تفاوت تعمیرات اندروید ، آیفون و ویندوز فون
با گذشت زمان نیاز افراد به تجهیزات الکترونیکی بیشتر شد تا حدی که تمایل داشتند برخی از این تجهیزات مثل رادیو، موزیک پلیر، دوربین، تلفن همراه و حتی کامپیوتر را همراه خود داشته باشند و در موقعیت های مختلف از آن استفاده کنند.
در این شرایط لازم بود وسیله ای تولید شود که از نظر سخت افزاری کوچک، سبک و قابل حمل باشد و بتواند تمام وظایف یک کامپیوتر شخصی را انجام دهد که تلفن های هوشمند پا به عرصه گذاشتند.
در عین حال رقابت شدیدی بین تولید کنندگان گوشی های هوشمند بر سر ایجاد سیستم عامل هایی که بتواند کارایی و عملکرد بهتر و بالاتری داشته باشد ایجاد شد. سیستم عامل قرار است تمام دستورات کاربر را به سخت افزار منتقل کند و پاسخ سخت افزار را روی گوشی به کاربر نشان دهد. با خوانده این مطلب تفاوت سیستم عامل اندروید ، آیفون و ویندوز فون را خواهید دانست.
آموزشگاه فنی حرفه ای فن آموزان یکی از برترین آموزشگاه های کشور در زمینه آموزش تعمیرات موبایل با ارائه مدرک فنی و حرفه ای محسوب می شود. شما می توانید برای دریافت مشاوره رایگان و صحبت با کارشناسان خبره مجموعه تماس حاصل فرمایید.
عناوین این نوشته:
سیستم عامل اندروید چیست؟
اندروید سیستم عاملی است که در اکثر گوشی های هوشمند و تبلت ها به کار رفته است. هسته سیستم عامل اندروید نوع پیشرفته سیستم عامل لینوکس است همچنین ساختار اندروید برپایه لینوکس می باشد. همان طور که می دانید درصد کاربرانی که از گوشی های اندروید استفاده می کنند بسیار بالاست در نتیجه در رتبه اول قرار دارد.
روش کار به این صورت است که شرکت هایی که می خواهند از سیستم عامل اندروید در گوشی های خود استفاده کنند موظف هستند مبلغی را به عنوان حق استفاده به گوگل پرداخت کنند. چرا که اندروید توسط گوگل مدیریت می شود. اولین سری اندروید از سال 2008 وارد عرصه شد و تا به امروز نسخه های متعددی از ان منتشر شده است.
تعمیرات گوشی اندروید
تعمیرات گوشی اندروید شامل موارد زیر است که باید یاد بگیرید.
- با انواع چیپ ها و ای سی ها اشنا شوید
- نحوه برداشتن ای سی های چسبی و غیر چسبی را یاد بگیرید
- ارتقا حافظه داخلی در انواع مدل ها را اموزش ببینید
- اشنایی با برخی نرم افزار های تخصصی مثل Samsung flasher
به دلایل متفاوتی ممکن است تاچ گوشی اندروید شما از کار بیوفتد. برای رفع آن گوشی را خاموش کنید سیم کارت و کارت حافظه را خارج کنید و مجدد جایگزاری کنید و گوشی را روشن کنید همچنین در صورت عدم رفع ایراد گوشی را ریست کارخانه کنید. اما اگر دچار مشکل فیزیکی شده باشد مانند ایفون باید نسبت به تعویض ال سی دی اقدام کنید.
روش باز کردن گوشی اندروید یه این صورت است که ابتدا گوشی را خاموش کرده و درب پشت آن را جدا کنید سپس با استفاده از پیچ گوشتی های مخصوص پیچ های آن را باز کرده و قطعات روی ان مثل دوربین را توسط یک پنس بر دارید. سیم کارت و رم را هم جدا کنید. حال به راحتی پنل پشتی گوشی جدا می شود.
