نشانه های سوختن سوپاپ خودرو چیست

سوختن سوپاپ خودرو

به یکی از قطعات به کار رفته در خودرو که ظاهری قارچ مانند داشته و به عنوان دریچه عمل می کند، سوپاپ گفته می شود. سوپاپ خودرو موظف است هوا، سوخت و دود را وارد و خارج نماید. سوپاپ ها در انواع سوپاپ هوا و دود در خودرو وجود داشته و هر یک به منظور ورود و خروج هوا و دود به طریق خاصی عمل می نمایند.

سوپاپ ها خود شامل اجزایی می باشند که برای عملکرد صحیح موتور وجوو تمامی این اجزا مورد نیاز می باشد.گاهی اوقات تعمیرکار خودرو به شما می گوید که سوپاپ خودرویتان سوخته و باید تعویض گردد. اما از کجا باید بفهمیم که سوپاپ اتومبیل دچار مشکل شده است؟ نشانه های سوختن سوپاپ خودرو چیست؟

چگونه باید به بررسی و تعمیر سوپاپ پرداخت؟ این ها سوالاتی هستند که ممکن است در ذهن هر فردی که صاحب خودرو می باشد نقش ببندند. پاسخ به تمامی این سوالات در این مقاله به طور کامل آورده شده است.

علت سوختن سوپاپ خودرو چیست

دلایل سوختن سوپاپ خودرو

آیا سوپاپ خودروی شما سوخته است؟ مشکلات مختلفی ممکن است در موتور خودرو به وجود آید که یکی از این مشکلات سوختن سوپاپ می باشد. در ادامه مطلب در مورد دلایل و عواقب اصلی که ممکن است سوپاپ خودرو دچار سوختگی شود بحث شده است.

در ابتدا بیایید بررسی کنیم که چرا سوپاپ خودرو می سوزد. در اینجا دلایل مختلفی برای این مشکل وجود دارد:

 1) سوخت اکتان بالا: از آنجا که ریختن سوخت در اتومبیل، به میزان بسیار کم ممنوع است، ریختن سوخت با اکتان زیاد نیزممنوع بوده و می تواند برای اتومبیل شما دردسرساز شود. یعنی اگر برای ماشین شما حداکثر اکتان بنزین  95 محاسبه شود، در صورتی که بنزین با اکتان 98 در باک خودرو ریخته شود امکان سوختن سوپاپ وجود خواهد داشت. دلیل این امر چیست؟ پاسخ بسیار ساده است، مخلوط سوخت با بنزین 98 هنگام کار موتور کاملاً نمی سوزد.

بنابراین، دریچه به منظور آزاد سازی گازهای خروجی باز شده و در دماهای بالا با مخلوطی کاملا سوزان روبه رو می شود.

2) سوپاپ خودرو کلاک شده است: برای سرعت های بالا  و شرایط نامناسب سرویس اتومبیل، سوپاپ می تواند شعله ور شود. در این گونه مواقع سوپاپ به طور معمول جریان مخلوط هوا را نمی بندد. همچنین، ممکن است سوپاپ به عقب برگردد  چرا که فشار را در سیلندر حفظ نمی کند و مخلوط قابل احتراق کمی تراوش کرده و باعث سوختن آن می گردد.

 3) سایش فیزیکی سوپاپ: بسیاری از تولیدکنندگان اتومبیل هشدار می دهند که طی یک مسافت پیموده شده مشخص، مثلاً 150-200000 کیلومتر، سوپاپ موتور می تواند آتش بگیرد. این اتفاق در تماس طولانی مدت با مخلوط سوخت اتفاق می افتد. در این حالت، سوپاپ نازک شده و از بین می رود، بنابراین باید نسبت به تعویض آنها اقدام نمود.

 4) تمیز کردن موتور: یک دلیل دیگر نیز وجود دارد که باعث سوختن سوپاپ می گردد که البته مطالعات زیادی در رابطه با آن صورت نگرفته است. بسیاری از رانندگان می گویند که هنگام تمیز کردن انژکتور، هنگامی که یک ترکیب تمیز کننده خاص در موتور قرار می گیرد، افت فشار را نشان داده است. گفته می شود در این گونه مواقع، Nagar از سوپاپ ها خارج می شود و در بستر بلند می شود، بنابراین موتور شروع به اصلاح می کند و سوپاپ دچار سوختگی می گردد.

چطور سوپاپ سوخته را شناسایی کنیم

 اگر موتور شما کار نمی کند و شما تقریباً همه روش ها را امتحان کرده اید می توانید شمع را باز کنید. در صورتی که خشک باشد بدان معنی است که زنجیره روغن به طور معمول زنگ می زند و مخلوط سوخت در سیلندرها می سوزد، که در اینجا تقریباً 90٪ سوپاپ این سیلندر را می سوزاند. البته سوپاپ سوخته ، کمی ناخوشایند است اما امکان کار کردن خودرو در این حالت وجود خواهد داشت.

در چنین مواقعی بهتر است سوار اتومبیل نشوید، چرا که  ممکن است اگزوزهای خودرو آسیب ببینند. قطعا در این حالت نیاز است تا سوپاپ خودرو را عوض کنید.

امکان تعویض سوپاپ خودرو توسط خود شما امکان پذیر نمی باشد، زیرا باید بلوک را برداشته و سوپاپ موجود در آن را تعویض نمایید. بسیاری از افراد قادر به تعویض سوپاپ خودرو نمی باشند و یک تعمیرکار باید از مهارت بالایی برخوردار باشد تا بتواند به انجام این کار بپردازد. نکته اصلی این است که موتور به صورت عادی کار می کند و فشرده سازی معمولی وجود دارد.

بر این اساس نیاز است تا روغن موتور خودروی خود را بیشتر عوض کنید. در این صورت موتور شما دوام زیادی خواهد داشت.

علائم خرابی سوپاپ خودرو

در صورت مشاهده یک سری علائم می توان متوجه شد که سوپاپ خودروی شما دچار آسیب شده است و نیاز به بررسی های بیشتر توسط تعمیرکار متخصص خودرو دارد. از جمله این علائم می توان به موارد زیر اشاره کرد: 

  • موتور خودرو قادر به کار کردن نبوده و  درجا می زند
  • کف زدن خروجی گازهای مصرف شده از صدا خفه کن
  •  افزایش مصرف سوخت
  • خرابی دینامیک خودرو
  • قدرت و موتور پیکاپ بسیار کاهش می یابد

سطح کار صفحه سوپاپ اغلب در معرض تخریب یا تنظیم می باشد.

سوپاپ خودرو چیست

دلایل خراب شدن سوپاپ

اما چه عواملی باعث می شود تا سوپاپ خودرو دچار مشکل شده و نیاز به تعمیر یا تعویض داشه باشد؟ موارد زیر به این عوامل اشاره کرده اند:

  • سوار شدن طولانی مدت روی مخلوط سوخت تخلیه شده
  • کارکرد طولانی ماشین در احتراق دیررس
  • شکاف های بسیار کوچک در مکانیسم سوپاپ
  • گرم شدن بیش از حد موتور
  • استفاده از سوخت یا روغن موتور بی کیفیت
  •  قطعات یدکی با کیفیت پایین (در صورت حرکت موتور)
  •  

نحوه تشخیص سوپاپ سوخته

اندازه گیری فشار: لازم است فشرده سازی در سیلندرهای موتور، در جایی از سیلندر که کاهش می یابد مورد بررسی قرار گیرد. برای اطمینان از این موضوع و حذف حلقه های پیستون فرسوده (که بر میزان فشرده سازی نیز تأثیر می گذارد)، از سوراخ شمع 10-15 قطعه مکعب روغن موتور را داخل سیلندر بریزید و دوباره اندازه گیری فشار را انجام دهید.

 تصفیه با هوای فشرده: جت هوای فشرده شده را از کمپرسور یا پمپ به داخل سوراخ شمع سیلندر باید هدایت گردد. اگر سوپاپ اگزوز سوخته باشد، ورودی در کاربراتور هوا به صدا خفه کن می رود.

چرا سوپاپ خودرو می سوزد

صدای جیرجیر سوپاپ به دلایل مختلف بوجود می آید. برای موتورهایی که نیاز به تنظیم دوره ای سوپاپ ها را نشان می دهند، صدای عجیب سوپاپ اغلب به دلیل دیر رسیدن به مشکل ایجاد شده رخ می دهد. در موتورهای دارای تنظیم خودکار فاصله مشخص شده، خرابی هیدروکمپرس ها نیز اغلب به این واقعیت منجر می شود که سوپاپ در حال سوختن است.

جمع بندی

ظهور اولین علائم حاصل از سوختن سوپاپ دلیلی برای تشخیص فوری مشکلات موتور است. اگر موتور به تنظیمات سوپاپ دوره ای نیاز داشته باشد، این روش باید کاملاً مطابق با مقررات اجرا شود. در اتومبیل هایی که با گاز کار می کنند، توجه بیشتر به موضوع تنظیم سوپاپ ها ضروری است. تنظیم سوپاپ ها در هر 10 هزار کیلومتر بر روی چنین خودروهایی مطلوب است واقعیت این است که خروجی دریچه اگزوز در موتورهای گازی بسیار بیشتر از بنزین مقایسه می شود.

با توجه به اهمیتی که سوپاپ در خودرو دارد نیاز است تا در صورت مشاهده علائمی مانند کار نکردن موتور، صدای بیش از حد موتور و بسیاری از علائم دیگر که در مقاله به آنها اشاره شد، به تعمیرکار مراجعه نموده و برای تعمیر یا تعویض سوپاپ اقدام نمود.

آموزشگاه فن آموزان برگزار کننده دوره های آموزشی از جمله آموزش مکانیک خودرو می باشد . برای اطلاع از نحوه برگزاری دوره ها با کارشناسان ما تماس بگیرید . برخی دیگر از دوره های در حال برگزاری در مجموعه فن آموزان شامل آموزش تعمیرات ایسیو ، آموزش نصب دزدگیر خودرو ، آموزش برق خودرو ، آموزش صافکاری خودرو و … می باشد. برای اطلاع از لیست تمامی دوره ها به صفحه اصلی سایت مراجعه نمایید.

3.4/5 - (7 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمامی حقوق این وبسایت متعلق به آموزشگاه فن آموزان فیدار می‌باشد. (طرف قرارداد با خانه کارگر)