها به سرعت بالا برسند.

استارت های از پیش درگیر شده

برای کاهش خرابی چرخ دنده ها، استارت های از پیش درگیر اختراع شدند. در اینها، جریان از باتری، یک سلونوئید یا اتوماتیک استارت را فعال می کند که دنده استارت را به بیرون هل می دهد، سپس جریان دیگری موتور را راه اندازی می کند.

استارت های از پیش درگیر شده در اکثر موتورهای جدید استفاده می شوند. این نوع استارت ها با استفاده از آهنربا، پینیون را در جای خود نگه می دارند تا از خارج شدن آن در حین چرخش موتور جلوگیری کنند. پینیون اینها یک کلاچ برای اطمینان از اینکه موتور استارت موتور را به حرکت در می آورد نیز وجود دارد که یک طرفه است.

استارت کاهش دنده

برخی از استارت‌ های جدیدتر از فرآیندی به نام کاهش دنده استفاده می ‌کنند. در این نوع، دنده استارت مستقیما به آرمیچر متصل نیست. در عوض، در انتهای آرمیچر یک چرخ دنده وجود دارد که یک چرخ دنده میانی را به حرکت در آورده و چرخ دنده ای را در پشت مجموعه دنده استارت به حرکت در می آورد. در واقع دنده میانی امکان نسبت دنده مطلوب تری را فراهم می کند، به این معنی که پینیون سریعتر می چرخد و شارژ باتری کمتر تخلیه می شود.

استارت کاهش دنده

استارت خودروهای سنگین

همان طوری که در انواع استارت های خودرو در بالا و دسته بندی کلی به استارت های پنوماتیکی و هیدرولیک اشاره کردیم. با توجه به اینکه انواع مختلفی از وسایل نقلیه سنگین وجود دارد، انواع مختلفی از موتورهای استارت نیز طبیعتا برای این منظور طراحی شده است که دارای مدل های مختلف متناسب با تولیدکنندگان می باشند.

علائم خرابی استارت خودرو کدام موارد هستند؟

استارت خودرو می تواند با گذشت زمان فرسوده شود. در صورت خرابی باعث ایجاد مشکل در راه اندازی موتور خواهید شد. بنابراین توصیه می شود به محض بروز علائم خرابی استارت، آن را تعمیر کنید.

قیمت استارت جدید نیز برای خودروها و مدل های مختلف می تواند متفاوت باشد. بعضی علائم خرابی استارت خودرو در حالت کلی عبارتند از:

  • ایراد از باتری خودرو و خالی شدن آن
  • وجود مشکل در اتوماتیک استارت
  • وجود مشکل در گیربکس استارت
  • ایراد در سیم کشی استارت
  • شکستن دنده استارت
  • تمام شدن ذغال ها در بالشتک استارت
  • ایراد در آرمیچر استارت
  • قفل شدن موتور
  • و…

توی انتخاب مسیر تردید داری؟ مشاورین ما، بهترین راهکار رو برای تو دارن!

جهت دریافت مشاوره رایگان شماره موبایل خود را وارد کنید.

"*" indicates required fields

Hidden
این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .
person
دریافت مشاوره رایگان

مطلبی که خواندید حاصل تلاش تیم تحریریه دپارتمان اتومکانیک آموزشگاه فن آموزان بود. در این آموزشگاه دوره هایی از جمله آموزش تعویض روغنی، آموزش جلوبندی سازی خودرو و … برگزار می شود.

کامنت بگذارید

امتیاز بدهید
نویسنده مطلب
حمیدرضا هوشمند
مرتضی سازگار

مرتضی سازگار هستم؛ فعال در حوزه برق ماشین و باطری سازی. در این سایت آموخته های خود را در رابطه با برق خودرو و مباحث مرتبط با آن نظیر دزدگیر ماشین ، سیستم صوتی ماشین ، ایسیو و ... به اشتراک می گذارم.

دوره های مکانیکی پردرآمد برای ورود به بازار کار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمامی حقوق این وبسایت متعلق به آموزشگاه فن آموزان فیدار می‌باشد. (طرف قرارداد با خانه کارگر)
اینستاگرام
تلگرام
یوتیوب
آپارات
بستن X
ارتباط با فن آموزان
تماس با فن آموزان تلگرام واتس آپ ایتا روبیکا بله