سیستم عامل آیفون چیست؟
برند مشهور اپل حاصل تلاش استیو جابز و همکارانش است که در سال 2007 اولین نسخه آن منتشر شد و کاربران زیادی برای خرید ان در صف های طولانی می ایستادند. گوشی های ایفون دارای سیستم عامل IOS هستند که کار کردن با ان تفاوت زیادی با گوشی های اندروید دارد. اکثر قابلیت های این گوشی ها در کشور ما قابل اجرا نیستند و این امر استفاده از گوشی ها را سخت تر کرده است.
به طور کلی تعمیرات گوشی آیفون با دیگر مدل ها و برند های موبایل تفاوت چندانی ندارد. اما ساختار و نرم افزار های اپل با اندروید و ویندوزفون متفاوت است و این امر باعث شده تعمیرات ان ها هم متفاوت تر شود.
شرکت آیفون به استفاده از قطعات اورجینال تاکید دارد همچنین تعمیر نرم افزار این سیستم کار ساده ای نیست و به متخصصین احتیاج دارد که به سیستم عامل IOS تسلط کافی داشته باشد در نتیجه برای تعمیر گوشی به هر مرکز تعمیراتی نمیتوان مراجعه کرد زیرا ممکن است نه تنها ایراد گوشی رفع نشود بلکه مشکل بزرگتری هم ایجاد شود فرد مجبور به تعویض گوشی شود.
تعمیرات گوشی آیفون
تعمیرات گوشی آیفون شامل موارد زیر است که باید یاد بگیرید.
- برد های آیفون از 5 تا 11 را بشناسید
- توانایی نقشه خوانی را کسب کنید
- با مدارهای گرافیک، شارژ، دوربین و آنتن اشنا شوید
- ارورهایی که در حین فلش زدن آیفون و پروگرام هارد آیفون رخ می دهد را بشناسید
- روش تشخیص و رفع عدم انتن دهی و اینترنت را بدانید
از ان جایی که اپل روی محصولات اورجینال تاکید دارد محصولات ان گران است و به تبع دستمزد تعمیرات گوشی های اپل نیز بالاتر می رود. در هر صورت با شرایط اقتصادی فعلی پرداخت هزینه تعمیرات به صرفه تر از خرید یک گوشی آیفون جدید می باشد.
یکی از مشکلات رایج گوشی های ایفون کار نکردن تاچ است. هنگامی که متوجه شدید تاچ گوشی شما کار نمی کند سیستم عامل را به روز رسانی کنید. سپس گوشی را ریست کنید تا مشکلات احتمالی گوشی شما رفع شوند اما اگر کار نکردن تاچ به دلیل شکستن ال سی دی است، باید نسبت به تعویض ال سی دی گوشی خود اقدام کنید تا مشکل بر طرف شود.
برای باز کردن پنل پشتی گوشی ایفون ابتدا باید در صد شارژ باتری را به زیر 20 درصد برسانید سپس 2 پیچ لبه پایین گوشی را باز کنید. به منظور باز کردن قاب آیفون از دو روش مختلف می توان استفاده کرد .
در روش اول به ابزار اختصاصی با نام آی اسکلک یا قاب کش نیاز دارید. اما در روش دوم فقط کافیست که یک ساکشن کاپ داشته باشید. بعد از باز کردن پنل پشت گوشی توسط یکی از دو ابزار مذکور باید برخی قطعات مانند نگهدارنده باتری و گوشه درب، نگهدارنده دکمه سلفی و کلید هوم و صفحه نمایش را جدا کنید. حال می توانید اقدام به تعمیر کنید.
سیستم عامل ويندوز فون چيست؟
شرکت مایکروسافت سیستم عاملی را برای گوشی های هوشمند ارائه کرده که جانشین پلتفرم ویندوز موبایل شد و ان سیستم عامل ویندوز فون است. اولین سری ويندوز فون از سال 2010 وارد بازار شد اما شرکت در سال 2017 اعلام کرد این سیستم عامل به دلیل عدم استقبال کاربران دیگر اپدیت نمی شود و تنها به روز رسانی امنیتی برای گوشی منتشر می شود.
این گوشی برای حفظ سلامت سخت افزار و باطری به شکلی طراحی شده که به طور مثال هنگامی که باطری 96 درصد شارژ داشته باشه در صورت اتصال به شارژر عمل نمی کند و شارژ نمی شود. ولی اگر درصد شارژ باطری کم باشد و شارژر به برق متصل شود؛ تا 99 درصد قابلیت شارژ شدن دارد. در نتیجه اگر با داشتن شارژ زیاد؛ گوشی را به شارژر متصل کردید و عمل نکرد نگران سلامت گوشی نباشید.
مشکلات گوشی های اندروید، آیفون و ویندوز فون
کاربران تلفن های هوشمند معمولا با مشکلات آزار دهنده ای هنگام استفاده از گوشی مواجه می شوند. برای رفع این مشکلات معمولا روش های مختلفی وجود دارد که با توجه به نوع و مدل گوشی متفاوت است. چرا که گوشی های مختلف نحوه ساخت مختلفی هم دارند و تعمیرات ان ها با توجه به طراحی و ساخت گوشی میسر می شود.
ایرادات گوشی ها به دو بخش نرم افزاری و سخت افزاری تقسیم می شود.
اگر مشکلات نرم افزاری باشد باید سیستم عامل ها و ترفند های ان مانند روش کار با برنامه ITUNES و ITOOLS ، روش های ساخت ایدی، راه های دور زدن محدودیت های اپل، آپدیت به روش های ایمن، و… به طور کامل اطلاع داشته باشید تا با خدماتی مانند به روز رسانی سیستم عامل و برنامه ها، ویروس کشی، فرمت گوشی، بازیابی اطلاعات، رفع مشکلات مربوط به انتن دهی و اینترنت و … نسبت به رفع ایراد اقدام کنید.
و اگر مشکل سخت افزاری باشد باید با قطعات و نحوه باز و بسته کردن ان ها اشنایی داشته باشید. مشکلات سخت افزاری باعث می شود عملکرد بخشی یا کل سیستم گوشی دچار اختلال شود. ضربه خوردن به گوشی موبایل به دلیل سهل انگاری کاربر ، عمر زیاد قطعات، اتصالات برقی، استفاده نادرست از تلفن همراه و غیره عواملی است که منجر به این اسیب ها می شود و با روش هایی مثل تعمیر و تعویض ال سی دی، گلس، باتری و تاچ، تعمیر اسپیکر، میکروفن و شارژر و غیره روی گوشی می توان مشکل را به طور کامل بر طرف کرد.
ابزار تعمیر موبایل
ابزار های تعمیر موبایل به دو بخش ابزار های تعمیرات نرم افزاری گوشی و تبلت و ابزارهای تعمیرات سخت افزاری گوشی و تبلت تقسیم می شوند و استفاده از آن ها نیازمند مهارت و تجربه است.
- هیتر هویه
- تستر و شوک دهنده باتری
- مولتی متر
- لوپ و میکروسکوپ
- پیچ گوشتی
- منبع تغذیه موبایلی
- پری هیتر و انواع شابلون ها
- سپراتور و انواع دستگاه های جدا کننده گلس
- پنس
آموزشگاه فن آموزان برگزارکننده دوره های آموزشی درآمدزا ویژه اشتغال از جمله تعمیرات موبایل های اندروید و آیفون ، آموزش plc ، آموزش تعمیرات پکیج ، آموزش تعمیرات لپ تاپ ، آموزش تعمیرات برد الکترونیکی ، آموزش برق خودرو ، آموزش سیم پیچی موتور و … می باشد. عناوین بیش از هشتاد دوره آموزشی این موسسه در صفحه اصلی سایت قابل مشاهده است.
نیما ستوده هستم. با سابقه دوازده سال فعالیت در زمینه تعمیرات گوشی های برندهای مختلف (از جمله سامسونگ ، آیفون ، شیائومی) با سیستم عامل های اندروید و ios در بازار تعمیر گوشی. در این سایت مطالب مرتبط با تعمیرات موبایل را به اشتراک می گذارم.