آموزش غیر فعال و ریست کردن سیستم اعلام حریق

آموزش غیر فعال و ریست کردن سیستم اعلام حریق

با توجه به خطرات آتش سوزی که در ساختمان ها و مجتمع های مختلف وجود دارد نیاز است تا این ساختمان ها از سیستم های اعلام حریق برخوردار باشند تا ساکنین ساختمان را از خطرات احتمالی آگاه نموده و از بروز خساراتی که غیر قابل جبران می باشند جلوگیری نماید. سیستم های اعلام حریق در انواع مختلفی وجود داشته و بسته به نوع ساختمان می توان هر یک از آنها را مورد استفاده قرار داد.

نصب و فعال کردن این سیستم ها نیاز به مهارت و تخصص بالایی داشته و افرادی که در زمینه برق دارای تخصص می باشند نسبت به کسب مهارت در این دوره ها نیز اقدام می نمایند. علاوه بر آن برای این که بتوان یک سیستم اعلام حریق را سایلنت نمود و آن را غیر فعال کرد نیز باید مراحلی طی گردد. در این مقاله به آموزش فعال و ریست کردن سیستم اعلام حریق به صورت کامل و با جزئیات پرداخته شده است.

دوره های تخصصی آموزش نصب اعلام حریق ، آموزش هوشمند سازی ساختمان و آموزش plc در آموزشگاه فن آموزان بصورت کاملا عملی در کارگاههای مجهز و با اعطای مدرک فنی حرفه ای دوزبانه برگزار می شود. برای دریافت اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

سیستم اعلام حریق چیست و از چه اجزایی تشکیل شده است؟

در هنگام بروز آتش سوزی، واکنش به حریق و انجام عکس العمل مناسب در آن هنگام ضروری بوده و می تواند از خسارات جانی و مالی بسیاری جلوگیری نماید. سیستم های اعلام حریق وظیفه دارند تا در هنگام آتش سوزی و وجود مونوکسید کربن در محیط از طریق هشدار دادن و ایجاد صدای آژیر، اطرافیان را از خطر مطلع نموده تا بتوانند هرچه سریع تر از محل خارج شوند.

سیستم های اعلام حریق در انواع مختلفی شامل سیستم اعلام حریق آدرس پذیر، متعارفی، بی سیم و هوشمند وجود دارد و سیستم هایی که در مجتمع های مسکونی به کار می روند با انواعی که در مجتمع های بزرگ صنعتی مانند پالایشگاه ها به کار رفته می شود کاملا متفاوت می باشند.

در سیستم های اعلام حریق از دتکتورهای دود، حرارت، گاز و شعله استفاده شده است و اجزای مختلف این سیستم ها در کنار هم قادر به تشخیص این موارد و ایجاد هشدار خواهند بود.

سیستم های اعلام حریق از بخش های مختلفی مانند مرکز کنترل اعلام حریق، تجهیزات ورودی، انواع تجهیزات هشداردهنده و منبع تغذیه تشکیل شده اند که مرکز کنترل وظیفه دارد ورودی و خروجی های سیستم را کنترل و بررسی نموده، تجهیزات ورودی به انواع دتکتورها و شستی اعلام حریق گفته می شود، تجهیزات هشدار دهنده نیز آژیر، فلاشر و … را تشکیل می دهند و منبع تغذیه سیستم اعلام حریق نیز انرژی الکتریکی سیستم را دوره فعالیتش تامین می نماید.

 سیستم اعلام حریق

غیر فعال کردن سیستم اعلام حریق

سنسورها و دتکتورهایی که در ساختار سیستم های اعلام حریق به کار رفته است بسیار حساس بوده و ممکن است در مواقع غیر ضروری مانند آشپزی کردن و دود و بخار اندکی که از آن حاصل می شود، سنسورها فعال شده و سیستم شروع به هشدار دادن نماید. در این گونه مواقع نیاز است تا سیستم اعلام حریق غیر فعال شده و یا ریست گردد.

برای غیر فعال کردن این سیستم گاهی نیاز است تا به صورت کامل دستگاه را از سقف جدا نموده و باتری آن را خارج کرد تا هشدار سیستم قطع گردد. در ادامه به آموزش غیر فعال و ریست کردن سیستم اعلام حریق به صورت جامع اشاره شده است.

  • دی اکتیو کردن سنسور و دتکتور دود

در سیستم های اعلام حریق قدیمی در صورتی که سیستم شروع به هشدار دادن در مواقع آشپزی و غیره می کرد، غیر فعال کردن و سایلنت کردن آن کار آسانی نبود و نیاز بود تا سیم های دستگاه را جدا کرده و آن را غیر فعال کرد.

اما به دلیل مشکلاتی که در این کار وجود داشت شرکت های تولید کننده سیستم اعلام حریق تکنولوژی راحت تری را وارد این دستگاه ها نمودند. در این تکنولوژی با استفاده از دکمه ای که بر روی سیستم های اعلام حریق وجود دارد به راحتی و در عرض چند ثانیه می توان دستگاه را دی اکتیو نمود و هشدار آن را قطع کرد.

با استفاده از این تکنولوژی که تنها در دستگاه های جدید وجود دارد می توان در مواقعی که قصد آشپزی دارید یا برای کشیدن سیگار، سنسور را به صورت موقت غیر فعال نموده و پس از اتمام کار مجددا آن را روشن نمایید.

این روش ساده ترین راه برای غیر فعال کردن سیستم می باشد و در صورتیی که سیستم شما قدیمی باشد نیاز است تا از روش های دیگری جهت ریست کردن و دی اکتیو کردن هشدار سیستم اعلام حریق استفاده نمایید.

  • درآوردن باتری از سیستم اعلام حریق

گاهی اوقات نیاز است تا برای غیر فعال کردن سیستم اعلام حریق، باتری را از قسمت پشتی آن خارج نمود تا هشدار دستگاه قطع گردد. برای این که بتوانید این کار را انجام دهید نیاز است تا در ابتدا سنسور دودی که چراغ هشدار آن روشن است و یا آژیر می زند را پیدا کرده و در صورتی که دارای دکمه ریست بر روی دستگاه می باشد، با زدن این دکمه آن را غیر فعال کنید.

در دستگاه هایی که این دکمه ریست وجود ندارد، نیاز است تا دتکتور را از دیوار یا سقف جدا نموده و دکمه ای که در قسمت پشتی دستگاه وجود دارد را بزنید. این دکمه در واقع همان دکمه ریست شدن دتکتور می باشد که به جای این که در جلوی دستگاه قرار داده شود، آن را در قسمت پشتی دتکتور قرار داده اند.

البته امکان دارد که پس از فشردن این دکمه، دتکتور غیر فعال نشده و دستگاه خاموش نشود که در این صورت باید باتری که در پشت دستگاه وجود دارد را خارج نمود تا دتکتور از کار بیفتد.گاهی ممکن است به دلیل وجود مشکل در دتکتور، حتی با خارج کردن باتری نیز دستگاه خاموش نگردد که در این صورت نیاز است تا دتکتور مورد نظر به صورت کلی تعویض شود.

  • خاموش کردن دستگاه از طریق غیر فعال کردن تمام دتکتورها

دتکتورهایی که در سیستم اعلام حریق وجود دارند به یکدیگر متصل بوده و زمانی که آژیر و هشدار یکی از دتکتورها به صدا درآید سایر دتکتورها نیز فعال شده و شروع به آژیر یا چراغ زدن می کنند. برای این که این هشدارها قطع شوند تمام دستگاه های هشداری که در ساختمان وجود دارند باید قطع گردند. برای این کار باید دکمه ای که در جلوی دستگاه وجود دارد را زده تا دستگاه غیر فعال گردد و در صورتی که این دکمه موجود نباشد این کار با استفاده از دکمه ای که در قسمت پشتی دتکتور وجود دارد انجام می گیرد.

برخی از سیستم های اعلام حریق دارای یک کنترل پنل می باشند که در صورتی که دستگاه از این قسمت غیر فعال گردد، می توان تمامی دتکتورها را از کار انداخت و ریست نمود. البته برای این کار نیاز است کد غیر فعال کردن دستگاه را از شرکت سازنده دستگاه دریافت کرد.

در صورتی که ریست کردن سیستم از طریق کنترل پنل امکان پذیر نباشد و دتکتورها غیر فعال نگردند، نیاز است تا ترمز دستگاه چرخانده شود. این ترمزها در قسمت گاراژ، زیرزمین و اتاق تعمیرات نصب می نمایند و می توان با قطع کردن برق وسایل برقی، منبع نیرویی که در اتاق ها  وجود دارد را قطع نمایید. در این حالت امکان دارد تمامی دتکتورها شروع به هشدار دادن کرده و قادر به قطع کردن این صداها نباشید که در این صورت می توان با تماس با آتش نشانی این مشکل را حل نمود.

آموزش ریست کردن سیستم اعلام حریق

گاهی ممکن است بدون این که هیچ گونه آتش سوزی در ساختمان رخ داده باشد، دتکتورها شروع به صدا دادن کرده و خاموش نگردند. در این صورت ممکن است سیم کشی متصل به دتکتورها دچار مشکل یا قطعی شده باشند که باید توسط متخصص مربوط به این کار تعمیر یا تعویض گردند.

دی اکتیو کردن سیستم اعلام حریق در ساختمان های تجاری

برای غیر فعال کردن دتکتورهای سیستم اعلام حریق نیاز است تا در ابتدا به کنترل پنلی که معمولا در اتاق نگهبانی مجتمع وجود دارد دسترسی پیدا کرده و رمز عبور یا کد تایید مورد نیاز را وارد نمایید. البته در ابتدا باید درب جعبه کنترل پنل را با استفاده از کلید مخصوصی که دارد باز نموده و سپس اقدام به وارد کردن رمز کنید. دستورالعمل ها و مراحل متفاوتی برای غیر فعال کردن سیستم اعلام حریق وجود دارد که برای تمامی آنها می توان با انتخاب دکمه ریست، دستگاه را غیر فعال نمود.

نتیجه اینکه وجود سیستم های اعلام حریق به عنوان یک سیستم امنیتی برای جلوگیری از آتش سوزی و وجود گاز مونوکسید کربن، در ساختمان های مختلف ضروری می باشد. این سیستم ها در صورتی که آتش، دود یا گاز CO را احساس نمایند، به سرعت آژیر و هشدارشان به صدا درآمده و اطرافیان را از وجود خطر آگاه می کنند.

اما گاهی اوقات این سیستم ها در صورت احساس کردن دود سیگار یا بخار حاصل از آشپزی، نیز به صدا درآمده و برای افراد مزاحمت ایجاد می کنند که برای جلوگیری از این مشکل می توان دتکتورهای موجود در ساختمان را غیر فعال نمود. در مطلب بالا روش های آموزش غیر فعال و ریست کردن سیستم اعلام حریق بیان شد که افراد می توانند با انجام این کارها اقدام به قطع آژیر به صدا درآمده نمایند. در صورتی که مشکلی مانند دود در دتکتور وجود داشته باشد نیاز است تا سیستم اعلام حریق را به صورت کلی تعویض نمود.

مجموعه فن آموزان در دپارتمان برق خود دوره های تخصصی الکترونیک ، تعمیرات و کنترل ابزار از جمله آموزش برق صنعتی ، آموزش برق ساختمان ، آموزش تعمیرات موبایل ، آموزش تعمیرات پکیج ، آموزش نصب دوربین مدار بسته و بالغ بر 80 دوره تخصصی دیگر را تحت نظارت سازمان فنی حرفه ای کشور ارائه می کند. برای دریافت مشاوره رایگان با شماره 02191321001 تماس بگیرید.

امتیاز بدهید
نویسنده مطلب
سیامک رشوند
سیامک رشوند

سیامک رشوند هستم فعال در حوزه نصب و تعمیر سیستم های حفاظتی و امنیتی مجتمع های مسکونی ، تجاری ،اداری و .... در این سایت در مورد نصب دوربین ها ، دزدگیرهای اماکن و منازل ، نصب اعلام حریق های متعارف و آدرس پذیر، نصب سانترال و کرکره برقی و حوزه های مرتبط دیگر مطلب می نویسم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *