آشنایی با عملکرد میل لنگ و فلایویل

عملکرد میل لنگ و فلایویل

آشنایی با اجزای مختلف خودرو می تواند اطلاعات شما را در هنگام بروز مشکلات مختلف در اتومبیل افزایش داده و در این مواقع کمک بسیاری به شما نماید. تمامی خودروها از اجزای مختلفی تشکیل شده اند که عملکرد همه آنها در کنار یکدیگر منجر به حرکت اتومبیل می گردد. میل لنگ و فلایویل از جمله قطعات اصلی در موتور خودروها می باشند که در این مقاله قصد داریم به معرفی آنها به طور کامل بپردازیم. برای آشنایی با عملکرد میل لنگ و فلایویل به طور کامل تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

آموزشگاه فن اموزان دوره های کاربردی مکانیک و اتومکانیک نظیر دوره های آموزش مکانیک خودرو ، آموزش برق خودرو ، آموزش تعمیرات ایسیو و … را بصورت کاملا عملی در تعمیرگاههای مجهز و با اارئه مدرک معتبر فنی حرفه ای برگزار می کند. تمامی دوره ها با 30% تخفیف و امکان تجدید رایگان دوره ارائه می شود. جهت دریافت اطلاعات بیشتر با شماره 02191690040 تماس بگیرید.

معرفی میل لنگ خودرو

میل لنگ بخشی از موتور خودرو هاست که توسط یک گروه پیستون هدایت می شود. این قطعه گشتاور را به چرخ دنده منتقل کرده و این کار باعث چرخش چرخ دنده می شود. علاوه بر آن، چرخش بر روی محورهای محرک منتقل می گردد.

در زیر کاپوت تمام اتومبیل ها موتورهای احتراق داخلی نصب شده و مجهز به چنین مکانیزمی می باشند. در واقع میل لنگ به طور خاص برای موتور ایجاد شده و نه برای مدل ماشین. اما میل لنگ چگونه کار می کند، در کجا قرار دارد و چه ایراداتی دارد؟ در ادامه به تمامی این سوالات پاسخ خواهیم داد.

آشنایی با ساختار میل لنگ

میل لنگ در قسمت پایین موتور دقیقاً بالای مخزن روغن نصب شده است و شامل اجزای زیر می باشد:

  • گردن اصلی: قسمت پشتیبانی بخشی که بلبرینگ اصلی میل لنگ بر روی آن نصب شده است.
  • گردن میله اتصال: توقف برای اتصال میله ها
  • قسمت خروجی میل لنگ: روی آن پولی درایو تسمه تایم نصب شده است.
  • ساق میل لنگ: قسمت مخالف شافتی که چرخ دنده به آن نصب شده است که چرخ دنده های جعبه دنده را هدایت کرده و استارت نیز به آن متصل می شود.
  • وزنه های مقابل: برای حفظ تعادل در حین حرکات رفت و برگشتی گروه پیستون و تخلیه بار نیروی گریز از مرکز می باشند.

نحوه عملکرد میل لنگ در اتومبیل

اما نقش میل لنگ در اتومبیل برای چیست؟ بدون وجود میل لنگ حرکت کردن ماشین غیرممکن است. این قسمت بر اساس اصل رکاب زدن دوچرخه کار می کند. موتورهای خودرو به تنهایی از میله های اتصال بیشتری استفاده می کنند. میل لنگ بر طبق مکانیسم زیر عمل می کند:

مخلوط سوخت و هوا در سیلندر موتور مشتعل می شود. انرژی تولید شده پیستون را هل می دهد. در این حالت یک میله اتصال به میل لنگ رانده می شود. این قسمت یک حرکت چرخشی ثابت را به دور محور میل لنگ ایجاد می کند.

در این لحظه قسمت دیگری که در سمت دیگر محور قرار دارد در جهت مخالف حرکت کرده و پیستون بعدی را به داخل سیلندر پایین می آورد. حرکت چرخه ای این عناصر منجر به چرخش آرام میل لنگ می گردد. بنابراین حرکت رفت و برگشتی به چرخش تبدیل می شود و در نهایت گشتاور به قرقره زمان بندی منتقل می شود. عملکرد کلیه مکانیزم های موتور شامل پمپ آب، پمپ روغن، ژنراتور و سایر اتصالات به چرخش میل لنگ بستگی دارد.

وظایف میل لنگ در خودرو

اگر بخواهیم به وظایفی که میل لنگ در خودرو بر عهده دارد بپردازیم باید از موارد زیادی یاد کنیم. در ادامه به تعدادی از این وظایف به صورت مختصر اشاره می کنیم:

میل لنگ باعث می شود تا شاتون و پس از آن پیستون به حرکت در آمده و در نهایت منجر به متراکم کردن محفظه احتراق گردد. این قطعه حرکت پیستون را به حرکت چرخشی تبدیل می نماید و همینطور این نیروی چرخشی را به فلایویل که در ادامه به معرفی آن می پردازیم انتقال می دهد. حرکت چرخشی از طریق تسمه تایم به میل سوپاپ از طریق میل لنگ صورت می گیرد و وجود مشکل در این قطعه می تواند منجر به آسیب رسیدن به تسمه تایم خودرو گردد.

از دیگر وظایف مهمی که میل لنگ در خودرو بر عهده دارد انتقال حرکت به ژنراتور یا آلترناتور می باشد. انتقال نیرو به واتر پمپ، انتقال حرکت به پمپ هیدرولیک فرمان، انتقال حرکت به کمپرسور کولر خودرو، انتقال نیرو به گیربکس و چرخ ها، انتقال حرکت دورانی به پولی پروانه و غیره از دیگر وظایفی است که میل لنگ در خودرو بر عهده داشته و بدون حضور آن این کارها با اختلال مواجه می گردد.

برخی دیگر از سایر دوره های ویژه بازار کار و اشتغال سریع که در مجموعه فن آموزان ارائه می شود شامل آموزش نقاشی خودرو و آموزش صافکاری خودرو می باشد. این دوره های با تمرکز بر یادگیری عملی کارآموزان ارائه می شود.

مشکلات احتمالی میل لنگ و راه حل های آنها

میل لنگ از یک فلز مقاوم ساخته شده است اما به دلیل بارهای مداوم می تواند خراب شده و مشکلاتی را در اتومبیل ایجاد نماید. این قسمت از گروه پیستون تنش مکانیکی را ایجاد می کند (گاهی اوقات فشار روی میل لنگ می تواند به ده تن برسد). علاوه بر آن در حالی که موتور در حال کار است، دمای داخل آن تا چند صد درجه افزایش می یابد.

با توجه به این که مبل لنگ از جمله قطعاتی است که در خودرو دائما در حال دوران می باشد نیاز است تا برای جلوگیری از ایجاد اصطکاک میان یاتاقان ها و میل لنگ، در بین آنها لایه ای از روغن قرار داده شود.

 

نحوه عملکرد میل لنگ و فلایویل

 

در صورتی که روغن کاری در میان این دو قطعه صورت نگیرد اصطکاک ایجاد شده باعث خراب شدن میل لنگ و شاتون می گردد. اگر این روغن کاری به شکل نادرست و غیر اصولی انجام گیرد پیامدهایی را به دنبال خواهد داشت که از آن جمله می توان به پیچیدگی میل لنگ، شکستن آن و یا سوختن لنگ ها اشاره کرد که در این گونه مواقع نیاز به تعویض میل لنگ توسط تعمیرکار خواهد بود.

برای جلوگیری از خراب شدن زود هنگام میل لنگ نیاز است تا در هنگام خرید آن به جنس آلیاژ مورد استفاده در آن دقت کافی را نمود و برندی را انتخاب کرد که در این کار دارای حسن سابقه باشد.

آشنایی با قطعه فلایویل در خودرو

فلایویل قطعه ای است که از آن برای ذخیره کردن انرژی جنبشی استفاده می شود و در سیستم هایی که دارای منبع انرژی مداوم نمی باشند استفاده از فلایویل می تواند جهت تامین انرژی دائم سیستم مورد استفاده قرار گیرد.

علاوه بر آن فراهم نمودن پالس های متناوب انرژی در سطوح قدرت که از توانایی منبع انرژی بیشتر است با استفاده از فلایویل امکان پذیر می باشد که انجام این کار با ذخیره کردن انرژی در چرخ لنگر با یک سرعت سازگار با منبع انرژی در طی یک دوره زمانی انجام می گیرد. در نهایت در زمان های مورد نیاز، این انرژی در زمانی کوتاه و سرعتی بالا آزاد می گردد.

اما فلایویل در اتومبیل به شکل یک قرص دایره ای سنگین می باشد که اطراف آن به صورت دندانه ای شکل می باشد و با اتصال استارت خودرو به این قطعه، زمانی که فلایویل می چرخد، خودرو روشن خواهد شد. در انتهای میل لنگ که توضیح آن در بالا گفته شد فلایویل اتصال دارد.

فلایویل در خودرو چه وظایفی دارد

وجود فلایویل در خودرو بسیار ضروری بوده و در صورتی که این قطعه دچار مشکل شود در عملکرد خودرو اختلال ایجاد خواهد شد. یکی از وظایف اصلی که فلایویل در خودرو بر عهده دارد جلوگیری از ایجاد ضربه در هنگام احتراق می باشد. در این زمان پیستون از نقطه مرگی که در سمت بالا قرار دارد به سمت نقطه مرگ پایین حرکت می نماید و وجود فلایویل باعث می شود تا لرزشی در موتور ایجاد نگردد.

از سمت پیستون به میل لنگ خودرو یک قدرت وارد می شود که این قدرت یکنواخت نبوده و سبب کم و زیاد شدن سرعت میل لنگ می گردد. فلایویل دارای یک اینرسی یا لختی می باشد که باعث می شود زمانی که میل لنگ سرعت خود را افزایش می دهد، این قطعه قدرت آن را گرفته و بالعکس در زمان هایی که میل لنگ تمایل به کاهش سرعت داشته باشد فلایویل قدرت را به آن پس می دهد. این عمل باعث می شود تا ضرباتی که از پیستون وارد می شود خنثی گشته و میل لنگ خودرو دچار شکستگی و پیچش نگردد.

از دیگر وظایفی که فلایویل در خودرو بر عهده دارد ذخیره کردن نیروی انفجاری می باشد و در ادامه نیز به میل لنگ برای کامل کردن عملیات سه گانه کمک می نماید.

با استفاده از فلایویل نیروی موتور توسط کلاچ به جعبه دنده منتقل شده و در واقع می توان این قطعه را یکی از اجزای دستگاه انتقال نیرو در اتومبیل دانست.

جمع بندی: در این مقاله ما به آشنایی با عملکرد میل لنگ و فلایویل پرداختیم و این قطعات را به صورت کامل و مجرا معرفی نموده و به وظایفی که هر یک در خودرو بر عهده دارند اشاره نمودیم. لازم به ذکر است که تشخیص عیوب این قطعات در خودرو تنها توسط تعمیرکار متخصص این حرفه امکان پذیر بوده و برای تعمیر و تعویض آنها باید به فردی حرفه ای مراجعه نمود.

3.5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمامی حقوق این وبسایت متعلق به آموزشگاه فن آموزان فیدار می‌باشد. (طرف قرارداد با خانه کارگر)