نحوه نصب استاندارد پکیج دیواری و زمینی

نحوه نصب استاندارد پکیج دیواری و زمینی

گاز طبیعی در اکثر مواقع ارزان ترین نوع سوخت برای سازماندهی گرمایش مستقل و آب گرم خانگی است. با این حال، باید اعتراف کرد که این منبع انرژی بسیار آتش زا است. اگر پکیج به درستی نصب و وصل شده باشد، باز هم دور از دردسر نیست. بنابراین، ارزش دارد که از قبل شرایط اتاق برای نصب دیگ گاز را مطالعه کنید و همچنین با مقررات و قوانین نصب این تجهیزات آشنا شوید.

قبل از شروع نصب پکیج گرمایشی، باید الزامات اتاق را برای نصب آن به دقت بررسی کنید. تنها با رعایت این استانداردها می توان از عملکرد ایمن وسایل گازسوز اطمینان حاصل کرد. علاوه بر این، مأموران شرکت گاز حتی اگر تجهیزات گاز در شرایط مناسب نصب نشده باشند، به هیچ عنوان شما را به لوله انشعاب وصل نمی کنند. عدم رعایت الزامات نصب پکیج گازی در یک خانه، خطری برای مواجهه با تعدادی از مشکلات جدی است. چنین تخلفاتی به احتمال زیاد علت اصلی آتش سوزی، انفجار، مسمومیت با گاز مونوکسید کربن، عملکرد نادرست و غیراقتصادی تجهیزات می باشد.

آموزشگاه فنی حرفه ای فن آموزان دوره های آموزش نصب پکیج و آموزش تعمیرات پکیج های دیواری و زمینی را بصورت تخصصی و 100% عملی در کارگاههای مجهز برگزار می کند. برای مشاهده سرفصل های کامل دوره تعمیر پکیج روی تصویر زیر کلیک نمایید:

آموزش تعمیرات پکیج

فیلم نحوه استاندارد پکیج زمینی و دیواری

تفاوت پکیج دیواری و زمینی

برای انتخاب بین دو مدل دیواری و زمینی، باید از تفاوت های آنها آگاه باشید، و همچنین درک کنید که آنها در عمل با چه چیزی مملو هستند. بنابراین، به طور خلاصه تمام پارامترها را مرور کنید.

  • کارایی و صرفه جویی

راندمان (بازده) پکیج های زمینی مدرن بسیار زیاد است (به طور متوسط ​​88-90٪)، اما به نسبت کمتر از پکیج های دیواری است (به طور متوسط ​​90-94٪). در نتیجه، این امر به طور متوسط ​​به معنی مصرف بیشتر است، بنابراین پکیج های گاز دیواری در بیشتر موارد سوخت را به صرفه تر مصرف می کنند. این به دلیل تفاوت در اصل عملکرد و عملکرد اتوماسیون می باشد.

تفاوت پکیج دیوری و زمینی

مدل های زمینی معمولاً کانوکشن (سنتی) هستند. مشعل، مبدل حرارتی را گرم می کند و محصولات احتراق بلافاصله از طریق دودکش تخلیه می شوند. پکیج های دیواری می توانند هم بصورت همرفتی و هم چگالشی باشند که در آن گرمای میعانات حاصل از گازهای گرم شده و محصولات احتراق نیز با برگشت انباشته می شود. بنابراین، مقداری از گرما به سادگی “از طریق دودکش خارج نمی شود”. با این حال، نقطه ضعف آن، نیاز اضافی به تخلیه میعانات از پکیج است.

این دستگاه یک پکیج گازی تک مداره چگالشی ساده است.

کارایی مدل‌ های همرفتی دیواری (90-94%) به دلیل آلیاژهای کارآمد، مشعل ‌های مدوله‌ شده و اتوماسیون هوشمند، به دست می‌آید. راندمان مدل های چگالشی، حدود 105-109٪ است، زیرا نه تنها از انرژی حرارتی در حین احتراق گاز استفاده می شود، بلکه از انرژی حرارتی اضافی میعانات نیز استفاده می شود. مدل های زمینی نیز می توانند متراکم شوند. لازم به ذکر است که، هزینه مدل های متراکم دیواری فقط کمی بیشتر از مدل های همرفت است.

  • قابلیت اطمینان و عمر مفید

پکیج های زمینی قابل اعتمادتر در نظر گرفته می شوند، زیرا تقریباً همه مدل ها به استثنای بخش قیمت بودجه ، مجهز به مبدل حرارتی چدنی هستند. ضخیم تر است، عملاً در برابر خوردگی آسیب ناپذیر است و عمر مفید آن بیش از 25 سال است.

مدل های دیواری معمولاً مجهز به مبدل حرارتی سبک تری از جنس فولاد یا مس هستند. فولاد کمترین هزینه را دارد، اما بسیار مستعد خوردگی است، دیواره های آنها فقط 3-5 میلی متر ضخامت دارند، چنین مبدل های حرارتی به ندرت بیش از 12-14 سال عمر می کنند، صرف نظر از اینکه از چه آلیاژهایی ساخته شده اند.

تفاوت طول عمر پکیج دیواری و زمینی

مبدل های حرارتی مسی، چندین برابر رسانایی حرارتی بالاتری دارند و کمتر در معرض خوردگی هستند، اما به دلیل هزینه بالا فقط در مدل های گران قیمت استفاده می شوند. همچنین افسانه ای وجود دارد که پکیج های گاز دیواری، به ویژه پکیج های دو مداره، به دلیل تعداد بسیار بیشتر عناصر و طراحی فشرده و پیچیده، کمتر قابل اعتماد هستند. در عمل، تعداد تماس ها با مرکز خدمات برای 7-8 سال اول عملکرد مدل های تولید کنندگان معروف، عملاً متفاوت نیست. بنابراین، اول از همه، قابلیت اطمینان به منبع مبدل حرارتی بستگی دارد، که برای اکثر پکیج های زمینی (با مبدل حرارتی چدنی) بسیار بیشتر است.

  • تفاوت در تجهیزات

پکیج های گرمایش دیواری یک پکیج بخار مینیاتوری هستند. با وجود ابعاد کوچکتر، آنها از کارخانه به یک یا حتی دو پمپ گردش میعانات، یک مخزن انبساط بسته، یک فشارسنج و یک دماسنج، در اکثر موارد یک دریچه هوا و یک شیر اطمینان مجهز هستند. پکیج های زمینی طراحی ساده تری دارند و به ندرت با عناصر اضافی مجهز می شوند. آنها نیاز به نصب جداگانه یک مخزن انبساط و یک پمپ (در صورت لزوم) یک گروه ایمنی و سایر ابزار دقیق دارند.

تفاوت تجهیزات پکیج دیواری و زمینی

  • استقلال انرژی

تقریباً همه مدل های دیواری فرار هستند، یعنی نیاز به اتصال الکتریکی دارند. در صورت قطع برق کار خود را به طور کامل متوقف می کنند. با نصب ژنراتور یا یو پی اس می توان وضعیت وقفه ها را اصلاح کرد که البته هزینه اضافی نیز به همراه خواهد داشت.

تقریباً نیمی از پکیج های گازی زمینی غیرفرار هستند. آن ها مجهز به کنترل های خودکار ساده و مشعل جوی هستند که نیازی به استفاده از توربین ندارد. برق تولید شده از گرمایش ترموکوپل برای اطمینان از عملکرد کاملا مستقل، که نیازی به اتصال به برق ندارد، کافی است. تنها ایراد آن احتراق دستی پیزو است. پکیج های زمینی غیر فرار، در شرایطی که برق مکرر قطع می شود یک انتخاب عالی هستند.

  • قابلیت اتوماسیون

اتوماسیون بیشتر پکیج های دیواری عملکرد بیشتری دارد که به صرفه جویی و عملکرد راحت کمک می کند. در مدل های پیشرفته تر، حالت های برنامه ریزی هفتگی، کنترل دقیق توان (در صورت وجود مشعل تعدیل کننده) وجود دارد. پکیج های روی زمین اغلب فقط با کنترل گاز و جلوگیری از گرمای بیش از حد و کمتر با احتراق خودکار مجهز می شوند. مدل های دیواری ایمن تر هستند و دارای حالت ضد یخ، محافظت در برابر گرمای بیش از حد یا کمبود پیش نویس، خود تشخیصی، محافظت در برابر مسدود شدن پمپ هستند.

  • الزامات خنک کننده

مدل های زمینی، به ویژه مدل های تک مدار، می توانند تقریبا با هر خنک کننده ای کار کنند. از جمله با مایعات غیر یخ زده، که برای استفاده نادر در یک خانه خصوصی بسیار راحت است، برای مثال، زمانی که صاحبان فقط برای آخر هفته می آیند و گرمایش را خاموش می کنند. بسیاری از سازندگان مدل های سوار شده، استفاده از مایعات کم انجماد را به عنوان حامل گرما به دلیل ویسکوزیته بالاتر، سیالیت و نقطه جوش متفاوت آنها ممنوع می کنند. ضد یخ مبدل های حرارتی، فولاد سبک و دیواره مسی را خیلی سریعتر از بین می برد.

  • مشعل و دودکش

مشعل ها می توانند تک مرحله ای (روشن یا خاموش)، دو مرحله ای (ظرفیت 0، 50 یا 100 درصد) یا مدوله شونده (ظرفیت 20 تا 100 درصد) باشند. معمولاً در مدل های زمینی، از تک مرحله و دو مرحله استفاده می شود، به ندرت در پکیج های فرار گران قیمت تر، پکیج های مدوله شده نصب می شود.

در پکیج های گاز لولایی، مشعل های تعدیل کننده در اکثر موارد، اغلب حتی در مدل های ارزان قیمت نصب می شوند. آنها نه تنها اجازه می دهند دما را با دقت بیشتری تنظیم کنند، بلکه از گاز اقتصادی تر استفاده کنند تا تعداد چرخه های روشن و خاموش را کاهش دهند. عملکرد ایده آل مشعل، احتراق مداوم سوخت با حداقل توان است.

بیش از 90 درصد مدل‌های زمینی دارای یک مشعل جوی و یک محفظه احتراق باز هستند، یعنی هوای احتراق گاز از اتاق گرفته می‌شود و با کشش طبیعی از طریق یک دودکش عمودی خارج می‌شود. مدل های دیواری اغلب مجهز به یک محفظه احتراق بسته هستند که هوا از طریق یک دودکش کواکسیال (سمت دو لوله) وارد و خارج می شود. سازماندهی آن بسیار ساده تر است، اما در مدل های همرفت، زمانی که یخبندان بیش از -15 درجه سانتیگراد است، میعانات در دودکش تشکیل می شود که منجر به یخ زدن و توقف خودکار پکیج می شود.

  • ابعاد، وزن و پیچیدگی نصب

مزیت پکیج های دیواری، همانطور که قبلا ذکر شد، فشرده بودن و سبکی آن ها، طراحی مدرن و شیک تر است. لازم نیست یک اتاق جداگانه برای اتاق دیگ بخار اختصاص دهید. کافی است پکیج را به جای یکی از کابینت های دیواری در آشپزخانه آویزان کنید یا حتی آن را در داخل آن پنهان کنید. این راه حل به ویژه برای آپارتمان های کوچک مهم است.

یونیت شوفاژ زمینی به دلیل ابعاد بزرگ و نیاز به فضایی برای تسمه دور آن بعید است در آشپزخانه نصب شود. به همین دلیل، نصب پکیج زمینی دشوارتر است و فقط تعداد کمی آن را به تنهایی انجام می دهند.

  • تفاوت هزینه

با وجود طراحی پیچیده تر و فشرده تر، عملکرد و ایمنی بیشتر، مدل های دیواری 20 تا 50 درصد و حتی گاهی 2 برابر ارزان تر از مدل های زمینی هستند. این امر با هزینه کمتر قطعات، محبوبیت و رقابت بیشتر در بازار نصب دیواری قابل توجیه است.

مزایای پکیج زمینی

  • وجود مبدل حرارتی با کیفیت بالا در سیستم، عمر طولانی تجهیزات را تضمین می کند. این مبدل حرارتی است که بیشترین تنش را در حین کار با این تجهیزات تجربه می کند. پکیج های زمینی حدود 50 سال خدمت می کنند.
  • امکان نصب در هر نوع سیستم گرمایشی: هم با گردش اجباری و هم طبیعی.
  • پکیج های گازی زمینی از نظر قدرت محدودیتی ندارند. خانه در هر منطقه ای که باشد، یکی از این پکیج ها می تواند آن را گرم کند (به طور طبیعی، مشروط به انتخاب صحیح تجهیزات).

معایب پکیج زمینی

  • ابعاد و وزن زیاد. برای نصب پکیج های گازی لازم است یک اتاق جداگانه برای دیگ بخار اختصاص داده شود. مهم است که تمام الزامات SNiP را در نظر بگیرید.
  • پکیج های گازی را نمی توان با دودکش های کواکسیال استفاده کرد.
  • تجهیزات گران است.
  • نصب مجتمع پکیج های گرمایش از نوع زمینی. برای نصب چنین پکیجی باید حدود چهار ساعت وقت بگذارید. برای اطمینان از اینکه نصب به درستی انجام شده است، اجرای آزمایشی ضروری است.

مزایای اصلی پکیج دیواری

  • احتمالاً مزیت اصلی اندازه جمع و جور آن است. چنین تجهیزاتی نیازی به حضور اجباری یک اتاق ابزار ندارد و حتی می توان آن را در آشپزخانه نصب کرد.
  • کنترل راحت با استفاده از کنترل از راه دور. عملیات از راه دور تقریباً برای تمام مدل های دیواری ارائه شده است.
  • نصب پکیج دیواری بسیار ساده و سریع است. نصب پکیج دیواری فقط چند ساعت طول می کشد. یک حرفه ای بیش از یک ساعت برای کل مجموعه کارها وقت نمی گذارد.

معایب پکیج دیواری

به طور طبیعی، سازه های دیواری نمی توانند فاقد معایب باشند. این معایب عبارتند از:

  • کم قدرت. پکیج دیواری برای گرم کردن خانه ای با مساحت بیش از 100 متر مربع خوب است. برای خانه‌هایی با مساحت بزرگ‌تر، بهتر است یک پکیج زمینی انتخاب کنید، در غیر این صورت ممکن است نیاز به خرید چندین پکیج دیواری داشته باشید.
  • چنین طرح هایی برای استفاده، فقط در سیستم های گردش اجباری مناسب هستند.
  • قابلیت اطمینان پایین. این تجهیزات بسیار بیشتر از تجهیزات زمینی خراب می شوند.
  • عمر مفید بیش از 20 سال نیست، که به طور قابل توجهی کمتر از همتایان زمینی است.

الزامات محل نصب پکیج زمینی

در ابتدا محل مناسبی را برای نصب پکیج در نظر بگیرید.

  • توجه داشته باشید که محل نصب پکیج زمینی باید تراز باشد.
  • پکیج زمینی به هیچ عنوان نباید در نزدیکی سیستم های گرمایشی و یا سرمایشی دیگر مانند یخچال و فریزر، اجاق گاز و غیره قرار گیرد.
  • از نصب پکیج زمینی در محل های مرطوب مانند حمام و یا زیر زمین خودداری نمایید.
  • به هیچ عنوان پکیج زمینی را در در صورتی که بدون کابین است و در معرض باد است در محل هایی مانند باکن نصب نکنید.
  • برای نصب پکیج سعی کنید محل هایی را انتخاب کنید که در صورت نیاز به تعمیر و یا سرویس پکیج قابل دسترس باشد.
  • محل نصب را در صورت امکان جایی در نظر بگیرید که نزدیک به آن انشعابات لوله گاز و برق موجود باشد تا از لوله کشی جدید تا محل نصب جلوگیری شود.
  • مناسب ترین مکان برای نصب پکیج زمینی جایی است که امکان نصب یک دودکش مجزا برای آن وجود داشته باشد.

مراحل نصب پکیج زمینی

پس از اینکه محل نصب پکیج زمینی را انتخاب کردید حال نوبت به نصب پکیج می رسد. بهتر است که این کار را به افراد متخصص در این زمینه بسپاریم.

  • ابتدا به بررسی شیرها و شلنگ ها بپردازید تا دچار خرابی و یا نشتی نباشند.
  • انشعابات مربوط به نوع سوخت را بررسی و آماده کنید.
  • چک کنید که دودکش دچار مسدودی نباشد.
  • سعی کنید از دودکش های دو جداره به منظور خروج گاز استفاده کنید.
  • دقت کنید که بدنه دودکش عاری از هرگونه سوراخ و یا گرفتگی باشد.
  • بدنه داخلی پکیج به ویژه ورودی آب و گاز را بررسی کنید.
  • محلی که می خواهید پکیج زمینی را نصب کنید تراز کنید تا ایجاد سر و صدا نکند.
  • ورودی های پکیج را به آب و گاز شهری متصل نمایید.
  • ابتدا پکیج را بر روی فشار کم روشن کنید، کمی منتظر بمانید تا در داخل لوله های داخلی آب به گردش در آید.
  • پس از کمی صبر باید آب شروع به گرم شدن کند، در غیر این صورت پکیج زمینی به درستی نصب نشده است و باید مراحل را دوباره به درستی تکرار کنید.
  • پس از اینکه راه اندازی اولیه را انجام دادید، پکیج را کاملا راه اندازی کنید. برای این کار از دفترچه راهنما کمک گرفته و فشار را به درستی تنظیم کنید.
  • لوله ها را بررسی کنید که دچار نشتی نباشد.

الزامات و مراحل نصب پکیج دیواری

در اینجا قوانین خاصی برای نصب پکیج گازی دیواری وجود دارد:

  • محکم ترین دیوار یا پارتیشن را انتخاب کنید و آن را با مواد نسوز محافظت کنید.
  • پکیج را با فاصله حدود 5 سانتی متر از صفحه دیوار ثابت کنید. همچنین باید از دیوارهای دیگر و سقف 50 سانتی متر و از کف 80 سانتی متر عقب نشینی کنید. پکیج باید موازی سطح زمین باشد.
  • قبل از نصب، دیواره های لوله های ورودی را با تامین آب تحت فشار از مواد زائد تمیز کنید.
  • فیلتر را روی لوله تامین آب نصب کنید. مکانیسم های قفل را در دو طرف فیلتر نصب کنید.
  • یک دودکش نصب کنید.
  • دستگاه را به خط لوله گاز وصل کنید و از متخصص سرویس گاز برای این منظور دعوت کنید.
  • پکیج را به منبع تغذیه وصل کنید.

آموزشگاه فنی حرفه ای فن آموزان دوره های تخصصی الکترونیک ، تعمیرات و کنترل ابزار دقیق نظیر آموزش تعمیرات موبایل ، آموزش تعمیرات برد الکترونیکی ، آموزش برق ساختمان ، آموزش plc و بیش از هستاد دوره آموزشی دیگر را تحت نظارت سازمان فنی حرفه ای کشور برگزار می کند. جهت دریافت جزئیات بیشتر و مشاوره رایگان با شماره 02191321001 تماس بگیرید.

5/5 - (1 امتیاز)
نویسنده مطلب
امیررضا فیروزبخت
امیررضا فیروزبخت

امیررضا فیروزبخت هستم؛ حدود یازده سال است که کار تاسیسات انجام میدهم. از جمله موتورخانه، تعمیرات پکیج ، کولرهای گازی، چیلر ، وی آر اف ، انواع لوله کشی و تمامی رشته هایی که مربوط به تاسیسات می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *