درآمد و بازار کار لوله کشی ساختمان چگونه است؟

شغل تاسیسات و لوله کشی ساختمان به عنوان یک مهارت فنی از سالیان دور تا بحال تغییرات زیادی کرده است و همانند بسیاری دیگر از مشاغل ویژگی ها و مزایا و معایب منحصر بفرد خود را دارد.  کافی است یک روز صبح را بدون آب جاری شروع کنید و یا با توالت نشته مواجه شوید و یا حتی سینک ظرفشویی شما مسدود شده باشد، در اینجاست که اهمیت شغل لوله کشی را بیشتر از پیش درک خواهید کرد. اما به این نکته توجه داشته باشید که عیب یابی تنها بخشی از مسئولیت لوله کش به شمار می رود. افرادی که به عنوان لوله کش فعالیت می کنند موظف هستند نقشه هایی را نیز به منظور مشخص نمودن محل نصب  لوله ها در ساختمان تهیه کنند. علاوه بر موارد فوق یک فرد به عنوان لوله کش باید لوله ها و لوازم جانبی آن را نصب نماید.

به طور کلی یک لوله کش ساختمان باید دارای توانایی هایی از قبیل طراحی، پیاده سازی، نصب و تعمیرات لوله کشی، لوله کشی گاز و برق، لوله کشی ساختمان، لوله کشی سیستم حرارتی و لوله کشی آب و فاضلاب باشد. خالی از لطف نیست که بدانید اگر به مهارت بالایی در این حرفه دست یابید و تخصص کافی داشته باشید می توانید به درآمدهای خوبی برسید.

آموزشگاه فنی حرفه ای فن آموزان در دپارتمان تاسیسات خود دوره های تخصصی ویژه بازار کار از جمله دوره آموزش لوله کشی ساختمان ، آموزش تعمیرات پکیج ، آموزش نصب پکیج و بیش لز هشتاد دوره تخصصی دیگر را با تمرکز بر یادگیری عملی کارآموزان و بصورت تخصصی در کارگاههای مجهز ارائه می دهد. برای دریافت مشاوره رایگان و اطلاع از نحوه برگزاری دوره ها با شماره 02191321001 تماس بگیرید. همچنین برای مشاهده سرفصلهای کامل دوره لوله کشی ساختمان روی تصویر زیر کلیک نمایید:

آموزش لوله کشی ساختمان

فیلم معرفی درآمد و بازار کار لوله کشی ساختمان

انواع خدمات قابل ارائه توسط لوله کش

  • اجرا، بازسازی و یا تعویض لوله کشی آب و فاضلاب
  • اجرا و نصب لوله کشی یونیت مطب دندان پزشکی
  • بازسازی و اجرای لوله کشی شوفاژ
  • لوله کشی و نصب وسایل مختلف خانگی مانند لباسشویی و ظرفشویی
  • تعویض و نصب شیرآلات در آشپزخانه و حمام
  • اجرا و نصب لوله کشی آب و فاضلاب در مطب های دامپزشکی
  • راه اندازی و نصب توالت فرنگی و توالت ایرانی
  • تعمیر و نصب نمودن پمپ آب خانگی، منبع آب و همچنین مخزن تحت فشار
  • تعمیرات اضطراری لوله ها مثل ترکیدگی، یخ زدگی و انسداد
  • نصب و راه اندازی تجهیزاتی از قبیل جکوزی، سونا و وان حمام
  • تعمیر و راه اندازی دستگاه های مختلف سرد کننده خانگی و تجاری
  • جوشکاری گاز و برق
  • انجام نقشه کشی سیستم تاسیسات مکانیکی ساختمان

معایب شغل لوله کشی

به عنوان یکی از مهم ترین معایب لوله کشی نداشتن ساعات کاری مشخص و همچنین زمان طولانی است. در ابتدای شروع این حرفه ممکن است ساعات کاری شما مشخص باشد و حتی بیش از 8 ساعت در روز کار نکنید. اما با گذشت زمان ممکن است این روند تغییر کند و ساعات کاری شما تغییر کند، چرا که افراد زیادتری به مرور زمان شما را خواهند شناخت و هر روز به تعداد مراجعه کنندگان شما افزوده خواهد شد. به همین خاطر گاهی اوقات برای حفظ مشتری خود حتی مجبور می شوید که بیشتر از ساعت کاری خود سفارش قبول کنید. همچنین ممکن است روزهای تعطیلی هم نیاز باشد به موارد اضطراری پیش آمده مشتریان رسیدگی کنید، زیرا گاهی ممکن است مشکلات مربوط به آب و فاضلاب ساختمان ها در هر ساعتی از شبانه روز رخ دهد.

برخی دیگر از سایر دوره های پردرآمد که در آموزشگاه فن آموزان با اعطای مدرک معتبر ارائه می شود شامل آموزش نصب کولر گازی و آموزش تعمیرات کولر گازی می باشد. برای ارتباط با مجموعه با شماره 02191321001 تماس بگیرید.

مزایای شغل لوله کشی

  • بازار کار دائمی: لوله کشی ساختمان از جمله مشاغلی است که دارای بازار کار دائمی می باشد چرا که هر روز سفارشات بسیاری در زمینه تعمیر و یا بازسازی و همچنین سرویس سیستم های مختلف لوله کشی وجود دارد. علاوه بر این نیاز به شغل لوله کشی در ایران نیز همانند تمامی نقاط دیگر جهان رو به افزایش است.
  • درآمد مکفی: پیش از شروع هر شغلی نیاز است که میزان درآمد آن سنجیده شود. در مورد شغل لوله کشی به این نکته دقت داشته باشید که میزان ساعات کاری و سختی کار در این موضوع اهمیت دارد. طبیعتا هرچه ساعات کاری طولانی تری داشته باشید و همچنین به صورت مستقل کار کنید، میزان درآمد شما نیز افزایش می یابد.
  • امکان رشد و پیشرفت: اگر در ابتدا کار خود را بصورت همکاری با شرکت های تاسیساتی شروع کرده اید، با کسب مهارت های بیشتر و فراهم کردن سرمایه مورد نیاز و همچنین یافتن مشتری های دائم می توانید به صورت مستقل برای خود کار کنید و درآمد شما روز به روز افزایش می یابد و دیگر نیاز نیست که درصدی از درآمد خود را به شرکت تاسیساتی پرداخت کنید.
  • تنوع شغلی در لوله کشی: زمانی که به عنوان یک لوله کش شروع به فعالیت می کنید در طول روز ممکن است که با موارد متعدد و متنوعی مواجه شوید. این تنوع می تواند از محل کار شما شروع شود چرا که شما در ساختمان های متفاوتی کار خواهید کرد. علاوه بر این با مشتریان و خدمات مختلفی روبرو هستید که باعث می شود برای شما کسالت آور نباشد.
  • فراگیری آسان: در عصر جدید منابع مختلفی برای هر موضوعی که شما نیاز به آموزش آن داشته باشید وجود دارد. در رابطه با شغل لوله کشی می توانید به مراکز فنی حرفه ای مراجعه کرده و با شرکت در دوره های مربوطه، مهارت های مورد نیاز برای شروع این شغل را بیاموزید.

مهارت های مورد نیاز لوله کش ساختمان

  • قادر باشد طبق نقشه ها و طرح های فنی کار کند
  • دارای مهارت های عملی و فنی خوب باشد
  • سلامت جسمانی
  • دقیق و منظم در انجام کارها
  • از مسائل ایمنی و دستورالعمل های قانونی آگاهی داشته باشد
  • توانایی کار کردن به صورت تیمی و فردی
  • توانایی ارتباط برقرار کردن و مذاکره با افراد

مهارتهای مورد نیاز لوله کش ساختمان

میزان درآمد شغل لوله کشی ساختمان

درآمد شغل لوله کشی به حدی است که بجای عبارت درآمد میلیونی می توان واژه چند ده میلیونی را جایگزین آن کرد. حتی اگر یک لوله کش تازه کار هم باشید می توانید حداقل روزی 200 هزار تومان درآمد بابت کارهای تعمیراتی کوچک دریافت کنید که ماهانه با همین میزان می توان درآمدی حدود 6 میلیون تومان را انتظار داشت.

حال فرض کنید که سابقه کار خوب و همچنین تخصص های بالایی دارید و می توانید پروژه های لوله کشی ساختمان های مختلفی چه مسکونی و چه اداری را انجام دهید در این صورت می توان به درآمد حدود 10 الی 15 میلیون رسید. البته به این نکته دقت کنید که اگر برای مثال یک پروژه چند واحدی را قبول کنید میزان درآمد شما می تواند حتی بیشتر هم شود و خالصی شما زیاد شود.

علاوه بر مواردی که گفته شد منطقه جغرافیایی نیز می تواند بر میزان درآمد شغل لوله کشی اثر گذاز باشد. زیرا توان مشتری، میزان ساخت و سازها در منطقه، میزان پرداخت دستمزد و همچنین میزان تورم از علل مهم در میزان درآمد یک لوله کش به شمار می روند. بطوری که در کلان شهر هایی همچون تهران، اصفهان، شیراز، مشهد و تبریز میزان درآمد لوله کشی خیلی بیشتر از شهرهای کوچک دیگر است.

دلایل کسب درآمد زیاد لوله کش ها

همان گونه که در بخش های پیشین اشاره کردیم میزان درآمد شغل لوله کشی می تواند زیاد باشد که این امر دلایل مختلفی دارد که به آن ها اشاره می کنیم:

  • متخصص لوله کشی خدمات اضطراری انجام می دهد

بزرگترین وجه تمایز این شغل با دیگر مشاغل در این است که خدمات اورژانسی انجام می دهد. برای مثال وقتی لوله آب ساختمان می ترکد در اولید فرصت باید تعمیر شود وگرنه می تواند خسارات زیادی را وارد کند.

  • لوله کش در معرض بیماری ها و خطرات متعددی قرار دارد

این افراد در معرض آسیب هایی مانند آسیب روح و جسمی مختلفی قرار دارند به همین خاطر است که افراد کمی حاضر به فعالیت در این حوزه هستند. این افراد گاهی نیاز است فعالیت های پرخطری همچون تخلیه لوله های فاضلاب و یا انجام لوله کشی در ساختمان های مرتفع را بر عهده بگیرند. از این رو است که افراد متخصص در این حوزه در واقع هزینه سلامتی و جان خود را دریافت می کنند که کمتر کسی به آن تن در می دهد.

  • ابزار و تجهیزات شغل لوله کشی اصولا گران هستند

هر لوله کش نیاز به مجموعه ای کامل از لوله ها دارد. علاوه بر این باید تجهیزات دیگری همچون دستگاه فنر لوله باز کن، تراز، قیچی لوله و غیره را نیز به همراه داشته باشد.

  • شغل لوله کشی با سلامت مردم جامعه ارتباط تنگاتنگ و مستقیمی دارد

کافی است تصور کنید که محتویات لوله های آب و فاضلاب ساختمان ها با یکدیگر مخلوط شوند و سیستم فاضلاب درستی موجود نباشد آنجاست که سلامت جامعه به خطر می افتد و به اهمیت زیاد این شغل بیش از پیش توجه می کنید.

  • مجریان حوزه لوله کشی خدمات تخصصی ارائه می دهند

برخلاف تصور بسیاری از مردم که فکر می کنند شغل لوله کشی تنها به تعویض و نصب لوله ها محدود می شود، باید گفت که این گونه نیست بلکه فرد متخصص کارهای دیگری نیز مانند نقشه خوانی، طراحی و اجرا را نیز بر عهده دارد.

کلام آخر: طبق مواردی که به بحث در مورد آن ها پرداختیم باید گفت چنانچه توقع درآمد بالا در شغل لوله کشی دارید باید دارای صبر و حوصله کافی باشید. همچنین دقت کنید که میزان درآمد در این شغل وابسته به پارامترهایی مانند تجربه کاری، منطقه جغرافیایی، پشتکار، و مهارت های بالا است و می تواند بیش از درآمد مشاغل دولتی باشد.

3.5/5 - (2 امتیاز)
نویسنده مطلب
امیررضا فیروزبخت
امیررضا فیروزبخت

امیررضا فیروزبخت هستم؛ حدود یازده سال است که کار تاسیسات انجام میدهم. از جمله موتورخانه، تعمیرات پکیج ، کولرهای گازی، چیلر ، وی آر اف ، انواع لوله کشی و تمامی رشته هایی که مربوط به تاسیسات می شود.

دوره های فنی پردرآمد برای ورود به بازار کار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمامی حقوق این وبسایت متعلق به آموزشگاه فن آموزان فیدار می‌باشد. (طرف قرارداد با خانه کارگر)