مدار فرمان کرکره برقی

مدار فرمان کرکره برقی
چکیده مطلب :

برای این که بتوانیم کرکره برقی را توسط ریموت بالا و یایین ببریم، نیاز به دستگاهی به نام مدار فرمان کرکره برقی خواهیم داشت. از پرکاربردترین آن ها می توان به مدار فرمانی با مارک beta (بتا) اشاره کرد.

در دنیای مدرن امروز، دستگاه ها و تجهیزات مختلف به گونه ای پیشرفت کرده اند که دیگر نیازی به استفاده از دست برای انجام بسیاری از کارها نمی باشد. اتوماتیک شدن بسیاری از امور جنبه های مثبت و منفی زیادی در زندگی ما دارد. استفاده زیاد از سیستم های خودکار باعث شده تا بشر کمی تنبل تر شده و در کنار آن مزایایی مانند صرفه جویی زمان و رسیدگی به کارهای مهم تر هم به دنبال دارد.

یکی از نمودهای تکنولوژی در جامعه درب های اتوماتیکی هستند که در ورودی و خروجی مکان های مختلف با آنها مواجه می شویم. وجود این درب ها مزایای زیادی را برای افراد ایجاد می کنند و وجود آنها برای مکان هایی که پر رفت و آمد می باشند نیز اهمیت بیشتری دارد.

کرکره برقی یکی از انواع این درب ها می باشد که  در این مقاله به آن می پردازیم. علاوه بر آن مدار فرمان کرکره برقی از جمله اجزای مهمی است که در این نوع درب به کار رفته است و در ادامه به معرفی و نحوه نصب آن خواهیم پرداخت.

کرکره برقی چیست

کرکره برقی نوعی از درب های اتوماتیک محبوب می باشد که به صورت عمودی به بالا و پایین حرکت می کند. این درب ها از تیغه هایی تشکیل شده اند که به یکدیگر متصل گشته و بدنه اصلی کرکره برقی را تشکیل می دهند.

معمولا موارد استفاده از کرکره های برقی در مکان هایی مانند پارکینگ ساختمان ها و مجتمع های مختلف، گاراژها و … می باشد. کرکره های برقی با استفاده از ریموت کار کرده و می توان با زدن دکمه ای از درون ماشین اقدام به باز و بسته کردن درب نمود و نیازی به پیاده شدن و استفاده از دست برای انجام این کار نمی باشد.

امنیتی که کرکره های برقی ایجاد می کنند بسیار زیاد بوده و مقاومت بالای آنها در برابر ضربات مختلف باعث شده تا استقبال از آنها زیاد باشد. همچنین جنس این نوع از درب ها معمولا از آلومینیوم یا گالوانیزه می باشد و در برابر عوامل محیطی مانند باد و باران کاملا مقاوم و ضد خوردگی می باشند.

همچنین بخوانید: آموزش تعمیرات بردهای الکترونیکی ، آموزش نصب دوربین مدار بسته ، آموزش سیم پیچی موتور

عملکرد و اجزای تشکیل دهنده کرکره برقی

برای این که یک کرکره برقی کار کند باید نیروی برق به موتور دستگاه منتقل شده و این نیرو باعث حرکت تیغه ها گردد. به این صورت کرکره ها به سمت بالا و پایین حرکت می کنند و درب بازو بسته می شود. برای انجام این کار نیاز است تا اجزای مختلف کرکره برقی با هماهنگی زیادی کار کنند.

شناخت اجزا و قطعات به کار رفته در کرکره برقی باعث می شود تا بتوان مشکلات ایجاد شده در آن را بهتر شناسایی کرد. در ادامه به معرفی اجزای اصلی کرکره های برقی اشاره شده است:

موتور کرکره برقی: موتور را می توان جزء اصلی در کرکره های برقی دانست که باعث انتقال نیروی الکتریکی به نیروی مکانیکی به تیغه ها می گردد. کار کردن موتور با استفاده از ریموت انجام می شود و پس از آن تیغه ها به سمت بالا یا پایین شروع به حرکت می نمایند.

موتورهای کرکره برقی در انواع مختلفی وجود دارند که از میان آنها می توان به موتورهای سنترال، موتورهای ساید و موتورهای توبلار اشاره کرد. موتورهای سانترال را در مواقعی که کرکره برقی دارای وزن متوسطی باشد مورد استفاده قرار می دهند.

همچنین در مواقعی که نیاز باشد کرکره های قدیمی و دستی را به کرکره برقی تبدیل نمایید توصیه می شود از موتور سنترال استفاده کنید. موتور ساید در زمان هایی که وزن کرکره برقی بالا باشد و همچنین تردد محل زیاد باشد، استفاده می کنند و موتورهای توبلار هم در کرکره ها با وزن سبک و تردد کم کاربرد دارند.

تیغه کرکره برقی: تیغه های کرکره برقی در جنس های مختلفی مانند پلی کربنات، آلومینیوم و گالوانیزه تولید می شوند و همچنین طرح و رنگبندی های مختلفی برای آنها وجود دارد. قرارگیری تیغه ها باید درون ریل باشد تا حرکت آن به راحتی انجام گیرد.

ریل کرکره برقی: ریل ها باعث می شوند تا با بالا و رفتن تیغه ها، این قطعات آسیب ندیده و دچار پوسیدگی نگردند. ریل ها در انواع مختلف قوطی دار و معمولی وجود دارند و هر یک دارای کاربرد ویژه ای می باشند.

شفت کرکره برقی، اندکپ، رسیور، کپس، قوطی و مدار فرمان کرکره برقی از دیگر اجزایی می باشند که برای کار کردن این نوع از درب های اتوماتیک مورد نیاز بوده و در صورت خرابی هر یک از آنها امکان کار کردن درب به درستی وجود نخواهد داشت. در ادامه ما به معرفی مدار فرمان کرکره برقی و وظیفه ای که بر عهده دارد خواهیم پرداخت.

مدار فرمان کرکره برقی چیست

مدار فرمان کرکره برقی قطعه ای است که از آن برای کنترل کردن موتور کرکره استفاده می شود و نقش مهمی در حرکت کردن تیغه ها بر عهده دارد. نام دیگری که مدار فرمان می دهند رسیور می باشد و در صورتی که این قطعه خراب شود باید هزینه زیادی را جهت تعویض آن پرداخت نمود.

در واقع مدار فرمان را می توان به عنوان مغز کرکره برقی در نظر گرفت که با فرمان گرفتن از کاربر توسط ریموت، قادر به باز وبسته کردن درب می باشد.

معرفی انواع مدار فرمان کرکره برقی

انواع مختلفی از مدار فرمان کرکره برقی وجود دارد که برای هر نوع از موتورهای موجود در این درب ها از نوع خاصی از آنها استفاده می گردد. به عنوان مثال، مدار فرمانی که برای موتورهای توبلار استفاده می شود برای رسیوری که برای موتورهای ساید مورد استفاده قرار می گیرد تفاوت دارد.

موتورهای فرمان مختلف دارای تنظیمات مختلفی بوده و نیاز است در رابطه با هر یک از آنها اطلاعات کافی داشته باشید. برهی از مدارهای فرمان سیم کارت خور بوده و امکان مدیریت آنها با استفاده از گوشی موبایل وجود دارد. علاوه بر آن برخی از رسیورها این قابلیت را دارند که بتوان سرعت حرکت کرکره برقی را توسط آن تنظیم نمود

مدار فرمان کرکره برقی

مدار فرمان هایی که در اکثر کرکره های برقی موجود در مغازه ها استفاده می شود از نوع ساده بوده و امکان اتصال آنها به ریموت وجود خواهد داشت. اما رسیورهایی که در درب پارکینگ ها مورد استفاده قرار می گیرند از نوع مدارهای فرمان ساده نبوده و از تنظیمات بیشتری برخوردار می باشند.

امکان نصب سنسور و یا تایمر باز و بسته شدن در مدارهای فرمان کرکره برقی مورد استفاده از درب های پارکینگ وجود خواهد داشت. می توان سرعت و زمان باز و بسته شدن کرکره را در مدارهای فرمان پارکینگ تنظیم نمود.

برندهای مختلفی از مدار فرمان کرکره برقی توسط شرکت های سازنده تولید می گردد که از معروف ترین آنها می توان به برند بتا beta اشاره کرد. این برند به تولید انواع مدارهای فرمان کرکره برقی فول و معمولی می پردازد که نوع معمولی آن در مغازه های کوچک و نوع فول رسیور در پارکینگ ها مورد استفاده قرار می گیرد.

نحوه نصب مدار فرمان کرکره برقی

برای نصب مدار فرمان کرکره برقی باید از نصاب متخصص در این امر استفاده کرد. پیش از نصب باید در ابتدا برق ورودی را قطع نموده و مدار جدید را از روی ترمینال باز نمایید. باید به محل دقیق سیم ها در هنگام باز کردن آنها توجه نمایید تا برای بستن آن دچار مشکل نشوید.

اولین مرحله برای نصب مدار فرمان این است که نوع موتور به کار رفته در کرکره برقی را شناسایی کنید. پس از شناسایی نوع موتور باید اقدام به خرید مدار فرمان مورد نظر نمایید. پس از آن باید مدار کنترل قبلی را جدا نموده و پس از آن مدار جدید را با دقت بالا نصب نمایید.

پس از نصب مدار فرمان جدید می توانید برق ورودی را وصل کرده و بعد از این که از کرکره فاصله کافی گرفتید، ریموت را فشار دهید. چند بار باز و بسته کردن کرکره برقی را با ریموت امتحان کنید تا از درست کار کردن مدار فرمان مطمئن شوید.

البته نصب مدارهای فرمان در موتورهای مختلف، متفاوت بوده و هر یک نیاز به رعایت دستورالعمل های ویژه ای دارد. به عنوان مثال موتورهای توبلار دارای 5 ورودی می باشند که یک ترمینال دو ورودی مربوط به برق شهر بوده و حتما باید پیش از انجام عملیات نصب، برق ورودی این قسمت قطع گردد. یک ترمینال از سه خروجی دیگر در این نوع موتور مربوط به اتصال موتور می باشد که یکی از آنها سیمی برای بالا رفتن و دیگری برای پایین آمدن کرکره برقی می باشد.

به طور کلی در صورتی که مدار فرمان کرکره برقی شما دچار مشکل و خرابی شد بهتر است از یک نصاب حرفه ای در این کار استفاده کرده تا این عمل را به درستی و با دقت هرچه تمام تر انجام دهد.

آموزشگاه فن آموزان برگزار کننده دوره های آموزشی از جمله آموزش نصب کرکره برقی می باشد . برای اطلاع از نحوه برگزاری دوره ها با کارشناسان ما تماس بگیرید . برخی از سایر دوره های در حال برگزاری در مجموعه فن آموزان شامل آموزش تعمیرات موبایل ، آموزش تعمیرات لوازم خانگی ، آموزش برق ساختمان ، آموزش plc و … می باشد. برای اطلاع از لیست تمامی دوره ها به صفحه اصلی سایت مراجعه نمایید.

1/5 - (1 امتیاز)
نویسنده مطلب
سیامک رشوند
سیامک رشوند

سیامک رشوند هستم فعال در حوزه نصب و تعمیر سیستم های حفاظتی و امنیتی مجتمع های مسکونی ، تجاری ،اداری و .... در این سایت در مورد نصب دوربین ها ، دزدگیرهای اماکن و منازل ، نصب اعلام حریق های متعارف و آدرس پذیر، نصب سانترال و کرکره برقی و حوزه های مرتبط دیگر مطلب می نویسم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *