ارتباط بین plc و HMI ls

ارتباط بین plc و HMI ls

در کارخانه های مختلف، کنترل کردن خط تولید اهمیت بسیاری داشته و بر کیفیت نهایی محصولات تولیدی تاثیر بسزایی را خواهد داشت. مانیتورینگ سیستمی است که در صنایع مختلف جهت نظارت و کنترل محصولات به کار گرفته می شود و در آن جهت نظارت بر اجرای خط تولید، مقدار دهی پارامترهای مختلف یک فرایند و مشاهده آنها و دادن دستورهای کنترلی استفاده می گردد. در این مقاله به ارتباط بین plc و HMI ls به همراه نصب سیستم های مانیتورینگ پرداخته شده است.

آموزش plc

سیستم مانیتورینگ شامل دو دسته HMI و SCADA بوده که این دو سیستم دارای تفاوت های اساسی با یکدیگر می باشند. پی السی نیز که از آن به جای کنترل پنل های سنتی استفاده می شود و توانایی نظارت بر ورودی سنسورها را دارند، در ارتباط با HMI می باشند.

HMI چیست و در اتوماسیون صنعتی چه کاربردی دارد؟

HMI به ارتباط بین انسان و ماشین گفته می شود که کوتاه شده عبارت Human Machine Interface می باشد. برای مشاهده و تنظیم پارامترهای مختلف در دستگاه های صنعتی مانند اینورتر، پی ال سی و غیره از HMI استفاده می کنند.

ارتباط بین plc و HMI ls

امکان تغییر دادن پارامترهای مختلف در سیستم و یا کنترل نموده سیستم توسط HMI وجود دارد. یکی از قابلیت های منحصر به فرد در HMI ها امکان اتصال همزمان به 255 دستگاه و کنترل کردن آنها می باشد.

در گذشته برای کنترل نمودن سیستم ها و پارامترهای مختلف آنها از نرم افزارهای کامپیوتری مختلف استفاده می شد. استفاده از این نرم افزارها محدودیت هایی مانند ویروسی شدن و آسیب پذیری را داشت که باعث ضررهای اقتصادی فراوانی به شرکت های مختلف می گردید. برای جلوگیری از این ضرر و زیان ها برای مانیتورینگ و کنترل نمودن سیستم ها HMI وارد بازار شد.

دوره های پرطرفدار : آموزش تعمیرات پکیج ، آموزش نصب دزدگیر خودرو ، آموزش تعمیرات ایسیو ، آموزش برق صنعتی

استفاده از HMI در اتوماسیون صنعتی

اتوماسیون صنعتی یکی از بهترین اختراعات بشر برای انجام و کنترل فرایندهای صنعتی مختلف می باشد که نقش مهمی را در مانیتورینگ سیستم ها ایفا می کند.اتوماسیون صنعتی باعث سرعت بخشیدن به فرایندها و همچنین راحت تر شدن آنها گشته و بهره وری بسیاری از صنایع با استفاده از این سیستم بهبود یافته است.

استفاده از HMI در اتوماسیون صنعتی

در اتوماسیون صنعتی نرم افزارها و تجهیزاتی که رابط انسان و ماشین می باشد دستاورد بزرگی در صنعت به شمار می آیند. این تجهیزات در واقع همان HMI ها می باشند که شرکت های بزرگ مختلفی به تولید آنها می پردازند.

HMI امرن و HMI های ژاپنی از بهترین و شناخته شده ترین HMI ها در بازار بوده که تنوع بالایی را در این محصولات ارائه داده اند. زیمنس، میتسوبیشی، یاسکاوا، فانوک و … از دیگر شرکت های سازنده معروف در ساخت HMI می باشند.

در صنایع متنوعی مانند صنایع غذایی و نوشیدنی، خطوط تولید صنایع مختلف، صنایع ماشین سازی و داروسازی از سیستم HMI استفاده می گردد.

اندازه های مختلف HMI

اندازه های متنوعی از HMI در بازار وجود دارد و در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. HMI 2 اینچ TEXT PANEL، 7.3 اینچ   TEXT PANEL، HMI 3.4 TOUCH PANEL، HMI 5 اینچ، 7 اینچ، 8 اینچ، 10 اینچ، 12 اینچ و 15 اینچ TOUCH PANEL از سایزهای مختلف HMI می باشند که قابلیت وصل شدن به P L C ها را دارند و برای این کار نیاز به پورت ها و پروتکل های مختلفی می باشد.

معرفی HMI LS

سیستم های صنعتی LS به عنوان یک تکنولوژی گرافیکی cutting edge و یک رابط کاربری راحت به کار برده می شوند. HMI LS دارای مشخصات فنی از قبیل وضوح بالا، رابطه اترنت، ویرایش ساده، تابع خواندنی، تغییر دادن راحت آدرس ها، دارای حافظه کافی، بهبود مدیریت دیتا، پشتیبانی از فایل های گرافیکی مانند GIF، JPG، BMP و WMF، نمادهای برداری با کیفیت و شبیه سازی همزمان و آفلاین می باشد. این HMI دارای نمایشگر چند زبانه بوده و از USB میزبان برای دستگاه های جانبی استفاده می کند.

چگونگی ارتباط HMI LS با رایانه و P L C

برای ارتباط برقرار کردن HMI با P L C و رایانه نیاز است تا در ابتدا فایل جدید در نرم افزار DOPSoft ایجاد شده و صفحات گرافیکی مانند قرار دادن شستی ها، موتورها و غیره طراحی گردد. پس از آن باید ارتباطی را بین HMI و کامپیوتر به وسیله یک پروتکل مناسب و قابل پشتیبان برقرار کرد. پس از اتصال به رایانه باید ارتباط HMI با P L C نیز برای کنترل کردن و نظارت بر فرایندها صورت گیرد.

جهت ارتباط HMI با رایانه نیاز است تا از پروتکل RS232 استفاده نمود. این پروتکل را در اصطلاح پورت COM می نامند. برای این که ارتباط HMI با PLC برقرار گردد در ابتدا باید مارک P L C را مشخص نمود و در ادامه به برنامه ریزی برای HMI پرداخت. مارک های مختلفی برای پی ال سی  وجود دارد که از آن جمله می توان به VIGOR DELTA، SEMENS،  OMRON و … اشاره کرد.

نحوه بهبود بخشیدن HMI در سیستم های مختلف

استفاده از HMI در سیستم های مختلف باعث می شود تا بر اساس نیازهای موجود تولید و تغییر در فرایندهای مختلف مانیتورینگ شده و میزان اثر بخشی آن فرایند افزایش یافته و زمان هدر رفت بسیار کاهش می یابد.

نحوه بهبود بخشیدن HMI در سیستم های مختلف

سیستم های HMI باید به صورت متناسب با مقتضیات کار طراحی گردد و در این صورت است که باعث می شود نیروی کار بهره وری بالاتری داشته و آگاهی مجموعه تولیدی در رابطه با کنترل کردن و نگهداری ماشین آلات مختلف افزایش یابد.

کد آلارم های مختلفی که سیستم های HMI دارند مزیت بزرگی برای آنها محسوب شده و باعث می شود تا در صورتی مشکل و خرابی در دستگاه ها به وجود آید با این کد آلارم ها مجموعه از خطا و مشکل احتمالی آگاهی پیدا کرده و رویدادی مخرب اتفاق نیفتد.

بازار کار مانیتورینگ صنعتی HMI

امروزه انواع پروژه های صنعتی نیازمند سیستم های مانیتورینگ و HMI برای بهبود کارایی خود می باشند. در نتیجه افرادی که در این کار دارای مهارت می باشند توسط شرکت ها و صنایع مختلف به سرعت جذب شده و به درآمد بالایی دست خواهند یافت.

به علت استقبال فراوان از این رشته، دوره های مختلف آموزشی جهت مانیتورینگ HMI در آموزشگاه های مختلف برگزار می گردد که با شرکت کردن در این دوره ها می توان آموزش های لازم را در این خصوص دیده و به بازار کار این رشته وارد شد.

سرفصل های مختلفی در این دوره های آموزشی توسط مدرسین و متخصصین حرفه ای آموزش داده می شود که تعدادی از این سرفصل ها عبارتند از: آشنایی با نصب انواع محیط نرم افزاری، آشنایی با انواع پنل های صنعتی، اساس کار تاچ پنل های صنعتی و تنظیمات آنها، آموزش ساخت تمپلیت، آشنایی با محیط simple object و غیره.

فن آموزان یکی از معتبرترین آموزشگاه های کشور در زمینه آموزش plc و آموزش برق ساختمان محسوب می‌شود، شما می‌توانید برای دریافت مشاوره رایگان و صحبت با کارشناسان مجموعه تماس حاصل فرمایید.

بیش از هشتاد دوره آموزشی درآمدزا جهت ورود به بازار کار از جمله آموزش تعمیرات موبایل ، آموزش برق خودرو ، آموزش مکانیک خودرو ، آموزش تعمیرات لپ تاپ و … می شود. لیست کامل دوره ها در صفحه اصلی سایت قابل مشاهده است.

 

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *