محاسبه وزن کرکره برقی
برای محاسبه وزن تیغه کرکره برقی باید به نوع آلیاژ (پلی کربنات، آلمینیوم، گالوانیزه) و نوع ساخت (تک جداره، دو جداره) توجه نمود که پر کاربرد ترین آنها تیغه دو جداره با آلیاژ آلمینیوم می باشد. تقریبا هر یک متر مربع از کرکره برابر 10 کیلو گرم محاسبه می شود
محاسبه وزن کرکره برقی : اگر سری به خیابان های پر رفت و آمد شهرهای مختلف زده باشید حتما با مغازه هایی که که دارای کرکره می باشند مواجه شده اید. این کرکره ها در گذشته به صورت سنتی و دستی بودند و باید با استفاده از نیروی دست آنها را به بالا و پایین جا به جا می کردیم. امروزه با توجه به این که جمعیت جهان افزایش یافته و نیاز است تا نسبت به مسئله امنیت حساسیت بیشتری نشان داده شود، انواع درب های به کار رفته در اماکن مختلف دارای تنوع زیادی شده اند و فناوری های جدیدی به آنها اضافه شده است.
کرکره های برقی انواعی از درب های اتوماتیک می باشند که از آنها به فراوانی در پارکینگ ها و گاراژها، مغازه های مختلف، فروشگاه ها و غیره استفاده می شوداجزای مختلفی در کرکره های برقی به کار رفته است که یکی از این قطعات موتور کرکره می باشد. موتورها در انواع متنوعی وجود داشته و نیاز است تا با توجه به موارد مختلف، نوع مناسب آنها انتخاب گردد. در این مقاله به محاسبه وزن کرکره برقی ها و انتخاب موتور مناسب پرداخته شده است.
عناوین این نوشته:
معرفی کرکره برقی
قبل از آن که به تعیین و محاسبه وزن کرکره برقی و انتخاب موتور مناسب برای آن بپردازیم، بهتر است با قطعات و اجزای مختلفی که در انواع کرکره های برقی به کار رفته است آشنا گردید. کرکره برقی ها با استفاده از فشار دادن دکمه ریموت قادر به باز و بسته شدن بدون انجام هیچ گونه نیرویی از سمت فرد بوده و این ویژگی باعث می شود تا در تایم افراد صرفه جویی زیادی گردد. این امر به ویژه در پارکینگ های مجتمع های مسکونی که درب ها از وزن بالایی برخوردار می باشند بسیار حائز اهمیت بوده و موجب رفاه و آسایش رانندگان اتومبیل ها می گردند.
برای این که کرکره برقی بتواند به درستی کار خود را انجام دهد نیاز به وجود قطعات مختلفی می باشد. این قطعات در کنار یکدیگر وظایف خود را انجام داده و در نهایت منجر به بالا و پایین رفتن درب می گردند. نحوه عملکرد درب به این صورت است که کرکره به طرف بالا جمع شده و تیغه ها در یک جعبه کوچک که در بالای درب تعبیه شده است قرار می گیرند. پس از حرکت کرکره ها به پایین، تیغه کف زمین کشیده شده و قادر به تامین امنیت تا حد زیادی می باشد.
قطعات کرکره برقی
در ادامه به معرفی تک به تک اجزای به کار رفته در کرکره برقی می پردازیم و عملکرد هر یک را توضیح خواهیم داد.
تیغه کرکره برقی: برای این که کرکره برقی یک شکل منسجم از درب را به خود بگیرد از تیغه استفاده می شود. در واقع بدنه اصلی تشکیل دهنده کرکره برقی، همان تیغه ها می باشند که در جنس های مختلفی ساخته می شوند. این تیغه ها می توانند از جنس آلومینیوم، پلی کربنات یا گالوانیزه باشند. هر یک از این تیغه ها دارای خواص و ویژگی های منحصر به فردی بوده و در موقعیت های مختلف به کار می روند.
ریل کرکره برقی: برای این که کرکره برقی کار کند، نیاز است تا تیغه های به کار رفته در آن از بخشی عبور نمایند. به این بخش ریل گفته می شود که در جنس های مختلفی مانند آلومینیوم و آهن موجود می باشد. ریل های آهنی را در مواقعی که جنس تیغه از گالوانیزه می باشد مورد استفاده قرار می دهند و از ریل های آلومینیومی به منظور تیغه های آلومینیومی و پلی کربناتی استفاده می گردد. از یک لاستیک در داخل ریل استفاده می شود تا بین تیغه و ریل سایشی ایجاد نگردد.
شفت کرکره برقی: شفت قطعه ای از جنس فولاد می باشد که تیغه ها به دور آن رول می شوند. شفت ها در سازهای مختلف 8 و 11 وجود دارند که بسته به نوع موتور به کار رفته در کرکره برقی می تواند هر یک از این سایزها انتخاب گردد.صفحه پلیت کرکره برقی: صفحه پلیت قطعه ای است که باید موتور کرکره برقی را بر روی آن نصب کرد. این قطعه را بر روی قوطی کرکره نصب می کنند.
تیغه انتهایی: به آخرین تیغه کرکره برقی، تیغه انتهایی گفته می شود. این تیغه از نظر ظاهری با سایر تیغه ها متفاوت بوده و از نظر ضخامت از آن ها ضخیم تر می باشد. قوسی در تیغه انتهایی وجود نداشته و کاملا تخت می باشد. در قسمت پایینی تیغه انتهایی، از یک لاستیک استفاده شده است که می تواند تا حدودی امنیت کرکره برقی را بالا ببرد. همچنین این لاستیک از وارد شدن گرد و غبار و آب به داخل فضا جلوگیری می نماید.
رسیور یا گیرنده کرکره برقی: رسیور را معمولا در یک جعبه محافظ قرار داده و فرمان هایی که از سمت ریموت صادر می شود به این قسمت رسیده و در نهایت باعث بالا و پایین رفتن کرکره ها می گردد.
موتور کرکره برقی: موتور را می توان از اصلی ترین قطعات به کار رفته در کرکره های برقی دانست که بدون وجود آن امکان کار کردن درب وجود نخواهد داشت. در ادامه به ارائه توضیحاتی در رابطه با انواع موتورهای به کار رفته در کرکره های برقی می پردازیم.
بررسی انواع موتور کرکره برقی
موتورهای کرکره برقی را در انواع متنوعی تولید می کنند که با توجه به خصوصیاتی که هر یک دارند می توان آنها را در موقعیت های مختلف به کار برد.موتور توبلار، موتور ساید و موتور سانترال از انواع موتور کرکره برقی می باشد که امروزه بیشتر از نوع توبلار و ساید استفاده می شود. موتورهای سانترال بیشتر در مواردی که افراد قصد تعویض کرکره سنتی با کرکره برقی را دارند به کار می رود.
در هنگام خرید کرکره برقی انتخاب نوع موتور اهمیت بسیاری داشته چرا که موتورها از قدرت های متفاوتی برخوردار بوده و ممکن است برای یک کرکره مفید و برای دیگری بازدهی لازم را نداشته باشند. در نتیجه در هنگام خرید، دقت و مشورت کافی را به عمل آورده و موتور مناسب کرکره برقی خود را انتخاب و نصب نمایید.
همچنین بخوانید: آموزش plc ، آموزش تعمیرات برد الکترونیکی
محاسبه وزن کرکره برقی ها و انتخاب موتور مناسب
یکی از فاکتورهای بسیار مهمی که در هنگام خرید موتور کرکره برقی باید مورد توجه قرار گیرد، محاسبه وزن کرکره برقی می باشد، چرا که ممکن است برخی موتورها تحمل وزن بالایی را نداشته و نیاز به موتور پر قدرت تری برای تحمل وزن کرکره باشد. برای محاسبه وزن تیغه کرکره برقی باید به نوع آلیاژی که در آن به کار رفته است و همینطور روش ساختی که در آن استفاده شده توجه نماییم.
برای محاسبه دقیق قدرت موتور کرکره برقی رابطه ای وجود دارد که به صورت محاسبه وزن تیغه کرکره برقی * 100/شعاع تیوب کرکره * ضریب اطمینان می باشد. برای به دست آوردن وزن تیغه کرکره برقی باید طول را در عرض آن ضرب نمود و شعاع تیوب کرکره نیز از فرمول زیر محاسبه می گردد:
شعاع تیوب کرکره = شعاع محور اصلی + ضخامت تیغه
عددی که در نهایت به دست می آید را باید در عدد 1.2 تا 1.6 ضرب کرده تا حداقل قدرت لازم برای موتور به دست بیاید. در نهایت باید عددی که از طریق فرمول به دست بیاید که از عدد به دست آمده از ضریب اطمینان بیشتر باشد.
تکنولوژی های ساخت تیغه کرکره های برقی می تواند به صورت تک جداره و دو جداره باشد. درب های دو جداره طبیعتا دارای وزن بالاتری بوده و نیاز است در هنگام خرید موتور به آن توجه نمود. می توان برای تعیین و محاسبه وزن کرکره برقی ، وزن هر متر مربع تیغه را در ابعاد آن ضرب نمایید. معمولا تیغه هایی که در انواع کرکره های برقی مورد استفاده قرار می گیرد از جنس آلومینیوم بوده که هر متر مربع آن دارای 10 کیلوگرم وزن می باشد.
موتورهای توبلار
در مواردی که وزن کرکره برقی از 150 کیلوگرم کمتر باشد نیاز است تا از موتورهای توبلار استفاده نمود. علاوه بر وزن باید به میزان رفت و آمد و تعداد باز و بسته شدن آن در طول روز نیز توجه نمود. در مواردی که تردد کم بوده و عرض تیغه هم کم می باشد می توان از موتورهای توبلار استفاده نمود.
موتورهای توبلار دارای اندازه کوچکتری نسبت به سایر موتورها بوده و بیشتر در مکان های کوچک مورد استفاده قرار می گیرد. سرعت باز و بسته شدن این موتورها نیز بسیار مناسب بوده و این یک مزیت برای آنها محسوب می گردد.
موتورهای ساید
در مواردی که محاسبه وزن کرکره برقی عدد بالایی نشان دهد و بیشتر از 150 کیلوگرم وزن داشته باشد، توصیه می شود حتما از موتورهای ساید استفاده نمایید. از این موتورها در مکان های پر تردد مانند مراکز خرید و پاساژها استفاده می شود و در قدرت های مختلفی در بازار موجود می باشد. موتورهای ساید صدای زیادی را تولید نکرده و این یک مزیت مهم برای آنها به شمار می رود.
آموزشگاه فن آموزان برگزار کننده دوره های آموزشی از جمله آموزش نصب کرکره برقی ، آموزش تعمیرات موبایل ، آموزش تعمیرات لوازم خانگی ، آموزش نصب دوربین مدار بسته ، آموزش تابلو برق صنعتی ، آموزش برق ساختمان و … می باشد . برای اطلاع از لیست بیش از هشتاد دوره آموزشی پردرآمد به صفحه اصلی مراجعه نمایید.
سیامک رشوند هستم فعال در حوزه نصب و تعمیر سیستم های حفاظتی و امنیتی مجتمع های مسکونی ، تجاری ،اداری و .... در این سایت در مورد نصب دوربین ها ، دزدگیرهای اماکن و منازل ، نصب اعلام حریق های متعارف و آدرس پذیر، نصب سانترال و کرکره برقی و حوزه های مرتبط دیگر مطلب می نویسم.
دیدگاهتان را بنویسید