آموزش قدم به قدم تنظیم فشار بار پکیج

آموزش قدم به قدم تنظیم فشار بار پکیج

امروزه اکثرا به غلط اصطلاح هواگیری را بجای تنظیم فشار بار پکیج به کار می برند که درست نیست. در این مقاله سعی می کنیم در مورد مشکلات ناشی از تنظیم نبودن فشار بار پکیج و نحوه رفع آن ها صحبت کنیم. پکیج های مدرن برای عملکرد صحیح نیاز به فشار آب ثابت دارند. بنابراین، پکیجی که فشار خود را از دست می دهد همیشه باعث نگرانی است. مهم است که در اسرع وقت علت را بررسی و شناسایی کنید تا از خود پکیج و همچنین خانه شما در برابر هرگونه خطر آسیب محافظت شود.

آموزش تعمیرات پکیج

اگرچه فشار سنج روی پکیج شما به سرعت به شما اطلاع می دهد که آیا دستگاه دچار تغییر فشار می شود یا خیر ، اما یافتن منبع مشکل به دلیل ماهیت پیچیده سیستم های گرمایش و آب گرم در خانه می تواند بسیار دشوارتر باشد. دو مشکل اصلی وجود دارد که معمولاً باعث کاهش فشار می شود – خروج آب از جایی در سیستم یا خرابی دریچه انبساط و در نتیجه آسیب به شیر فشارشکن.

آموزشگاه فنی حرفه ای فن آموزان دوره های آموزش تعمیرات پکیج و آموزش نصب پکیج را بصورت حرفه ای و 100% عملی و امکان تجدید رایگان دوره ارائه می دهد. جهت ثبت نام و دریافت مشاوره رایگان با شماره 02191321001 تماس بگیرید.

فشار آب پکیج چیست؟

پکیج شما آب سردی را که در اطراف مداری از لوله ها و رادیاتورها در خانه شما جریان دارد گرم می کند. برای اینکه تا حد امکان کارآمد باشد، فشار آب شما باید پایدار باشد. فشار در بیشتر پکیج های ترکیبی مدرن توسط یک حلقه پرکننده که به لوله آب سرد شما متصل می شود، حفظ می شود. ما به این موضوع برمی گردیم!

فشار آب پکیج چیست

عوامل موثر بر افت فشار آب پکیج

در مورد فشار کم آب در پکیج دو عامل اصلی وجود دارد:

  • نشتی آب پکیج

ممکن است جایی در سیستم پکیج نشتی داشته باشید. ممکن است فقط یک نشتی کوچک باشد، اما اگر برای مدتی مورد توجه قرار نگیرد، می‌تواند منجر به کاهش تدریجی فشار شود. به اطراف خانه خود نگاهی بیندازید تا نشانه هایی از لکه های مرطوب، اطراف لوله ها، رادیاتورها و خود پکیج وجود داشته باشد. با این حال، هرگز نباید به دنبال نشتی در داخل پکیج خود باشید. اگر نشتی پیدا کردید، باید به طور مرتب فشار آب را پر کنید.

با توجه به ماهیت پیچیده لوله کشی مدرن، نشتی می تواند یکی از سخت ترین مشکلات برای شناسایی باشد. بیشتر لوله کشی ها در داخل دیوارها یا پشت کمدها یا پانل ها پنهان می شوند، به این معنی که انجام معاینه بصری بسیار دشوار است. با این حال، حتی اگر تشخیص دقیق نشتی ها دشوار باشد، یافتن آنها بسیار مهم است و به مرور زمان می تواند باعث آسیب شود. این می تواند از کپک های ناخوشایند تا مشکلات پوسیدگی پیشرفته تر باشد که منجر به آسیب های گران تر می شود.

خبر خوب این است که اکثریت قریب به اتفاق نشتی آب در سیستم گرمایش خانگی در محل اتصالات یا اتصالات رخ می دهد، که تقریبا همیشه در مکان های قابل مشاهده خواهد بود. به طور خاص، نشت آب در جایی که لوله های تغذیه به رادیاتور متصل می شوند، رخ می دهد. در صورتی که اتصالات اجازه حرکت رادیاتور را بدهند، خطر نشتی افزایش می‌یابد، همانطور که در رادیاتورهای دیواری مدرن چنین می‌شود.

  • هواگیری رادیاتورها

اگر سعی کرده‌اید عملکرد سیستم خود را بهبود ببخشید یا با رادیاتورهایی که به‌ درستی گرم نمی‌شوند سروکار داشته باشید، ممکن است اخیراً یک رادیاتور را تخلیه کرده باشید. این اجازه می دهد تا هوایی که در یک سیستم جمع شده است خارج شود. اگرچه این امر اغلب مشکل رادیاتور را برطرف می کند، ممکن است باعث افت فشار پکیج شما شود که نیاز به اقدامات بیشتری دارد.

هواگیری رادیاتور

  • هواگیری پمپ پکیج

پمپ پکیج یکی از قطعات اصلی این دستگاه محسوب شده و در صورت خرابی آن، پکیج قادر نیست به درستی کار کند و باید این پمپ که به پمپ سیرکولاسیون نیز معروف است به صورت دائم کنترل گردد. گاهی اوقات ممکن این این پمپ هوا گرفته و قادر نباشد آب را در سیستم پکیج به درستی به گردش درآورد. در این صورت ممکن است صدای نا به هنجاری از پکیج به گوش برسد که در این گونه مواقع نیاز است پمپ آب پکیج را هواگیری نمود. علاوه  بر آن وجود هوا در پمپ پکیج می تواند باعث به لرزش در آمدن پکیج گشته و له سایر قطعات دستگاه آسیب های جدی وارد نماید. به همین دلیل است که گفته می شود هر چه سریع تر باید نسبت به هواگیری پمپ پکیج اقدام نمود.

برای هواگیری پمپ پکیج در گام اول نیاز است تا یکی از شیرهای آب گرم منزل را باز کرده تا پکیج روشن گردد. در ادامه باید پیچ هواگیری که بر روی محفظه پمپ پکیج قرار دارد را پیدا کرده و به وسیله یک ابزار مانند انبردست آن را بر خلاف جهت عقربه های ساعت بپیچانید. با شل شدن این پیچ، هوایی که در پمپ موجود می باشد خارج می گردد.

البته برای خروج کامل هوا نیاز است تا چند دقیقه صبر نمود تا هوا به طور کامل تخلیه گردد. باز بودن پیچ هواگیری باید تا زمانی ادامه پیدا کند که به جای هوا، آب از دستگاه خارج گردد. در این زمان باید پیچ را در جهت عقربه های ساعت به طور کامل سفت نمود.

در هنگام هواگیری پمپ پکیج امکان پاشیدن آب بر روی زمین و اطراف پکیج وجود دارد به همین علت نیاز است تا پارچه ای را در زیر آن پهن کرده تا اطراف دستگاه خیس و کثیف نگردد. استفاده از دستکش نیز در هنگام هواگیری امری ضروری بوده چرا که آب خارج شده از پمپ معمولا داغ بوده و ممکن است به دستتان آسیب برساند.

چگونه می توان فشار پکیج را بررسی کرد؟

معمولاً در جلوی پکیج، یک فشارسنج آب پیدا خواهید کرد. اگر درجه هیدرولیک دارید، فشار کم و زیاد را با بخش های قرمز رنگ روی صفحه نمایش خواهید دید. موقعیت تنظیم شده در هنگام نصب پکیج گاهی اوقات با یک سوزن نشانگر قرمز نشان داده می شود. در اکثر درجه های دیجیتال، اگر هشدار فشار کم (یا زیاد) وجود داشته باشد، علامت فشار چشمک زن را مشاهده خواهید کرد.

چگونه می توان فشار پکیج را بررسی کرد

تنظیم فشار بار پکیج

اگر فشار پکیج شما کمتر از 1 بار باشد، ممکن است آب سیستم را از دست داده باشید که در این صورت باید تعویض شود. اگر درجه فشار روی پکیج شما فشار بالا را نشان می دهد (بیش از 2.75 بار)، ممکن است لازم باشد رادیاتور را تخلیه کنید تا سطح را به حدود 1.5 بار کاهش دهید. این می تواند دشوار و گاهی خطرناک باشد. به دلیل دمای بالای آب بهتر است که توسط یک تکنسین متخصص این کار انجام شود- این می تواند ناشی از نقص در داخل پکیج باشد و ممکن است برای اصلاح نیاز به بازدید مهندس داشته باشد. علاوه بر این، کاهش فشار با هواگیری رادیاتور ممکن است مدتی طول بکشد، و برای جلوگیری از آسیب به دیوارها و یا پوشش های کف به روشی برای گرفتن آب نیاز دارید.

برخی دیگر از دوره های پرطرفدار در آموزشگاه فن آموزان دوره های آموزش نصب دوربین مدار بسته ، آموزش برق ساختمان و آموزش تعمیرات لوازم خانگی می باشد. لیست تمامی دوره ها در صفحه اصلی سایت موجود است.

چگونه بفهمیم پکیج هوا گرفته است؟

در اکثر موارد به راحتی می توان متوجه شد که پکیج هوا گرفته است، اما در برخی موارد ممکن است مشکلاتی را در پکیج یا فشار آب مشاهده نماییم اما از این که ایراد از هوا گرفتن دستگاه است مطمئن نباشیم. در این گونه مواقع نیاز است تا با یک تعمیرکار پکیج تماس گرفته و از وی بخواهیم تا برای عیب یابی و تعمیر پکیج اقدام نماید.

از جمله مواردی که می توان از طریق آن متوجه شد که پکیج هوا گرفته است سر و صدا کردن پمپ پکیج و رادیاتورها می باشد که این نشانه معمولا بلافاصله پس از هوا گرفتن دستگاه بروز کرده باید نسبت به تعمیر آن اقدام نمود. علامت دیگری که نشان دهنده هوا گرفتن پکیج می باشد گرم نکردن آب می باشد.

گاهی دیده می شود که در هنگام شست و شو و استحمام آب گرم و سرد شده و یا آب گرم به طور کلی قطع می گردد که این مشکل را می توان ناشی از هوا گرفتن پکیج دانست.

گاهی اوقات نیز مشاهده می شود که قسمت پایینی رادیاتور گرم شده اما قسمت بالایی آن گرمایی ندارد؛ در این مواقع نیز گفته می شود که پکیج هوا گرفته است و نیاز به هواگیری دارد.

در صورتی که با هر یک از این علائم مواجه شدید نیاز است تا هر چه سریع تر به تعمیرکار اطلاع داده و یا در صورتی که در کارهای فنی سررشته دارید خودتان اقدام به هواگیری دستگاه نمایید.

علائم هوا گرفتن رادیاتور و شوفاژ

علاوه بر دستگاه پکیج، رادیاتورها یا شوفاژها نیز ممکن است هوا گرفته و نیاز به هواگیری داشته باشند. گاهی اوقات با این که پکیج روشن است و حتی در درجه های بالا هم کار می کند، اما شوفاژها سرد بوده و قادر به گرم کردن محیط نمی باشند. گاهی اوقات نیز شوفاژها به صورت نیمه گرم کار می کنند و نیمه بالایی آنها کاملا سرد می باشد که این هم نشانه ای از این است که شوفاژ نیاز به هواگیری دارد.

البته در بسیاری از مواقع مشاهده می شود که هواگیری انجام شده اما مشکل پکیج و رادیاتورها برطرف نشده است و پکیج گرمایی که باید داشته باشد را ندارد. در این گونه مواقع تعمیرکار تشخیص می دهد که مبدل پکیج رسوب گرفته و باید رسوب گیری شود. رسوب زدایی نیز باید توسط تعمیرکار متخصص و با استفاده از روش اسید شویی انجام گیرد.

فشار کم پکیج چه خطراتی دارد؟

خبر خوب این است که فشار پایین دیگ جای نگرانی نیست و به احتمال زیاد به دیگ شما آسیبی نمی رساند. از سوی دیگر، می تواند تأثیر واقعی بر کارایی و اثربخشی سیستم گرمایشی شما داشته باشد و گرم نگه داشتن خانه شما را سخت کند و هزینه های بیشتری را در قبض انرژی به شما تحمیل کند. اگر می خواهید راحت بمانید و در هزینه خود صرفه جویی کنید، قطعاً ایده خوبی است که به این مشکل  هرچه سریع تر رسیدگی کنید.

نحوه تنظیم  مجدد فشار بار پکیج

سیستم های فشار پکبج ها متفاوت هستند، بنابراین همیشه بهتر است دفترچه راهنمای خود را بررسی کنید تا ببینید آیا می توانید خودتان آن را دوباره تحت فشار قرار دهید یا خیر. همچنین ممکن است پکیج شما دستورالعمل هایی را در قسمت پشتی صفحه کنترل داشته باشد. ابتدا به دفترچه راهنمای پکیج مراجعه کنید. اگر دفترچه راهنما بیان می کند که فشار دادن مجدد دیگ بی خطر است، در نتیجه ادامه کار بی خطر است. این فرآیند معمولاً شامل مراحل زیر خواهد بود:

نحوه تنظیم مجدد فشار بار پکیج

  • حلقه پرکننده (مدار بارگیری) و درجه فشار را شناسایی کنید. دسته های حلقه پرکننده باید در زاویه 90 درجه نسبت به جریان لوله باشند.
  • اطمینان حاصل کنید که می توانید فشار سنج را در حین دسترسی به حلقه پرکننده ببینید. به عنوان یک راهنما، اکثر سیستم های مهر و موم شده در حدود 1.0 – 1.5 بار کار می کنند، اما همیشه به دفترچه راهنمای سیستم خاص خود مراجعه کنید. سطح فشار صحیح اغلب بر روی درجه سیستم های مدرن نشان داده می شود.
  • پکیج را خاموش کنید و اجازه دهید خنک شود.
  • هر دو شیر را باز کنید تا آب سرد اصلی وارد سیستم شود به صورتی که با جهت لوله مطابقت داشته باشد – باید صدای جریان آب را بشنوید.
  • مراقب باشید فشار بیش از حد به پکیج وارد نشود. همیشه درجه را زیر نظر داشته باشید. اگر این کار امکان پذیر نیست ممکن است به کسی نیاز داشته باشید که به شما کمک کند. پس از رسیدن به فشار صحیح، مطمئن شوید که شیرها کاملا بسته هستند.
  • هر دو دریچه را یکی پس از دیگری ببندید.
  • پکیج را دوباره روشن کنید و در صورت نیاز دکمه ریست را فشار دهید.
  • دو سر حلقه پرکننده را باز کرده و بردارید. مراقب باشید هر گونه آب ریخته شده را بگیرید و حلقه پرکننده را در مکانی امن نگه دارید!

در صورتی که به طور تصادفی پکیج را بیش از حد تحت فشار قرار دهید، جای نگرانی ندارد. بهترین راه حل این است که رادیاتور خود را هواگیری کنید تا فشار را به سطح صحیح کاهش دهید. اگرچه این یک کار نسبتاً ساده است، اما وقت گیر است که بهتر است از آن اجتناب کنید و این کار را به متخصص بسپارید. اگر این مراحل را دنبال کرده‌اید و پکیج فشار صحیح خود را حفظ می‌کند، می‌توانید با آگاهی از اینکه همه چیز سر جای خود قرار گرفته است، . نیازی به نگرانی بیشتر نیست.

اگر همچنان پس از انجام این مراحل باز هم کاهش فشار را تجربه می کنید، این نشانه ای از وجود ایراد در یکی از اجزای پکیج است که به کمک یک متخصص خبره نیاز دارد. در مواردی که چنین است، توصیه می شود که در اولین فرصت ممکن از یک متخصص بخواهید که پکیج شما را بازرسی کند تا از آسیب بیشتر جلوگیری شود.

آموزشگاه فن آموزان مجری برگزاری دوره های تخصصی الکترونیک ، تعمیرات و کنترل ابزار دقیق از جمله آموزش plc ، آموزش تعمیرات برد الکترونیکی ، آموزش تعمیرات موبایل ، آموزش لوله کشی ساختمان و بیش از هشتاد دوره تخصصی دیگر در تهران می باشد. جهت ثبت نام در دوره ها و کسب اطلاعات بیشتر با شماره های 02191321001 تماس بگیرید.

5/5 - (1 امتیاز)
نویسنده مطلب
امیررضا فیروزبخت
امیررضا فیروزبخت

امیررضا فیروزبخت هستم؛ حدود یازده سال است که کار تاسیسات انجام میدهم. از جمله موتورخانه، تعمیرات پکیج ، کولرهای گازی، چیلر ، وی آر اف ، انواع لوله کشی و تمامی رشته هایی که مربوط به تاسیسات می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *